Skip to main content
  • Europa
  • Italien

La Dolca Vita: Din guide til Syditalien

Klippebyerne klæber sig til siderne af den maleriske Amalfikyst, citron- og olivenlunde løber på kryds og tværs hen over de bølgende, grønne bakker, mens der bages pizza på livet løs i de napolitanske stenovne. Syditalien er duften af ferie, uanset om du drømmer om strandferie og livet på langs med et glas frisk Limoncello eller om at udforske de mange spændende seværdigheder.


Syditalien egner sig perfekt til sommerferie eller som tilflugtssted i sensommeren, når det danske efterårsvejr så småt begynder at melde sin ankomst. Klimaet er lunt og behageligt, det populære køkken frister på hvert et gadehjørne, og den berømte is er som sendt fra himlen på en syditaliensk sommerdag. Her får du fire veje til La Dolca Vita – Syditaliens søde liv.

Napolibugtens syditalienske smeltedigel

Har du aldrig været i Syditalien, er Sorrento-halvøen ved Napolibugten et godt sted at starte. Der er aldrig langt til den nærmeste badestrand, og området er velsignet med flere af Syditaliens største seværdigheder. Du kan bl.a. opleve de duftende citronlunde og pastelfarvede huse på klippeskråningerne ved Amalfikysten, øen Capri med de vidunderlige udsigter og eksklusive designerbutikker samt Pompeis forhistoriske ruiner for foden af Vesuv-vulkanen. Eller hvad med et ophold på den frodige vulkanø Ischia? Øen frister med alt fra subtropiske haver og gyldne sandstrande til helsebringende kurbade og en smal stenbro til den ikoniske borg på en lille klippeø.

Ved Napolibugten venter der også smagsløgene en helt særlig oplevelse. Napoli er pizzaens fødeby, og her i den syditalienske hovedstad fås den enkle pizza margherita ikke bedre – med mozzarella, basilikum og tomat som farverne i det italienske flag. Et vigtigt flueben på den syditalienske bucketlist! Og en dejlig spisepause, inden du skal videre ud på opdagelse i de historiske gader i den farverige by.

Er du fristet af Napolibugtens herligheder, kan du glæde dig til at opleve Sorrento i kombination med Rom eller til at rejse til halvøen på egen hånd med ophold på et af Sorrentos gode hoteller.


Trullihuse og huleboliger i Apulien

Drømmer du om at tage en bid af det autentiske Syditalien, er Apulien i støvlelandets hæl et dejligt sted at holde ferie. Regionen er en af italienernes egne feriefavoritter, og her mødes du af charmerende kystbyer, dejlige strande og frugtbare marker med alt fra lækre tomater og solmodne meloner til endeløse rækker af vinstokke og oliventræer. Samtidig er Apulien den italienske fastlandsregion med mest kystlinje. Med hele 800 kilometer af slagsen ned langs og rundt om den italienske støvlehæl, heraf store stræk med blødt sand, er der rig mulighed for at tage en dukkert i både Adriaterhavet og Det Joniske Hav

Apulien er kendt for de gode vine, olivenolier og ikke mindst oste - bl.a. stammer den populære burrata-ost her fra regionen. Men Apulien gemmer også på en række spændende seværdigheder. I barok-byen Lecce finder du overdådige palæer og kirker, mens du i den UNESCO-beskyttede by Matera i naboregionen Basilicata kan se de berømte huleboliger, der er hugget direkte ind i klipperne. Matera er dog ikke den eneste repræsentant på UNESCOs Verdensarvsliste i det sydøstlige Italien. Samme ære tilfalder byen Alberobello, hvor du kan opleve de mange hvidpudsede trullihuse med de kegleformede tage, der oppefra nærmest ligner en skov af troldmandshatte.

Har Apulien vækket din interesse, kan du se nærmere på vores flyrejse til regionen, hvor vi tilbringer en uge i den lille ferieby Torre Canne tæt på både strand og den hyggelige havnepromenade.


Smagen af Calabrien

Calabrien er en af Italiens bedst bevarede hemmeligheder. Regionen i den syditalienske støvlesnude er velsignet med et subtropisk klima, vidunderlige badestrande, maleriske klippestrækninger med betagende kystbyer samt masser af uspoleret natur. Her hersker lange, stolte madlavningstraditioner, og du mærker tydeligt områdets stærke passion for madlavning med lokale råvarer, når du spiser dig gennem menukort med velkrydrede vildtretter og friske fiskedelikatesser.

Drømmer du om strandferie og solskin, findes det sjældent bedre end i feriebyen Tropea med dens fløjlsbløde strandsand og huse, der balancerer elegant på randen af klippekanten. Tropea er samtidig et skønt udgangspunkt, hvis man vil opleve mere af Calabrien. Du kan bl.a. glæde dig til at besøge is-byen Pizzo, Reggio Calabria med den palmeklædte strandpromenade og flotte udsigt over Messinastrædet samt landsbyen Stilo, der omgivet af bøge- og granskov betragtes som en af Italiens smukkeste byer.

Calabrien emmer af italiensk feriestemning, og regionen er som skræddersyet til dig, der drømmer om sol, badestrande og ferie i et dejligt afslappet tempo. Det kan du glæde dig til at opleve på vores efterårsrejse, hvor vi stikker af fra det første danske gråvejr og forlænger sommeren i den italienske støvlesnude, hvor naturen fortsat er flot og frodig.


Sicilien – Middelhavets ønske-ø

Fra det syditalienske fastland bevæger vi os nu over Messinastrædet til en af Europas mest populære feriefavoritter. Sicilien er ikke bare hjem for Europas største vulkan, berømte kulinariske specialiteter og nogle af kontinentets bedste badestrande. Her findes også en overdådig kulturarv, som både arabere, normannere, byzantinere, romere og gamle grækere i tidens løb har sat deres aftryk på, og det har resulteret i en ø spækfyldt med spændende ting at se.

Så hvor skal man starte på den solbeskinnede middelhavsø? På vores rejse til Sicilien tager vi en stor bid af de sicilianske herligheder. Du kan glæde dig til at udforske byer som Palermo, Catania, Taormina og Siracusa samt til at opleve UNESCO-listede seværdigheder som Tempeldalen, den normanniske katedral i Cefalù samt de velbevarede mosaikker af alt fra guder og frugter til bikinipiger og fugletrukne vogne i Villa Romana del Casale. Ja, selv vulkanen Etna, hvor citrustræer, olivenlunde og vinmarker viger pladsen for golde, puklede månelandskaber, er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

Men Sicilien er ikke kun lavasten, kakkelkunst og fortidens kulturskatte. Øen er også en hyldest til nutiden og livets glæder. Her kan du sippe espresso på de hyggelige caféer, smage sicilianske specialiteter som stegte arancini-risboller, den berømte pasta alla norma og forfriskende granita, slentre blandt citrustræer og olivenlunde i den blomstrende natur og nyde daseferien på strandene ved Cefalù.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu