Skip to main content

Rundrejse på Færøerne

-
Uberørt natur og livsglade øboere

Forår og sensommer på Færøerne

Færøerne er populær som aldrig før og kåret som et af verdens mest tiltrækkende rejsemål. Her oplever du uberørt natur samt de livsglade øboere. Omgivelserne er farverige og fortryllende. Denne lille forårs- og sensommerrejse er spækket med oplevelser og god mulighed for at se eller gense de unikke øer.

Nyd en ferie på Færøerne - en af verdens mest attraktive øgrupper

I 2007 foretog National Geographic en omfattende undersøgelse af 111 forskellige øsamfund i verden. 522 berejste eksperter i bæredygtig turisme skulle vurdere disse øer og sætte dem i rækkefølge med de mest uspolerede som nr. 1. Færøerne blev placeret som verdens mest indbydende rejsemål med ordene: ”Dejlige, uspolerede øer – en fryd for den rejsende”.

Øerne byder på kirker og fyrtårne som lyser op i landskabet, alt sammen med de naturskønne bække og klipper. Frisk luft, solrige dale og den fascinerende tåge er blot noget af det du kommer til at opleve på denne rejse. Vi besøger Kongsbonden i hans 1000 år gamle stue, besøger fårehuset i Nes, og går på opdagelse i idylliske Tórshavn.

Glæd dig også til at høre mere om den færøske kultur og historie og oplev den betagende natur, når vi kører sikkert og trygt rundt på øerne. Se de mange små huse med græs på taget og oplev den lille bygd Gásadalur.

Vi har sammensat et program med smagsprøver på det hele, og glæder os til at byde dig velkommen. En skattekiste af oplevelser venter forude, når vi besøger fårenes ø og fuglenes paradis.

Glæd dig til

 • Bo med enestående panoramaudsigt over Tórshavn og havet
 • Besøg hos Kongsbonden i Kirkjubøur og hør mere om traditioner og historie
 • Mulighed for at opleve en F'ljód - Koncert i et færøsk hjem, med fin og intim stemning

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • 1 x kaffe og kage hos Kongsbonden
 • Byrundtur i Tórshavn inkl. rundvisning i Nordens Hus
 • Udflugt til Fårehuset i Nes
 • Udflugt til Blasastova museum
 • Udflugt til de isolerede bygder Saksun og Gjógv
 • Udflugt til vandfaldet Múlafossur ved Gásadalur
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Udrejse til de smukke øer i nord. Færøernes højeste vandfald

  Med fly direkte til Færøerne. Fra lufthavnen kører vi til Gásadalur. Den lille bygd var indtil 2006 helt isoleret fra resten af Færøerne. Den eneste mulighed for at komme hertil var med helikopter eller ved at gå de 4 km ind over fjeldet.

  I 2006 åbnede den 1700 meter lange tunnel, der pludselig forbandt Gásadalur med omverdenen. Dette til stor glæde for os alle, som nu har mulighed for at køre til bygden og se det smukke vandfald Múlafossur. En kort spadseretur fører til en flot udsigt mod det 30 meter høje vandfald, der kaster sig ud over den lodrette fjeldside. (Ved sen ankomst til Færøerne, besøges Gásadalur på dag 5 isf. dag 1).

  Vi nyder udsigten, inden vi kører til vores hotel i Tórshavn, hvor vi indkvarteres for de næste 4 nætter. Glæd dig, der er flot udsigt ud over Tórshavn og Atlanterhavet fra alle værelser.

 • Dag 2: Rundkørsel under havet, gamle huse, får og Christianskirken

  Vi kører gennem den undersøiske tunnel Eysturoyar. Tunnellen er 11 km lang, og den eneste undersøiske tunnel i verden, der har en rundkørsel. Det er den færøske kunstner, Tróndur Patursson, der står bag den enestående lysudsmykning, der er et kunstværk i sig selv.

  I selve rundkørslen ses silhuetter af mennesker, som danser kædedans og synger kvæde rundt om søjlen. Det er interessant at tænke på at tunnellen ligger 73 meter under havets overflade. Den blev bygget fra 2016 til 2020 og forbinder begge sider af Skálafjørður på øen Eysturoy med hinanden og med hovedstaden Tórshavn, som jo som bekendt ligger på Streymoy.

  Uden for den lille by Nes besøger vi fårehuset. Her modtages vi af fårebonden, der fortæller om de færøske får og redegør for årshjulet indenfor fårehold. Fortællingen, der foregår i et fårehus i selskab med et par af bondens får, er både interessant, humoristisk og informativ. Efterfølgende er der hjemmelavet rabarbersaft og pindemadder, så du kan smage færingernes favoritspise, nemlig fermenteret lam. Vi stopper også ved garnbutikken Navia, hvor der er varm kaffe på kanden og mulighed for at købe færøsk garn, i alle regnbuens farver.

