Skip to main content

Sommerrejse til Ærø og Als

-
Oplev det bedste af de skønne øer i selskab med en lokal ekspert

Øhop til Ærø og Als

Alt er vand ved siden af Ærø, siger de stolte ærøboere om deres dejlige ø. Og ja, næsten overalt på øen kan du se vand til mindst en af siderne. Oplev det lille ø-samfund som emmer af ro, idyl og gode historier. I Marstal bliver du budt hjerteligt velkommen af vores hotelvært og det servicemindede personale, som sørger for et dejligt ophold i hotellets skønne rammer.

På ferieøen Als - den 7. største ø i Danmark, finder du historie overalt, hvor du bevæger dig – og dykker du ned i områdets historie kan du ikke undgå krigen i 1864 og 1. Verdenskrig, som begge satte sit eftertryk på denne del af landet. Du bor centralt i Sønderborg og her kan du shoppe, nyde det rolige caféliv eller slentre gennem den gamle bydel med de små huse, besøge Sønderborg Slot eller blot slappe af på hotellet.

Gislevs kørende rejseleder er lokal ekspert og viser dig de to perler i en og samme rejse.

Glæd dig til

  • Lokal kørende rejseleder med stort kendskab til de skønne øer
  • Alle udflugter, 1 x sandwich og frokost på hjemrejsen inkluderet
  • Halvpension på pæne hoteller med god service og imødekommende personale
  • Du får et godt indtryk af både Ærø og Als - et af kongefamiliens foretrukne feriesteder

Inkluderet i rejsens pris

  • 4 x morgenmad
  • 1 x sandwich
  • 1 x kaffe og Ærøpandekager
  • 4 x 2-retters middag
  • 1 x frokost på hjemrejsen
  • Besøg og vinsmagning hos Ærø Vin
  • Alle udflugter jf program
  • Færgebilletter
  • Lokal kørende rejseleder
    Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

  • Dag 1: Det Sydfynske Øhav og Marstal

    Efter endt opsamling på Sjælland går turen til Fyn, hvor der i Svendborg bliver mulighed for at spise frokost, inden vi går ombord på færgen til Ærøskøbing. Vi stævner ud i Svendborgsund og aner Vindeby med sin smukke beliggenhed på Tåsinge. Vi passerer Svendborgsundbroen, den lille ubeboede ø Iholm og den attraktive kystlinje ved Kogtved og Rantzausminde. Kursen er sat mod Ærø, en af Danmarks mindste ø-kommuner og 12. største ø.

    Undervejs nyder vi de smukke udsigter til nogle af øhavets mindre øer, Skarø, Drejø, Hjortø og Birkholm. Midt på eftermiddagen lægger vi til i Ærøskøbing og kører den korte vej til Marstal. Marstal er Ærøs største by og var engang landets næststørste søfartsby, kun overgået af hovedstaden. Når du går en tur gennem byen eller langs havnen, vil du med det samme opleve, at byens maritime historie stadig ses og opleves overalt i byen.

    Kørende rundtur i byens små gader og tid på egen hånd til at dykke ned i Marstals maritime historie og Marstal Kirke med de syv kirkeskibe, som vidner om byens tilknytning til havet og søfarten.

    Kort kørsel til vores hotel i Marstal og indkvartering inden aftenens middag med efterfølgende kaffe og Ærøpandekager serveres.

    Det Sydfynske Øhav og Marstal
  • Dag 2: Bregninge Kirke, Ærøskøbing og vinsmagning

    Oplev den smukke gamle kirke i Bregninge, oprindeligt bygget i 1200-tallet. De gotiske kalkmalerier, hvælvinger og trefløjede altertavle kom til i 1500-tallet. Den flotte altertavle er lavet af den danske billedskærer og maler Claus Berg, som også står bag altertavlen i Odense Domkirke.

    Videre til den smukke natur ved den 33 meter høje Voderup Klint. Klinten består af skredterrasser, hvor store landskabsblokke er gledet ned og ligner enorme trappetrin.

    Sidst på formiddagen kører vi til Ærøskøbing med de toppede brosten, klatreroser og små, velholdte byhuse. Ærøskøbing er Danmarks bedst bevarede 1700-tals by og mere end 750 år gammel. Takket være en totalfredning af mange af byens huse og en ambitiøs bevaringsplan fremtræder Ærøskøbing nu som ren idyl og omtales også som 'Eventyrbyen'. Tag en slentretur i byens gader og nyd husenes farver og detaljer. På Torvet, byens levende midtpunkt, er der mulighed for at slå sig ned under det gamle lindetræ eller spise en frokost på en af de små caféer.

    Over middag besøger vi Ærø Vin, hvor vi smager på de gyldne dråber og hører historien om vinene og vores entusiastiske værtspar. Der bliver også mulighed for at købe vin med hjem.

    I løbet af eftermiddagen vender vi retur til hotellet, hvor der bliver tid til afslapning eller en drink i baren inden aftenens middag på hotellet.

    Bregninge Kirke, Ærøskøbing og vinsmagning
  • Dag 3: Søbygård, Skjoldnæs Fyr og Sønderborg

    Vi besøger Uldgården i Bregninge, der er kåret som Danmarks første blomstrende landsby. Den 350 kvadratmeter store butik er kendt for sit store udvalg af unikke uldvarer, ø-specialiteter, helseprodukter, kunsthåndværk og masser af gode gaveideer. Vi går på opdagelse i de gamle stalde og på høloftet og smager på den lokale Ærø-snaps.

    Smukt beliggende midt i voldgraven ser vi Herregården Søbygård og gør et kort ophold. Søbygård blev bygget af Hertug Hans den Yngre i 1580 som jagtslot. Over voldgraven er en nyere etableret vindebro, der er konstrueret i stolpehullerne på Hertug Hans’ oprindelige vindebro. Rejselederen fortæller den spændende historie om det lille slot, Ærøs lidt omtumlede fortid under hertugdømmerne – og om den hvide dame, som huserer på Søbygård.

    Videre til spidsen af Ærø og Skjoldnæs Fyr og til Søby, hvorfra vi sejler med elfærgen Ellen til Fynshav på Als. Ærø hotel har sørget for god forplejning, og vi medbringer vores sandwiches, som vi har god tid til at nyde på færgen til Als.

    Vel ankommet i Sønderjylland kører vi ad kønne veje til vores nye værtsby. Sønderborg er en af tre byer i Danmark med et ganske særligt karaktertræk - den deles af et sund. Hovedparten af byen ligger på øen Als, og så er der den hellige side på fastlandet. De to bydele forbindes via Kong Christian d. X's Bro, og med den smukke beliggenhed ved vandet, det dejlige skovområde Sønderskoven og Dybbøl Banke samt Kær Vestermark er der mange rekreative muligheder.

    Indkvartering og aftensmad på hotellet.

    Søbygård, Skjoldnæs Fyr og Sønderborg
  • Dag 4: Sønderborg Slot, kongelige urter og Dybbøl Banke

    I kort afstand fra vores hotel ligger Dybbøl Mølle flot placeret på toppen af Dybbøl Banke. Vi ser den ikoniske mølle og får historien om de voldsomme kampe i 1848 og 1864. Under begge de slesvigske krige blev møllen skudt ned, men på ny genopbygget til den nuværende mølle.

    Mere fredeligt er det på Gråsten Slot, som i sin første udgave var et lille jagtslot opført i midten af 1500-tallet og som siden 1935 har fungeret som den kongelige families sommerbolig. Efter at slottet nedbrændte i 1603, opførtes et nyt slot, der sandsynligvis har ligget, hvor det nuværende Gråsten Slots sydfløj står i dag. Vi får et kig til slottet, og turen fortsætter til Den Kongelige Køkkenhave, som vi besøger og får god tid til at opleve.

    Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen besluttede i 2015, at den gamle køkkenhave ved Gråsten Slot skulle omdannes til en ny attraktion i Sønderjylland til glæde for lokalmiljøet og turister fra ind- og udland. Den Kongelige Køkkenhave blev indviet af H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsesse Benedikte fredag den 24. juli 2020.

    Man kan opleve et væld af urter, frugttræer, buske med bær og blomster, og som en del af det nye koncept for Den Kongelige Køkkenhave er det nu muligt at købe frisk frugt og grøntsager i en gårdbutik, spise frokost i køkkenhavens café, og skoleklasser kan blive undervist i havebrug og lære en masse om vejen fra den fede jord til et indbydende bord.

    Kongefamilien har i årtier tilbragt en stor del af sommeren på Gråsten Slot, hvor køkkenhaven har fungeret som produktionshave og leveret frisk frugt og grønt til det kongelige køkken.

    Vi kører retur til vores værtsby, og rejselederen tager interesserede med rundt i de hyggelige gader med de mange specialforretninger. Tid på egen hånd til frokost, shopping eller et besøg på Sønderborg Slot med den storslåede placering ved indsejlingen til Sønderborg. Slottet rummer næsten 800 års dramatisk historie om Sønderjylland og Slesvig, og de mange rum byder på moderne udstillinger om Sønderjyllands og grænselandets omskiftelige historie.

    Til fods tilbage til hotellet som ligger i kort afstand til slottet. Middag i hotellets restaurant.

    Sønderborg Slot, kongelige urter og Dybbøl Banke
  • Dag 5: Smukke landskaber og fantastiske udsigter

    Vi nyder den dejlige morgenmad og siger farvel til vores hotel for denne gang. Turen går nu ad små veje via Åbenrås charmerende havnefront til Kalvø. Øen er et populært udflugtsmål for lystsejlere, vandrere og cyklister og beliggende i bunden af Genner bugt. Øen er forbundet med fastlandet med en dæmning, så man kan køre dertil. Der bor kun omkring ti fastboende på øen, og den er blandt andet kendt for sin smukke natur og spændende kulturhistorie. Kalvø er til alle sider omgivet af en enestående natur og har et fint og veludbygget stisystem, der går hele øen rundt.

    Vi fortsætter et kort stykke langs vandet og kører nu nord på gennem Haderslev til Christiansfeld, som er kendt for sine honningkager og i øvrigt optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Her ligger de velbevarede ikoniske gulstenshuse side om side på brostensbelagte gader, og vi ser bykernens enestående opbygning.

    Turen går videre til Skamlingsbanken, der med sine 113 meter over havet er det højeste punkt i Syd- og Sønderjylland. Skamlingsbanken udgør et smukt naturområde, hvorfra der er en pragtfuld udsigt over hele egnen mellem Kolding og Christiansfeld. Der er også udsyn over Lillebælt til Fyn og mod vest langt ind i Sønderjylland. Landskabet er frodigt med småbakkede marker, bøgeskove og levende hegn. Skamlingsbanken er især kendt for de folkefester, der blev holdt i årene 1843-59 til støtte for den danske sag i Sønderjylland.

    På Højskamlingen står en 16 meter høj støtte lavet af 25 granitblokke til minde om den danske sags forkæmpere i Slesvig. Støtten blev rejst i 1863, sprængt i luften af preusserne i 1864 og rejst igen i 1866.

    Inden vi tager afsked med hinanden, spiser vi frokost og kører hjemad mod Sjælland efter fem spændende dage på Ærø og Als.

    Smukke landskaber og fantastiske udsigter

Hoteller

  • Dag 1-3

    Ærø Hotel

    Hotel tæt på både by og dejlig natur. Hotellet er kendt for god service, imødekommende personale og god mad. Indendørs swimmingpool, stor lys restaurant, hyggeligt barområde og terrasse. Lyse standardværelser med bad og toilet, tv og wi-fi. Der benyttes dobbeltværelser som enkeltværelser.

    Det er et børnefrit hotel. Unge fra 16 år er velkomne.

    BarJa
    Indendørs swimmingpoolJa
    RestaurantJa
    TVJa
    Wi-fiJa
  • Dag 3-5

    Alsik Hotel

    Det smukke, nyåbnede Alsik er et af Danmarks mest indbydende og spændende hoteller. Hotellet, der er kendetegnet af sit smagfulde nordiske design og naturlige materialer, er en del af den berømte arkitekt Frank Gehrys masterplan for Sønderborgs havnefront. Fra de stilfulde og topmoderne værelser og suiter er der udsigt over både Sønderborg og et af de smukkeste fjordlandskaber i Danmark.

    På hotellet venter en verden af oplevelser i luksuriøs, hyggelig og afslappet atmosfære. Alsik Nordisk Spa & Wellness med flere end 60 forskellige spa- og wellnessoplevelser fordelt på 4.500 kvadratmeter og fire etager. Man kan forkæle sanserne med gastronomi i særklasse i Alsiks tre restauranter, der alle er udviklet og ledes af den anerkendte topkok Jesper Koch.

    Alle værelser har tv, svaleskab med gratis kildevand, tablet med gæsteinformationer, aircondition, kaffe/te faciliteter og gratis wi-fi.

    AirconditionJa
    Kaffe/te faciliteterJa
    RestaurantJa
    SpaområdeJa
    Wellness områdeJa
    Wi-fiJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Brug af mobiltelefon under busrejsen

    Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

  • Chaufføren

    Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

    Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

  • Elektricitet i Norden

    I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

    På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

  • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

    Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

    Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
    Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser

    Når du bestiller din rejse hos Gislev, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

    • 0-4 dage: Kr. 80
    • 5-7 dage: Kr. 150
    • 8 eller flere dage: Kr. 230


    Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

    Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Forplejning i bussen

    Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

  • Køre- og hviletid

    Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

  • Medicin på busrejser

    Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

    Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

    Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

    Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

    Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

    Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

    Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

    Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

    Adresse

    Koldingvej 7
    6580 Vamdrup

    Find vej
    E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

    Bemærk:

    Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

    Se alle Gislevs Busrejser her

    Læs mere om vores busser her.

    Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

  • Pas - på busrejser

    Husk at medbringe gyldigt pas.

    Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

  • Rejseforsikring - Rejser til Norden

    Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

    Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

    HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

  • Tillæg

    Enkeltværelsestillæg kr. 1.898.

    Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

  • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

    Kør gratis over Storebælt
    Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

    Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

    Transport til nærmeste påstigningssted
    Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

    Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Tilskud på busrejser fra Sjælland

    Kør gratis over Storebælt
    Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Sjælland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

    Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

    Transport til nærmeste påstigningssted
    Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

    Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Udflugter

    Bemærk venligst at rejselederen ikke modtager betalig via mobilepay, i forbindelse med ekstra udflugter / transport udgifter m.v. 

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

    Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

    Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din busrejse?

    Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Vil du vide mere?

    Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på busrejser

    Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu