Skip to main content

Rejse til Færøerne

-
Dejlige, uspolerede øer – en fryd for den rejsende

Færøerne

Oplevelsesrig rejse til Færøerne med 5 middage og 3 frokoster. Du kommer vidt omkring på denne rejse og oplever undervejs den forunderlige natur, som er så karakteristisk for Færøerne. Får spottes ved hvert et lille græsstrå, fuglelivet er rigt og varieret og vi har spækket rejsen med færøske kulturoplevelser. Med 30 års erfaring ved vi, hvad der bør opleves.

Gislev glæder sig til at byde velkommen til en ø-gruppe med stejle skrænter, et prægtigt, isskabt landsskab, over 1.000 km kyst, et velbevaret lokalsamfund, et venligt folk som både taler færøsk og dansk samt en række oplevelser lidt udover det sædvanlige.

Du har f.eks. mulighed for at tilkøbe en F'ljód, som er en stuekoncert. En koncert med færøske musikere og sangere, afholdt i hyggelige omgivelser i et færøsk hjem. Et koncept der blev startet op for nogle år siden, og som færinge og gæster på øerne i dén grad har taget til sig.

Glæd dig allerede nu til mødet med vores færøske landsmænd.

Glæd dig til

 • Bo med enestående panoramaudsigt over Tórshavn og havet
 • Middag på den over 1000 år gamle Kongsbondegård i Kirkjubøur med drikkevarer ad libitum
 • Spektakulær udsigt til vandfaldet i Gásadalur samt klippeformationen Kæmpen og Kællingen
 • Oplev en F'ljód. Privatkoncert i et færøsk hjem, med fin og intim stemning
 • Se vidunderlig natur, bygder, kirker og hør mere om den færørske historie
 • Fly til Færøerne både fra Billund og København

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Ankomst til de smukke øer

  Afgang fra Danmark og med direkte fly til Færøerne. Fra Vágar lufthavn kører vil til charmerende Tórshavn og Hotel Føroyar for indkvartering. Her bor vi under hele vores ophold.

  Forplejning inkluderet denne dag: Middag på hotellet.

 • Dag 2: Nordens hus og byrundtur i Tórshavn

  Efter morgenmad besøger vi Nordens Hus i Tórshavn, hvor vi får en guidet rundtur. Herfra kører vi til Tórshavn by, hvor vores rejseleder vil give en byrundtur, så vi bliver bekendt med byen samt historien hertil. Efterfølgende vil der være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen samt nyde en god frokost.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag på hotellet.

 • Dag 3: Sandoy og Dalur. Middag inkl. drikkevarer hos Kongsbonden

  Vi starter dagen med en smuk sejlads fra Gamlarætt til øen Sandoy, syd for Tórshavn, hvor vi skal stifte bekendtskab med nogle af de stolte kulturtraditioner på Færøerne. I Dalur hører vi om livet i bygden i gamle dage og måske lidt om de flotte færøske nationaldragter. Det hele krydres med en let færøsk frokost med lokale delikatesser, og vi slutter af med kaffe, te og hjemmebag. Herefter sejler vi tilbage til Streymoy, hvor vi skal nyde en dejlig aften i Kirkjubøur.

  Kongsbonden byder velkommen, og i kirken fortæller han mere om Kongsbønder, kirker og livet som Kongsbonde. Siden bænkes du i den 1000 år gamle sal/stue på Kongsgården, hvor vi spiser middag. Aftenen sluttes af med kaffe og avec i de hyggelige små stuer, mens familien rumsterer i det store køkken ude bagved. En virkelig unik oplevelse at være på besøg hos denne meget autentiske, færøske kongsbondefamilie. Mange konger og dronninger fra de europæiske kongehuse har også besøgt Kongsbonden, sidst var det den norske dronning.

  Udflugt med sejlads, frokost, og middag med drikkevarer inkluderet.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 4: På opdagelse til de isolerede bygder

  En af de smukkeste strækninger på Færøerne fører os først til bygden Tjørnuvik, den nordligste del af øen Streymoy (øen hvor vi bor). Bygden ligger godt beskyttet i en vig med fjelde omkring, og fra bygden er der den fineste udsigt til klippeformationen Risin og Kellingin – Kæmpen og Kællingen. Herfra kører vi videre til naboøen Eysturoy og nordpå langs Sundini-fjorden og passerer bygden Eidi. Herfra kan du se Kæmpen og Kællingen fra en ny vinkel.

  Vi tager den højtbeliggende fjeldvej til Gjógv (hvis vejret tillader det) og kan prise os lykkelige over, at kunne tage turen i bus og ikke på gåben som de måtte ty til i gamle dage. Pittoreske lille Gjógv byder på både naturhavn, mindesmærke (indviet af Dronning Margrethe i 1995, en statue til minde om de mange fiskere, bygden har mistet i årenes løb) og et guesthouse, Gjáargardur, hvor vi har bestilt dagens frokost.

  Efter frokosten kører vi tilbage til Streymoy og nordvest på til Saksun, en lille bygd som bl.a. blev benyttet under optagelserne til Malmros’ film, Barbara. I den lille bygd ser vi kirken udefra samt den gamle kongsgård, Dúvugardar. Begge ligger med smuk udsigt over fjorden, eller lagunen, som den blev til efter en kraftig storm blokerede fjordmundingen med sand. Vejen ud til Saksun er ensporet med mødesteder undervejs.

  En bemærkelsesværdig å flyder langs vejen. Det bemærkelsesværdige er, at den midtvejs skifter retning og flyder baglæns. Udflugten med frokost er inkluderet. Fra Saksun kører vi til hotellet, hvor du har lidt tid på egen hånd inden middag.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag på hotellet.

 • Dag 5: Tórshavn på egen hånd eller på opdagelse med rejselederen. F'ljód om aftenen

  Ønsker du at nyde Tórshavn og omegn på egen hånd, så kan du med fordel benytte de røde busser som er gratis. En anden mulighed er at tage med rejselederen på opdagelse i nærområdet af hotel og by. Hvor turen går hen fortæller rejselederen mere om på rejsen. Turen er inkluderet, men dog eksklusiv udgifter til eventuelle entréer, sejlture e.l.

  Om aftenen har du mulighed for, at tage med rejselederen til en ægte F'ljöd. På Færøerne startede begrebet F'ljód for nogle år siden. Små koncerter blev arrangeret i private hjem, et opslag blev måske sat op eller det blev meddelt efter mund-til-øre-princippet, og så var der fest. Det greb om sig, og et par kvikke lokale damer, fik arrangeret en årlig festival, hvor en hel by slår dørene op. Vi har fornøjelsen af at slå dørene op til Elin Briemheim Heinesens hjem, så Gislevs gæster kan opleve dette unikke tiltag. Se og lyt til et par af de koncerter der har fundet sted, og glæd dig til en aften med dygtige færøske musikere, sød musik, ditto kage og kaffe. Stemningen i et ægte færøsk hjem og den akustiske sang og musik går lige i hjertet. Udflugtspris inklusiv kaffe og kage kr. 295 - bestilles med rejsen. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Bemærk begrænset antal pladser. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 6: Øer, kirker og får er dagens tema

  Vi kører til naboøen Eysturoy, hvor vi besøger fårehuset. Her modtages vi af de færøske får. Ved besøget vil vi smage færingernes favoritspise, nemlig fermenteret lam. Herfra til Blasastova, hvor man har samlet nogle af de gamle, færøske huse. Her fortæller den lokale museumsguide med stor indlevelse om alt det du ser. Mellem husene kan du se nogle af de oprindelige færøske heste, og ejerne fortæller gerne om dem. Efter vi har nydt en frokost tager vi mod Klaksvik, hvor vi besøger Christianskirken (forbehold for at kirken kan være lukket pga. COVID-19 - i så fald køres der ikke til Klaksvik). Udflugter og frokost inkluderet.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 7: Eventyr til søs med udsigt til fugle, fjeld og får

  Oplev de stejle fjeldvægge ved Vestmanna fra den duvende båd. Du kommer helt tæt på de enorme og imponerende klippevægge. Højt oppe kan du, på de ubeskriveligt stejle skråninger, se græssende får, som ikke ved hvad tyngdeloven er for en størrelse, og derfor glade og fro går efter det saftigste græs.

  Langs kysten over havet flyver fuglene på jagt efter føde. Der er ikke så mange søpapegøjer tilbage, men det er alligevel sjovt at betragte de mange fuglearter. Tilbage i havnen er det tid til at nyde den fyldige fiskesuppe og tilhørende salatbar i restauranten. Du kan også besøge Sagamuseet ovenpå og få den færøske historie præsenteret på Madame Tussaudsk vis. Udflugt kr. 575 inklusiv sejlads, museum og suppe - bestilles med rejsen. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere.

  Vi kører tilbage til hotellet først på eftermiddagen. Hvis du vil nyde dagen på egen hånd, kan vi anbefale, at du tager på opdagelse i idylliske Tórshavn med flotte huse, butikker og et hyggeligt havnemiljø.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og afslutningsmiddag på hotellet.

 • Dag 8: Spektakulære Múlafossur. Afrejse fra Færøerne

  Fra hotellet kører vil til Gásadalur, den lille bygd med det højeste vandfald på øerne. Vi nyder udsigten, inden vi fortsætter mod lufthavnen for hjemrejse. Vi håber du vil leve længe på de skønne minder fra dette yderst interessante øsamfund.

  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.

Mere om rejsen

Ubeskrivelig natur hvor end du vender blikket hen


Færøerne er en af verdens mest attraktive øgrupper. I 2007 foretog National Geographic en omfattende undersøgelse af 111 forskellige øsamfund i verden. 522 berejste eksperter i bæredygtig turisme skulle vurdere disse øer og sætte dem i rækkefølge med de mest uspolerede som nr. 1.

Færøerne blev placeret som verdens mest indbydende rejsemål med ordene: ”Dejlige, uspolerede øer – en fryd for den rejsende”. Øerne ligger ret isoleret, midt ude i Nordatlanten. Nærmeste nabo er Shetlandsøerne, som ligger ca. 300 km væk. Beliggenheden gør, at klimaet er fugtigt og ustabilt. Der blæser næsten altid en brise, somrene er kølige, men pga. Golfstrømmen er vintrene forholdsvis milde. Om sommeren bliver det næsten ikke mørkt, dagens længde når helt op omkring 20 timer.

Oplev perlerækken af øer midt i Atlanten efter blot 2 timers flyvning. Gislev har i 26 år sendt gæster til dette unikke, lille ø-samfund. Vi bor med udsigt over Tórshavn og oplevelserne venter i en radius af blot 1½-2 timers kørsel herfra. Glæd dig til mødet med de gæstfrie færinge, fugle- og dyrelivet, den vilde natur og de barske landskaber. Et uforudsigeligt vejr, hvor sol og blå himmel pludselig forvandles til storm, regn eller tåge. Og lyset, som på forunderlig vis igen bryder igennem over de grønne græsgange, klipperne og de små huse.

Hotel

 • Dag 1-8

  Föroyar Hotel

  Hotellet er beliggende lidt udenfor Tórshavn ved fjeldvejen. Bygningen regnes blandt de smukkeste bygninger i hovedstaden. Alle værelser har panoramaudsigt over Tórshavn, den storslåede natur og Atlanterhavet.

  Værelserne er med badekar, radio, telefon, satellit tv, wi-fi, hårtørrer, strygefaciliteter, mulighed for at lave kaffe og te samt minibar.
  Læs mere om Hotel Föroyar

  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  MinibarJa
  TVJa
  Wi-fiJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  MinibarJa
  TVJa
  Wi-fiJa

Kort

Rejse til Fæerøerne med Gislev Rejser

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
23-06-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Billund LufthavnRing til os12.298,-
30-06-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Billund LufthavnRing til os12.298,-
07-07-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnRing til os12.298,-
14-07-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Billund LufthavnRing til os12.298,-
28-07-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Billund LufthavnRing til os12.298,-
04-08-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnRing til os12.298,-
11-08-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Billund LufthavnRing til os12.298,-

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen)samt en håndbagage på max 8 kg (Max 55 x 40 x 20 cm).

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge på Færøerne

  Færøerne har samme drikkepengekultur som Danmark.

 • Drikkevand på Færøerne

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Elektricitet på Færøerne

  Der er 220 V. Samme stik som i Danmark.

 • Entréer

  På de fleste udflugter er entréer inkluderet til de steder vi besøger. Går du på egen hånd i f.eks. Tórshavn, eller "stikker af" fra byrundturen, så vil evt. entréer til steder du måtte ønske at besøge, naturligvis være for egen regning. Priser til de forskellige museer i Tórshavn er meget lig dem du finder herhjemme.

  Følgende udflugter skal bestilles sammen med rejsen: Vestmanna sejlads, inkl. museum og frokost: 575 kr. F'ljód stuekoncert i privat hjem: 295 kr.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly til Færøerne

  Vi flyver med Atlantic Airways ud af Billund og København.

  Vand, kaffe/te, sodavand og juice er gratis om bord. Der kan købes et let måltid om bord, samt øl, vin og spiritus.

  Flytiden er ca. 2 timer fra Danmark til Færøerne. Der er 1 times tidsforskel og urene stilles tilbage.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Vi sender flybilletterne til dig.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke velegnet for gangbesværede. På flere af udflugterne kan terrænet være meget ujævnt.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: www.cph.dk

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Kreditkort

  Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mobiltelefon

  Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Omskifteligt vejr. Vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj, paraply og solbriller. Medbring evt. kikkert, da der er et rigt fugleliv på Færøerne. Området omkring hotellet indbyder til gåture, og nogle gange kan rejselederen indbyde til en lille aftenvandring. Derfor bør du overveje at medbringe et par gode, skridsikre sko du står godt fast i. Græs og tuer kan være drilske når duggen falder, men udsigten og området opvejer alt.

 • Rejseforsikring

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Rejseleder

  Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen. Rejselederen er med på hele rejsen.

 • Shopping på Færøerne

  Strikvarer, garn og kunsthåndværk.

 • Tidsforskel på Færøerne

  Der er 1 timers tidsforskel. Danmark er foran.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 2.898.
  Udflugt F'ljód i færøsk hjem kr. 295.
  Sejltur til fuglefjelde kr. 575.
  Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Vaccinationer

  Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

 • Valuta

  Danske eller færøske kroner. Vekselkurs 1:1.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret på Færøerne

  Om sommeren er gennemsnitstemperaturen ca. 11-13 grader. Vejret er meget omskifteligt, derfor kan den ene dal være indhyllet i tåge mens nabobygden sagtens kan ligge badet i sol.

  Temperaturen på Færøerne er generelt meget ens året rundt, der er ikke de store udsving da øerne beskyttes af den varme Golfstrøm, derfor de meget små udsving.

  Læs mere om vejret på Færøerne her

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu