Skip to main content

Forårsfest på Ærø

-
Busrejse til forårsfest på eventyrlige Ærø

Forårsfest på Ærø

På Ærø Hotel bliver vi budt hjerteligt velkommen af vores hotelvært og det servicemindede personale, som sørger for et dejligt ophold i hotellets skønne rammer. De lokale musikere spiller op til dans og vi får en festaften med underholdning, veltillavet mad og godt samvær. Gislevs kørende rejseleder er lokal ekspert og viser dig stolt sin betagende ø med skøn natur, spændende seværdigheder og hyggelige atmosfære.

Alt er vand ved siden af Ærø, siger de stolte ærøboere om deres dejlige ø. Og ja, næsten overalt på øen kan du se vand til mindst en af siderne. Tag med Gislev og oplev det lille ø-samfund som emmer af ro, idyl og gode historier.

Glæd dig til

 • Lokal kørende rejseleder med stort kendskab til den skønne ø
 • Festaften med 3-retters middag inkl. drikkelse, musik, dans og underholdning
 • Halvpension på hyggeligt hotel med god service og imødekommende personale

Inkluderet i rejsens pris

 • 2 x morgenmad
 • 1 x sandwich
 • 1 x 2-retters middag
 • 1 x 3-retters festmenu inkl. 3 timers drikkevarer ad libitum (husets øl/vand/vin)
 • Ølsmagning på Rise Bryggeri 
 • Ærøske pandekager og kaffe
 • 1 festaften med musik, dans og underholdning
 • Lokal, kørende rejseleder
 • Udflugter jf. program
 • Færgebillet t/r
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Det Sydfynske øhav og Marstal

  Efter endt opsamling fortsætter vi til Svendborg, hvor vi går vi ombord på færgen til Ærøskøbing. Vi stævner ud i Svendborgsund og aner Vindeby med sin smukke beliggenhed på Tåsinge. Vi passerer Svendborgsundbroen, den lille ubeboede ø Iholm og den attraktive kystlinje ved Kogtved og Rantzausminde. Kursen er sat mod Ærø, en af Danmarks mindste ø-kommuner og 12. største ø. Undervejs spiser vi de medbragte sandwiches og nyder de smukke udsigter til nogle af øhavets mindre øer, Skarø, Drejø, Hjortø og Birkholm.

  Midt på eftermiddagen lægger vi til i Ærøskøbing og kører den korte vej til Marstal. Marstal er Ærøs største by og var engang landets næststørste søfartsby, kun overgået af hovedstaden. Når du går en tur gennem byen eller langs havnen, vil du med det samme opleve, at byens maritime historie stadig ses og opleves overalt i byen. Kørende rundtur i byens små gader og tid på egen hånd til at dykke ned i Marstals maritime historie og besøge Marstal Kirke med de 7 kirkeskibe, som vidner om byens tilknytning til havet og søfarten.

  Kort kørsel til vores hotel i Marstal og indkvartering inden aftenens middag med efterfølgende kaffe og Ærøpandekager serveres.

 • Dag 2: Bregninge Kirke, Ærøskøbing og Ølsmagning

  Oplev den smukke gamle kirke i Bregninge, oprindeligt bygget i 1200-tallet. De gotiske kalkmalerier, hvælvinger og trefløjede altertavle kom til i 1500-tallet. Den flotte altertavle er lavet af den danske billedskærer og maler Claus Berg, som også står bag altertavlen i Odense Domkirke.

  Videre til smuk natur ved den 33 meter høje Voderups Klint. Klinten består af skredterrasser, hvor store landskabsblokke er gledet ned og ligner enorme trappetrin. Sidst på formiddagen kører vi til Ærøskøbing med de toppede brosten, klatreroser og små, velholdte byhuse. Ærøskøbing er Danmarks bedst bevarede 1700-tals by og mere end 750 år gammel. Takket være en totalfredning af mange af byens huse og en ambitiøs bevaringsplan, fremtræder Ærøskøbing nu som ren idyl og omtales som Eventyrbyen. Tag en slentretur i byens gader og nyd husenes farver og detaljer. På Torvet, byens levende midtpunkt, er der mulighed for at slå sig ned under det gamle lindetræ eller spise en frokost på en af de små caféer.

  Over middag besøg på Rise Bryggeri, som trods dets lille størrelse har et varieret og fint udvalg af god øl. Vi smager på de gyldne dråber, som hævdes at have en gavnlig effekt på både humør og helbred. Også mulighed for at købe øl med hjem.

  I løbet af eftermiddagen retur til hotellet og tid til afslapning eller en drink i baren inden vi skal nyde en dejlig 3-retters festmenu med drikkelse ad libitum under middagen. Hotellets dygtige musikere skaber en festlig stemning og vi får et godt grin ved aftenens underholdning. Vi nyder det gode selskab og der spilles op til dans og baren er åben resten af aftenen.

 • Dag 3: Søbygård og Skjoldnæs Fyr

  Smukt beliggende midt i voldgraven ser vi Herregården Søbygård og gør et kort ophold. Søbygård blev bygget af Hertug Hans den Yngre i 1580 som jagtslot. Over voldgraven er en nyere etableret vindebro, der er konstrueret i stolpehullerne på Hertug Hans’ oprindelige vindebro. Rejselederen fortæller den spændende historie om det lille slot, Ærøs lidt omtumlede fortid under hertugdømmerne – og om den hvide dame, som huserer på Søbygård.

  Videre til spidsen af Ærø og Skjoldnæs Fyr. På vejen retur til Marstal besøger vi Uldgården i Bregninge, der er kåret som Danmarks første blomstrende landsby. Den 350 m2 store butik er kendt for sit store udvalg af unikke uldvarer, ø-specialiteter, helseprodukter, kunsthåndværk og masser af gode gaveideer. Vi går på opdagelse i de gamle stalde og på høloftet og smager på den lokale Ærø snaps.

  Tilbage på hotellet venter vores værter med frokost inden vi siger farvel til skønne Ærø for denne gang og sejler mod Svendborg og kører mod vores hjembyer.

Hotel

 • Dag 1-3

  Ærø Hotel

  Hotel tæt på både by og dejlig natur. Hotellet er kendt for god service, imødekommende personale og god mad. Indendørs swimmingpool, stor lys restaurant, hyggeligt barområde og terrasse. Lyse standardværelser med bad og toilet, tv og wi-fi. Der benyttes dobbeltværelser som enkeltværelser.

  Hotellet er pr. 1. januar 2021 børnefrit hotel. Unge fra 16 år er velkomne.

  Læs mere om Ærø Hotel her

  BarJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Udflugter

  Bemærk venligst at rejselederen ikke modtager betalig via mobilepay, i forbindelse med ekstra udflugter / transport udgifter m.v. 

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu