Eventyrlig vandreferie på Fyn

Flotte vandreruter på dejlige Fyn

 

NYHED Ny spændende vandreferie i den fynske natur, der byder på helt særlige og skønne vandringer. Vi vandrer på den smukke og idylliske Odense Å sti, hvor de spændende historier og den betagende natur fylder dig med indtryk og ro. Vores vandreture tager udgangspunkt på 4 forskellige steder, der hver især har noget helt specielt at tilbyde – men fælles for alle er den skønne natur, der møder os. Men sin fine beliggenhed tæt på Vissenbjerg på Fyn, bor vi på det moderne Hotel Vissenbjerg Storkro. Vissenbjerg er i øvrigt den højst beliggende by på Fyn. Glæd dig til nogle smukke og aktive dage i det fynske.

NB: Du kommer selv frem til rejsens udgangspunkt - den smukke herregaard Langesø Slot, Langesøvej 146, 5462 Morud. Herfra kører du selv til Vissenbjerg Storkro.

 • Overnatning på godt hotel ved Vissenbjerg
 • Hele 4 spændende og alsidige vandringer inkluderet 
 • Flotte vandreture langs den idylliske Odense Å

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 3 x madpakker
 • 4 x middag på Vissenbjerg Storkro
 • Bus fra Vissenbjerg til Bellinge og retur fra Odense til Vissenbjerg
 • Bus fra Vissenbjerg til Odense Havn og retur fra Klintebjerg Havn til Vissenbjerg
 • Bus fra Vissenbjerg til Enebærodde t/r 
 • Rejseleder med lokalkendskab på alle vandringerne fra start til slut 

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 1.298. Eventuelle entréer er eksklusive.

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Betagende natur, historiske steder og å vandring

Ny spændende vandreferie i den fynske natur, der byder på helt særlige og betagende vandringer. Vi vandrer på den smukke og idylliske Odense Å sti, hvor de spændende historier og den betagende natur fylder dig med indtryk og ro. Vores vandreture tager udgangspunkt på 4 forskellige steder, der hver især har noget helt specielt at tilbyde – men fælles for alle er den skønne natur, der møder os. Men sin fine beliggenhed tæt på Vissenbjerg på det centrale Fyn, bor vi på det moderne Hotel Vissenbjerg Storkro. Vissenbjerg er i øvrigt den højst beliggende by på Fyn. Glæd dig til nogle smukke og aktive dage i det fynske.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Velkommen til charmerende Fyn

Ankomst på egen hånd til den smukke herregård Langesø Slot ved Morud kl. 12. Her møder du Gislevs rejseleder, og sammen går vi en tur rundt om Langesø og i området. Hvis du ikke ønsker at deltage i denne vandring, kan du køre direkte til Vissenbjerg Storkro og checke in på egen hånd fra kl. 14.00. Vi mødes til et lille velkomstmøde kl. 15.00 sammen med vores rejseleder. Herefter er eftermiddagen til egen disposition, inden vi sammen nyder en middag kl. 18.30 i hotellets restaurant. Forplejning inkluderet denne dag: Middag.
Vi vandrer ca. 5-6 km.

Dag 2: Odense Å og smukke naturperler

Efter morgenmaden kører vi med bussen til Kratholm ved Bellinge. Herfra vandrer vi på den smukke Å sti til Seden nordøst for Odense. Hele Å stien strækker sig som en smuk korridor langs Odense Å, og det er det eneste sted i Danmark, hvor det er muligt at vandre 20 km. langs en å. Undervejs finder du skilte, der fortæller om dyr og planter i området. Ligeledes finder du mange historiske steder og historier beskrevet. Seværdighederne ligger som perler på en snor, vi passerer bl.a. Odense Zoo, og er vi heldige, kan vi få et kig på løverne, der soler sig på stenene eller til tigeren, der går rundt og snuser. Tæt på Odense bymidte ser vi de flotte private haver, der ligger helt ned til åen. I Odense centrum går vi igennem HC Andersen haven også kaldet Eventyrhaven, som er anlagt i 1876. Her midt i parken står den kendte statue af HC Andersen. Vores vandretur stopper her for i dag, og vi er klar til nye eventyr i Odense Midtby. Rejselederen tager dig med i HC Andersens fodspor, og underholder med gode historier, inden bussen møder os, og kører os tilbage til Vissenbjerg Storkro. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad, madpakke og middag.
Vi vandrer ca. 12 km.

 

Dag 3: Odense Havn og Klintebjerg

Turen langs Odense Kanal tager sin start på Odense Havn, og ender i Klintebjerg ved den lavvandede fjord. Det er en skøn tur langs vandet, en tur, der sender et tilbageblik til svundne tider. Vi går langs kanalens vestlige bred ud til Klintebjerg, der er en lille lystbådehavn. På det første stykke af Odense Kanal, tættest ved havnen, har vi kig til flere af byens gamle industrivirksomheder på modsatte side af kanalen. Blandt andet den gamle kornmølle, der snart er omdannet til moderne kontorbyggeri. Derudover er der også siloerne, det tidligere stålskibsværft, genvindingsvirksomheden H. J. Hansen og Fynsværket. Kanalturen er en vandring med højt til himlen. Vi går langs vandet, de flade marker og Odenses store ‘bjerge’. Fuglelivet er mangfoldigt, og måske ser vi skarver, måger, andefugle, svaner, blishøns og strandskader. Ved Klintebjerg ligger idyllisk overfor fjordens største ø, Vigelsø. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad, madpakke og middag.
Vi vandrer ca. 15 km.

 

Dag 4: Enebærodde og Hofmansgave 

Mellem Kattegat og Odense Fjord ligger Enebærodde. Den 5,5 km lange og 300 ha store langtange er Fyns største hedeområde. Her får du mange dejlige naturoplevelser. Vi vandrer en god tur på odden, der byder på varieret natur med skov, fredelige strande og mange enebærbuske. Deraf navnet Enebærodde. Her ånder fred og ro og uanset i hvilken retning du kigger, er udsigten fantastisk. På spidsen af odden møder du det smukke hvide fyr, og herfra kan du kigge over på Odense Fjords munding kaldet Gabet. Det gamle hus som ligger ved siden af fyret, var indtil 1960 fyrmesterbolig. I dag er det privat eje. På vejen tilbage kører vi til Hofmansgave, som er et gammelt gods opført i 1588. Godset der ligger i naturskønne omgivelser, fungerer i dag som en stor og moderne agroindustriel virksomhed. Vi går en tur i den smukke park med mange sjældne planter, blomster og træer fra hele verden. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad, madpakke og middag.
Vi vandrer ca. 15 km.

 

Dag 5: Morgenmad og afsked med gruppen

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked efter nogle skønne og oplevelsesrige dage på Fyn. Er du endnu ikke mæt af at vandre eller opleve, hjælper rejselederen gerne med forslag til seværdigheder eller en tur på egen hånd, inden turen går hjemad. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.

Hotel

Hotel Vissenbjerg Storkro

Søndersøvej 30
5492 Vissenbjerg

Læs mere om Hotel Vissenbjerg Storkro her

Tæt ved afkørslen til Vissenbjerg finder du det moderne hotel Vissenbjerg Storkro. Du fornemmer hurtigt den hjemlige hygge og den rolige atmosfære allerede, inden du træder indenfor. Hotellet ligger på en stor dejlig naturskøn grund ca. 18 km. fra Odense. Beliggenheden er perfekt for de mange aktiviteter Fyn byder på. Vissenbjerg Storkro er bl.a. kendt for god service og imødekommende personale. I den hyggelige restaurant serveres gode danske retter tilberedt med friske råvarer. I baren eller på terrassen kan du nyde en drink før eller efter middagen. 

Alle de komfortable værelser er lyse med eget bad og toilet, tv, gratis og wi-fi. Værelserne er beliggende på 2 etager, der er elevator.    

  
 

Værd at vide

Billeder

Billeder fra denne tur er taget af Knud Mortensen og venligst udlånt af Svendborg Event.

Wi-fi

Gratis på hotellet.

Gruppestørrelse

På denne rejse vil der være tilknyttet en af Gislevs dygtigere rejseledere med speciale i vandring. Hvis der kommer mere end 24 tilmeldinger, så vil der være 2 vandreguider.

Rejselederen

Alle vores aktive rejser er med rejseleder hele vejen. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

Deltagelse

Hvor vidt du kan gennemføre de angivne vandringer, er din egen vurdering. Vi har dog erfaring med, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen.

Sværhedsgrad

Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.

Let til Middel: For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.

Middel: Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.

Middel til krævende: Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed. Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere vandretur i et faldt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere vandretur med mange stigninger.

Parkering

Der er gratis parkeringspladser ved hotellet.
 

Fem nyttige tips


1. Påklædning
På aktive rejser er det en rigtig god idé at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt, er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller. Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dags rygsæk til dagsturene, hvor du kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.
 

2. Fodtøj
Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler som allerede er gået til, ellers gå dem til inden afrejse. En god idé er vandrestøvler, som støtter godt op om anklen for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste. 

3. Inden dagens vandring
”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre eller cykelferie er det en god idé, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle, alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimerer både styrkelsen af led og sener samt din kondition.

4. Proviant og vand
Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene. Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

5. Vandrestave
Det er blevet mere og mere almindeligt herhjemme at bruge vandrestave. De både kan hjælpe med at aflaste knæene når det går op og ned, samtidig giver de ekstra balance i ujævnt terræn. Vandrestave der kan justeres, er en rigtig god ide, så de kan gøres kortere når det går op samt længere når det går nedad. Derudover er det fordelagtigt at have en model der kan foldes sammen så de er nemme at transportere under rejsen.

Bemærk: Da vind og vejr kan spille en rolle, så kan ændring af ruteforløb kan forekomme, så vi får det optimale ud af vores vandringer.