Krydstogt på Donau - 8 Dage

Krydstogt på Donau med Wien, Stift Melk og Budapest

gislev

MESSETILBUD
Forkæl dig selv med et krydstogt på Donau med det komfortable krydstogtskib MS Vivaldi. Her kan du nyde en af Europas længste floder, mens vi sejler fra Passau til Budapest, gennem Østrig, Slovakiet og Ungarn. Du får lejlighed til at opleve det smukke kloster Stift Melk, den smukke Wachaudal og Wien.

  • Krydstogt på Donau med byrundture og hele dage  i Budapest og i Wien  
  • Besøg i det imponerende benediktinerkloster Stift Melk
  • 5-stjernet bus med ekstra god benplads og komfort


Med i prisen:

  • Ophold i dobbeltkahyt/-værelse
  • Halvpension på ud- og hjemrejsen
  • All Inclusive om bord på skibet fra 2. dags aften til 7. dags morgen
  • Byrundtur i Budapest og Wien
  • Alle udflugter ekskl. entréer, hvor andet ikke er nævnt
  • Rejseleder


Tillæg: Enkeltværelse/-kahyt kat. B kr. 1.500. Tillæg for kahyt i kategori M kr. 900 pr. person. Tillæg for kahyt i kategori A kr. 1.200 pr. person.

Forplejning om bord:
Opholdet på skibet er med morgenbuffet og serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og på alle skibe er der ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet. Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord er inkluderet – og der er fri bar kl. 10.00 - 23.00 (dog eksklusiv champagne, vin fra vinkort og specielle drinks).

Status:
Ring til os

Om rejsen

Nyd et krydstogt på Donau, der altid er en særlig oplevelse. Denne historisk vigtige flod og handelsvej er Europas næstlængste flod og flyder gennem 10 lande på sin vej fra kilden i Schwarzwald til den løber ud i Sortehavet. Om bord på MS Vivaldi kan du læne dig tilbage, mens skibet tager dig med gennem 3 lande, og du får lejlighed til at opleve den forskelligartede natur langs Donau og de smukke hovedstæder Budapest og Wien. Gislevs 5-stjernede bus følger ruten – klar til at køre udflugter, når skibet lægger til, og med dansk rejseleder samt lokalguider er du sikret optimalt udbytte og information. Du får en hel dag i Budapest med Fiskerbastionen, Gellerthøjen, Matthiaskirken og Kædebroen. I Kejserbyen Wien kan du tage med på byrundtur og du tid på egen hånd til at opleve den spændende hovedstad. Vi sejler gennem den smukke Wachaudal, hvor vi besøger det overdådige og imponerende barokkloster Stift Melk samt den lille charmerende by Dürnstein. Velkommen til en stor rejseoplevelse og et behageligt ophold om bord på MS Vivaldi.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse
Vi kører over grænsen og gennem Tyskland til overnatning og middag på hotel i den lille by Osterfeld.

Dag 2: Kørsel til Passau og indkvartering på skib
Efter morgenmad kører vi til Passau i Tyskland, hvor skibet MS Vivaldi venter på os. Her går vi om bord og efter indkvatering i vores kahyt, byder skibets besætning velkommen med en drink. Først på aftenen sejler vi fra Passau gennem det smukke område Engelhartszell.

Dag 3: Benediktinerklosteret Stift Melk, Dürnstein og Wien
Ud på morgenen ankommer vi til Melk Østrig, der er kendt for det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, der er et af Europas mest betydningsfulde barokke bygningsværker. Her kan du gå med på en rundvisning i klosteret, der er et pragtværk både ind- og udvendigt. Vi vender tilbage til skibet, hvorefter vi sejler videre til den lille by Dürnstein, der ligger i den berømte og smukke Wachaudal. Byen er mest kendt for sin kirke med det blåhvide baroktårn og den gamle borgruin, der ligger højt hævet over byen. Her kan du på egen hånd gå på opdagelse i den maleriske by, inden vi sejler videre mod Wien med ankomst ud på aftenen.

Efter middagen, har du mulighed for at deltage på en aftentur gennem Wien. Udflugten er arrangeret af rederiet og er en panoramatur gennem Wien med nogle stop undervejs. På turen rundt får du lejlighed til at opleve den flottet arkitektur og flere af byens seværdigheder som f.eks. Operaen og slottet Hofburg i aftenlys. Undervejs bliver der et par stop, hvor du skal forvente at en del af turen bliver til fods. Udflugten varer ca. 2 timer og sproget på udflugten er engelsk. Kr. 255 pr. person og bestilles sammen med rejsen.

Dag 4: Kejserbyen Wien
Efter morgenmaden holder bussen klar til at køre byrundtur i den fine gamle hovedstad Wien. Vi kommer  bl.a. Operaen, Burgteater, Hofburg, Parlamentet tegnet af danskeren Theophil Hansen og den fornemme kirke Stefansdom. Efter frokosten om bord på skibet, tilbyder vi en transfer til centrum, hvor du på egen hånd kan nyde den stemningsfulde og livlige by, med de mange seværdigheder, butikker og caféer. Ud på eftermiddagen kører vi retur til skibet, hvor kan du slappe af, inden vi først på aftenen sejler videre mod Esztergom. Om aftenen er der gallamiddag på skibet.

Dag 5: Esztergom – Ungarns gamle hovedstad
Vi sejler hele natten og ankommer først på dagen til Esztergom, som ligger på grænsen til Slovakiet. Donau adskiller praktisk talt de to lande fra hinanden. Esztergom kan prale af en imponerende katedral – Ungarns største romersk-katolske kirke - som vi naturligvis skal besøge på vores byrundtur til fods. Byen byder generelt på mange store arkitektoniske oplevelser. Den 500 meter lange bro Mária Valéria forbinder Esztergom med den slovakiske by Stúrovo. Broen blev indviet i 1895, men har været ødelagt to gange siden, senest under 2. verdenskrig af de tyske tropper. Først i 2001 blev broen genopbygget, og det skete med tilskud fra EU. Du kan nyde frokosten om bord, i mens vi sejler mod Budapest med ankomst sidst på eftermiddagen.

Efter middagen har du mulighed for at deltage i en aftenudflugt og opleve Budapest på en lystur gennem den charmerende hovedstad. Med bus køres der til Gellertbjerget, hvor der er en kort gåtur til citadellet på toppen. Her kan du nyde den imponerende udsigt ud over Budapest og Donau. Herfra fortsættes til kvarteret omkring slottet, hvor du kan se slottet der tidligere husede de Ungarnske konger. Undervejs får du lejlighed til at se flere at Budpest store seværdigheder. Udflugten er arrangeret af skibet og sproget er engelsk. Turen forventes at tage 2 timer. Kr. 210 pr. person og skal bestilles sammen med rejsen.

Dag 6: Byrundtur i Budapest
Hele dagen ophold i den smukke by  der også kaldes Donaus Perle og Østeuropas Paris. Den flotte og spændende ungarske hovedstad ligger på begge sider af Donau, og bydelene Buda og Pest er knyttet sammen af mange flotte og karakteristiske broer. På den store byrundtur skal vi bl.a. opleve Borghøjen med kongepaladset , Fiskerbastionen, Gellerthøjen, Heltepladsen og Kædebroen. Du kan nyde frokosten om bord på skibet inden du om eftermiddagen kan udforske den spændende hovedstad på egen hånd. Skibet ligger i Budapest hele eftermiddagen og om natten.

Dag 7: Kørsel til Dresden
Efter morgenmaden er det tid at tage afsked med MS Vivaldi og Budapest. Vi kører gennem Tjekkiet til Dresden til middag og overnatning på centralt beliggende hotel.

Dag 8. Hjemrejse
I behageligt rejsetempo ankommer vi til Danmark midt på eftermiddagen efter et oplevelsesrigt krydstogt på Donau.
 

Skibet

Krydstogtskib M/S Vivaldi                                                                                         
Rederi:
Croisi Europe

Flot skib med 3 dæk. Om bord finder du restaurant, bar og lounge. Stort soldæk med liggestole, reception, elevator og en lille butik. Skibet har aircondition.

Skibet er bygget i 2009 og har 88 kahytter fordelt på 3 dæk. Der er plads til 176 passagerer.

2 kahytskategorier:
A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med stort panoramavindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
M: Dobbeltkahyt på mellemste dæk med stort panoramavindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.

Værd at vide

Sprog på skibet
Croisi Europe er er fransk rederi, derfor er hovedsproget om bord fransk, men personalet taler også engelsk. Alle annonceringer gives på fransk og engelsk, men vores rejseleder sørger for at holde dig orienteret og være behjælpelig med eventuelle spørgsmål.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning af et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt. Beregn € 5-10 per person/dag. Indbetales samlet og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

Valuta
I Tyskland og Østrig kan du betale med Euro og i Ungarn med Forint. Kreditkort kan anvendes som betaling mange steder, men det er en god ide også at medbringe kontanter. Om bord på skibet afregnes i Euro eller med kreditkort, der accepteres Visa og Mastercard. Eventuelle drikkepenge på skibet afregnes i kontanter. 

Påklædning
Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet. Det er ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen. Til skibets gallaaften kan du medbringe lidt mere festligt tøj, men det er stadig uformelt, så det behøver ikke være den lange kjole eller habitten.

Elektricitet
Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

Internet
Der er gratis internet på alle Croisi Europes skibe i området ved receptionen og i skibets lounge. På rederiets nyere skibe er der internet alle steder om bord. Bemærk, på grund af dårlig dækning kan internettet have udfald og nedsat hastighed afhængigt af de steder, der sejles.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65a mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Kort

Krydstogt på Donau 8 dage