Skip to main content

Rejse til Sydhavsøerne

-
4 hyggelige dage på familiedrevet hotel på en af Danmarks dejligste øer.

Sommer på Sydhavsøerne

Lolland, Falster og Møn er blandt Danmarks dejligste øer og altid et besøg værd. Sydhavsøerne, er beriget med skøn natur, åbne vidder, smukke slotte og gamle herregårde, med hver deres spændende historie.

Vi kombinerer opholdet med hyggelige udflugter rundt på øerne og oplever bl.a Møns Klint, Corzelitze Gods, Aalholm Slot og Hesnæs fiskerleje med de karakteristiske huse. I Rødby får vi fortællingen om Femern og i Maribo skal vi sejle på søerne.

Vores hotel i Nykøbing Falster er det perfekte udgangspunkt for de spændende udflugter og værtsparret samt personalet på Hotel Falster yder en fantastisk service og du vil hurtigt føle dig velkommen her.

Glæd dig til skønne dage på Sydhavsøerne.

Glæd dig til

 • Enkeltværelser uden tillæg.
 • 2-retters middag inkl. kaffe alle aftener.
 • Spændende udflugtsprogram - oplev bl.a Møns Klint og hyggelig sejlads på Maribosøerne.
 • Besøg på Infocenter Femern og rundvisning og ølsmagning på Krenkerup Bryggeri.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse via Sjælland til Falster

  Fra Jylland og Fyn via Storebæltsbroen mod Falster. Gislevs kørende rejseleder informerer om de næste dages oplevelser. Undervejs frokoststop inden vi, sidst på eftermiddagen, ankommer til vores hotel, besøger vi Nykøbing Falster.

  Den gamle købstad byder på fredede huse, torvet med Bjørnebrønden, Klosterkirken fra det 15. århundrede og det gule vandtårn med den smukkeste udsigt over Guldborgsund. Sammen med vores lokale guide går vi en lille tur i den hyggelige bymidte og hører om den gamle by.

  Om aftenen nyder vi en 2-retters middag med kaffe på hotellet. Udflugt inkl. lokalguide inkluderet.

 • Dag 2: Flotte broer, 5 øer og Møns Klint

  Efter morgenmaden kører vi via Storstrømsbroen og Farø til Sjælland. Langs Sjællands sydkyst til Dronning Alexandrines bro der fører fra Kalvehave til Møn. Turen går gennem købstaden Stege og videre til Møns Klint, hvor interesserede har mulighed for at besøge formidlingscenteret GeoCenter Møns Klint.

  Udstillingen er gravet ned i selve klinten og opbygget som en spændende tidsrejse på 70 millioner år. Også mulighed for at bestige selve klinten, som ligger 128 meter over havet, eller bare nyde den fantastiske udsigt.

  Fra GeoCenteret er der en god trappe med ca. 500 trin ned til havet, hvorfra der er en enestående udsigt op mod klinten. Man kan også gå 300 trin op til Dronningespiret, hvor der er udsigt over klinten ovenfra.

  Retur ad smukke ruter på Møn og via Bogø til Hesnæs fiskerleje med de karakteristiske stråtækte huse. Den spændende dag rundes af med et ophold ved Corselitze herregård, hvor den smukke park er åben for besøgende.

  Vel tilbage på hotellet venter endnu en god middag. Inkluderet.

 • Dag 3: Femern, Maribo og hyggelig sejlads på Maribosøerne

  Vi kører til den lille velbevarede købstad Nysted, dejligt beliggende ved både skov og strand. Fra havnen har vi et fint kig til Aalholm Slot, som er en af Danmarks få bevarede middelalderborge.

  Slottet er opført i 1200-tallet, men er udvidet og ombygget flere gange senere og nu ført nogenlunde tilbage til sit oprindelige udseende og med fuld voldgrav. Byggestilarten er middelalderlig og nygotisk.

  I næsten 1000 år har Aalholm Slot ligget på sin holm inde i Nysted fjord og er et af de gamle danske krongodser som i middelalderen tilhørte den danske konge. Som meget andet krongods blev også Aalholm pantsat i begyndelsen af 1300-tallet, hvor kronen desperat søgte at skaffe sig midler til at stabilisere kongemagten. Valdemar Atterdag indløste senere Aalholm Gods og godset forblev efter Valdemars død et af den danske krones vigtigste slotte.

  Videre til Lungholm Slot, hvor vi gør et kort stop inden turen går videre til Rødbyhavn. Vi besøger Infocenter Femern med den fine udstilling over verdens største sænketunnel. Rødbyhavn huser i dag ca. 1.700 indbyggere. Byen blev grundlagt i 1912 som havneby for Rødby med bl.a. fiskeri, men større byvækst er først sket med udbygningen af trafikhavnen efter Fugleflugtslinjens indvielse i 1963.

  Færgerne til Puttgarden i Tyskland, havnen og de tilknyttede aktiviteter er vigtige arbejdspladser. Et bådeværft og en fiskefabrik er blandt byens fremstillingsvirksomheder. I byen ligger Kofoedsminde (det tidligere Rødbygård), der siden 1929 har huset bosteder for udviklingshæmmede. Feriestedet Lalandia, der er Danmarks 2. største feriecenter ligger lige uden for Rødbyhavn og tiltrækker mange turister hele året.

  Omkring middag når vi Maribo. Navnet Maribo stammer fra den første bebyggelse i området, nemlig et Birgittinerkloster, som munke fra Birgittinerordenen grundlagde her. Deraf navnet Marias bolig eller Marias bosted – Maribo. Vi går en tur gennem de hyggelige brostensbelagte gader og ser Maribo Domkirke, klosteret og Kapellangården. På torvet ser vi det fine gamle Rådhus fra 1856. Der bliver også tid til at gå på opdagelse og nyde en frokost i byen inden vi stiger ombord på turbåden Anemonen og sejler på Maribosøerne. På vejen tilbage til hotellet gør vi ophold på Krenkerup Gods, som i dag drives af 18. generation og er en moderne land- og skovbrugsvirksomhed med tilhørende bryggeri og polo-bane.

  I 2007 besluttede man at godset skulle have et bryggeri og i 2008 startede brygprocessen. Krenkerup Bryggeri er en moderne og innovativ del af det gamle og distingverede Krenkerup Gods og her får vi en rundvisning i selve bryggeriet og efterfølgende smager vi på de gyldne dråber, brygget på dansk malt. Også mulighed for at købe lidt med hjem.

  Udflugt med sejlads og ølsmagning inkluderet.

 • Dag 4: Hjemrejse og Dodekalitten

  Afslappende morgen på hotellet inden bussen pakkes og turen går forbi Knuthenborg og Bandholm og vi kører ad små veje til Dodekalitten.

  Vi parkerer ved Kragenæs havn, der ligger ud mod Smålandsfarvandet ved Fejø, Femø og Askø. Vi går ad Glentehøjstien til Dodekalitten – ca. 15 minutters gang.

  Dodekalitten består af 10 stenstøtter, som fortæller historien om Lolerne, er placeret i en oval kreds - hver 7-9 m høje. Via Pederstrup Herregård og Frederiksdal Gods og det sidste korte stykke vej til Tårs, hvorfra vi sejler til Spodsbjerg på Langeland og videre til vores hjembyer.

  Inkluderet.

Hotel

 • Dag 1-4

  Hotel Falster

  Hotel falster er et hjemligt familiedrevet hotel, som i 1986 blev bygget af Ove Jørn Hansen og Lise Jørn Hansen. Det bliver nu drevet videre af deres 3 børn.

  Hotel Falster byder på en uhøjtidelig og dejlig atmosfære midt på Falster, og har i mange år huset egnens begivenheder store som små. Forplejningen er god og alle værelser er pæne med tv, gratis wi-fi, telefon og hårtørrer. Hotellet er i 2 plan og har derfor ikke elevator.

  Læs mere: www.hotel-falster.dk

  TVJa
  Wi-fiJa
  HårtørrerJa

Kort

Nyd en dejlig ferie på Sydhavsøerne med Gislev Rejser

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Møn og Møns Klint

  Når du står på toppen af Møns Klint - 128 meter over havet - står du samtidig på toppen af det danske kridtfundament. Danmark er helt unikt bygget på en platform af kridt, og derfor vidner Møns Klint om de enorme kræfter, der har skabt landet og den enestående flora og fauna i området.

  Få steder byder på så mangfoldig natur og velbevaret kulturarv, som Møn og de omkringliggende øer og vandområder. UNESCOs udnævnelse gør Møn Biosfæreområdet til det første danske modelområde for bæredygtig udvikling, hvor mennesker arbejder aktivt med bevaring, læring og udvikling i samspil med naturen. Nyd dit ophold, oplev naturen, udforsk kulturen og lad dig inspirere af de engagerede mennesker i Møn Biosfæreområdet.

  Et UNESCO biosfæreområde er kendetegnet ved en natur i verdensklasse og en sjælden rigdom af særlig sårbare dyre- og plantearter, som indgår i nationale og internationale lister over truede arter. I Møn Biosfæreområdet kan du opleve de fleste danske naturtyper samlet på 450 kvadratkilometer, både på land og i vandet.

 • Tillæg

  Afbestillingsforsikring kr. 160.

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

  NB! Enkeltværelser uden tillæg.

 • Tilskud

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu