Skip to main content

Flyrejse for solorejsende til Andalusien

-
Rejs alene sammen med andre til sydens sol

Sydspanien for solorejsende

Sig farvel til den endeløse danske januar, og kom med på en hyggelig solorejse til det lune Andalusien. Her insisterer klimaet på tocifrede varmegrader, mens den milde vintersol og smukke sydspanske natur er præcis det, vi har brug for på vores flugt fra Vinterdanmark. Under hele rejsen bor vi på et godt hotel centralt i den hvide bjergby Mijas, hvorfra der er en vidunderlig udsigt over landskabet og den spanske solkyst. Som altid på vores solorejser får du dit eget enkeltværelse, og her kan du – selvom vi har lagt op til en hyggelig rejse med ekstra fokus på det sociale – naturligvis altid trække dig tilbage, når du har lyst.

Vi har sammensat et spændende program med meget inkluderet i rejsens pris, både hvad angår oplevelser og måltider. Vi skal blandt andet på opdagelse i den andalusiske historie, når vi i Málaga og Ronda tager på byrundture, ser seværdighederne og hører fortællingerne om dengang, Sydspanien var under arabisk herredømme. Derudover skal vi tage for os af de små retter til en traditionel tapas samt på gastronomitur ud i baglandet for at smage på landbrugsprodukterne og spise frokost hos de lokale. I løbet af turen kan du også få en helt særlig naturoplevelse på vandretur ad den engang så berygtede og i dag helt sikre vandrerute, Caminito del Rey.

I løbet af rejsen bliver der rig lejlighed til at slappe af med dine medrejsende på hotellet og gå på opdagelse i vores charmerende værtsby. Vi har halvpension på hele rejsen, så hver aften samles vi til en hyggelig middag på hotellet, helt sikkert efterfulgt af en aftendrink i baren for dem, der har lyst. Kort sagt en rejse til dig, der rejser alene, men sætter pris på samværet og glæden ved at dele oplevelserne med andre.

Glæd dig til

 • Hyggeligt samvær med andre solorejsende
 • Hotel i gåafstand til Mijas hyggelige bymidte
 • Byrundtur i Malaga med tapas og churros
 • Frokost hos de lokale
 • Panoramatur i det andalusiske bagland
 • Udflugt til Ronda, kendt for sin kløft og klipper

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 6 x middag
 • Byvandring med rejselederen i Mijas
 • Udflugt med smagen af Sydspanien
 • Udflugt til Málaga inkl. tapas
 • Udflugt til Ronda og Setenil de las Bodegas
 • Flybilletter og skatter
 • Transfer fra/til lufthavnen
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl, om du kan deltage på rejsen.

 • Dag 1: Udrejse fra Danmark til Málaga

  Vi flyver direkte fra Billund Lufthavn til Málaga og går ombord på bussen, der kører os til vores hotel i Mijas. Vi ankommer sent om aftenen, så når vi har fået vores enkeltværelser, har vi formentlig lyst til at gå til køjs og lade op til de spændende oplevelser den kommende uges tid.

  Måltider inkluderet denne dag: Ingen.

 • Dag 2: Byrundtur i den hvide by Mijas

  Efter en god nats søvn og et første møde med morgenmadsbuffeten samles vi om formiddagen på hotellet til en velkomstdrink, mens rejselederen fortæller om ugens program.

  Og så er det blevet tid til at komme ud at lære vores hyggelige værtsby at kende. Mijas ligger på en bjergskråning med udsigt over Middelhavet og Costa del Sol og er med sine hvidkalkede byhuse et pragteksempel på en klassisk andalusisk bjergby. I selskab med rejselederen slentrer vi gennem smalle gader med fine, små blomsterkrukker på murene og over små torve, hvor de lokale får sig en kop kaffe på caféerne.

  I modsætning til de velkendte badebyer helt ude ved den sydspanske kyst er livet og tempoet befriende tilbagelænet i Mijas. Efter byrundturen bliver der tid til at snuse rundt i byen på egen hånd eller i selskab med et par nysgerrige medrejsende. Du kan eventuelt prøve en af de traditionelle æseltaxaer, som byen er kendt for, eller besøge den over hundrede år gamle tyrefægterarena, der som en af få i Spanien er ovalformet og i øvrigt huser et lille museum om den gamle og omdiskuterede spanske tradition. Om aftenen samles vi til en middag på hotellet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag

  Byrundtur i den hvide by Mijas
 • Dag 3: Smagen af Sydspanien

  Dagen byder på en heldagsudflugt i form af en panoramatur ud i omgivelserne, hvor vi kommer helt tæt på de sydspanske landbrugstraditioner.

  Vi sætter os til rette i bussen og kører ad snoede landeveje ud i det andalusiske bagland, hvor vinmarker, olivenlunde og blomstrende mandeltræer er overalt i det kuperede terræn. Rundt omkring popper små landsbyer op i de landlige omgivelser, og vi gør holdt i to af dem til nogle smagsprøver på de produkter, der dyrkes ude på markerne. Vi smager bl.a. mandler, figner og oliven, men vi skal også have et rigtig måltid, når vi inviteres til frokost i et privat hjem.

  Efterfølgende vender vi retur til Mijas, og når vi har genvundet vores appetit, samles vi om aftenen til en middag på hotellet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag

  Smagen af Sydspanien
 • Dag 4: Heldagsudflugt til Málaga inkl. tapas

  Efter morgenmaden tager vi på en lille times køretur til kystbyen Málaga. Det er Andalusiens næststørste by, og her skal vi i selskab med rejselederen og en lokalguide på en rundtur for at se attraktionerne, der sammen med strandene, tapasbarerne og palmerne i gaderne er med til at gøre byen til en af Europas mest populære destinationer.

  Ud over at være kendt som et ferieparadis rummer Málaga også en næsten tretusind år lang historie. Vi ser bl.a. Alcazaba-fæstningen, der stammer fra dengang, Málaga ligesom resten af Sydspanien var under arabisk herredømme, samt byens smukke katedral. Den flotte bygning er også kendt som ’den lille enarmede dame’ på grund af dens tårn, der aldrig blev bygget færdigt. I løbet af rundturen skal vi endnu engang forkæle smagsløgene med spanske delikatesser, når vi bydes på traditionel tapas.

  Efter byrundturen har du tid til at opleve Málaga på egen hånd eller i selskab med dine rejsefæller. Selv her i januar frister vandet og strandene i den ferieglade by, men du kan også besøge museet med den imponerende samling af værker af en af Málagas mest berømte bysbørn, maleren Pablo Picasso. Du kan også shoppe eller slentre en tur i den gamle bydel, besøge torvehallen eller nyde et solstrejf på en af byens pladser. Rejselederen står også klar med inspiration til, hvad du kan opleve.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag

  Heldagsudflugt til Málaga inkl. tapas
 • Dag 5: Vandretur på Caminito del Rey

  I dag har du mulighed for at opleve en af Europas mest spektakulære vandreruter, Caminito del Rey – eller ’Kongens lille sti’ på dansk.

  Vandreruten er kendt for sine imponerende udsigter over Chorro-kløften, sine dramatiske klippekanter og hængebroerne, der i dag gør det muligt at opleve den berømte sti i helt trygge rammer. Her oplever du ikke blot den naturlige skønhed men også historiens vingesus. Stien blev oprindeligt anlagt i starten af 1900-tallet for at gøre det lettere for arbejdere at transportere materialer mellem to vandkraftværker ved Guadalhorce-floden, og senere fik den sit navn, da Kong Alfonso 8. gik ruten.

  Som årene gik, og stien gik i forfald, blev den berygtet som en af verdens farligste vandreruter, men efter et større genopbygningsarbejde er den i dag en både sikker og helt unik oplevelse – hvis du da ikke lider alt for meget af højdeskræk. Vi går nemlig højt oppe over landjorden på gangbroer indrammet af hegn og net langs de sandfarvede klipper, mens vi nyder udsigten over landskaberne og måske endda spotter en af de store rovfugle, der af og til ses svævende højt foroven.

  Vandreruten er på 7,7 km i selskab med en lokalguide, og vi bliver udstyret med sikkerhedshjelm. Udflugten er tilkøb, skal bestilles med rejsen og koster 275 kr.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag

  Vandretur på Caminito del Rey
 • Dag 6: Udflugt til Ronda og Setenil de las Bodegas

  Vi spiser morgenmad på hotellet og gør derefter klar til at tage på udflugt til to af Sydspaniens smukkeste byer.

  Vi kører ind i landet til det bjergrige Serranía de Ronda-område til byen Ronda. Vejen derop er en af de smukkeste bjergruter, man kan opleve i Spanien, og ved ankomst til byen er det ikke svært at forstå, hvorfor kendte forfattere som Ernest Hemingway og Orson Welles slog sig ned netop her. Ronda er en af Spaniens ældste byer, og den bemærker sig bl.a. med den ikoniske Puente Nuevo-bro, der forbinder den nye og gamle bydel hen over den dybe Tajokløft, samt de hvidpudsede byhuse, der strækker sig helt ud til kanten af det klippeplateau, som byen ligger på.

  Ronda emmer af maurisk kulturarv og sydspansk charme, og på rundturen i selskab med rejselederen kommer vi bl.a. forbi seværdigheder som tyrefægterarenaen, der er landets ældste. Der bliver også tid til at udforske byen på egen hånd, inden vi går mod bussen og kører den korte tur til byen Setenil de las Bodegas, hvor byhusene ikke kun er bygget på kanten af klipperne – men også direkte ind i dem! Flere af de små, hvide boliger ligger inde i de huler, hvor de første tilflyttere opholdt sig for århundreder tilbage, og her kan vi bl.a. gå en tur ad den lille gade, der er fuldstændig overdækket af klippemassivet foroven.

  Efter et ophold i denne lille perle af en by kører vi retur til Mijas, hvor vi om aftenen samles til middag på hotellet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag

  Udflugt til Ronda og Setenil de las Bodegas
 • Dag 7: Tid til afslapning eller egne oplevelser

  Vi har rejsens sidste fulde dag til fri disposition. Du kan slappe af på hotellet, gå en tur i byen eller eventuelt tage på café med dine medrejsende og nyde et køligt glas sangria. Rejselederen står også klar med tips og idéer til, hvad dagen kan byde på.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag

  Tid til afslapning eller egne oplevelser
 • Dag 8: Hjemrejse til Danmark

  Vi kører til lufthavnen og flyver hjem til Danmark efter en dejlig uge med spændende oplevelser, afslapning og hyggeligt samvær.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Hotel

 • Dag 1-8

  Hotel TRH Mijas

  Pænt hotel beliggende i skønne omgivelser tæt på centrum af Mijas. Fra hotellet, der er bygget i klassisk andalusisk stil, er der panoramaudsigt mod kysten og Middelhavet. På hotellets fællesområder finder du hyggelige kroge med terrasser, haver med frodig vegetation og rislende fontæner samt solterrasse med swimmingpool.

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HaveJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiJa
  Afstand til centrum600 m
  HårtørrerJa
  SpaområdeJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  TennisbaneJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
25-01-2025Se afrejsetider 8 dageFly fra Billund LufthavnMere end 88.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Norwegian: 23 kg indtjekket bagage samt 10 kg håndbagage. Håndbagagens dimensioner må maksimum måle 55 cm x 40 cm x 23 cm.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkevand i Spanien

  Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Rejseleder

  Rejselederen er med under hele opholdet og er behjælpelig med gode råd og forslag til fridagene.

  Det kan forekomme, at vores rejseleder ikke rejser med fra Danmark men allerede befinder sig i Spanien og tager imod dig i lufthavnen i Málaga. I disse tilfælde møder du vores lufthavnsrepræsentant i Billund Lufthavn.

 • Tillæg

  Afbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.

  Udflugt:
  Caminito del Rey kr. 275 (bestilles med rejsen).

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Med Norwegian direkte fly fra Billund til Malaga.

  Afrejse fra Billund Lufthavn

  Mødetid i Billund kl. 18:10
  Afrejse fra Billund kl. 20:10
  Ankomst Málaga kl. 23:40

  Hjemrejse

  Afrejse fra Málaga kl. 15:55
  Ankomst Billund kl. 19:30

 • Valuta

  I Spanien bruger man Euro (EUR).

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu