Sommer på Djursland

Hyggelige dage på Mols med Grenå og Ebeltoft

 Sommer på Djursland

Tag med Gislev til Djursland og nyd sommeren på "næsetippen" af Danmark. Oplev det storslåede natursceneri, det hyggelige bymiljø i Grenå og charmerende Ebeltoft med de skæve huse og spændende butikker. Du bor tæt på centrum af Grenå og samtidig kun et stenkast fra Kattegat. Hotel Marina sørger for et dejligt ophold i hyggelige omgivelser.  

 • Overnatning med halvpension på dejligt beliggende hotel lige ved vandet.
 • Stjerneskud på Svostrup Kro og entré på Herregården Gl. Estrup inkluderet.
 • Ø-rundtur på Samsø, besøg ved Himmelbjerget og Den Genfundne Bro.

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 2 x morgenmad 
 • 2 x middag
 • 2 x kaffe
 • 1 x frokost (stjerneskud) 
 • Færgeoverfart til/fra Samsø
 • Udflugt til Ebeltoft
 • Udflugt til Gl. Estrup inkl. entré, Himmelbjerget og Den Genfundne Bro
 • Kørende rejseleder
 • Moms og gebyr til Rejsegarantifonden


Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 300. Afbestillingsforsikring: kr. 150.

 

Bestil rejsen

Pris fra 2.698,-

3 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Busrejse med halvpension
 • Hyggeligt hotel tæt på byen og vandet
 • Udflugt til Ebeltoft
Bestil rejsen

Om rejsen

Dejlige Djursland og Mols Bjerge
Djursland har meget at byde på året rundt. Smukke små byer, fantastisk natur, flotte attraktioner og ikke mindst en afslappende atmosfære. Vi besøger Ebeltoft med de små snoede brostensgader, skæve bindingsværkshuse og vidunderlige beliggenhed ved Ebeltoft Vig. I Grenå bor vi lige ned til vandet på Hotel Marina, som sørger for et godt ophold i hyggelige omgivelser. Velkommen til sommer på dejlige Djursland.

Kort

Sommer på Djursland

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse og ø-rundtur på Samsø

Vi forlader Fyn og kører nordpå til Horsens og Odder og videre ud til Hou, hvorfra vi sejler til Sælvig på Samsø. Undervejs orienterer Gislevs kørende rejseleder om turens program. For at få mest muligt udbytte af tiden på Samsø, bruger vi tiden på færgen til frokost, som kan købes i caféen eller medbringes hjemmefra. Fra Sælvig går turen til Tranebjerg, som er øens største by og videre ned over sydøen til Vesborg Fyr og Brattingsborg Gods. Vi fortsætter til den nordlige del af øen til Nordby og Ballebjerg, som er øens højeste punkt. Nordby er, som navnet antyder, øens nordligste by. Her er der mange velbevarede og fredede huse, et idyllisk gadekær og et stort antal gyder, der alle har fået de gamle navne tilbage. Vi hører om øens spændende historie undervejs.

Efter en dejlig tur rundt på Samsø går vi igen ombord på færgen, sejler retur til fastlandet og kører til Grenå og Hotel Marina. Vi bliver tjekket ind på vores værelser og spiser middag med efterfølgende kaffe i hotellets restaurant. Resten af aftenen til afslapning og hyggeligt samvær. Udflugt til Samsø med færgebillet er inkluderet i rejsens pris.

  

Dag 2: Ebeltoft - Fregatten Jylland og Nationalpark Mols Bjerge

Vi nyder morgenmaden på hotellet og kører ad små veje til Ebeltoft med det autentiske havnemiljø og Fregatten Jylland, verdens længste træskib, som blev søsat i 1860. Mulighed for at besøge det ikoniske skib med den spændende historie. Vi går langs havnen til Glasmuseet, som er Danmarks førende museum for moderne Glaskunst og derefter er der mulighed for at gå opdagelse på egen hånd eller fortsætte byvandringen sammen med vores kørende rejseleder.

Oplev byens charmerende snørklede gader, skæve bindingsværkshuse, små specialbutikker eller en frokost på én af de mange hyggelige caféer. Man kan slå et smut forbi Maltfabrikken – også kaldet folkets fabrik - et ikonisk stykke dansk industrihistorie og hjemsted for kunst, kultur og iværksætteri. Den oprindelige fabrik blev grundlagt af købmand Søren Buchtrup Lundberg i 1861 og er nu overtaget af en nystiftet fond, som har restaureret og ombygget fabrikken til det, den er i dag. På torvet er Det Gamle Rådhus og Tinghuset bestemt også et besøg værd.

Midt på eftermiddagen forlader vi den charmerende by, kører gennem en del af Nationalpark Mols Bjerge med det særprægede istidslandskab, hvor mennesket har levet i årtusinder og et paradis for naturelskere. Videre tilbage til Grenå og hotellet, hvor vores værter venter med eftermiddagskaffen. Tid til et besøg i vores hyggelige værtsby, en gåtur langs vandet eller afslapning i hotellets wellnessområde inden vi skal nyde endnu en god middag. Udflugt ekskl. entréer er inkluderet i rejsens pris.

  

Dag 3: Bonderøven - Herregården Gl. Estrup - Himmelbjerget og Den Genfundne Bro

God tid til morgenmaden på hotellet inden bussen pakkes og vi kører ud i det smukke landskab på Djursland. Lige i udkanten af Grenå kører vi gennem den lille landsby Revn og forbi Kastaniegården, hvor Bonderøven Frank Erichsen driver sit selvforsynende landbrug. Fra Revn går turen videre ad skønne ruter til Herregården Gl. Estrup fra 1300-tallet og som i dag rummer et spændende museum. Er der interesse for det, kan museet besøges.

Vi fortsætter mod Silkeborg og i Svostrup holder vi frokostpause på den flot restaurerede Svostrup Kro. Her i de smukke omgivelser ved kanten af Gudenåen, skal vi nyde et veltillavet stjerneskud på den gamle kro, som har været kgl. privilegeret siden 1834 og har en ganske interessant historie. Over middag går turen gennem flot natur forbi Silkeborg og Virklund til vores næste mål, Himmelbjerget i Ry. Vi bestiger det 147 meter høje bjerg og nyder den helt fortræffelige udsigt over Julsø.

Vi når også et besøg ved endnu et interessant udflugtsmål i det midtjyske, Den Genfundne Bro. Den smukke bro over Gudenåen, er beliggende i idylliske omgivelser i Bakkelandet nær Horsens og Brædstrup og er en ganske spændende attraktion. Broen, som lå gemt og (næsten) glemt i en menneskealder, er blevet et af landets mest populære udflugtsmål og vi tager den i nærmere øjesyn. Derfra retur til vores hjembyer efter 3 dage med mange dejlige oplevelser. Udflugt inkl. entré til Gl. Estrup og frokost er inkluderet i rejsens pris.

  
 

Hotel

Hotel Marina

Kystvej 32
8500 Grenå

Hotellet er beliggende på kystvejen tæt ved Grenaa Havn og et stenkast fra vandet. Alle værelser er lyse og velindrettede i varme maritime farver med komfortable møbler. Hyggelig restaurant, som serverer lækker og veltillavet mad. Hotellet har også wellness-afdeling med fri adgang til swimmingpool, sauna, dampbad, jacuzzi, hvilerum og fitnessrum.
Læs mere om Hotel Marina her

Værd at vide

Wi-fi

Gratis på hotellet

Madpakker

Det er muligt at tilkøbe madpakke på hotellet til udflugten på dag 2 - kr. 45,00 pr. stk. Skal bestilles dagen i forvejen.

Grenå

Grenå er Djurslands største by og her finder du masser af hyggelige caféer, restauranter og butikker. Du kan også gå på opdagelse i nogle af de spændende små butikker med lokale specialiteter. Hvis man vil vide mere om Djursland og Østjylland generelt, så tag en tur til Museum Østjylland og se de spændende udstillinger tæt på byens centrum. I Grenå finder du også det populære Kattegatcenter - et spændende akvarium og det helt rigtige sted at lære alt om havet. Du kan gå gennem et tunnelakvarium omgivet af hajer, se det flotte koralrev og lære om undervandsverdenen i interaktive udstillinger. I Kattegatcentret venter der mere end 250 arter af vanddyr.

Ebeltoft

Ebeltoft er, med sine snoede brostensgader, skæve bindingsværkshuse og dejlige beliggenhed, blandt de absolut smukkeste byer i Danmark. Det Gamle Rådhus på torvet er et besøg værd og tiltrækker folk fra hele verden, som ønsker at blive gift her. Og da Ebeltoft bogstaveligt talt betyder et stykke jord med æbletræer på, får de nygifte efter ceremonien et smukt, grønt glasæble, de kan tage med hjem som souvenir. At det er lavet af glas er bestemt ikke tilfældigt. Glaskunst er en vigtig del af Ebeltoft's identitet. Et særlig smukt sted at opleve glaskunst er det åbne værksted Pust ved vandet. Her kan du ikke kun købe fantastifulde vaser, smukke glas og de fine grønne glasæbler, du kan også se dem blive lavet. Ved siden af Pust finder du Glasmuseet, som er Danmarks førende museum for moderne glaskunst og bestemt et besøg værd.

Når du besøger Ebeltoft, burde du også besøge museet Farvergården – det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa – og et særlig godt eksempel på et typisk farverigt, skævt og charmerende Ebeltoft-hus.

Ebeltoft er også hjemsted for Fregatten Jylland, verdens længste træskib, som blev søsat i 1860. Det blev brugt af kong Christian IX på ekspeditioner til Island, Skt. Petersborg og Færøerne, og mange prinser og prinsesser har sejlet ombord på dette skib. I dag er det et storslået museum og alt fra stormast til styrhus, kanon- og nedre dæk kan udforskes, såvel som de kongelige kamre på skibet. Guiderne fortæller om hemmelighederne om livet ombord på fregatten, og den spændende historie, bliver næsten bragt til live.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

 

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
24-05-2021Bus fra Jylland og FynMere end 82.698,-Bestil rejsenMere information
22-06-2021Bus fra Jylland og FynMere end 82.698,-Bestil rejsenMere information
17-08-2021Bus fra Jylland og FynMere end 82.798,-Bestil rejsenMere information
24-08-2021Bus fra Jylland og FynMere end 82.798,-Bestil rejsenMere information