Skip to main content

Rejse i Det Sydfynske Øhav

-
Besøg på intet mindre end fem øer

Det Sydfynske Ø-hav

Betagende natur og hyggelig atmosfære

Fyn er fin, synger Lasse & Mathilde om dejlige Fyn. Og ja, der er dejligt på øen i midten. Her finder man smuk natur, skønne kyststrækninger, hyggelige byer og spændende historie. Tag med Gislev og oplev selv de mange perler i det Sydfynske Øhav. Vi besøger 5 øer undervejs - Thurø, Tåsinge, Siø, Langeland og Skarø samt ikke at forglemme charmerende Svendborg, hvor vi bor i det maritime havnemiljø på det gode Hotel Ærø. I 2022 kan du også opleve Rottefælderevyen på Svendborg Teater, hvor Jan Schous 50 års scenejubilæum fejres.

Rejsen er udviklet af personer, som har lokalkendskab til området og seværdigheder. Oplevelser sammensættes i et naturligt og optimalt forløb. Der køres i god 4-stjernet bus med lokalkendt chauffør. Velkommen til Det Sydfynske Øhav.

Glæd dig til

 • Overnatning med halvpension på centralt beliggende hotel
 • Udflugt til Skarø med frokost og issmagning inkluderet
 • Mulighed for at opleve Svendborg Sommerrevy Rottefælden med spisning
 • Du får et godt indtryk af Sydfyn, Øhavet og et af de smukkeste områder i Danmark

Inkluderet i rejsens pris

 • 2 x morgenmad
 • 1 x 3-retters middag
 • Sejlads med sundfærgen Højestene
 • Udflugter jf. program
 • Frokost på Skarø
 • Issmagning og fortælling på Skarø Is
 • Lokal kørende rejseleder
  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: På kanten af Øhavet – Film Fyn – Skolebyen Ollerup – Den maritime ”hovedstad” Svendborg hvor Mærskdynastiet opstod

  Fra Odense tager vi motorvejen mod Sydfyn, lige før Svendborg drejes af mod Faaborg. Undervejs orienterer Gislevs kørende rejseleder om turens program. Vi skal nemlig i kontakt med det sydfynske Øhav, derfor forbi Hvidkilde, som er kendt fra flere filmoptagelser, gennem den ansete skoleby Ollerup som huser den legendariske gymnastikhøjskole etableret af Niels Buch, musikefterskole, friskole og ikke mindst det frie seminarium. Imponerende for en lille landsby. Turen fortsætter mod Ballen og inden længe drejer vi ned forbi herregården Lehnskov. Nu kører vi faktisk i vandkanten til det sydfynske Øhav med kig til Skarø, Drejø og Avernakø. I godt vejr aner man Ærø i horisonten.

  Vi ankommer til Svendborg langs den attraktive kystlinje ved Rantzausminde. Der køres en orienterende bytur i skipperbyen, herefter en gåtur med lokalkendt person i byens shoppingområde og restaurantkvarter. Byen er kendt for at have mange beværtninger, cafeer mm pr. indbygger.
  Tid til at købe sig lidt frokost og gå på opdagelse i den charmerende bymidte.

  Indkvartering på Hotel Ærø, som ligger i hjertet af byen og ud til havnen. Udflugt ekskl. frokost er inkluderet i rejsens pris.
  Om aftenen mulighed for at opleve årets Rottefælderevy på Svendborg Teater med spisning, eller prøve en af de mange hyggelige caféer i byen. Revybillet inklusiv spisning kr. 600 bestilles med rejsen*. NB* Tilbydes kun på afgangen d. 2/8.

 • Dag 2: Skarø – Gitte Sommersild – Martins isfabrik og øhavsfærgen Højestene

  Om formiddagen går vi ombord på Højestenefærgen og så går turen direkte ud i det sydfynske øhav under Svendborgsundbroen langs den attraktive kystlinje mod Kogtved, Rantzausminde og Tåsinge. Det er også området, hvor uddannelsesinstitutionerne som Kogtved Søfartsskole og Mærsk Træningscenter har til huse. Mange søfolk har startet på deres uddannelse her.

  Efter ca. 45 minutters sejlads lægger Højestene til ved Skarø. Øen huser ca. 30 indbyggere og er på 2 km2. Der er gående rundvisning og fra havnen til Café Sommersild er der kun ca. 300 m. Her serverer Gitte en lækker hjemmelavet frokost imens vi nyder roen og blikket mod øhavet. Efter frokosten, aflægger vi Skarø Is et besøg og virksomhedens ejer og stifter Martin fortæller om sin produktion af den helt unikke økologiske is. Vi skal naturligvis også smage på flere af varianterne.

  Lad os også nævne: to gange har der været royalt besøg i 1927 af Chr. Den 10. og Margrethe blev i 2008 kørt på øtur i traktor og vogn, siden 1974 har der været holdt ølejre med forskellig temaer, for år tilbage fik øen også sin første festival med det spændende navn ”Love In”, øen besøges endvidere af mange kajakroere og sejlere. De sjældne klokkefrøer hører også til på Skarø, men mere høres der om, da vi jo får en kort gående rundvisning med en person som har godt lokalkendskab.

  Sidst på eftermiddagen går vi igen ombord i Højestene og sejler retur til Svendborg og Hotel Ærø, hvor en dejlig middag venter. Udflugt med sejlads, frokost, lokalguide og Skarø Is er Inkluderet i rejsens pris.

 • Dag 3: Rundtur i det Sy´fynske

  Vi nyder morgenmaden på hotellet og har tid til afslapning eller en gåtur i det hyggelige havneområde inden bussen pakkes og vi kører ud i det smukke Sydfynske landskab. Langs havnen til Christiansminde, hvor vi får et kig til Tåsinge og Vindebyøre. Via den lille dæmning aflægger vi skipperøen Thurø et besøg inden turen går ad andre veje over Svendborgsundbroen til Tåsinge og Troense med den hyggelige lystbådehavn.

  Derfra i bus forbi det kæmpestore egetræ - Ambrosius, som øen er kendt for, til landsbyen Landet hvis kirkegård er kendt for historien om Sixten Sparre og hans ulykkelige kærlighed. Vi fortsætter over Siødæmningen, ad Langelandsbroen og slutter besøget af med en gåtur i det indre af øens hovedstad Rudkøbing. Fysikeren H C Ørsted voksede op i byen sammen med broderen Anders, som blev politiker. Der er statuer af begge personer. Frokostpause inden hjemrejsen. Et farvel over Svendborg får vi fra Svendborgsundbroen, hvorfra vi kører mod vores hjembyer. Udflugt ekskl. frokost er inkluderet i rejsens pris.

Hotel

 • Dag 1-3

  Hotel Ærø

  På Svendborg havn finder du historiske Hotel Ærø. Her fornemmer man hyggen og den hjemlige atmosfære allerede inden man træder indenfor. Historien om Hotel Ærø går tilbage til 1860. Dengang var hotellet byens havnehotel og stamværtshus for de lokale skibsredere og håndværksmestre. I dag fremstår hotellet flot, indbydende og nyrenoveret – med respekt for de historiske ejendomme. Alle værelser er charmerende indrettet individuelt efter gammel, engelsk kolonistil. Alle værelser med bad og toilet, tv, gratis wi-fi, kaffe/te og elkedel. Hotellet er bl.a. kendt for god service og imødekommende personale. Hyggelig restaurant, bar, terrasse og gårdhave.

  Læs mere om Hotel Ærø

  BarJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rottefælderevy

  Rottefælderevyen foregår på Svendborg Teater og revyen fejrer i 2022 Jan Schous 50 års scenejubilæum og 70 års fødselsdag. Der er ikke mulighed for Rottefælderevy på afrejsen den 6. september.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 598.
  Svendborg Sommerrevy Rottefælden med spisning i Svendborg Teater kr. 600. Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Udflugter

  Bemærk venligst at rejselederen ikke modtager betalig via mobilepay, i forbindelse med ekstra udflugter / transport udgifter m.v. 

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu