Skip to main content

Skøn solorejse til Sydhavsøerne

-
Nyd sommeren på Danmarks skønne Sydhavsøer

Sydhavsøerne for solo-rejsende

Det behøver ikke være kedeligt at rejse alene, og dette er rejsen for dig, som gerne vil være en del af et rejsefælleskab med andre solo-rejsende. Hotel Falster er det perfekte udgangspunkt, og vores værter sørger for et dejligt ophold og enkeltværelser uden tillæg. Lolland og Falster er blandt Danmarks dejligste øer, og de er beriget med flot natur, smukke slotte og gamle herregårde. Vi viser dig egnens fine attraktioner og charmerende byer.

Glæd dig til

 • Sydhavsøerne emmer af charme, dejlig natur og hyggelige byer
 • Udflugt til bl.a. Fuglsang Kunstmuseum og Falster Destilleri inkluderet
 • Skønt ophold på Hotel Falster med halvpension og enkeltværelser uden tillæg

Inkluderet i rejsens pris

 • 3 x morgenmad
 • 3 x 2-retters middag med kaffe
 • Byrundtur i Nykøbing Falster
 • Besøg på Fuglsang Museum inkl. entré
 • Besøg på Falster Destilleri og Bryghus inkl. smagning
 • Udflugt til Rødby med Infocenter Femern og Maribo
 • Rundvisning og vinsmagning på Østergaard Vinmageri
 • Kørende rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse via Sjælland til Falster

  Fra Jylland og Fyn via Storebæltsbroen mod Falster. Gislevs kørende rejseleder informerer om de næste dages oplevelser. Frokoststop undervejs og ankomst til Hotel Falster sidst på eftermiddagen.

  Inden middagen går vi en lille tur i vores hyggelige værtsby og hører om den gamle købstad, som byder på fredede huse, torvet med Bjørnebrønden, Klosterkirken fra det 15. århundrede og det gule vandtårn med den smukkeste udsigt over Guldborgsund.

  Om aftenen nyder vi en 2-retters middag med kaffe på hotellet.

 • Dag 2: Fuglsang, Hesnæs og Falster Destilleri

  Efter morgenmaden besøger vi Fuglsang Kunstmuseum og ser den fine samling af kunst fra 1780 og frem til i dag. Den moderne og prisbelønnede museumsbygning ligger smukt på det østligste Lolland i et charmerende herregårdsmiljø tæt på Guldborgsund og det fredede naturområde Skejten. Museet huser også butik og café samt et udsigtsrum med store panoramavinduer ud til al naturen på Fuglsang.

  Turen fortsætter over Guldborgbroen til Falster og videre ad kønne ruter til Hesnæs fiskerleje med de karakteristiske stråtækte huse. Hvis vejret er med os, gør vi ophold ved Corselitze herregård, hvor den smukke park er åben for besøgende.

  Undervejs stop for frokost inden vi i løbet af eftermiddagen besøger Falster Destilleri og smager på de gyldne dråber. Tilbage på hotellet venter der endnu en dejlig middag med efterfølgende kaffe.

 • Dag 3: Femern, Maribo og dejlige vine

  Vi kører til den lille velbevarede købstad Nysted, dejligt beliggende ved både skov og strand. Fra havnen har vi et fint kig til Aalholm Slot, som er en af Danmarks få bevarede middelalderborge.

  Slottet er opført i 1200-tallet, men er udvidet og ombygget flere gange senere og nu ført nogenlunde tilbage til sit oprindelige udseende og med fuld voldgrav. Byggestilarten er middelalderlig og nygotisk. I næsten 1.000 år har Aalholm Slot ligget på sin holm inde i Nysted fjord og er et af de gamle danske krongodser, som i middelalderen tilhørte den danske konge.

  Som meget andet krongods blev også Aalholm pantsat i begyndelsen af 1300-tallet, hvor kronen desperat søgte at skaffe sig midler til at stabilisere kongemagten. Valdemar Atterdag indløste senere Aalholm Gods, og godset forblev efter Valdemars død et af den danske krones vigtigste slotte.

  Videre til Lungholm Slot, hvor vi gør et kort stop, inden turen går videre til Rødbyhavn. Vi besøger Infocenter Femern med den fine udstilling over verdens største sænketunnel. Rødbyhavn huser i dag ca. 1.700 indbyggere. Byen blev grundlagt i 1912 som havneby for Rødby med bl.a. fiskeri, men større byvækst er først sket med udbygningen af trafikhavnen efter Fugleflugtslinjens indvielse i 1963. Færgerne til Putgarten i Tyskland, havnen og de tilknyttede aktiviteter er vigtige arbejdspladser, ligesom bådeværftet og fiskefabrikken er blandt byens vigtige fremstillingsvirksomheder.

  Omkring middag når vi Maribo. Navnet Maribo stammer fra den første bebyggelse i området, nemlig et Birgittinerkloster, som munke fra Birgittinerordenen grundlagde her. Deraf navnet Marias bolig eller Marias bosted – Maribo. Vi går en tur gennem de hyggelige brostensbelagte gader og ser Maribo Domkirke, klosteret og Kapellangården. På torvet ser vi det fine gamle rådhus fra 1856.

  Der bliver også tid til at gå på opdagelse og nyde en frokost i byen, inden vi runder dagen af med besøg på Østergaard Vinmageri. Vi går i vinmarkerne, ser produktionen og smager de dejlige vine, som er dyrket på lokale vindruer og frugt fra egne vinmarker. Retur til middag på hotellet.

 • Dag 4: Hjemrejse og Dodekalitten

  Vi nyder en afslappende morgen på hotellet, inden bussen pakkes, og turen går forbi Knuthenborg og Bandholm, og vi kører ad små veje til Dodekalitten.

  Vi parkerer ved Kragenæs havn, der ligger ud mod Smålandsfarvandet ved Fejø, Femø og Askø. Vi går ad Glentehøjstien til Dodekalitten – ca. 15 minutters gang. Dodekalitten består af ti stenstøtter, som fortæller historien om Lolerne, er placeret i en oval kreds - hver 7-9 m høje.

  Via Pederstrup Herregård og Frederiksdal Gods og det sidste korte stykke vej til Tårs, hvorfra vi sejler til Spodsbjerg på Langeland og videre til vores hjembyer.

Hotel

 • Dag 1-3

  Hotel Falster

  Hotel falster er et hjemligt familiedrevet hotel, som i 1986 blev bygget af Ove Jørn Hansen og Lise Jørn Hansen. Det bliver nu drevet videre af deres tre børn.

  Hotel Falster byder på en uhøjtidelig og dejlig atmosfære midt på Falster, og har i mange år huset egnens begivenheder, store som små. Pæne værelser med tv, wi-fi og telefon. God forplejning.

  Læs mere: www.hotel-falster.dk

  TVJa
  Wi-fiJa
  RestaurantJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
15-05-2023Se afrejsetider 4 dageBus fra Jylland og FynMere end 84.598,-Bestil
11-09-2023Se afrejsetider 4 dageBus fra Jylland og FynMere end 84.598,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tilkøb madpakker

  Mulighed for at tilkøbe madpakker på hotellet – kr. 60.

 • Tilskud

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu