Nordlys på Svalbard med Ældre Sagen

Oplev øriget Svalbard – kronen på det arktiske Norge

Nordlys på Svalbard med Ældre Sagen

Oplevelsesrig og eventyrlig rejse i det arktiske nord. Et ørige fuld af kontraster og enestående naturoplevelser.

 • Skønt hotel med udsøgt forplejning
 • Nyd et rigtigt Svalbardmåltid midt i naturen ved Camp Barentz
 • Besøg hos dansk kennel efterfulgt af hundslædesafari to og to
 • Mulighed for nordlys på hele rejsen, samt enestående naturoplevelser
 • Oplev Longyearbyen, verdens nordligste bosættelse, kun 1.316 km fra Nordpolen

 

Med i prisen: 

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 3 x middag
 • 1 Nordlysaften inkl. middag og drikkevarer på Camp Barentz
 • Udflugt "Longyearbyen i en nøddeskal"
 • Hundeslæde to og to
 • Entré til Svalbard museum
 • Besøg i Gruve 3
 • Flybillet t/r Københavns Lufthavn
 • Rejseleder

 

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.500. Afbestillingsforsikring kr. 945.
Husk at have dit medlemsnummer parat, når du bestiller rejsen.

 

Bestil rejsen

Pris fra 12.698,-

5 dage
Fly

Med i flyrejsen er bl.a.

 • Nordlysaften ink. middag og drikkevarer til Camp Barentz
 • Nordlyssafari med hundeslæde
 • Halvpension og alle udflugter
Bestil rejsen

Om rejsen

Rejs med Gislev Rejser.
Hen over vinteren opleves polarnætterne, 24 timers mørke kun oplyst af månen, stjernerne og forhåbentlig nordlyset. I tager på jagt efter nordlyset og I vil undervejs opleve den arktiske natur, når I med hundeslæde drager mod horisonten i det snedækkede landsskab. Glæd jer også til at høre mere om livet på Svalbard og deres historie når I besøger Gruve 3 samt Svalbard museum. På Camp Barentz skal I nyde et rigtigt Svalbardmåltid inklusiv drikkevarer, mens vi hører mere om det grønne slør på himlen, som forhåbentlig vil vise sig for jer denne aften. I bor på et 4-stjernet hotel med udsøgt forplejning, og hvor du har tid til refleksion og forkælelse.  

Det siger vores rejseleder, Hanne Gundersen
Hvorfor tage til Svalbard i den mørke tid? Det skal du for at opleve det intense lys der kan udspille sig på himlen over dig, kaldet Aurora Borealis. En gang i livet må du opleve dette naturfænomen. Mulighederne er mange. Den nordligste kirke er et besøg værd, smukt beliggende med udsigt over byen. Arktisk mad og drikke kan opleves på en lang række gode barer og restauranter, med en langt højere standard end forventet for sådant et lille samfund. Der er også et lokalt ølbryggeri, hvor tørsten kan slukkes (åbent fredage). Tag med på en uforglemmelig rejse til isbjørnenes rige.

Svalbard

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Lad eventyret begynde
I mødes med jeres rejseleder i Københavns Lufthavn og flyver herfra via Oslo til Svalbard. Svalbard betyder kolde kyster, men trods sit navn har øgruppen dog et relativt mildt klima sammenlignet med andre områder på samme breddegrader. I indkvarteres på Hotel Polar, hvor I skal bo de næste 4 nætter. Sammen med rejselederen vil I besøge byens gågade og blive bekendt med Longyearbyen. På hotellet er det muligt at hygge foran pejsen, benytte hotellets sauna eller udendørs jacuzzi, finde dit yndlingssted og læse en god bog. God tid til fred og ro. I slutter dagen af med en 3-retters middag inkl. kaffe.

Longyearbyen, Svalbard
Vidste du at gaderne i Longyearbyen ikke har gadenavne, men er nummereret?

Dag 2: På jagt efter nordlyset
Udflugt til Longyearbyen samt omkringliggende område med lokal bus. I passerer bl.a. byens kirke, det berømte Svalbardskilt samt frøbanken som indeholder mere end 3 millioner forskellige frøtyper fra hele verden. Undervejs er I måske heldige at se dyreliv - oftest viser rensdyrene sig herude. I besøger også Svalbard museum som er et natur- og kulturhistorisk museum, som åbnede tilbage i 1979. Om aftenen drager I på jagt efter nordlyset og tager mod Camp Barentz med bus som ligger ca. 10 km øst for Longyearbyen. Her nyder I et rigtigt Svalbardmåltid inkl. drikkevarer. Efter en lækker middag skal I lære mere om det grønne slør på himlen, nordlyset. I sidder omkring bålet mens vores vært fortæller os mere om fænomenet. Forhåbentlig vil nordlyset vise sig så I kan nyde det fantastiske syn, også kaldet Aurora Borealis.

Nordlys på Svalbard
Svalbard museum har over 1700 genstande registerede; fotografier, arkivalier, kunst og bøger

Dag 3: Nordlyssafari med hundeslæde
I løbet af dagen har du mulighed for at udforske Longyearbyen. Du kan f.eks. besøge Svalbard kirke eller nyde byens lille, men hyggelige, gågade. Polarnatten er en særlig atmosfærisk tid på året, og en tur med hundeslæde i det magiske nordlys eller måneskinnet er en oplevelse man ikke må gå glip af. Vi kører med bus ud til den danske kennel Green Dog, hvor vi hilser på hundene og hvorfra vores eventyr starter. På denne tur deler vi en slæde to og to, og her er det muligt at være fører af slæden den ene vej og sidde som passager den anden vej. Mod horisonten ses det snedækkede landskab som afspejler lys fra månen og stjerner, og hvis I er heldige, nordlyset. Retur på hotellet nyder I en 3-retters middag inkl. kaffe.
Til hundeslædeturen vil nødvendigt udstyr blive udleveret, såsom termodragt, termostøvler, handsker og pandelampe.

Slædehunde på Svalbard
Glæd dig til besøg hos den danske kennel Green Dog, med lige knap 300 hunde

Dag 4: Longyearbyens historie
I dag tager I med lokalbussen ud til en af de mange miner, Gruve 3, hvor I hører mere om Longyearbyens historie, samt livet for en minearbejder i produktionsdagene. I benytter den samme indgang som minearbejderne gjorde dengang og her får I udleveret overalls, hjelm og pandelampe til vores rundvisning. Det var John M. Longyear som tilbage i 1901 rejste til Svalbard for at etablere og drive kulminer - deraf navnet Longyearbyen. Resten af dagen vil det være muligt at gå på opdagelse i Longyearbyen og få købt de sidste gaver eller minder med hjem. 3-retters afskedsmiddag inkl. kaffe.
Når minen besøges udleveres overalls, hjelm og pandelampe.

Nordlys - Svalbard - Norge
Al minedriftens infrastruktur er beskyttet og forbliver som monumenter i og omkring bebyggelsen

Dag 5: Afsked med Svalbard
En spektakulær rejse er slut efter et væld af unikke oplevelser.

 

Hotel

Radisson Blu Polar, Longyearbyen (4 nætter)
Vi bor på et 4-stjernet hotel - et af verdens mest nordlige, omgivet af fjorde og sneklædte toppe. Hotellet har en flot udsigt og udsøgt forplejning. På hotellet kan man gøre brug af deres indendørs sauna, bar/lounge eller hoppe i deres udendørs jacuzzi.

Læs mere om Hotel Radisson Blu Polar

Svalbard
Radisson Blu Polar

Værd at vide

Husk pas
Husk at medbringe gyldigt pas, det er påkrævet ved check-ind i lufthavnen.

Flyrejsen
Vi flyver med Norwegian ud af Kastrup og mellemlander i Oslo inden ankomst til Svalbard. Der må medbringes maks 1 x 20 kg indtjekket bagage og 1 x 10 kg håndbagage (55 x 40 x 23 cm).
Ombord på flyet vil det være muligt at købe drikkevarer og let mad.
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Norge.

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønskerne.

Vegetar/Diabetiker
Det er vigtigt at du informerer Gislev ved bestilling af rejsen, såfremt du har et specielt behov angående kost.
På denne måde kan vi forberede hotellet i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under rejsen.

Påklædning
Det er ikke nødvendigt at investere i en masse nyt udstyr til din rejse, det gælder blot om at finde alt det varme tøj frem.
Skulle man have tøj fra skiferie, gammelt eller nyt, kan det være en god ide at medbringe dette.
Påklædningen på Svalbard er uformel, du kan derfor godt lade det "fine tøj" blive hjemme. Når du skal til at pakke skal du tænke praktisk og isolerende.

Lag-på-lag princippet kommer virkelig til sin ret på Svalbard.
Det inderste lag hjælper dig med at holde varmen, samt fører fugten væk fra kroppen. Her anbefales uldundertøj.
Det mellemste lag isolere mod kulden. Eksempelvis en god fleecetrøje.
Det yderste lag beskytter mod regn, vind og fugt. En varm, vind og vandtæt jakke/frakke samt overtræksbukser.
Herudover anbefaler vi gode varme støvler der er skidsikre (medbring evt. pigsåler) samt uld sokker, hue, handsker/luffer og halstørklæde samt reflekser.
Det er vigtigt at huske på at varm luft holder på varmen. Det er derfor vigtigt at dine handsker, støvler og jakke har ekstra plads til luft. Dette skaber nemlig et isolerende lag mellem dig og de kolde omgivelser.

Det er også en rigtig god ide at medbringe en mindre dags rygsæk (ca. 30 liter) til udflugterne på Svalbard, hvor man kan have en ekstra trøje, kamera, en flaske vand og andet i.

På Svalbard er det traditon, at man tager skoene af når man træder ind i private huse, hoteller og nogle butikker, det er derfor en god ide at medbringe indendørssko eller sutsko.

Klima
Kulden er noget man må forholde sig til når man rejser til Svalbard. Derfor er rigtig beklædning en forudsætning for, at man får en god oplevelse.
Svalbard har et arkstisk klima, og sammenlignet med andre områder på samme breddegrad, et mildere klima med højere temperaturer.
Fra oktober til marts vil man opleve polarnætterne, dvs. mørkt alle døgnets timer, det er på denne tid af året du har mulighed for at se Nordlyset.
Gennemsnitstemperaturen for vinteren på Svalbard er ca. -14 grader. Tjek evt. vejrudsigten inden afrejse: https://www.yr.no/sted/Norge/Svalbard/Longyearbyen/

Nordlys, naturens mest spektakulære lysshow
Nordlyset ligger rundt om hver af de magnetiske poler. Det er et fysisk fænomen som forekommer, når solvinden er kraftigere end normalt. Solvinden består af plasma, som strømmer ud fra solen. Store elektriske udladninger slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Partiklerne er elektroner og protoner, som danner lys når de kolliderer med gasser i jordens atmosfære. Elektronerne i gasserne eksiterer og afgiver energi i form af elektromagnetisk stråling.
Nordlyset, som finder sted på den nordlige halvkugle, kaldes aurora borealis, mens det på den sydlige halvkugle kaldes aurora australis.

Valuta
Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,77 DKK 
Der kan også betales med gængse kreditkort.
Vær opmærksom på, at de ikke modtager de gamle norske pengesedler.
Vi anbefaler at man medbringer både kredit kort samt lidt lokal valuta.

Rejseforsikring
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Tilskud
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50% tilskud til tog, bus og færge.

Bemærk
Gislev Rejser forbeholder sig ret til at ændre / aflyse en udflugt eller aktivitet såfremt vejret eller andre faktorer gør det farligt eller umuligt at gennemføre denne.

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

København lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage
Du må medbringe 1 stk. bagage på maksimalt 20 kg. Hertil kommer max 10 kg håndbagage (maksimal mål 55x40x23 cm).

Flyselskab
Vi flyver med Norwegian.

Udrejse d.23.11.20
Afgang fra København kl.07:30 via Oslo med ankomst kl.12:45 på Svalbard.
Hjemrejse d.27.11.20
Afgang fra Svalbard kl.14:00 via Oslo med ankomst kl.19:55 i Københavns Lufthavn.

Mødetid
Seneste mødetid i Kastrup Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er i hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7-Eleven". 

Kort

Rejse til Svalbard

 

 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
23-11-2020Fly fra Københavns LufthavnMere end 812.698,-Bestil rejsenMere information