Skip to main content

Rundrejse i Nordspanien

-
Betagende kyststrækninger, kunst og kultur i Baskerlandet og Biscayabugten

Baskerlandet og Nordspanien

Tag med på en ny, spændende rundrejse til Baskerlandet med oplevelser i det nordlige Spanien og sydvestlige Frankrig. Et område med bjergtagende landskaber, frodige vinmarker, skønne strande, interessante byer og ikke mindst sin helt egen kultur. Vi går på opdagelse i den baskiske historie med alt fra tyreløb og Guggenheimmuseet til pilgrimsvandringer og Biscayabugtens perle San Sebastián. Vi besøger også Saint Jean de Lux i den franske del af baskerregionen, hvor Solkongen Louis XIV blev kronet i 1660, samt den hyggelige pilgrimsby Estella, der ligger på den berømte Camino-rute. Det hele krydres med gode rioja-vine og duften af lækre pintxos.

Glæd dig til

 • 2 overnatninger i stemningsfulde San Sebastián
 • Vinsmagning i La Rioja Alavesa
 • Baskerlandet i Spanien og Frankrig
 • Besøg på Guggenheim-museet

  Inkluderet i rejsens pris

  • 7 x morgenmad
  • 4 x middag
  • Vinsmagning
  • Entré til Pamplona-katedralen
  • Entré til Guggenheim
  • Udflugter jf. program
  • Flybilletter, afgifter og bagage
  • Rejseleder
   Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt

   Dagsprogram

   • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods.

    Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

   • Dag 1: Fly fra Danmark til Bilbao

    Med en mellemlanding flyver vi til Bilbao. Kort transfer til vores centralt beliggende hotel.

    BEMÆRK: På afgangen 3/10 flyves direkte til Bilbao. På denne afgang flyttes overnatningen i Bilbao fra dag 1 til dag 7.

   • Dag 2: Guggenheim og Guernica

    Byrundtur i Bilbao med mulighed for at besøge Guggenheim. Museet er designet af Frank Gehry, blev indviet i 1997 og er en af Bilbaos og hele Spaniens største turistattraktioner. Museet ligger ved Estuary-floden, der slanger sig gennem Bilbao, og selv hvis du ikke er kunstinteresseret, er det stadig en stor oplevelse at gå igennem museets mange flotte gallerier.

    Vi besøger også byen Guernica, som er udødeliggjort i Picassos maleri af samme navn og er symbolet på baskisk kultur og styrke. Du hører historien og ser bl.a. det gamle egetræ, hvor landsbyens repræsentanter mødtes.

    Herfra fortsætter vi gennem det smukke landskab til Pamplona, hvor vi har fire overnatninger.

   • Dag 3: Byvandring i Pamplona

    Vi tager med en lokalguide på byvandring i byen, der er verdensberømt for det dramatiske tyreløb under San Fermín-festivalen, der løber af stablen hvert år i juli. En festival, som Ernest Hemingway beskrev i detaljer i mesterværket "Solen går sin gang", og som hvert år tiltrækker hundredetusindvis af nysgerrige sjæle, der vil betragte de jagtende tyre i byens smalle gader.

    På byrundturen ser vi bl.a. Domkirken, Rådhuspladsen og Rådhuset prydet med søjler og dekorationer samt nyder udsigten fra bymuren. Vi kommer også forbi det mondæne Hotel La Perla, hvor Hemingway holdt hof for byens berømte tyrefægtere i midten af 1900-tallet.

   • Dag 4: Pilgrimsruten Caminoen

    Vi besøger byen Puente la Reina, der ligger på pilgrimsruten. Byens navn betyder ”dronningebro” og er opkaldt efter den romerske bro fra det 11. århundrede, der er bygget, så pilgrimmene kunne krydse floden Arga.

    Vi fortsætter til byen Estella, der ligger på Camino Francés. Estella er en charmerende by med smukke paladser, kirker og klostre, og på byens torv fornemmer man virkelig det liv, der leves i de baskiske landsbyer langt fra de store kystmetropoler.

   • Dag 5: Fæstningsby med vinhistorie

    I La Rioja Alavesa skal vi besøge Laguardia, som også er kendt som vinhovedstaden. Den maleriske middelalderby ligger på en bakketop med panoramaudsigt til de omkringliggende vinmarker og landskabet. Dagen byder også på besøg på en historisk vingård, hvor vi naturligvis smager på de skønne druer.

    Med udsigt til De Cantabriske Bjerge passerer vi to af områdets vingårde med moderne og unik arkitektur.

   • Dag 6: Baskiske badebyer

    Vi krydser grænsen til Frankrig og besøger den franske del af Baskerlandet og den berømte badeby Biarritz. Langs den barske kyst kører vi til Saint Jean de Luz, hvor Solkongen Louis XIV blev viet i 1660.

    Tilbage i Spanien kører vi til kystbyen San Sebastián, hvor vi har de sidste to overnatninger.

   • Dag 7: Stemningsfulde San Sebastián

    San Sebastián ligger smukt placeret for foden af Baskerlandets grønne bjerge i bunden af Biscayabugten. På byrundturen skal vi opleve byen oppefra, når vi tager kabelbanen til toppen af Monte Igueldo. Du skal opleve stemningen på den flotte strandpromenade og i det historiske kvarter med skøn atmosfære og hyggelige barer, hvor du kan nyde de smagfulde Pintxos, der er små stykker brød dækket med alverdens velsmagende pålæg, oliven og marinader.

   • Dag 8: Hjemrejse fra Bilbao til Danmark

    Efter en uge med det bedste af Baskerlandet flyver vi hjem til Danmark.

   Hoteller

   • Dag 1-2

    Hotel Abando

    Moderne hotel beliggende centralt i Bilbao i gåafstand til shoppinggaden Gran Via og seværdigheder som Guggenheimmuseet og torvehallen Mercado de la Ribera.

    AirconditionJa
    BarJa
    ElevatorJa
    ElkedelJa
    FitnessrumJa
    HårtørrerJa
    MinibarJa
    RestaurantJa
    TVJa
    VærdiboksJa
    Wi-fiJa
   • Dag 2-6

    Hotel Albret

    Centralt beliggende i Pamplona ca. 20 minutters gang fra den gamle bydel.

    AirconditionJa
    BarJa
    ElevatorJa
    FitnessrumJa
    HårtørrerJa
    MinibarJa
    RestaurantJa
    TVJa
    VærdiboksJa
    Wi-fiJa
   • Dag 6-8

    Hotel Palacio de Aiete

    Beliggende i et roligt område af San Sebastián og samtidig i gåafstand til det charmerende centrum og ca. to km fra stranden La Concha. På hotellets tag findes en solterrasse, hvor du kan nyde udsigten over byen.

    AirconditionJa
    BarJa
    ElevatorJa
    FitnessrumJa
    RestaurantJa
    SolterrasseJa
    TVJa
    VærdiboksJa
    Wi-fiJa

   Kort

   Afrejser og bestilling

   AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
   11-09-2024Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns Lufthavn210.998,-Bestil
   03-10-2024Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 810.998,-Bestil

   Praktiske oplysninger

   Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

   • Bagage

    Norwegian: 23 kg indchecket bagage samt 10 kg håndbagage. Håndbagagens dimensioner må maksimum måle 55 cm x 40 cm x 23 cm.

    Lufthansa: Det er tilladt at medbringe 1 stk. bagage pr. person, max vægt er 23 kg samt 1 stk. håndbagage der max vejer 8 kg. Håndbagagens dimensioner må maksimum måle 55 cm x 40 cm x 23 cm.

    KLM og Air France: Det er tilladt at medbringe 1 stk. bagage pr. person, max vægt er 23 kg samt 1 stk. håndbagage der max vejer 12 kg. Håndbagagens dimensioner må maksimum måle 55 cm x 35 cm x 25 cm.

   • Bus på flyrejser

    På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

    Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

    På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

   • Drikkevand i Frankrig

    Frankrig har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

   • Drikkevand i Spanien

    Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

   • Elektricitet i Frankrig

    220 V.

   • Entréer

    Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

   • Find et fly

    Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
    www.flightradar24.com

   • Flybillet

    Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

    Rejser til Europa
    Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

    Rejser til oversøiske rejsemål
    Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
    Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

   • Forsinkelse

    Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

   • Fysisk formåen

    Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods.

    Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

   • Information om Københavns Lufthavn

    Adresse
    Lufthavnsboulevarden 6
    2770 Kastrup

    Læs mere her: Københavns lufthavn

    Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

    GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

   • Medicin på flyrejser

    Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

    Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

    Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

    Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

    Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

   • Mødetid på flyrejser

    Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

    København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
    Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
    Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
    Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
    Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
    Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
    Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

   • Pas - på flyrejser

    Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

    Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   • Plads i flyet

    Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

   • Tillæg

    Enkeltværelse: kr. 2.498.
    Afbestillingsforsikring: 7 % af rejsens pris.

   • Tilskud på flyrejser

    Kør gratis over Storebælt
    Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

    Transport til nærmeste påstigningssted
    Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

    Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

    Nat med Rabat
    Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

   • Ud- og hjemrejse

    Rejsen 29.05.2024:
    Afrejse fra Billund Lufthavn.

    Med KLM via Amsterdam på ud- og hjemrejsen

    Mødetid i Billund kl. 09:50
    Afrejse fra Billund kl. 11:50
    Ankomst Amsterdam kl. 13:00
    Afrejse Amsterdam kl. 14:25
    Ankomst Bilbao kl. 16:30

    Hjemrejse
    Afrejse fra Bilbao kl. 06:50
    Ankomst Amsterdam kl. 09:00
    Afrejse Amsterdam kl. 10:15
    Ankomst Billund kl. 11:20

     

    Rejsen 11.09.2024
    Afrejse fra Københavns Lufthavn

    Med Lufthansa via Frankfurt på ud- og hjemrejsen

    Mødetid i København kl. 10:00
    Afrejse fra København kl. 12:00
    Ankomst Frankfurt kl. 13:30
    Afrejse Frankfurt kl. 15:55
    Ankomst Bilbao kl. 18:05

    Hjemrejse
    Afrejse fra Bilbao kl. 14:10
    Ankomst Frankfurt kl. 16:15
    Afrejse Frankfurt kl. 17:00
    Ankomst København kl. 18:20

     

    Rejsen 03.10.2024
    Afrejse fra Københavns Lufthavn

    Med Norwegian direkte fly fra København til Bilbao

    Mødetid i København kl. 06:30
    Afrejse fra København kl. 08:30
    Ankomst Bilbao kl. 11:20

    Hjemrejse
    Afrejse fra Bilbao kl. 12:00
    Ankomst København kl. 14:50

   • Valuta

    I Spanien bruger man Euro (EUR).

   • Valuta og betalingskort i Frankrig

    I Frankrig er valutaen Euro.

    Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

   • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

    Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

   • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

    Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

   • Vil du vide mere om din flyrejse?

    Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

   • Ønsker til indkvartering på flyrejser

    Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

   Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
   Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

   Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

   62 29 12 10Se åbningstider
   Luk menu