Det Sydfynske Ø-hav

Betagende natur og hyggelig atmosfære

 

Fyn er fin, synger Lasse & Mathilde om dejlige Fyn. Og ja, der er dejligt på øen i midten. Her finder man smuk natur, skønne kyststrækninger, hyggelige byer og spændende historie. Tag med Gislev og oplev selv de mange perler i det Sydfynske Ø-hav. Vi besøger 5 øer undervejs - Thurø, Tåsinge, Siø, Langeland og Skarø samt ikke at forglemme charmerende Svendborg, hvor vi bor i det maritime havnemiljø på det gode Hotel Ærø. I 2021 kan du også opleve Danmarks ældste sommerrevy i Rottefælden med revyplatte og rundvisning af Jan Schou - velkommen til Det Sydfynske Ø-hav.

 • Overnatning med halvpension på centralt beliggende hotel.
 • Udflugt til Skarø med frokost og issmagning inkluderet.
 • Mulighed for Rottefælderevy med rundvisning af Jan Schou og revyplatte.
 • Du får et godt indtryk af Sydfyn, Ø-havet og et af de smukkeste områder i Danmark.

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse  
 • 2 x morgenmad
 • 1 x 2-retters middag
 • Sejlads med sundfærgen Højestene
 • Rundtur på Skarø med lokalguide
 • Frokost på Skarø
 • Issmagning og fortælling på Skarø Is
 • Lokal kørende rejseleder
 • Moms og gebyr til Rejsegarantifonden


Entréer er ekskl. med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 500. Rottefælderevy med revyplatte og forestilling kr. 600. NB - der er ikke mulighed for Rottefælderevy på afrejsen den 1. september.

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Besøg på ikke mindre end fem øer

På blot tre dage kan man sagtens opleve en del af vores smukke område på Sydfyn og gøre det i et afslappet tempo. Rejsen er udviklet af personer, som har lokalkendskab til området og seværdigheder og oplevelser sammensættes i et naturligt og optimalt forløb. Der køres i god 4-stjernet bus med lokalkendt chauffør.  

Billeder

Dag for dag

Dag 1: På kanten af Øhavet – Film Fyn – Skolebyen Ollerup – Den maritime ”hovedstad” Svendborg hvor Mærskdynastiet opstod

Fra Odense tager vi motorvejen mod Sydfyn, lige før Svendborg drejes af mod Faaborg. Undervejs orienterer Gislevs kørende rejseleder om turens program. Vi skal nemlig i kontakt med det sydfynske Øhav, derfor forbi Hvidkilde, som er kendt fra flere filmoptagelser, gennem den ansete skoleby Ollerup som huser den legendariske gymnastikhøjskole etableret af Niels Buch, musikefterskole, friskole og ikke mindst det frie seminarium. Imponerende for en lille landsby. Turen fortsætter mod Ballen og inden længe drejer vi ned forbi herregården Lehnskov. Nu kører vi faktisk i vandkanten til det sydfynske Øhav med kig til Skarø, Drejø og Avernakø. I godt vejr aner man Ærø i horisonten.

Vi ankommer til Svendborg langs den attraktive kystlinje ved Rantzausminde. Der køres en orienterende bytur i skipperbyen, herefter en gåtur med lokalkendt person i byens shoppingområde og restaurantkvarter. Byen er kendt for at have mange beværtninger, cafeer mm pr. indbygger. 
Tid til at købe sig lidt frokost og gå på opdagelse i den charmerende bymidte.

Indkvartering på Hotel Ærø, som ligger i hjertet af byen og ud til havnen. Om aftenen mulighed for at opleve årets Rottefælderevy med spisning, eller prøve en af de mange hyggelige caféer i byen. Revybillet inklusiv revyplatte kr. 600 bestilles med rejsen. Udflugt ekskl. frokost er inkluderet i rejsens pris.

  

Dag 2: Skarø – Gitte Sommersild – Martins isfabrik og øhavsfærgen Højestene

Om formiddagen går vi ombord på Højestenefærgen og så går turen direkte ud i det sydfynske øhav under Svendborgsundbroen langs den attraktive kystlinje mod Kogtved, Rantzausminde og Tåsinge. Det er også området, hvor uddannelsesinstitutionerne som Kogtved Søfartsskole og Mærsk Træningscenter har til huse. Mange søfolk har startet på deres uddannelse her.

Efter ca. 45 minutters sejlads lægger Højestene til på Skarø. Øen huser ca. 30 indbyggere og er på 2 km2. Der er gående rundvisning og fra havnen til Café Sommersild er der kun ca. 300 m. Her serverer Gitte en lækker hjemmelavet frokost imens vi nyder roen og blikket mod øhavet. Efter frokosten, aflægger vi Skarø Is et besøg og virksomhedens ejer og stifter Martin fortæller om sin produktion af den helt unikke økologiske is. Vi skal naturligvis også smage på flere af varianterne.

  

Lad os også nævne: to gange har der været royalt besøg i 1927 af Chr. Den 10. og Margrethe blev i 2008 kørt på øtur i traktor og vogn, siden 1974 har der været holdt ølejre med forskellig temaer, for år tilbage fik øen også sin første festival med det spændende navn ”Love In”, øen besøges endvidere af mange kajakroere og sejlere, sjældne klokkefrøer hører også til på Skarø osv. men mere høres der om, da vi jo får en kort gående rundvisning med en person som har godt lokalkendskab.

Sidst på eftermiddagen går vi igen ombord i Højestene og sejler retur til Svendborg og Hotel Ærø, hvor endnu en dejlig middag venter. Udflugt med sejlads, frokost, lokalguide og Skarø Is er Inkluderet i rejsens pris.

  

Dag 3: Rundtur i det Sy´fynske

Vi nyder morgenmaden på hotellet og har tid til afslapning eller en gå-tur i det hyggelige havneområde inden bussen pakkes og vi kører ud i det smukke Sydfynske landskab. Langs havnen til Christiansminde, hvor vi får et kig til Tåsinge og Vindebyøre. Via den lille dæmning aflægger vi skipperøen Thurø et besøg inden turen går ad andre veje over Svendborgsundbroen til Tåsinge og Troense til Valdemars Slot. Er der interesse for det, kan museet besøges.

Derfra i bus forbi det kæmpestore egetræ - Ambrosius, som øen er kendt for, til landsbyen Landet hvis kirkegård er kendt for historien om Sixten Sparre og hans ulykkelige kærlighed. Vi fortsætter over Siødæmningen, ad Langelandsbroen og slutter besøget af med en gåtur i det indre af øens hovedstad Rudkøbing. Fysikeren H C Ørsted voksede op i byen sammen med broderen Anders, som blev politiker. Der er statuer af begge personer. Frokostpause inden hjemrejsen. Et farvel over Svendborg får vi fra Svendborgsundbroen, hvorfra vi kører mod vores hjembyer. Udflugt ekskl. frokost er inkluderet i rejsens pris.

   

Hotel

Hotel Ærø

Brogade 1
5700 Svendborg

Læs mere om Hotel Ærø her

På Svendborg havn finder du historiske Hotel Ærø. Her fornemmer man hyggen og den hjemlige atmosfære allerede inden man træder indenfor. Historien om Hotel Ærø går tilbage til 1860. Dengang var hotellet byens havnehotel og stamværtshus for de lokale skibsredere og håndværksmestre. I dag fremstår hotellet flot, indbydende og nyrenoveret – med respekt for de historiske ejendomme. Alle værelser er charmerende indrettet individuelt efter gammel, engelsk kolonistil. Alle værelser med bad og toilet, tv, gratis wi-fi, kaffe/te og elkedel. Hotellet er bl.a. kendt for god service og imødekommende personale. Hyggelig restaurant, bar, terrasse og gårdhave.

Værd at vide

Wi-fi

Gratis på hotellet.

Deltagelse

Turen er velegnet for alle aldre og der vil ikke være lange gå-ture.

Rottefælderevy

Der er ikke mulighed for Rottefælderevy på afrejsen den 1. september.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. 
Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
01-09-2021Bus fra Jylland og FynMere end 82.798,-Bestil rejsenMere information