Svalbard - Et arktisk vintereventyr

Rejs med Gislev på jagt efter nordlyset

Rejse til Svalbard

Oplev øriget Svalbard – kronen på det arktiske Norge

Midtvejs mellem det norske fastland og Nordpolen finder vi Svalbard - et ørige fuld af kontraster og enestående naturoplevelser. Den arktiske stilhed skaber en helt speciel atmosfære, og du vil opleve en sjælden ro, du næppe vil finde andre steder i verden. Her råder elementerne, der er både ekstreme og spektakulære på samme tid.

 • Dejligt hotel med udsøgt forplejning
 • Besøg hos dansk kennel efterfulgt af hundslædesafari to og to
 • Nyd et rigtigt Svalbardmåltid midt i naturen ved Camp Barentz
 • Mulighed for nordlys på hele rejsen samt enestående naturoplevelser
 • Oplev Longyearbyen, verdens nordligste bosættelse kun 1.316 km fra Nordpolen

Med i prisen: 

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 3 x middag inkl. kaffe
 • Nordlysaften inkl. middag og drikkevarer på Camp Barentz
 • Udflugt "Longyearbyen i en nøddeskal"
 • Nordlyssafari med hundeslæde to og to
 • Entré til Svalbard museum
 • Udflugt til Gruve 3
 • Flybillet, bagage og afgifter
 • Rejseleder

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 1.500. Afbestillingsforsikring kr. 975.

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Naturoplevelser i verdensklasse

Majestætiske bjerge, blå havis, endeløse gletsjere og et rigt dyreliv dominerer landskabet på Svalbard. Hen over vinteren opleves polarnætterne, 24 timers mørke kun oplyst af månen og stjernerne, og forhåbentlig nordlyset. På Svalbard findes der flere isbjørne end der findes mennesker. Alle der bor på Svalbard har stor respekt for den mægtige natur. Her er vi gæster i isbjørnens rige. En eventyrlig rejse i det arktiske nord. Du vil undervejs opleve den arktiske natur når vi med hundeslæde drager mod horisonten, hvor det snedækkede landskab lyser op. Vi tager på jagt efter nordlyset på vores vej mod Camp Barentz, hvor vi hører mere om det grønne slør på himlen. Vi besøger også Svalbard museum, et natur- og kulturhistorisk museum. Vi dykker ned i Longyearbyens historie når vi besøger Gruve 3, og lærer mere om hvad minedriften har betydet for hele Svalbard. På turen bor vi på et dejligt hotel, hvor du har tid til refleksion og forkælelse, eller måske trække dig tilbage med en god bog.

Det siger vores rejseleder, Hanne Gundersen
Hvorfor tage til Svalbard i den mørketid? Det skal du for at opleve det intense lys der kan udspille sig på himlen over dig, kaldet Aurora Borealis. En gang i livet må du opleve dette naturfænomen. Mulighederne er mange. Den nordligste kirke er et besøg værd, smukt beliggende med udsigt over byen. Arktisk mad og drikke kan opleves på en lang række gode barer og restauranter, med en langt højere standard end forventet for sådant et lille samfund. Der er også et lokalt ølbryggeri, hvor tørsten kan slukkes (åbent fredage). Tag med på en uforglemmelig rejse til isbjørnenes rige.

Svalbard

Billeder

Dag for dag - 5 dage

Dag 1: Lad eventyret begynde - velkommen til Svalbard

Vi mødes tidligt med Gislevs rejseleder i Billund eller Københavns lufthavn, og flyver herfra til Longyearbyen, via Oslo. Allerede på første dag, får vi vores første møde med den enestående natur samt polarnætterne.
Svalbard betyder kolde kyster, men trods sit navn har øgruppen dog et relativt mildt klima sammenlignet med andre områder på samme breddegrader. Vi tjekker ind på vores 4-stjernede hotel, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Her er der mulighed for at hygge foran pejsen, benytte hotellets sauna eller udendørs jacuzzi, finde dit yndlingssted og læse en god bog. God tid til fred og ro. Vi slutter dagen af med en 3-retters middag inkl. kaffe.


Longyearbyen, Svalbard
Vidste du at gaderne i Longyear byen ikke har gadenavne, men er nummereret?

Dag 2: På jagt efter nordlyset

Udflugt til Longyearbyen samt omkringliggende område med lokal bus. Vi passerer bl.a. byens kirke, det berømte Svalbardskilt samt frøbanken som indeholder mere end 3 millioner forskellige frøtyper fra hele verden. Undervejs er vi måske heldige at se dyreliv - oftest viser rensdyrene sig herude. Om aftenen drager vi på jagt efter nordlyset og tager mod Camp Barentz med bus som ligger ca. 10 km øst for Longyearbyen, med en fantastisk beliggenhed ved bjerget Breinosa. Her nyder vi et rigtigt Svalbardmåltid inkl. drikkevarer. Efter en lækker middag skal vi lære mere om det grønne slør på himlen, nordlyset. Vi sidder omkring bålet mens vores vært fortæller os mere om fænomenet. Forhåbentlig vil nordlyset vise sig så vi kan nyde det fantastiske syn, også kaldet Aurora Borealis.

Nordlys på Svalbard
Svalbard museum har over 1700 genstande registerede; fotografier, arkivalier, kunst og bøger

Dag 3: Nordlyssafari med hundeslæde

I løbet af dagen har du mulighed for at udforske Longyearbyen. Du kan f.eks. besøge Svalbard Kirke eller nyde byens lille, men hyggelige, gågade. Polarnatten er en særlig atmosfærisk tid på året, og en tur med hundeslæde i det magiske nordlys eller måneskinnet er en oplevelse man ikke må gå glip af. Vi kører med bus eller biler (ca. 10 km) ud til den danske kennel Green Dog, hvor vi hilser på hundene og hvorfra vores eventyr starter. De mørke dage er perfekte til at se nordlys, og når du kommer væk fra byens lys, vil stjernerne og nordlyset fremstå tydeligere. Det svage lys oplyser stadig landskabet, så nuancerne i de omkringliggende bjerge kan ses på klare dage. Sneens ankomst varierer meget fra år til år, og derfor er det uvist om vi kører udflugten med en rigtig hundeslæde gennem Bolterdalen eller hundevogne (på hjul) gennem Adventdalen. Det vigtigste er, at så længe vejret tillader det, så kommer vi afsted ud i mørket, i søgen efter nordlyset. 

Efter ankomst udleveres det nødvendige tøj og udstyr: termodragt, termostøvler, handsker, pandelampe m.m. Det er muligt at skifte tøj i et lille skur. Termodragten fås evt. i en størrelse, som er stor nok til at tage ud over dit eget tøj. Når du er klædt på til udflugten, vil din guide instruere dig i alt, hvad du behøver at vide, fra sikkerhed og hundehåndtering til styring, og hvordan du skal agere ude i mørket. Det er vigtigt at du er i almindelig god fysisk form, og ikke har besvær med at gå, stå og balancere. Hvis du ikke ønsker at styre hundeslæden, er det vigtigt du giver rejselederen besked om dette inden afgang. Vores guide kan have 2 gæster på sin slæde. Du skal ud med et hold slædehunde, som er livlige og supermotiverede nu hvor temperaturen atter er lav. Det passer dem godt. Hvis vi skal køre med hundeslæde på sneen, vil guiden køre forrest med sit hundehold. Efter guiden, kører I 2 og 2 med jeres eget hundehold. En styrer slæden, mens en sidder som passagerer. Det er muligt at skifte ml. at styre og være passagerer, således du f.eks. styrer slæden ud og er passagerer på slæden hjem. Hvis vi bruger hundevognene, vil guiden også køre forrest, med plads til en eller to gæster. I følger efter guiden, med vogne med plads til 2 gæster. Det er typisk 8 hunde som trækker en slæde eller vogn.

Turen vil være omkring 3,5 timer inklusive transport t/r til hotellet, kaffe og tid til at møde de yngste hvalpe i hundegården. Minimumsalder for deltagelse: 6 år
Vores guider er alle meget professionelle og lidenskabelige i deres arbejde med hundene. De er certificeret og deltager i det årlige SGO -kursus (Svalbard Guide Course).

Retur på hotellet nyder vi en 3-retters middag inkl. kaffe.

Slædehunde på Svalbard
Glæd dig til besøg hos den danske kennel Green Dog, med lige knap 300 hunde

Dag 4: Longyearbyens historie

Vi besøger Svalbard Museum som er et natur- og kulturhistorisk museum, som åbnede tilbage i 1979. Herudover tager vi på en bustur til en af de mange miner, Gruve 3, hvor vi hører mere om Longyearbyens historie, samt livet for en minearbejder i produktionsdagene. Vi benytter den samme indgang som minearbejderne gjorde og herfra får vi udleveret overalls, hjelm og pandelampe til vores rundvisning. Det var John M. Longyear som tilbage i 1901 rejste til Svalbard for at etablere og drive kulminer - deraf bynavnet, Longyearbyen.
Resten af dagen vil det være muligt at gå på opdagelse i Longyearbyen og få købt de sidste gaver eller minder med hjem. 3-retters afskedsmiddag inkl. kaffe.

OBS - Hvis du rejser med børn under 12 år, er det ikke muligt at deltage i udflugten til Gruve 3 (nye regler pr. 01 sept. 2021). Vi tilbyder vi i stedet Nordlyssafari med bæltevogn til forældre med børn. Læs mere herunder:
Varighed: ca. 2,5 timer. Aldersgrænse: Ingen. Børn skal dog ledsages af deres forældre. Minimum antal: 2 personer. Denne tur inkluderer transport til / fra Radisson Blu Polar Hotel, varme drikke, kiks, tour guide med alt nødvendigt sikkerhedsudstyr.

Alternativt kan vi også tilbyde forældre med børn, en 3 timers udflugt med bæltevogn til en isgrotte ved Longyear gletsjeren. Her kommer du ned i grotten og kan opleve den underjordiske tilfrosne verden. Denne koster 200 kr. ekstra per person. (på forespørgsel).

Når minen besøges udleveres overalls, hjelm og pandelampe.
Nordlys - Svalbard - Norge
Al minedriftens infrastruktur er beskyttet og forbliver som monumenter i og omkring bebyggelsen

Dag 5: Hjemrejse fra Svalbard

En spektakulær rejse er slut efter et væld af unikke oplevelser. Vi afrejser Longyearbyen over middag og flyver via Oslo til Billund eller Københavns Lufthavn.

Hotel

Radisson Blu Polar

Longyearbyen (4 nætter)
Vi bor på et 4-stjernet hotel - et af verdens mest nordlige, omgivet af fjorde og sneklædte toppe. Hotellet har en flot udsigt og udsøgt forplejning. På hotellet kan man gøre brug af deres indendørs sauna, bar/lounge eller hoppe i deres udendørs jacuzzi.

Læs mere om Hotel Radisson Blu Polar

Svalbard
Radisson Blu Polar

eller

Hotel Funken Lodge

Longyearbyen (4 nætter) - HER BOR VI PÅ VORES AFGANG 18 feb. 2022

4-stjernet hotel som tilbyder en moderne komfort i historiske omgivelser. Du får her en fantastisk beliggenhed i den arktiske metropol Longyearbyen.
Med sin unikke og centrale placering på Haugen har Funken Lodge en fantastisk panoramaudsigt over Longyearbyen.
Funken Lodge ligger kun 10 minutters kørsel fra lufthavnen, og du har desuden en umiddelbar adgang til Svalbards kulturliv, shoppingmuligheder, seværdigheder og den uberørte vildmark.

Hotellet har restaurant samt bar. Restaurant Funktionærmessen er Svalbards bedste fine-dining restaurant. Den nyistandsatte restaurant byder på en unik kulinarisk oplevelse
i en stemningsfuld atmosfære. Her nyder du velsmagende retter og morgenmadsbuffeten serveres også her.

Funken Bar er hotellets samlingspunkt. Nyd forfriskende drinks i Longyearbyens eneste cocktailbar eller få varmen i pejsestuen med arktisk litteratur og kaffe.

Fitnessrum og relaxafdeling - begge dele er muligt på Funken Lodge. Det veludstyrede fitnessrum og sauna er åbent hver dag for hotellets gæster.
Læs evt mere om Funken Lodge her


med forbehold for ændringer

Værd at vide

Husk pas
Husk at medbringe gyldigt pas, det er påkrævet ved check-ind i lufthavnen.

Flyrejsen
Vi flyver med SAS eller Norwegian, med mellemlanding i Oslo til og fra Longyearbyen. Bemærk - nogle flyafgange har en teknisk mellemlanding i Tromsø ml. Oslo - Longyearbyen eller omvendt.
Som udgangspunkt må der medbringes 1 x 23 kg indtjekket bagage og 1 x 8 kg håndbagage (55 x 40 x 23 cm). Vi oplyser om de nøjagtige bagageregler i vores informationsbrev som tilsendes ca. 14 dage før afrejse.
mbord på flyet vil det være muligt at købe drikkelse og let mad. Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Norge.

Fysisk formåen
Denne rundrejse er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. Læs gerne vores informationer om hundeslædeturen på dag 3 i vores dag for dag beskrivelse.
Rejser du med børn, er det vigtigt at læse reglerne for deltagelse i udflugterne til Gruve 3 (min. 12 år)  samt Nordlyssafari med hundeslæde (min. 6 år). Se mere under vores dag for dag beskrivelse.

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Diæter
Det er vigtigt at du informerer Gislev ved bestilling af rejsen såfremt du har et specielt behov angående kost.
På denne måde kan vi forberede hotellet i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Påklædning
Det er ikke nødvendigt at investere i en masse nyt udstyr til din rejse, det gælder blot om at finde alt det varme tøj frem.
Skulle man have tøj fra skiferie, gammelt eller nyt, kan det være en ide at medbringe dette.
Påklædningen på Svalbard er uformel, du kan derfor godt lade det "fine tøj" blive hjemme. Når du skal til at pakke skal du tænke praktisk og isolerende.

Lag-på-lag princippet kommer virkelig til sin ret på Svalbard.
Det inderste lag hjælper dig med at holde varmen, samt føre fugten væk fra kroppen. Her anbefales uldundertøj.
Det mellemste lag isolere mod kulden. Eksempelvis en god fleecetrøje.
Det yderste lag beskytter mod regn, vind og fugt. En varm, vind og vandtæt jakke/frakke samt overtræksbukser.
Herudover anbefaler vi gode varme støvler der er skridsikre (medbring evt. pigsåler) samt uld sokker, hue, handsker/luffer og halstørklæde samt reflekser.
Det er vigtigt at huske på at varm luft holder på varmen. Det er derfor vigtigt at dine handsker, støvler og jakke har ekstra plads til luft. Dette skaber nemlig et isolerende lag mellem dig og de kolde omgivelser.

Det er også en rigtig god ide at medbringe en mindre dags rygsæk (ca. 30 liter) til udflugterne på Svalbard, hvor man kan have en ekstra trøje, kamera, en flaske vand og andet i.

På Svalbard er det traditon, at man tager skoene af når man træder ind i private huse, hoteller og nogle butikker, det er derfor en god ide at medbringe indendørssko eller sutsko.

Klima
Kulden er noget man må forholde sig til når man rejser til Svalbard. Derfor er rigtig beklædning en forudsætning for, at man får en god oplevelse.
Svalbard har et arktisk klima, men sammenlignet med andre områder på samme breddegrad, så er klimaet her mildere og med højere temperaturer.
Fra oktober til marts vil man opleve polarnætterne, hvor det er mørkt i alle døgnets timer. Det er på denne tid af året du har mulighed for at se Nordlyset.
Gennemsnitstemperaturen for vinteren på Svalbard er ca. -14 grader, men hvis det blæser meget vil det føles endnu koldere når I bevæger jer udenfor.
Januar - Marts er som regel de koldeste måneder, med temperaturer ml. 0 og -24 grader.

Se evt vejrudsigten og historiske vejrdate inden afrejse her

Nat med Rabat
Denne rejse har ofte en meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning før afrejsen - f.eks. på Zleep Hotel ved Billund Lufthavn. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Nordlys, naturens mest spektakulære lysshow
Nordlyset ligger rundt om hver af de magnetiske poler. Det er et fysisk fænomen som forekommer, når solvinden er kraftigere end normalt. Solvinden består af plasma, som strømmer ud fra solen. Store elektriske udladninger slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Partiklerne er elektroner og protoner, som danner lys når de kolliderer med gasser i jordens atmosfære. Elektronerne i gasserne eksiterer og afgiver energi i form af elektromagnetisk stråling.
Nordlyset, som finder sted på den nordlige halvkugle, kaldes aurora borealis, mens det på den sydlige halvkugle kaldes aurora australis.

Valuta
Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,77 DKK 
Opdatering pr. Nov. 2021: Grundet Covid-19 og mulig smitterisiko, er det næsten ikke længere muligt at betale med norske sedler og mønter på Svalbard. Derfor er det vigtigt at medbringe kreditkort på rejsen. De fleste butikker, caféer m.m. accepterer både Visakort, Mastercard samt American Express. 

Rejseforsikring
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Tilskud
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50% tilskud til tog, bus og færge.

Bemærk
Gislev Rejser forbeholder sig ret til at ændre / aflyse en udflugt eller aktivitet såfremt vejret eller andre faktorer gør det farligt eller umuligt at gennemføre denne.

Flyv fra

Fly letter

Rejsen tilbydes som udgangspunkt med afrejse fra Billund Lufthavn og/eller Københavns Lufthavn. Dette kan variere ift. de forskellige afgange vi udbyder. Gruppen samles i Oslo på udrejsen og ankommer/afrejser Longyearbyen med samme fly. 
Gislevs rejseleder er som udgangspunkt med fra Billund Lufthavn.

Rejsemateriale

Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse

Passagerterminalen 10
7190 Billund

Bagage

Du må medbringe 1 stk. bagage på maksimalt 20 kg. Hertil kommer max 10 kg håndbagage (maksimal mål 55x40x23 cm).

Flyselskab

Der flyves med SAS via Oslo.

Mødetid

Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested

Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen.


Kort

Rejse til Svalbard

 

 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
04-02-2022Fly fra Københavns LufthavnRing til os14.498,-Mere information
11-02-2022Fly fra Billund LufthavnRing til os14.498,-Mere information
18-02-2022Fly fra Billund LufthavnRing til os14.498,-Mere information