  Herfra til Blasastova, hvor vi ser nogle af de gamle, færøske huse. Her fortæller den lokale museumsguide, med stor indlevelse om alt det vi ser. Måske ser vi endda nogle af de oprindelige færøske heste, og møder ejeren, der gerne fortæller om dem.

  Efter vi har nydt en frokost i nabobygden, kører vi mod Klaksvik, hvor vi besøger Christianskirken. Kirken, der er tegnet af den danske arkitekt Peter Koch, stod færdig i 1963. De bastante gavle i færøsk basalt og langsider af træ, giver kirken et rustikt udtryk, hvilket står i stor kontrast til det smukke indre. Den smukke altertavle blev egentlig skabt til Viborg Domkirke, der havde glæde af altertavlen fra 1901-1910. I 1913 blev altertavlen flyttet til Christianskirken. Vi tager forbehold for at kirken kan være lukket ved kirkelige handlinger. I så fald køres ikke til Klaksvik.

  Om aftenen har du mulighed for, at tage med rejselederen til en ægte færøsk “kvøldseta”, som direkte oversættes til: “en aften-sidning”. Det er en ældgammel tradition på Færøerne, at man samledes i private hjem for at synge og fortælle historier. Et opslag blev måske sat op i bygden, eller det blev meddelt efter mund-til-øre-princippet, og så var der hygge.

  For nogle år siden blev traditionen genoplivet i en mere organiseret form. Elin Brimheim Heinesen startede i 2012 med hyggeaftener under titlen “F’LJÓÐ Kvøldsetur”. Konceptet greb om sig, sådan at der i dag arrangeres mange små stuekoncerter (også kaldet intimkoncerter) i private hjem rundt omkring på Færøerne. I flere bygder er det blevet en årlig stuekoncert-festival, hvor mange huse i bygden slår dørene op.

  Vi har fornøjelsen af at slå dørene op til Elin Brimheim Heinesens hjem, så Gislevs gæster kan opleve dette unikke tiltag. Glæd dig til en aften med historiefortælling, dygtige færøske musikere, sød musik, ditto kage og kaffe. Stemningen i et ægte færøsk hjem og den akustiske sang og musik går lige i hjertet.

  Vi nyder denne aften med musik, kaffe og kage, hvorefter turen går tilbage til hotellet.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 3: Nordens Hus, Tórshavn og Kongsbonden

  Efter morgenmad besøger vi Nordens Hus i Tórshavn. Færøernes største kulturhus, der er en arkitektonisk perle, danner ramme om mange kulturelle arrangementer inden for musik, film, kunst og teater.

  Her venter en interessant rundvisning, hvor vi hører om, hvordan hele Norden er tænkt ind i arkitekturen. Gulvet er af norsk granit, træpanelerne er fra de svenske skove, møblerne er fra Finland og glasfacaderne er fra Danmark. Oven på det islandske tag gror det Færøske græs. Udsigten fra kulturhuset mod Torshavn og Atlanterhavet er intet mindre end storslået.

  Efter besøget i Nordens Hus skal vi opleve Torshavn, der kalder sig selv for Verdens mindste hovedstad. Byens historie går mere end 1.000 år tilbage, hvor vikingerne valgte, netop denne centrale placering, til deres Tingsted (parlament). Selv i dag kan vi føle os sat hundredvis af år tilbage i tiden, når vi spadserer rundt i de smalle, brostensbelagte stræder i Tinganes. Her er de sorttjærede huse med hvidsprossede vinduer og græs på taget bevaret. Færøernes hovedstad er bare charmerende. Efterfølgende vil der være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen.

  Herfra går turen ud til Kongsbondegården i Kirkjubøur. Her byder Kongsbonden velkommen, og i kirken fortæller han mere om Kongsbønder, kirker og livet som Kongsbonde. Siden bænkes du i den 1000 år gamle sal/stue på Kongsgården, hvor vi får kaffe og kage, mens familien rumsterer i det store køkken ude bagved. En virkelig unik oplevelse at være på besøg hos denne meget autentiske, færøske kongsbondefamilie. Mange konger og dronninger fra de europæiske kongehuse har også besøgt Kongsbonden, sidst var det den norske dronning.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og kaffe og kage hos Kongsbonden.

 • Dag 4: På opdagelse i de isolerede bygder

  Efter morgenmaden kører vi nordvest på til Saksun, en lille bygd som bl.a. blev benyttet under optagelserne til Malmros’ film, Barbara. I den lille bygd ser vi kirken udefra samt den gamle kongsgård, Dúvugardar. Begge ligger med smuk udsigt over fjorden, eller lagunen, som den blev til efter en kraftig storm blokerede fjordmundingen med sand.

  Vejen ud til Saksun er ensporet med mødesteder undervejs. En bemærkelsesværdig å flyder langs vejen. Det bemærkelsesværdige er, at den midtvejs skifter retning og flyder baglæns. Herfra kører vi videre til naboøen Eysturoy.

  Vi fortsætter over fjeldet og passerer Færøernes højeste bjerg: Slættaratindur på 882 m. Mens vi kører på den højtbeliggende fjeldvej til Gjógv (hvis vejret tillader det) må vi prise os lykkelige over, at kunne tage turen i bus og ikke på gåben som de måtte ty til i gamle dage. Pittoreske lille Gjógv byder både på en smuk naturhavn og et mindesmærke over de mange fiskere, bygden har mistet i årenes løb. Statuen blev indviet af Dronning Margrethe i 1995.

  Dagens frokost spiser vi på gæstehuset Gjáargardur. Efter frokost kører vi den naturskønne vej langs Funningsfjørdur og videre retur til hotellet, hvor der er lidt tid på egen hånd.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 5: Hjemrejse fra Færøerne

  Tid til egne oplevelser og måske en spadseretur ad ridestien med rejselederen før vi kører til lufthavnen. Hjemrejse fra Færøerne med direkte fly til Danmark.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.

Hotel

 • Dag 1-5

  Föroyar Hotel

  Hotellet er beliggende lidt udenfor Tórshavn ved fjeldvejen. Bygningen regnes blandt de smukkeste bygninger i hovedstaden. Alle værelser har panoramaudsigt over Tórshavn, den storslåede natur og Atlanterhavet.

  Værelserne er med badekar, radio, telefon, satellit tv, wi-fi, hårtørrer, strygefaciliteter samt mulighed for at lave kaffe og te.
  Læs mere om Hotel Föroyar

  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  TVJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
06-09-2024Se afrejsetider 5 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 88.498,-Bestil
12-09-2024Se afrejsetider 5 dageFly fra Billund Lufthavn28.498,-Bestil
19-09-2024Se afrejsetider 5 dageFly fra Billund LufthavnMere end 88.498,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen) samt en håndbagage på max 8 kg (Max 55 x 40 x 20 cm).

 • Bus

  Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads på denne rejse.  

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge på Færøerne

  Færøerne har samme drikkepengekultur som Danmark.

 • Drikkevand på Færøerne

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly til Færøerne

  Vi flyver med Atlantic Airways ud af Billund og København.

  Vand og kaffe/te er gratis ombord. Der kan købes et let måltid ombord samt sodavand, juice, øl, vin og spiritus.

  Flytiden er ca. 2 timer fra Danmark til Færøerne. Der er 1 times tidsforskel og urene stilles tilbage.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Flyselskab

  Vi flyver med Atlantic Airways.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke velegnet for gangbesværede. På flere af udflugterne kan terrænet være meget ujævnt.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Kreditkort

  Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mobiltelefon

  Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Omskifteligt vejr. Vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj og paraply. Medbring evt. kikkert, da der er et rigt fugleliv på Færøerne. 

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Rejseleder

  Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen. Rejselederen er med på hele rejsen.

 • Shopping på Færøerne

  Strikvarer, garn og kunsthåndværk.

 • Tidsforskel på Færøerne

  Der er 1 times tidsforskel. Danmark er foran.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 2.200.
  Afbestillingsforsikring kr. 740. 

  F'ljód koncert kr. 350 (begrænset antal pladser).
  4 x 2-retters middag på hotellet kr. 1.350.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Vaccinationer

  Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

 • Valuta

  Danske eller færøske kroner. Vekselkurs 1:1.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret på Færøerne

  Om sommeren er gennemsnitstemperaturen ca. 11-13 grader. Vejret er meget omskifteligt, derfor kan den ene dal være indhyllet i tåge mens nabobygden sagtens kan ligge badet i sol.

  Om vinteren, fra november til april ligger gennemsnitstemperaturen stabilt på op mod 6 grader. Temperaturen på Færøerne er generelt meget ens året rundt, der er ikke de store udsving da øerne beskyttes af den varme Golfstrøm, derfor de meget små udsving.

  Temperaturen på Færøerne er generelt meget ens året rundt, der er ikke de store udsving da øerne beskyttes af den varme Golfstrøm, derfor de meget små udsving.

  Læs mere om vejret på Færøerne her

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu