Skip to main content

Ny flyrejse til Færøerne for solorejsende

-
Oplev smukke Færøerne i godt selskab

Færøerne for solorejsende

Del drømmen er Gislevs slogan – og det er utvivlsomt skønt at dele rejseoplevelser med venner og familie. Men måske er du i den situation, at dem du kender, ikke elsker at rejse lige så meget som du gør. I så fald er denne nyhed måske det helt rigtige. Kort sagt er dette rejsen til dig, der rejser alene, men som ønsker at være i godt selskab med andre solorejsende.

På rejsen er der lagt ekstra vægt på et hyggeligt rejseforløb med spændende udflugter, hvor vi samles om forskellige aktiviteter. Glæd dig til færøsk kædedans i Tórshavn foruden alle de spændende udflugter som f.eks. når vi besøger Kongsbonden i hans 1000 år gamle stue, oplever fårehuset i Nes, og går på opdagelse i idylliske Tórshavn. På vores gode Föroyar Hotel venter der 4 nætter med flot udsigt fra alle værelser.

Bemærk at enkeltværelse er uden tillæg på denne rejse.

Glæd dig til

 • Hyggeligt samvær med andre solorejsende
 • Enkeltværelse uden tillæg – alle med udsigt
 • Festlig aften med kædedans på hotellet
 • Nordens Hus og byrundtur i Tórshavn
 • Mulighed for indkøb i garnbutikken i Nes
 • Kaffe og kage på den historiske Kongsbondegård
 • Flot udflugt til bygderne Saksun og Gjógv

Inkluderet i rejsens pris

 • Ophold i enkeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • 4 x middag
 • Byrundtur i Tórshavn
 • Rundvisning samt kaffe og kage hos Kongsbonden
 • Udflugt til Fårehuset i Nes og garnbutikken
 • Udflugt til de isolerede bygder
 • Udflugt til Gásadalur og Múlafossur
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder

  Dagsprogram

  • Dag 1: Udrejse til de smukke øer i nord. Færøernes højeste vandfald

   Med fly direkte til Færøerne. Fra lufthavnen kører vi til Gásadalur. Den lille bygd var indtil 2006 helt isoleret fra resten af Færøerne. Den eneste mulighed for at komme hertil var med helikopter eller ved at gå de 4 km ind over fjeldet.

   I 2006 åbnede den 1700 meter lange tunnel, der pludselig forbandt Gásadalur med omverdenen. Dette til stor glæde for os alle, som nu har mulighed for at køre til bygden og se det smukke vandfald Múlafossur. En kort spadseretur fører til en flot udsigt mod det 30 meter høje vandfald, der kaster sig ud over den lodrette fjeldside. (I oktober, hvor der er sen ankomst til Færøerne, besøges Gásadalur på dag 5 isf. dag 1).

   Vi nyder udsigten, inden vi kører til vores hotel i Tórshavn, hvor vi indkvarteres for de næste 4 nætter. Glæd dig, der er flot udsigt ud over Tórshavn og Atlanterhavet fra alle værelser.

   Måltider inkluderet denne dag: Middag på hotellet.

  • Dag 2: Rundkørsel under havet, garnbutik og Christianskirken

   Vi kører gennem den undersøiske tunnel Eysturoyar. Tunnellen er 11 km lang, og den eneste undersøiske tunnel i verden, der har en rundkørsel. Det er den færøske kunstner, Tróndur Patursson, der står bag den enestående lysudsmykning, der er et kunstværk i sig selv.

   I selve rundkørslen ses silhuetter af mennesker, som danser kædedans og synger kvæde rundt om søjlen. Det er interessant at tænke på at tunnellen ligger 73 meter under havets overflade. Den blev bygget fra 2016 til 2020 og forbinder begge sider af Skálafjørður på øen Eysturoy med hinanden og med hovedstaden Tórshavn, som jo som bekendt ligger på Streymoy.

   Udenfor den lille by Nes besøger vi fårehuset. Her modtages vi af fårebonden, der fortæller om de færøske får og redegør for årshjulet indenfor fårehold. Fortællingen, der foregår i et fårehus i selskab med et par af bondens får, er både interessant, humoristisk og informativ. Efterfølgende er der hjemmelavet rabarbersaft og pindemadder, så du kan smage færingernes favoritspise, nemlig fermenteret lam. Vi stopper også ved garnbutikken Navia, hvor der er varm kaffe på kanden og mulighed for at købe færøsk garn, i alle regnbuens farver.

   Efter vi har nydt en frokost i nabobygden, kører vi mod Klaksvik, hvor vi besøger Christianskirken. Kirken, der er tegnet af den danske arkitekt Peter Koch, stod færdig i 1963. De bastante gavle i færøsk basalt og langsider af træ, giver kirken et rustikt udtryk, hvilket står i stor kontrast til det smukke indre. Den smukke altertavle blev egentlig skabt til Viborg Domkirke, der havde glæde af altertavlen fra 1901-1910. I 1913 blev altertavlen flyttet til Christianskirken. Vi tager forbehold for at kirken kan være lukket ved kirkelige handlinger. I så fald køres ikke til Klaksvik.

   Om aftenen samles vi om festlig kædedans på hotellet.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag på hotellet.

  • Dag 3: Nordens Hus, Tórshavn og Kongsbonden

   Efter morgenmad besøger vi Nordens Hus i Tórshavn. Færøernes største kulturhus, der er en arkitektonisk perle, danner ramme om mange kulturelle arrangementer inden for musik, film, kunst og teater.

   Her venter en interessant rundvisning, hvor vi hører om, hvordan hele Norden er tænkt ind i arkitekturen. Gulvet er af norsk granit, træpanelerne er fra de svenske skove, møblerne er fra Finland og glasfacaderne er fra Danmark. Oven på det islandske tag gror det Færøske græs. Udsigten fra kulturhuset mod Tórshavn og Atlanterhavet er intet mindre end storslået.

   Efter besøget i Nordens Hus skal vi opleve Tórshavn, der kalder sig selv for Verdens mindste hovedstad. Byens historie går mere end 1.000 år tilbage, hvor vikingerne valgte, netop denne centrale placering, til deres Tingsted (parlament). Selv i dag kan vi føle os sat hundredvis af år tilbage i tiden, når vi spadserer rundt i de smalle, brostensbelagte stræder i Tinganes. Her er de sorttjærede huse med hvidsprossede vinduer og græs på taget bevaret. Færøernes hovedstad er bare charmerende. Efterfølgende vil der være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen.

   Herfra går turen ud til Kongsbondegården i Kirkjubøur. Her byder Kongsbonden velkommen, og i kirken fortæller han mere om Kongsbønder, kirker og livet som Kongsbonde. Siden bænkes du i den 1000 år gamle sal/stue på Kongsgården, hvor vi får kaffe og kage, mens familien rumsterer i det store køkken ude bagved. En virkelig unik oplevelse at være på besøg hos denne meget autentiske, færøske kongsbondefamilie. Mange konger og dronninger fra de europæiske kongehuse har også besøgt Kongsbonden, sidst var det den norske dronning.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, kaffe og kage hos Kongsbonden samt middag på hotellet.

  • Dag 4: På opdagelse i de isolerede bygder

   Efter morgenmaden kører vi nordvest på til Saksun, en lille bygd som bl.a. blev benyttet under optagelserne til Malmros’ film, Barbara. I den lille bygd ser vi kirken udefra samt den gamle kongsgård, Dúvugardar. Begge ligger med smuk udsigt over fjorden, eller lagunen, som den blev til efter en kraftig storm blokerede fjordmundingen med sand.

   Vejen ud til Saksun er ensporet med mødesteder undervejs. En bemærkelsesværdig å flyder langs vejen. Det bemærkelsesværdige er, at den midtvejs skifter retning og flyder baglæns. Herfra kører vi videre til naboøen Eysturoy.

   Vi fortsætter over fjeldet og passerer Færøernes højeste bjerg: Slættaratindur på 882 m. Mens vi kører på den højtbeliggende fjeldvej til Gjógv (hvis vejret tillader det) må vi prise os lykkelige over, at kunne tage turen i bus og ikke på gåben som de måtte ty til i gamle dage. Pittoreske lille Gjógv byder både på en smuk naturhavn og et mindesmærke over de mange fiskere, bygden har mistet i årenes løb. Statuen blev indviet af Dronning Margrethe i 1995.

   Dagens frokost spiser vi på gæstehuset Gjáargardur. Efter frokost kører vi den naturskønne vej langs Funningsfjørdur og videre retur til hotellet, hvor der er lidt tid på egen hånd.

   Om aftenen samles vi i hotellets bar til hyggeligt samvær.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost samt middag på hotellet.

  • Dag 5: Hjemrejse fra Færøerne

   Tid til egne oplevelser og måske en spadseretur ad ridestien med rejselederen før vi kører mod lufthavnen. Hjemrejse fra Færøerne med direkte fly til Danmark.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

  Mere om rejsen

  Færøerne for solo-rejsende
  Unik chance for at opleve de grønne øer i Nordatlanten i godt selskab med andre solo-rejsende. Færøerne er populære som aldrig før og kåret som et af verdens mest tiltrækkende rejsemål. Her oplever du uberørt natur samt de livsglade øboere. Omgivelserne er farverige og fortryllende. Denne lille sensommerrejse er spækket med oplevelser og god mulighed for at se eller gense de unikke øer.

  Nyd en ferie på Færøerne - en af verdens mest attraktive øgrupper
  I 2007 foretog National Geographic en omfattende undersøgelse af 111 forskellige øsamfund i verden. 522 berejste eksperter i bæredygtig turisme skulle vurdere disse øer og sætte dem i rækkefølge med de mest uspolerede som nr. 1. Færøerne blev placeret som verdens mest indbydende rejsemål med ordene: ”Dejlige, uspolerede øer – en fryd for den rejsende”.

  Øerne byder på kirker og fyrtårne som lyser op i landskabet, alt sammen med de naturskønne bække og klipper. Frisk luft, solrige dale og den fascinerende tåge er blot noget af det du kommer til at opleve på denne rejse. Vi besøger Kongsbonden i hans 1000 år gamle stue, besøger fårehuset i Nes, og går på opdagelse i idylliske Tórshavn.

  Glæd dig også til at høre mere om den færøske kultur og historie og oplev den betagende natur, når vi kører sikkert og trygt rundt på øerne. Se de mange små huse med græs på taget og oplev de charmerende bygder Saksun og Gásadalur.

  Vi har sammensat et program med smagsprøver på det hele, og glæder os til at byde dig velkommen. En bred vifte af oplevelser venter forude, når vi besøger fårenes ø og fuglenes paradis.

  Hotel

  • Dag 1-5

   Föroyar Hotel

   Hotellet er beliggende lidt udenfor Tórshavn ved fjeldvejen. Bygningen regnes blandt de smukkeste bygninger i hovedstaden. Alle værelser har panoramaudsigt over Tórshavn, den storslåede natur og Atlanterhavet.

   Værelserne er med badekar, radio, telefon, satellit tv, wi-fi, hårtørrer, strygefaciliteter samt mulighed for at lave kaffe og te.
   Læs mere om Hotel Föroyar

   HårtørrerJa
   Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
   TVJa
   Wi-fiJa

  Kort

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  03-10-2024Se afrejsetider 5 dageFly fra Billund LufthavnMere end 810.298,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bagage

   Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen) samt en håndbagage på max 8 kg (Max 55 x 40 x 20 cm).

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Drikkepenge på Færøerne

   Færøerne har samme drikkepengekultur som Danmark.

  • Drikkevand på Færøerne

   Vandet fra vandhanen kan drikkes.

  • Elektricitet i Norden

   I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

   På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Fly

   Vi flyver med Atlantic Airways - både ud af Billund og København.
   Vand og kaffe/te er gratis ombord. Der kan købes et let måltid ombord samt sodavand, juice, øl, vin og spiritus.

   Flytiden er ca. 2 timer fra Danmark til Færøerne. Der er 1 times tidsforskel og urene stilles tilbage.

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Fysisk formåen

   Rejsen er ikke velegnet for gangbesværede. På flere af udflugterne kan terrænet være meget ujævnt.

  • Information om Billund Lufthavn

   Adresse
   Passagerterminalen 10
   7190 Billund

   Læs mere her: www.bll.dk

   Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


  • Kreditkort

   Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mobiltelefon

   Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Påklædning

   Omskifteligt vejr. Vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj og paraply. Medbring evt. kikkert, da der er et rigt fugleliv på Færøerne. 

  • Rejseforsikring - Rejser til Norden

   Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

   Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

   HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

  • Shopping på Færøerne

   Strikvarer, garn og kunsthåndværk.

  • Tidsforskel på Færøerne

   Der er 1 times tidsforskel. Danmark er foran.

  • Tillæg

   Enkeltværelse er uden tillæg.
   Afbestillingsforsikring kr. 740. 

   Gin-yoga kr. 300.

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

  • Vaccinationer

   Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

  • Valuta

   Danske eller færøske kroner. Vekselkurs 1:1.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vejret på Færøerne

   Om sommeren er gennemsnitstemperaturen ca. 11-13 grader. Vejret er meget omskifteligt, derfor kan den ene dal være indhyllet i tåge mens nabobygden sagtens kan ligge badet i sol.

   Om vinteren, fra november til april ligger gennemsnitstemperaturen stabilt på op mod 6 grader. Temperaturen på Færøerne er generelt meget ens året rundt, der er ikke de store udsving da øerne beskyttes af den varme Golfstrøm, derfor de meget små udsving.

   Temperaturen på Færøerne er generelt meget ens året rundt, der er ikke de store udsving da øerne beskyttes af den varme Golfstrøm, derfor de meget små udsving.

   Læs mere om vejret på Færøerne her

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu