Skip to main content

Rejse på Svalbard

-
Rejs med Gislev på jagt efter nordlyset

Svalbard - Et arktisk vintereventyr 6 dage

Oplev øriget Svalbard – kronen på det arktiske Norge

Midtvejs mellem det norske fastland og Nordpolen finder vi Svalbard - et ørige fuld af kontraster og enestående naturoplevelser. Den arktiske stilhed skaber en helt speciel atmosfære, og du vil opleve en sjælden ro, du næppe vil finde andre steder i verden. Her råder elementerne, der er både ekstreme og spektakulære på samme tid.

Vores vinter afgange tager dig til Svalbard i en tid hvor mørket dominerer. Fra midten af november til slutningen af januar kendes det som Polarnætter. I denne periode er solen mindst 6 grader under horisonten døgnet rundt. Uden for Longyearbyen, er månen, stjernerne og nordlyset de eneste lyskilder vi har.

Solen kommer langsomt tilbage i løbet af februar. I denne tid vil du opleve et anderledes særligt skær over det arktiske landskab.

Det de fleste ser frem til at opleve, er det magiske og mytiske nordlys. Det unikke ved Svalbard er, at du kan opleve nordlyset døgnet rundt. Som alle andre naturfænomener, må vi vente og se om moder natur viser sig fra sin smukkeste side.

Se også vores 5 dages rejse.

Glæd dig til

 • Dejligt hotel med udsøgt forplejning
 • Besøg hos dansk kennel efterfulgt af hundslædesafari to og to
 • Nyd et rigtigt Svalbardmåltid midt i naturen ved Camp Barentz
 • Mulighed for nordlys på hele rejsen samt enestående naturoplevelser
 • Oplev Longyearbyen, verdens nordligste bosættelse kun 1.316 km fra Nordpolen

Inkluderet i rejsens pris

 • 5 x morgenmad
 • 3 x middag inkl. kaffe
 • Transfer til/fra hotel i Oslo
 • Transfer til/fra hotel i Longyearbyen
 • Udflugt Longyearbyen i en nøddeskal
 • Nordlysaften inkl. middag og drikkevarer på Camp Barentz
 • Nordlyssafari med hundeslæde to og to
 • Entré til Svalbard museum
 • Udflugt til Gruve 3 inkl. entré
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Gislev Rejser forbeholder sig ret til at ændre / aflyse en udflugt eller aktivitet såfremt vejret eller andre faktorer gør det farligt eller umuligt at gennemføre denne.

 • Dag 1: Lad eventyret begynde

  Vi mødes med vores rejseleder i Billund eller Københavns lufthavn og flyver herfra direkte til Oslo, hvor vi indkvarteres på et hotel nær lufthavnen.

 • Dag 2: Velkommen til Svalbard

  Efter morgenmad på vores hotel, kører vi til lufthavnen i Oslo og flyver mod Longyearbyen på Svalbard. Allerede på første dag, får vi vores første møde med den enestående natur samt polarnætterne. Svalbard betyder kolde kyster, men trods sit navn har øgruppen dog et relativt mildt klima sammenlignet med andre områder på samme breddegrader.

  Vi forventer at ankomme tidligt på eftermiddagen, så det er muligt at tjekke ind på vores 4-stjernede komfortable hotel. Med Gislev Rejser bor du enten på Radisson Blu Polar eller Funken Lodge, som begge er unikke og charmerende hoteller.

  Gislevs rejseleder vil tilbyde en kort gåtur og introduktion til Longyearbyen, inden vi slutter dagen af med en 3-retters middag inkl. kaffe på hotellets vidunderlige restaurant.

 • Dag 3: På jagt efter nordlyset

  Efter en udsøgt morgenmad på vores hotel, skal vi på udflugt gennem Longyearbyen samt det omkringliggende område med lokal bus. Vi passerer bl.a. byens kirke, det berømte Svalbardskilt samt frøbanken som indeholder mere end 3 millioner forskellige frøtyper fra hele verden. Undervejs er vi måske heldige at se dyreliv - oftest viser rensdyrene sig herude.

  Bussen returnerer ved middagstid tilbage ved hotellet, og du har god tid til at nyde din frokost på nogle af de nærtliggende caféer og barer. Longyearbyen er, trods sin størrelse, et mekka for god mad og drikke. Prøv evt. det spændende "delekoncept" på Funktionærmessen på Funken Lodge, hvor de store portioner er delt op i flere og du får smagt lidt af hvert. Hos Coal Miners' Cabins serveres saftige burgere og på Barentz Gastropub på Radisson Blu Polar finder du et udvalg af lækre hot-pots og ifølge mange Svalbards bedste pizza.

  Eftermiddagen er uden program, men Gislevs rejseleder står til rådighed med vejledning og idéer til aktiviteter på og omkring hotellet. Det er ikke alt som har åbent om vinteren, men selv små ture til fods kan ende ud i store oplevelser i denne fantastiske mørketid. Nordlyset kan pludselig danse hen over os, hvornår som helst.

  På hotellet kan du slappe af, nyde en kop kaffe eller drink mens du læser en god bog eller deler dine rejseoplevelser med sidemanden.

  Om aftenen drager vi på jagt efter nordlyset, på vores udflugt med bus til Camp Barentz, som ligger ca. 10 km øst for Longyearbyen med en fantastisk beliggenhed ved bjerget Breinosa.
  Her nyder vi et rigtigt Svalbardmåltid inkl. drikkevarer.

  Efter en lækker middag skal vi lære mere om det grønne slør på himlen, nordlyset. Vi sidder omkring bålet mens vores vært fortæller os mere om fænomenet. Forhåbentlig vil nordlyset vise sig så vi kan nyde det fantastiske syn, også kaldet Aurora Borealis.

 • Dag 4: Nordlyssafari med hundeslæde

  I løbet af formiddagen har du mulighed for at udforske Longyearbyens lille, men hyggelige, gågade. Gislevs rejseleder tilbyder en gåtur til Svalbard Kirke, der er den nordligste kirke i verden og som betjener alle som opholder sig på øgruppen. Kirken er mødested for forskellige kirkelige og kulturelle sammenkomster og er åben for besøgende.

  Om eftermiddagen venter en helt særlig oplevelse, når vi skal på hundeslædetur i vildmarken.
  Vi kører med bus eller biler (ca. 10 km) ud til den danske kennel Green Dog, hvor vi hilser på hundene og hvorfra vores eventyr starter. De mørke dage er perfekte til at se nordlys, og når du kommer væk fra byens lys, vil stjernerne og nordlyset fremstå tydeligere. Det svage lys oplyser stadig landskabet, så nuancerne i de omkringliggende bjerge kan ses på klare dage.
  Polarnatten er en særlig atmosfærisk tid på året, og en tur med hundeslæde i det magiske nordlys eller måneskinnet er en oplevelse man ikke må gå glip af.

  Sneens ankomst varierer meget fra år til år, og derfor er det uvist om vi kører udflugten med en rigtig hundeslæde gennem Bolterdalen eller hundevogne (på hjul) gennem Adventdalen. Det vigtigste er, at så længe vejret tillader det, så kommer vi afsted ud i mørket, i søgen efter nordlyset.

  Efter ankomst udleveres det nødvendige tøj og udstyr: termodragt, termostøvler, handsker, pandelampe m.m. Det er muligt at skifte tøj i et lille skur. Termodragten fås evt. i en størrelse, som er stor nok til at tage ud over dit eget tøj. Når du er klædt på til udflugten, vil din guide instruere dig i alt, hvad du behøver at vide, fra sikkerhed og hundehåndtering til styring, og hvordan du skal agere ude i mørket. Det er vigtigt at du er i almindelig god fysisk form, og ikke har besvær med at gå, stå og balancere. Hvis du ikke ønsker at styre hundeslæden, er det vigtigt du giver rejselederen besked om dette inden afgang.

  Vores guide kan have 2 gæster på sin slæde. Du skal ud med et hold slædehunde, som er livlige og supermotiverede nu hvor temperaturen atter er lav. Det passer dem godt. Hvis vi skal køre med hundeslæde på sneen, vil guiden køre forrest med sit hundehold. Efter guiden, kører I 2 og 2 med jeres eget hundehold. En styrer slæden, mens en sidder som passagerer. Det er muligt at skifte ml. at styre og være passagerer, således du f.eks. styrer slæden ud og er passagerer på slæden hjem.

  Hvis vi bruger hundevognene, vil guiden også køre forrest, med plads til en eller to gæster. I følger efter guiden, med vogne med plads til 2 gæster. Det er typisk 8 hunde som trækker en slæde eller vogn.

  Turen vil være omkring 3,5 timer inklusive transport t/r til hotellet, kaffe og tid til at møde de yngste hvalpe i hundegården. Minimumsalder for deltagelse: 6 år.

  Vores lokale guider er alle meget professionelle og lidenskabelige i deres arbejde med hundene. De er certificeret og deltager i det årlige SGO -kursus (Svalbard Guide Course).

  Retur på hotellet nyder vi en 3-retters middag inkl. kaffe.

 • Dag 5: Longyearbyens historie

  Efter endnu en fantastisk morgenmad på hotellet, er formiddagen fri til at gå på opdagelse i Longyearbyen og få købt de sidste gaver eller minder med hjem.
  I dag venter der 2 spændende udflugter på vores sidste hele dag på Svalbard.

  Vi skal besøge Svalbard Museum, som er et natur- og kulturhistorisk museum der åbnede tilbage i 1979. Museets mål er at formidle bredt og alsidigt om historie og naturforholdene i det arktiske miljø, repræsenteret af den faste udstilling LIV I LYS OG IS.
  Svalbard Museum guider dig gennem historien, fra opdagelsen i 1597 via den europæiske hvalfangst, tilstedeværelsen af de russiske pomorer fra 1700 og frem og de norske jægeres strabadser fra 1850 og frem.

  Efter museet er der tid til frokost, inden vi om eftermiddagen begiver os med bus til minen Gruve 3, hvor vi hører mere om Longyearbyens historie, samt livet for en minearbejder i produktionsdagene. Vi benytter den samme indgang som minearbejderne gjorde og herfra får vi udleveret overalls, hjelm og pandelampe til vores rundvisning.
  Det var John M. Longyear som tilbage i 1901 rejste til Svalbard for at etablere og drive kulminer - deraf bynavnet, Longyearbyen.

  Tilbage på hotellet nyder vi en 3-retters afskedsmiddag inkl. kaffe.

  OBS - Hvis du rejser med børn under 12 år, er det ikke muligt at deltage i udflugten til Gruve 3.

  Vi tilbyder vi i stedet Nordlyssafari med bæltevogn til forældre med børn. Læs mere herunder:

  Varighed: ca. 2,5 timer. Aldersgrænse: Ingen. Børn skal dog ledsages af deres forældre. Minimum antal: 2 personer. Denne tur inkluderer transport til/fra vores hotel, varme drikke, kiks, tour guide med alt nødvendigt sikkerhedsudstyr.

 • Dag 6: Hjemrejse fra Svalbard

  En spektakulær rejse er slut efter et væld af unikke oplevelser.

  Vi afrejser Longyearbyen over middag og flyver via Oslo til Billund eller Københavns Lufthavn.

Mere om rejsen

Naturoplevelser i verdensklasse

Majestætiske bjerge, blå havis, endeløse gletsjere og et rigt dyreliv dominerer landskabet på Svalbard. Hen over vinteren opleves polarnætterne, 24 timers mørke kun oplyst af månen og stjernerne, og forhåbentlig nordlyset. På Svalbard findes der flere isbjørne end der findes mennesker.

Alle der bor på Svalbard har stor respekt for den mægtige natur. Her er vi gæster i isbjørnens rige. En eventyrlig rejse i det arktiske nord. Du vil undervejs opleve den arktiske natur når vi med hundeslæde drager mod horisonten, hvor det snedækkede landskab lyser op. Vi tager på jagt efter nordlyset på vores vej mod Camp Barentz, hvor vi hører mere om det grønne slør på himlen. Vi besøger også Svalbard museum, et natur- og kulturhistorisk museum. Vi dykker ned i Longyearbyens historie når vi besøger Gruve 3, og lærer mere om hvad minedriften har betydet for hele Svalbard. På turen bor vi på et dejligt hotel, hvor du har tid til refleksion og forkælelse, eller måske trække dig tilbage med en god bog.

Det siger vores rejseleder, Hanne Gundersen
Hvorfor tage til Svalbard i den mørketid? Det skal du for at opleve det intense lys der kan udspille sig på himlen over dig, kaldet Aurora Borealis. En gang i livet må du opleve dette naturfænomen. Mulighederne er mange. Den nordligste kirke er et besøg værd, smukt beliggende med udsigt over byen. Arktisk mad og drikke kan opleves på en lang række gode barer og restauranter, med en langt højere standard end forventet for sådant et lille samfund. Der er også et lokalt ølbryggeri, hvor tørsten kan slukkes (åbent fredage).

Tag med på en uforglemmelig rejse til isbjørnenes rige.

Hoteller

 • Hotel Funken Lodge

  4-stjernet hotel som tilbyder en moderne komfort i historiske omgivelser. Du får her en fantastisk beliggenhed i den arktiske metropol Longyearbyen.

  Med sin unikke og centrale placering på Haugen har Funken Lodge en fantastisk panoramaudsigt over Longyearbyen.

  Funken Lodge ligger kun 10 minutters kørsel fra lufthavnen, og du har desuden en umiddelbar adgang til Svalbards kulturliv, shoppingmuligheder, seværdigheder og den uberørte vildmark.

  Hotellet har restaurant samt bar. Restaurant Funktionærmessen er Svalbards bedste fine-dining restaurant. Den nyistandsatte restaurant byder på en unik kulinarisk oplevelse
  i en stemningsfuld atmosfære. Her nyder du velsmagende retter og morgenmadsbuffeten serveres også her.

  Funken Bar er hotellets samlingspunkt. Nyd forfriskende drinks i Longyearbyens eneste cocktailbar eller få varmen i pejsestuen med arktisk litteratur og kaffe.

  Fitnessrum og sauna: Begge dele er muligt på Funken Lodge. Det veludstyrede fitnessrum og sauna er åbent hver dag for hotellets gæster (med forbehold for evt. renovering).

  Alle værelser er rummelige (18 m²) og stilrene, med eget bad/toilet, en komfortabel dobbeltseng eller 2 senge, tv, kaffe/te faciliteter, badetøfler, badekåbe og gratis wi-fi.

  Bemærk: Det er muligt at forespørge en junior suite eller suite, hvis I rejser 3 sammen og ønsker 1 ekstra opredning i værelset. Kontakt Gislev Rejser for mere herom.

  Læs evt mere om Funken Lodge

  BarJa
  FitnessrumJa
  SaunaJa
 • Radisson Blu Polar

  Verdens mest nordlige 4-stjernede hotel, omgivet af fjorde og sneklædte toppe og med en fantastisk udsigt til Hiorthfjeldet.

  På hotellets Restaurant Nansen, kan du nyde udsøgt arktisk-asiatisk mad, og den hyggelige Barentz Gastropub sørger for et bredt udvalg af lette og lækre varme gryderetter samt Svalbards muligvis bedste pizza. Morgenmaden på hotellet er fantastisk, og næsten en attraktion i sig selv på disse kanter.

  Hotellet tilbyder deres gæster at gøre brug af den indendørs sauna eller den udendørs jacuzzi.(med forbehold for evt. renovering).

  Hotellet ligger centralt i Longyearbyen, og kun 200 m. fra Svalbard Museum. Alle værelser er rummelige (20-24 m²) og moderne, med eget bad/toilet, en komfortabel dobbeltseng eller 2 senge, tv, kaffe/te faciliteter, badetøfler og gratis wi-fi.

  Bemærk: Det er muligt at forespørge på et familieværelse, junior suite eller suite, hvis I rejser 3-4 sammen og ønsker 1-2 ekstra opredninger i værelset. Kontakt Gislev Rejser for mere information herom.

  Læs mere om Hotel Radisson Blu Polar

  BarJa
  SaunaJa
  Afstand til centrum300 m.
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa
  HårtørrerJa
  VærdiboksJa

Kort

Rundrejse på Svalbard med dansk rejseleder

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rundrejse er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. Læs gerne vores informationer om hundeslædeturen på dag 3 i vores dag for dag beskrivelse.

  Rejser du med børn, er det vigtigt at læse reglerne for deltagelse i udflugterne til Gruve 3 (min. 12 år) samt Nordlyssafari med hundeslæde (min. 6 år).Se mere under vores dag for dag beskrivelse.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tillæg

  Enkeltværelse fra kr. 1.500.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Valuta og kreditkort i Norge

  Norske kroner. 1 NOK = pt. ca. 0,64 DKK (29/11 2023).

  Du kan bruge kreditkort de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med. Kontanter kan du også hæve i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

  OBS: På Svalbard benyttes der kun kreditkort og ingen kontantbetaling.

  Er du på en busrejse, kan du bruge danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejr og pålædning

  Kulden er noget man må forholde sig til når man rejser til Svalbard. Derfor er rigtig beklædning en forudsætning for, at man får en god oplevelse.

  Svalbard har et arktisk klima, men sammenlignet med andre områder på samme breddegrad, så er klimaet her mildere og med højere temperaturer.

  Fra oktober til marts vil man opleve polarnætterne, hvor det er mørkt i alle døgnets timer. Det er på denne tid af året du har mulighed for at se Nordlyset.

  Gennemsnitstemperaturen for vinteren på Svalbard er ca. -14 grader, men hvis det blæser meget vil det føles endnu koldere når I bevæger jer udenfor.
  Januar - Marts er som regel de koldeste måneder, med temperaturer ml. 0 og -24 grader.

  Se evt vejrudsigten og historiske vejrdate inden afrejse her

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu