Skip to main content

Ny, spændende busrejse til Nordsjælland

-
Oplev dansk kultur, historie og UNESCO-verdensarv

Historiske Nordsjælland

På denne busrejse oplever du Nordsjællands enestående blanding af smuk, varieret natur og spændende Danmarkshistorie. En skøn miniferie på Danmarks største ø, hvor vi oplever hele to danske repræsentanter på UNESCOs Verdensarvsliste i form af Roskilde Domkirke og Holger Danskes Kronborg. Rejsen får et royalt islæt, når vi ser den kongelige ferieresidens Fredensborg Slot, og derudover skal vi også høre om Karen Blixens store aftryk på litteraturhistorien ved Rungstedlund. Vi bor på den historiske Fredensborg Store Kro, og undervejs krydrer vi oplevelserne med en dejlig frokost på Rungsted Kro og god, dansk vin på Ørby Vingaard.

Glæd dig til

 • Flot inkluderet udflugtsprogram
 • Nordsjællands fine seværdigheder
 • Hotel med god mad og beliggenhed

Inkluderet i rejsens pris

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 3 x morgenmad
 • 3 x 2-retters middag med 1 glas øl/vin/vand til maden
 • 1 x let frokostbuffet på Rungsted Kro
 • Byrundtur i Roskilde
 • Entré og rundvisning i Roskilde Domkirke
 • Entré og rundvisning med guide på Rungstedlund
 • Entré og rundvisning med guide på Kronborg
 • Rundvisning og vinsmagning på Ørby Vingaard
 • Entré på Esrum Kloster
 • Entré på Hundested Sandskulpturfestival
 • Færgeoverfart Hundested-Rørvig
 • Kørende rejseleder.
  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse og Roskilde Domkirke

  Når vi alle er samlet på bussen, går turen mod Roskilde, hvor rejselederen tager dig med på en kort orienterende byrundtur til fods.

  Efterfølgende ser vi Roskilde Domkirke, der med sin store betydning for skandinavisk kirkebyggeri er udpeget som verdensarv af UNESCO. Da den blev opført omkring 1200-tallet, var det nemlig den første gotiske murstenskirke i Skandinavien, og på den måde blev den en forløber for, hvordan byggestilen senere bredte sig i det nordlige Europa. Den er samtidig gravkirke for danske royale, så ud over sit prangende ydre og to ikoniske kirkespir bærer kirken også en vigtig kulturel betydning for Danmark.

  Efter en rundvisning i kirken fortsætter vi til indkvartering på den dejlige Fredensborg Store Kro, hvor vi i hotellets restaurant samles om en 2-retters velkomstmiddag med én øl, vand eller ét glas vin inkluderet.

 • Dag 2: Royal residens og Karen Blixen

  Vi har god tid til at nyde morgenmaden, inden vi går den korte tur ad den charmerende Slotsgade til Fredensborg Slot. Slottet er regentens mest benyttede residens efter Amalienborg og danner ofte rammen om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien.

  Vi går rundt om slottet og ser den pragtfulde barokhave, mens vi oparbejder en god appetit. I Rungsted venter der os nemlig en let frokostbuffet på Rungsted Kro, som er blandt de 41 kroer i landet, der har æren af at måtte kalde sig Kongekronekro. På Rungstedlund, Karen Blixens fødehjem, bliver vi budt hjerteligt velkommen til en spændende rundvisning af vores lokale museumsguide, der beretter om den verdensberømte forfatters fantastiske liv og enestående forfatterskab.

  Sidst på eftermiddagen kører vi retur til hotellet, hvor endnu en 2-retters menu venter os.

 • Dag 3: Kronborg og liflige vine

  Ad skønne ruter til Helsingør og det nordøstlige Sjælland. Vi skal besøge den imponerende renæssanceborg, Kronborg Slot, der er en af Danmarks mest ikoniske seværdigheder. Kronborg Slot er kendt over hele verden som “Hamlets Slot” på grund af den inspiration, som William Shakespeare fandt i det danske slot, da han skrev sit berømte drama “Hamlet” om den danske prins af samme navn.

  Kronborg er desuden endnu en af de syv danske repræsentanter på UNESCOs Verdensarvsliste, og det er en af landets mest populære turistattraktioner, hvor der også findes både museer og teaterforestillinger. Vi får en kyndig rundvisning, og efterfølgende vil der være tid på egen hånd til en tur på havnen eller frokost i den charmerende by.

  På vejen retur til Fredensborg runder vi Ørby Vingaard og oplever, hvordan der laves vine i Danmark. Vi smager naturligvis på de liflige dråber, der siges at have gavnlig effekt på både humør og helbred. Tilbage på hotellet venter der os endnu en dejlig middag i hotellets restaurant.

 • Dag 4: Hjemrejse, Esrum Kloster og sandskulpturfestival

  Vi pakker bussen og kører nord om Esrum sø og gør stop ved Esrum Kloster. Her får vi tid på egen hånd til at gå på opdagelse i det tidligere cistercienserkloster med den rige historie, der strækker sig tilbage til det 12. århundrede, hvor det blev opført af den danske adelsmand Esbern Snare. Klostret er et af Danmarks mest bemærkelsesværdige middelalderlige klostre.

  Vi fortsætter mod Hundested, og inden vi skal med den lille færge til Rørvig, ser vi de forunderlige sandskulpturer på havnen i Hundested. Sandkunstværkerne er formet af kunstnere fra hele verden og er hvert år et tilløbsstykke i sommermånederne. Vi krydser Isefjord med færgen, og fra Rørvig fortsætter vi til vores hjembyer efter en dejlig miniferie i skønne Nordsjælland.

Hotel

 • Dag 1-4

  Fredensborg Store Kro

  Hotellet ligger i gåafstand fra Fredensborg Slot og er berømt for sin fine mad og smukke omgivelser. Hotellet råder over restaurant, bar og en skøn gårdhave. Der er elevator og gratis wi-fi. Værelserne er smukt og individuelt indrettet med tv og badeværelse med badekar.

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
27-08-2024Se afrejsetider 4 dageBus fra Jylland, Fyn og Sjælland Mere end 85.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 798.

  Rundvisning på Fredensborg Slot kr. 125.

  Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Udflugter

  Bemærk venligst at rejselederen ikke modtager betalig via mobilepay, i forbindelse med ekstra udflugter / transport udgifter m.v. 

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Værd at vide

  I juli måned er Fredensborg Slot åbent for besøgende, og der er mulighed for rundvisning på afrejsen den 23/7. Tilkøbes ved bestilling af rejsen. 

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu