Berlin - 30-året for Murens fald

Berlin - en berigende og levende storby

  Rejs med til Berlin og oplev fejringen af 30 året for Murens fald  

Tag med til Berlin og vær med til at fejre 30-året for Murens fald den 9. november, hvor der vil være forskellige begivenheder rundt om i Berlin. Bo på enten Mark Apart Hotel eller Best Western Plus Amedia, begge hoteller ligger ved den berømte Kurfürstendamm med sine mange butikker. Vi har inkluderet en stor byrundtur og historisk DDR-tur med besøg på DDR-muséet.

  • Stor byrundtur i Berlin inkluderet
  • Historisk DDR-tur inkl. entré til DDR-muséet
  • Mulighed for flot aftenshow i Friedrichstadt Palast
  • Gislevs rejseleder er klar med tips og gode råd hver dag


Med i prisen:

  •  Ophold i dobbeltværelse
  •  4 x morgenmad fra 2. dags morgen til 5. dags morgen
  •  Orienterende aftentur til fods i kvarteret ved hotel
  •  Stor byrundtur i Berlin
  •  Historisk DDR-tur inkl. entré til DDR-Museet
  •  Rejseleder


Tillæg: Enkeltværelse på Best Western Amedia Kurfürstendamm kr. 898. Enkeltværelse på Leonardo Hotel Berlin Mitte kr. 1.120.
Tilkøb: Besøg i Rigsdagskuplen inkl. middag kr. 500. Sejtur på Spree og Stasifængslet Hohenschönhausen kr. 230. Friedrichstadt Palast-show KUN kr. 365.


Se også vores busrejser til Berlin i april - oktober

Status:
Ring til os

Om rejsen

Tag med og oplev Berlin når Tyskland fejrer 30-året for Murens fald. Den 9. november 1989 faldt Muren, der længe var et symbol på delingen mellem øst og vest. Det var en begivenhed, der ændrede verden og betød enden på den kolde krig. Siden den gang har verdens øjne været rettet mod Berlin, der gennem de sidste 30 år har udviklet sig til en metropol med hjerte og charme. Kun få storbyer kan måle sig med Berlins nærværende historie, seværdigheder og blomstrende kulturliv. Vi dykker på denne rejse ned i historien om Berlin, DDR og Muren, og vi har inkluderet en historisk tur i det gamle Østberlin samt en stor byrundtur. Du får mulighed for at komme med på en rundvisning i det berygtede Stasi-fængsel Hohenschönhausen og sejle på floden Spree. Vi bor på 2 gode hoteller, der begge ligger i et skønt kvarter med mange muligheder og kun få minutters gang fra den berømte Kurfürstendamm, der er kendt for sine mange butikker.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse og rundtur til fods
Vi kører mod Berlin, og undervejs introducerer rejselederen dig til rejsens program. Efter indkvartering er der en lille orienterende tur til fods i vores charmerende kvarter. Inkluderet.

Udsigt over Berlin by Kurfürstendamm
 

Dag 2: Stor byrundtur i Berlin. Med bussen og vores rejseleder rundt til Berlins mange seværdigheder og berømte kvarterer. Du oplever bl.a. Branderburger Tor, Unter den Linden, Checkpoint Charlie og meget mere. Det hele krydres med rejselederens spændende fortællinger, så du får et godt indblik i byens historie og mange muligheder. Inkluderet.

Brandenburger Tor Checkpoint Charlie

Underholdning i topklasse: Om aftenen får du mulighed for at opleve et show med dans, musik og underholdning i Friedrichstadt Palast – Europas største showpalads. Pris kr. 365 – bestilles med rejsen. Transport til og fra Friedrichstadt Palast er på egen hånd og for egen regning.

Friedrichstadt Palast Berlin
Friedrichstadt Palast i Berlin
 

Dag 3: Historisk DDR-tur og fejring af murens fald
For kun 30 år siden, d. 9. november, blev byen genforenet under vild jubel. Forinden var byen delt på brutal vis, hvilket du oplever ved Gedenkstätte Berlin Mauer. Her får du hele historien om grænselandet med Muren, grænsetårnene, pigstrådshegnene og de dramatiske flugtforsøg. Herefter besøger vi DDR-muséet, der giver en levende fortælling om livet i Idealstaten. Herfra videre mod Alexanderplatz og paradegaden Karl-Marx-Allé og til sidst stop ved East Side Gallery. Inkluderet.

I dagene fra 4. november til 10. november afholdes der i Berlin en stor festival til minde om Murens fald og den fredelige revolution i tiden op til den 9. november 1989. Der er udvalgt 7 steder i Berlin der kaldes Route der Revolution, her vil der være forskellige udstillinger og begivenheder under festivalen. Festivalens højdepunkt er den 9. november, hvor der på ruten vil være forskellige scener med taler, underholdning og musik.

Dag 4: Sejltur på Spree og rundvisning i Stasi-fængslet Hohenschönhausen
I dag kan du fra Charlottenburg tage med på en populær sejltur på Spree, hvor vi sejler igennem det tidligere Vestberlin til det nye regeringskvarter og museumsøen. Her bliver der et kort ophold i Berlin Mitte – hvor der er et mekka af oplevelser med start ved den mægtige Berliner Dom. Her kan du nyde livet langs floden eller besøge Hackesche Höfe. Herfra kører vi videre til den østtyske efterretningstjeneste Stasis fængsel, Hohenschönhausen. Fængslet blev i perioden 1951 til 1989 brugt til politiske fanger, som blev udsat for både psykisk og fysisk tortur af Stasi. Det er en meget interessant og indtryksfuld rundvisning. Kr. 230. Bestilles sammen med rejsen.

Sejltur gennem Berlin

Besøg i Rigsdagskuplen inkl. middag
Den ene aften kan du tage med til Rigsdagsbygningen og se kuplen, med den flotte udsigt over Berlin og nyde en middag i restauranten, der ligger på toppen af Rigsdagen. Kr. 500 pr. person. Bestilles sammen med rejsen.
På grund af sikkerheden i Rigsdagen, skal der ved bestilling oplyses fulde navn og fødselsdato. Desuden skal der ved adgang til Glaskuplen medbringes pas til identifikation.

Reichtag i Berlin

Dag 5: Hjemrejse
Efter tidlig morgenmad kører vi mod Danmark efter nogle skønne og oplevelsesrige dage i Berlin. Ankomst til den danske grænse midt på eftermiddagen.
 

Hotel

På denne rejse kan vi tilbyde 4 forskellige hoteller. Vi kan tilbyde tre 4-stjernede hoteller, og et 3-stjernet. To af hotellerne ligger i det populære kvarter ved Kurfürstedamm, i gåafstand til butikker, caféer og restauranter. Det tredje hotel ligger ved Berlin Alexanderplatz, i et godt kvarter med forretninger og tæt på offentlig transport. Det fjerde ligger i det dejlige kvarter ved floden Spree, få minutters gang til Friedrichstrasse med butikker, restauranter og teatret Friedricstadt Palast, dette hotel ligger også i gåafstand fra gaden Unter den Linden og du kan gå til flere af de store attraktioner. Ca. 200 meter fra hotellet ligger banegården ”Friedrichstrasse”, hvor du har forbindelse med S og U-Bahn til resten af Berlin.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte hoteller:


Best Western Plus Amedia Berlin Kurfürstendamm (4-stjernet)
Kurfürstendamm 203
D-10719 Berlin         

Flot hotel fra 2013 beliggende direkte på Kurfürstendamm i et dejligt kvarter med butikker i gåafstand, caféer og restauranter. Hotellet har bar, restaurant, reception, elevator og gratis internet. Der er på hotellet 194 værelser fordelt på 6 etager. Alle værelser er store og individuelt indrettet med bad, toilet, hårtørrer, tv og værdiboks. Alle eneværelser er dobbeltværelser.

Hotellet ligger direkte på Kurfürstedamm, og her er der mange butikker lige uden for hotellets dør. U-Bahnstationen Uhlandstrasse ligger få meter fra hotellet og ikke langt derfra S-Bahnstationen Savignyplatz.

Du kan læse mere om Best Western Plus Amedia Berlin Kurfürstendamm her

Best Western Plus Amedia Berlin Best Western Plus Amedia Berlin restaurant
Best Western Plus Amedia Berlin Best Western Plus Amedia Berlin
 


Hotel Mark Apart, Berlin (3-stjernet)
Lietzenburger Strasse 82 - 84
D-10719 Berlin

Pænt nyrenoveret hotel med store lyse dobbeltværelser med bad, toilet, hårtørrer, telefon, tv og wi-fi. Hotellet har reception, elevator og morgenmadslokale. God beliggenhed i dejligt kvarter med caféer, restauranter og kun få minutters gang til Kurfürstendamm. Enkeltværelser er mindre end dobbeltværelser.

Du kan læse mere om Hotel Mark Apart, Berlin her

Hotel Mark Apart, Berlin Hotel Mark Apart i Berlin - Restaurant
Hotel Mark Apart i Berlin - dobbeltværelse Hotel Mark Apart i Berlin, enkeltværelse
 

H4 Hotel Berlin Alexanderplatz (4-stjernet) - BUS 3
Flot og moderne hotel beliggende få minutters gang fra Alexanderplatz og det berømte TV-tårn. Hoteller har 336 moderne indrettede værelser, der alle er lydisoleret og udstyret med tv, minibar, værdiboks, hårtørrer, gratis wi-fi og med aircondition. Hotellet har reception, elevator, bar og restaurant.
Hotellet er beliggende i Berlin Mitte ikke langt til mange store attraktioner, som den store Domkirke og der ca. 10 minutters gang til Unter den Linden og Museumsøen. Der er også kun et par minutters gang til shopping på Alexanderplatz og der er ca. 15 minutters til fods til Hackescher Markt hvor der mange butikker, barer og restauranter. På et par minutter er du på Alexanderplatz, hvor der er forbindelse til hele Berlin med U-Bahn, S-Bahn og sporvogn.

Læs mere om H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

 
 
 

Leonardo Hotel Berlin Mitte (4-stjernet) – BUS 4
Flot hotel beliggende i hjertet af Berlin, i det område kaldet Berlin Mitte. Det er et dejligt kvarter ved floden Spree, få minutters gang til Freidrichstrasse, hvor du finder mange butikker, restauranter og det teatret Friedricstadt Palast ligger. I gåafstand fra hotellet ligger gaden Unter den Linden og du kan gå til flere af det store attraktioner. Ca. 200 meter fra hotellet ligger banegården ”Friedrichstrasse”, hvor du har forbindelse med S og U-Bahn til resten af Berlin.
Selve hotellet er moderne indrettet og har 309 værelser. På hotellet finder du reception, bar, morgenmadsrestaurant, elevator, aircondition, fitness og spaområde med sauna. Alle værelser er mellem 18-20 m2   og moderne indrettet med bad, toilet, hårtørrer, køleskab, tv, telefon, radio, værdiboks og gratis internet. Alle eneværelser er dobbeltværelser som ene.

Læs mere om Leonardo Hotel Berlin Mitte

Leonardo Hotel Berlin MItte Leonardo Hotel Berlin Mitte
Leonardo Hotel Berlin Mitte Leonardo Hotel Berlin Mitte
 

Værd at vide

Ud og hjem
Tidlig afrejse fra Danmark, gennem Nordtyskland til Tysklands hovedstad Berlin. Ankomst sidst på eftermiddagen. Mulighed for at gå i byen allerede 1. aften i Berlin. Sidste dag hjemrejse efter morgenmad. Ankomst til den danske grænse midt på eftermiddagen.

Buskvalitet
4-stjernet, moderne bus med ekstra god benplads (jf. internationalt gældende regler), toilet, håndvask, køleskab, kaffemaskine, komfortable vippesæder, fodstøtter, serveringsbord, læselys, aircondition og termoruder. Der kan købes kaffe og læskedrikke i bussen.

Friedrichstadt Palast Show (aftenarrangement - tilkøb)  
Oplev Europas største og mest moderne Show-palads. Her er showunderholdning på verdens største teaterscene med moderne dans og forrygende artisteri. Med mere end 100 medvirkende kunstnere og et stort showband er det underholdning på verdensplan. Man behøver ikke at kunne tysk for at nyde show’et. Gode siddepladser i kategori 3 og 4. Showet begynder kl. 19:30, og billetter bestilles sammen med rejsen. Entrébillet: Pris kr. 365. Transport til/fra teatret er eksklusiv.

Berlins historie
På Kurfürstendamm – i kort afstand fra hotellet – findes den interessante udstilling The Story of Berlin. Historisk udstilling på 4 etager og 7000 m² - fra 1237 til nutiden med film, surroundsound, plancher etc. Man kan se, hvordan Berlin har udviklet sig, og opleve de historiske højdepunkter. På bestemte tidspunkter er der rundvisning i en bunker fra 1970 - “den kolde krigs” dage. Entré: pris € 12 / Gruppepris € 9 p.p.

TV-tårnet
TV-tårnet kan ses på lang afstand – og fra tårnet kan man se ud over hele Berlin. I 204 meters højde er der både restaurant og en fantastisk panoramaudsigt. Tårnet kan besøges individuelt. Entré til tårnet fra € 14. Du kan bestille din billet hjemmefra på tv-turm.de/en/tickets-prices/observation-deck-tickets

Teater, revy, koncert
Aktuelle informationer om seværdigheder og aktiviteter i Berlin finder du på internettet:

about.visitberlin.de
www.berlin-programm.de

Begivenheder og udstillinger i anledningen af 30-året for Murens fald
Der er året igennem flere særudstillinger og begivenheder i Berlin, disse kan ses på Visit Berlins hjemmeside: https://www.visitberlin.de/en/events-30th-anniversary-fall-of-the-wall

 

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.
 

Kør til sikret parkering ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.
 

Gratis parkering i Vamdrup

 

Læs mere om vores busser her: www.gislev-rejser.dk/vores-busser

Læs mere om tilskudsordning og refusion her: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
07-11-2019Bus fra Jylland og FynBerlin - Best Western Plus Amedia Bus 1Ring til os3.298,-Mere information
07-11-2019Bus fra Jylland og FynBerlin - Mark Apart Hotel Bus 2Ring til os2.998,-Mere information
07-11-2019Bus fra Jylland og FynBerlin - Hotel Berlin Alexanderplatz Bus 3Ring til os3.298,-Mere information