Skip to main content

Rundrejse på Færøerne

-
Uberørt natur og livsglade øboere

Forår og Sensommer på Færøerne

Færøerne er populær som aldrig før og kåret som et af verdens mest tiltrækkende rejsemål. Her oplever du uberørt natur samt de livsglade øboere. Omgivelserne er farverige og fortryllende. Denne lille sensommerrejse er spækket med oplevelser og god mulighed for at se eller gense de unikke øer.

Nyd en ferie på Færøerne - en af verdens mest attraktive øgrupper

I 2007 foretog National Geographic en omfattende undersøgelse af 111 forskellige øsamfund i verden. 522 berejste eksperter i bæredygtig turisme skulle vurdere disse øer og sætte dem i rækkefølge med de mest uspolerede som nr. 1. Færøerne blev placeret som verdens mest indbydende rejsemål med ordene: ”Dejlige, uspolerede øer – en fryd for den rejsende”.

Øerne byder på kirker og fyrtårne som lyser op i landskabet, alt sammen med de naturskønne bække og klipper. Frisk luft, solrige dale og den fascinerende tåge er blot noget af det du kommer til at opleve på denne rejse. Vi besøger Kongsbonden i hans 1000 år gamle stue, besøger fårehuset i Nes, og går på opdagelse i idylliske Tórshavn.

Glæd dig også til at høre mere om den færøske kultur og historie og oplev den betagende natur, når vi kører sikkert og trygt rundt på øerne. Hør den historiske kingosang, se de mange små huse med græs på taget og oplev den lille bygd Gásadalur.

Vi har sammensat et program med smagsprøver på det hele, og glæder os til at byde dig velkommen. En skattekiste af oplevelser venter forude, når vi besøger fårenes ø og fuglenes paradis.

Glæd dig til

 • Du bor på Færøernes bedste hotel med panoramaudsigt over havet
 • Besøg hos Kongsbonden i Kirkjubøur og hør mere om traditioner og historie
 • Få en smagsprøve på den berømte Kingosang
 • Mulighed for at opleve en F'ljód - Koncert i et færøsk hjem, med fin og intim stemning
 • Velkomstmiddag og 2 x kaffe og kage er også inkluderet
 • Alle udflugter og entréer er inkluderet

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag
 • 3 x frokost
 • Byrundtur i Tórshavn
 • Rundvisning og kaffe/kage hos Kongsbonden
 • Udflugt til Tjørnuvik inkl. rundvisning og kingosang
 • Udflugt til Fårehuset i Nes
 • Udflugt til Blasastova museum
 • Udflugt til vandfaldet Múlafossur ved Gásadal
 • Rejseleder

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Udrejse til de smukke øer i nord

  Forår på Færøerne - Grupper med afrejse i april:
  Med fly direkte til Færøerne. Fra lufthavnen kører vi til frokost i den gamle købmandsbutik i Sørvåg. Efter frokost tager vi videre til den lille bygd Gásadalur, der ligger gemt væk mellem frodige grønne marker og skrånende bjerge. Her ser vi det smukke vandfald Múlafossur. I mange år var dette en af de mest isolerede bygder på Færøerne, da man kun kunne komme dertil ved at vandre over fjeldet.

  Herefter indkvarteres vi på vores hotel i Tórshavn, for de næste 4 nætter. Glæd dig, der er flot udsigt ud over Tórshavn og Atlanterhavet fra alle værelser.

  Vi mødes med vores rejseleder i Lufthavnen og flyver direkte til Færøerne, hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen. Efter ankomst kører vi til vores hotel for de næste 4 nætter. Hotellet ligger i naturskønt område lidt uden for Tórshavn, og der er en storslået udsigt ud over havet.

  Sensommer på Færøerne - Grupper med afrejse i september:
  Med fly direkte til Færøerne. Fra lufthavnen kører vi til vores hotel for de næste 4 nætter. Hotellet ligger i naturskønt område lidt uden for Tórshavn, og der er en storslået udsigt ud over havet.

 • Dag 2: Det traditionelle Færøerne. Mulighed for akustisk koncert – F'ljód

  Vi kører til naboøen Eysturoy, hvor vi besøger fårehuset. Under besøget vil vi smage færingernes favoritspise, nemlig fermenteret lam. Herfra til Blasastova, hvor man har samlet nogle af de gamle, færøske huse. Her fortæller den lokale museumsguide med stor indlevelse om alt det du ser. Mellem husene kan du være heldig at se nogle af de oprindelige færøske heste, og er ejeren til stede fortælles gerne om dem.

  Efter vi har nydt en frokost tager vi mod Klaksvik, hvor vi besøger Christianskirken (forbehold for at kirken kan være lukket pga. COVID-19 - i så fald køres der ikke til Klaksvik). Udflugter og frokost inkluderet.

  Om aftenen er der mulighed for at deltage i en F'ljód, som er en lille intim koncert arrangeret i et privat færøsk hjem. (Begrænset antal pladser). Her oplever vi en uformel, akustisk koncert med sang og musik. Vi nyder denne eftermiddag med musik, kaffe og kage, hvorefter turen går tilbage til hotellet.

 • Dag 3: Tórshavn og Kongsbonden

  Følg vores rejseleder når vi tager på en byrundtur i Tórshavn samt den gamle bydel Tinganes. Her fortælles der om Færøernes spændende historie samt nutidens forhold for de livsglade øboere.

  Efterfølgende vil der være tid på egen hånd til at nyde byen og dens hyggelige gader. Herfra går turen ud til Kongsbondegården i Kirkjubøur, hvor kongsbonden viser rundt og fortæller.

  Vi slutter i de gamle stuer, som mange af de europæiske kongefamilier også har besøgt. Her serveres der kaffe og kage.

 • Dag 4: Bygdebesøg og smuk natur

  En af de smukkeste strækninger på Færøerne fører dig til Tjørnuvik, hvor du har udsigt til klippeformationen Kæmpen og Kællingen. Følg lokalguiden rundt og hør bygdens historie. I kirken giver guiden også en smagsprøve på den berømte kingosang. Frokost er inkluderet.

  På vej retur til vores hotel gør vi et stop i den flotte bygd Saksun. Denne eftermiddag vil det være muligt at vandre en tur i fjeldet. Vores hotel ligger i skønne omgivelser og herfra byder der sig flere vandrestier som kan udforskes. Du behøver ikke at bevæge dig langt for at opleve den storslåede og uberørte natur.

 • Dag 5: Hjemrejse fra Færøerne

  Forår på Færøerne - Grupper med afrejse i april:
  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen. Hjemrejse fra Færøerne med direkte fly til Billund.

  Sensommer på Færøerne - Grupper med afrejse i september:
  Formiddagen er til fri disposition. Ved middagstid kører vi til den gamle købmandsbutik i Sørvåg, hvor der venter en sen frokost. Efter frokost tager vi videre til den lille bygd Gásadalur, der ligger gemt væk mellem frodige grønne marker og skrånende bjerge. Her ser vi det smukke vandfald Múlafossur. I mange år var dette en af de mest isolerede bygder på Færøerne, da man kun kunne komme dertil ved at vandre over fjeldet. Efterfølgende kører vi til lufthavnen, og flyver hjem til Danmark.

Kort

Rejs med til forår eller sensommer på Færøerne

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
08-09-2022Se afrejsetider 5 dageFly fra Billund LufthavnRing til os7.498,-
22-09-2022Se afrejsetider 5 dageFly fra Billund Lufthavn37.498,-Bestil
25-09-2022Se afrejsetider 5 dageFly fra Billund LufthavnMere end 87.498,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen) samt en håndbagage på max 8 kg (Max 55 x 40 x 20 cm).

 • Bus

  Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads på denne rejse.  

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge på Færøerne

  Færøerne har samme drikkepengekultur som Danmark.

 • Drikkevand på Færøerne

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Elektricitet på Færøerne

  Der er 220 V. Samme stik som i Danmark.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly til Færøerne

  Vi flyver med Atlantic Airways ud af Billund og København.

  Vand, kaffe/te, sodavand og juice er gratis om bord. Der kan købes et let måltid om bord, samt øl, vin og spiritus.

  Flytiden er ca. 2 timer fra Danmark til Færøerne. Der er 1 times tidsforskel og urene stilles tilbage.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Vi sender flybilletterne til dig.

 • Flyselskab

  Vi flyver med Atlantic Airways.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Kreditkort

  Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mobiltelefon

  Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Omskifteligt vejr. Vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj, paraply og solbriller. Medbring evt. kikkert, da der er et rigt fugleliv på Færøerne. Området omkring hotellet indbyder til gåture, og nogle gange kan rejselederen indbyde til en lille aftenvandring. Derfor bør du overveje at medbringe et par gode, skridsikre sko du står godt fast i. Græs og tuer kan være drilske når duggen falder, men udsigten og området opvejer alt.

 • Rejseforsikring

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Rejseleder

  Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen. Rejselederen er med på hele rejsen.

 • Shopping på Færøerne

  Strikvarer, garn og kunsthåndværk.

 • Tidsforskel på Færøerne

  Der er 1 timers tidsforskel. Danmark er foran.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1400.
  Afbestillingsforsikring kr. 650. 
  F'ljód koncert kr. 295 (begrænset antal pladser).

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Vaccinationer

  Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

 • Valuta

  Danske eller færøske kroner. Vekselkurs 1:1.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret på Færøerne

  Om sommeren er gennemsnitstemperaturen ca. 11-13 grader. Vejret er meget omskifteligt, derfor kan den ene dal være indhyllet i tåge mens nabobygden sagtens kan ligge badet i sol.

  Temperaturen på Færøerne er generelt meget ens året rundt, der er ikke de store udsving da øerne beskyttes af den varme Golfstrøm, derfor de meget små udsving.

  Læs mere om vejret på Færøerne her

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu