Ribe, Fanø og Vesterhavet

 

Historie, kultur og Danmarks skønne vestkyst. Tag med Gislev til Vestjylland og oplev Danmarks ældste by Ribe og hyggelige Fanø med den smukke natur. Oplev det storslåede natursceneri med marsk, diger og vadehav samt historien fra 2. verdenskrig på Tirpitz Museet i Blåvand.

  • Dejligt ophold på Hotel Scandic i hjertet af Esbjerg.
  • Hyggelig byrundtur i den gamle del af Ribe.
  • Møgeltønder, Højer Sluser og Vadehavscenteret.
  • Hyggelige Fanø og historiske Tirpitz.

 

Med i prisen:

  • Ophold i dobbeltværelse
  • 3 x morgenmad 
  • 3 x 3-retters middag 
  • Byrundtur i Ribe
  • Udflugt til Møgeltønder, Højer Sluse og Vadehavscenteret
  • Udflugt til Fanø og bunkermuseet Tirpitz

 

Entréer er ekskl. med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 950. Afbestillingsforsikring: kr. 150.

 

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Historie, kultur og Danmarks skønne vestkyst
Du behøver ikke tage udenlands for at holde ferie. Danmark rummer en masse historie, kultur og natur, og flere ønsker at holde ferie i vores yndige land, hvorfor vi har tilføjet denne tur til vores serie af rejser i Danmark.
Tag med Gislev til Vestjylland, som byder på spændende historiske og kulturelle oplevelser. Oplev Danmarks ældste by Ribe og glæd dig til besøg på Fanø og dens skønne natur. Vi besøger fortidsmindet Højers Gl. Sluse, som blev opført tilbage i 1861, samt Vadehavscentret, som giver indblik i bl.a. trækfuglene og tidevandet og en tur til Tirpitz giver indblik i historiske oplevelser fra 2. verdenskrig ved vestkysten.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse og byrundtur i Ribe
Vi kører en herlig tur gennem Jylland til Ribe. Der venter os en byrundtur med lokalguide med spændende fortællinger om Ribes gamle bydel. Vi besøger Ribe Domkirke, Danmarks ældste kirke samt Kannikegården, opkaldt efter Kannikeklostret, som brændte ned i slutningen af 1100-tallet. Vi fortsætter turen til Esbjerg for indkvartering på Hotel Scandic Olympic og nyder efterfølgende en 3-retters middag på hotellet.

Dag 2: Rundtur på idylliske Fanø
Med færgen til Fanø, én af Danmarks hyggeligste øer. Ved ankomst i Nordby bliver vi modtaget af vores lokalguide, som vil tage os med på en rundtur på den lille idylliske ø. Herefter byrundtur i den smukke by Sønderho med sine charmerende stråtækte huse.Efterfølgende skal vi ud til den brede indbydende strand ved Vesterhavet for at nyde naturen, bølgernes skvulpen og det rige fugleliv. Vi tager retur til fastlandet og nyder en dejlig middag på hotellet.

Dag 3: Højer Sluse og Vadehavscentret
Vi kører gennem skønne vestjyske landskaber for at besøge Højer Gl. Sluse, som nu er anerkendt som fortidsminde. Vi hører om dens værdifulde historie, og inden vi fortsætter turen til Tønder laver vi et fotostop ved Schackenborg Slot. Derefter til Vadehavscentret, hvor der venter os en autentisk oplevelse med fortælling om fuglelivet her. Rejser du i efteråret har du mulighed for at se det imponerende naturfænomen Sort Sol, hvor stærene samles i store flokke på op til 1 million fugle, der danner flotte formationer på himlen.

Dag 4: Tirpitz og hjemrejse
Før vi vinker farvel til det vestjyske, besøger vi Tirpitz Museum, der ligger skjult i klitlandskabet ved Blåvand. Vi skal høre om 2. verdenskrig og gå på opdagelse i krigsbunkerne og på museet findes både permanente udstillinger samt særudstillinger. Efterfølgende forlader vi Blåvand og rejser tilbage til vores hjembyer efter nogle hyggelige dage ved det dejlige Vesterhav.

Hotel

Hotel Scandic Oplympic
Strandbygade 3
6700 Esbjerg

Læs mere om Hotel Scandic Olympic her

Dejligt 3-stjernet hotel beliggende centralt i Esbjerg tæt ved vandet. Et moderne hotel med reception, restaurant, bar, elevator, fitnesscenter og sauna. Der serveres en 3-retters aftenbuffet alle aftener samt morgenbuffet. Alle værelser har bad/toilet, tv, telefon, hårtørrer, strygejern og gratis wi-fi.
 

 

 

Værd at vide

Wi-fi
Gratis på hotellet.

Sort Sol
I september og oktober måned samles stærene i store flokke og danner Sorl Sol. Om muligt oplever vi dette spændende naturfænomen på afrejsen i september.

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

 

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her

Læs mere om tilskudsordning og refusion her