Skip to main content

Forårsrejse med fly til Svalbard

-
Oplev Svalbards forårsdage, når lyset vender tilbage til Arktis

Forårslys og Eventyr på Svalbard

Midtvejs mellem det norske fastland og Nordpolen finder vi Svalbard - et ørige fyldt med forårskontraster og enestående naturoplevelser. Den arktiske stilhed skaber en særlig atmosfære, hvor du vil opleve en ro så sjælden, at den næppe findes andre steder i verden. Her råder elementerne stadig, men i foråret bliver de mere milde og indbydende.

Foråret bringer en gradvis forandring til Svalbard. Efter vinterens mørke begynder solen at bryde horisonten i februar, og det arktiske landskab får et nyt og fortryllende skær. Sneen smelter, og livet vågner langsomt op fra sin vinterdvale.

Midnatssol er et naturfænomen, der optræder om sommeren nord for den nordlige polarkreds, herunder Nord-Norge. På Svalbard går solen ikke ned fra slut april til slut august og er således det sted i Norge, der har midnatssol længst tid.

Velkommen til foråret på Svalbard, hvor naturen forvandler sig fra vinterens stille dvale til en ny sæson af lys, farver og fascinerende eventyr.

Glæd dig til

 • Dejligt hotel med udsøgt forplejning
 • Oplev Longyearbyen, hvor solen ikke går ned i flere måneder
 • Nyd et rigtigt Svalbardmåltid midt i naturen ved Camp Barentz
 • Besøg hos dansk kennel efterfulgt af hundslædesafari to og to
 • Nyd den uspolerede natur og stille atmosfære som er karakteristisk for Svalbard

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 3 x middag inkl. kaffe
 • Panoramtur i Longyearbyen
 • Besøg i minen Gruve 3
 • Vildmarksaften inkl. middag
 • Hundeslæde inkl. besøg ved kennel
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Transfer fra/til lufthavnen
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

  Dagsprogram

  • Dag 1: Velkommen til Svalbard – Hvor eventyret begynder

   Vi møder vores erfarne rejseleder i Københavns lufthavn og flyver via Oslo mod Longyearbyen på Svalbard. Navnet Svalbard er gammelnorsk for kolde bredder, og navnet passer godt til Svalbards arktiske klima og geografiske beliggenhed kun 650 km fra Nordpolen.

   Med forventet ankomst tidligt på eftermiddagen, har vi god tid til at tjekke ind på vores 4-stjernede, komfortable hotel, Radisson Blu Polar.

   Efter ankomst til Svalbard og vores hotel skal vi på udflugt gennem Longyearbyen samt det omkringliggende område med lokal bus. Vi passerer bl.a. byens kirke, det berømte Svalbardskilt samt Svalbards globale frøbank som indeholder mere end 3 millioner forskellige frøtyper fra hele verden. Undervejs er vi måske heldige at se dyreliv - oftest viser rensdyrene sig herude.

  • Dag 2: Vildmarksaften under midnatssolen

   Efter en udsøgt morgenmad på vores hotel, begiver vi os med bus til minen Gruve 3, hvor vi hører mere om Longyearbyens historie, samt livet for en minearbejder i produktionsdagene. Vi benytter den samme indgang som minearbejderne gjorde og herfra får vi udleveret overalls, hjelm og pandelampe til vores rundvisning. Det var John M. Longyear som tilbage i 1901 rejste til Svalbard for at etablere og drive kulminer - deraf bynavnet, Longyearbyen.

   OBS - Hvis du rejser med børn under 12 år, er det ikke muligt at deltage i udflugten til Gruve 3.

   Eftermiddagen er uden program, men Gislevs rejseleder står til rådighed med vejledning og idéer, selv små ture til fods kan ende ud i store oplevelser i denne fantastiske lyse tid.

   På hotellet kan du slappe af, nyde en kop kaffe eller drink mens du læser en god bog eller deler dine rejseoplevelser med sidemanden.

   Om aftenen drager vi med bus til Camp Barentz, som ligger ca. 10 km øst for Longyearbyen med en fantastisk beliggenhed ved bjerget Breinosa. Her nyder vi et rigtigt Svalbardmåltid inkl. drikkevarer. Efter en lækker middag skal vi lære mere om naturen på Svalbard. Vi sidder omkring bålet mens vores vært fortæller os mere.


  • Dag 3: Hundeslæde i den smukke natur

   I løbet af formiddagen har du mulighed for at udforske Longyearbyens lille, men hyggelige, gågade. Gislevs rejseleder tilbyder en gåtur til Svalbard Kirke, der er den nordligste kirke i verden og som betjener alle som opholder sig på øgruppen. Kirken er mødested for forskellige kirkelige og kulturelle sammenkomster og er åben for besøgende.

   Om eftermiddagen venter en helt særlig oplevelse, når vi skal på hundeslædetur i vildmarken. Vi kører med bus eller biler (ca. 10 km) ud til den danske kennel Green Dog, hvor vi hilser på hundene og hvorfra vores eventyr starter.

   Midnatssolen er en særlig atmosfærisk tid på året, og en tur med hundeslæde i det rødgyldne lys er en oplevelse man ikke må gå glip af. Sneens varrighed varierer meget fra år til år, og derfor er det uvist om vi kører udflugten med en rigtig hundeslæde gennem Bolterdalen eller hundevogne (på hjul) gennem Adventdalen. Det vigtigste er, at så længe vejret tillader det, så kommer vi afsted ud i den smukke natur.

   Efter ankomst udleveres det nødvendige tøj og udstyr: termodragt, termostøvler, handsker m.m. Det er muligt at skifte tøj i et lille skur. Termodragten fås evt. i en størrelse, som er stor nok til at tage ud over dit eget tøj. Når du er klædt på til udflugten, vil din guide instruere dig i alt, hvad du behøver at vide, fra sikkerhed og hundehåndtering til styring, og hvordan du skal agere på turen. Det er vigtigt at du er i almindelig god fysisk form, og ikke har besvær med at gå, stå og balancere. Hvis du ikke ønsker at styre hundeslæden, er det vigtigt du giver rejselederen besked om dette inden afgang.

   Vores guide kan have 2 gæster på sin slæde. Du skal ud med et hold slædehunde, som er livlige og supermotiverede. Hvis vi skal køre med hundeslæde på sneen, vil guiden køre forrest med sit hundehold. Efter guiden, kører I 2 og 2 med jeres eget hundehold. En styrer slæden, mens den anden sidder som passagerer. Det er muligt at skifte ml. at styre og være passagerer, således du f.eks. styrer slæden ud og er passagerer på slæden hjem. Hvis vi bruger hundevognene, vil guiden også køre forrest, med plads til en eller to gæster. I følger efter guiden, med vogne med plads til 2 gæster. Det er typisk 8 hunde som trækker en slæde eller vogn.

   Turen varer omkring 3,5 time inkl. transport t/r til hotellet, kaffe og tid til at møde de yngste hvalpe i hundegården. Minimumsalder for deltagelse: 6 år. Vores lokale guider er alle meget professionelle og lidenskabelige i deres arbejde med hundene. De er certificeret og deltager i det årlige SGO -kursus (Svalbard Guide Course).

   Retur på hotellet nyder vi en 3-retters middag inkl. kaffe.

  • Dag 4: Mulighed for sejlads til Billefjorden

   Efter endnu en fantastisk morgenmad på hotellet, er denne dag fri til at gå på opdagelse i Longyearbyen og få købt de sidste gaver eller minder med hjem.

   Et spændende besøg kunne være på Svalbard Museum, som er et natur- og kulturhistorisk museum der åbnede tilbage i 1979. Museets mål er at formidle bredt og alsidigt om historie og naturforholdene i det arktiske miljø, repræsenteret af den faste udstilling LIV I LYS OG IS. Svalbard Museum guider dig gennem historien, fra opdagelsen i 1597 via den europæiske hvalfangst, tilstedeværelsen af de russiske pomorer fra 1700 og frem og de norske jægeres strabadser fra 1850 og frem.

   Det er også muligt at tage med ombord på fjord-krydstogtet, som sætter kurs mod Billefjorden, der tidligt på sæsonen ofte er dækket af is. Når det nærmer sig iskanten, får du en fantastisk mulighed for at opleve det storslåede arktiske dyreliv, der trives og nyder dette område.

   Hold øjnene åbne og se efter både hvaler, sæler, hvalros og et væld af fugle. Og hvis vi er heldige, tager en isbjørn eller to en "tur" på isen. Ombord på skibet vil personalet fortælle om Longyearbyens historie, gletsjere og dyreliv. Glæd dig til en sand arktisk eventyrsejlads til Billefjorden.

   Sejladsen forventes at vare mellem 8 til 10 timer, og ombord vil der blive serveret en varm frokost.

   Om aftenen nyder vi en 3-retters afskedsmiddag inkl. kaffe på hotellet.

   Heldagsudflugt til Billiefjorden kr. 1.650.

  • Dag 5: Hjemrejse fra Svalbard

   En spektakulær rejse er slut efter et væld af unikke oplevelser. Vi rejser fra Longyearbyen tidlig morgen og flyver via Oslo til Københavns Lufthavn.

  Hotel

  • Dag 1-5

   Radisson Blu Polar

   Verdens mest nordlige 4-stjernede hotel, omgivet af fjorde og sneklædte toppe og med en fantastisk udsigt til Hiorthfjeldet.

   På hotellets Restaurant Nansen, kan du nyde udsøgt arktisk-asiatisk mad, og den hyggelige Barentz Gastropub sørger for et bredt udvalg af lette og lækre varme gryderetter samt Svalbards muligvis bedste pizza. Morgenmaden på hotellet er fantastisk, og næsten en attraktion i sig selv på disse kanter.

   Hotellet tilbyder deres gæster at gøre brug af den indendørs sauna eller den udendørs jacuzzi.(med forbehold for evt. renovering).

   Hotellet ligger centralt i Longyearbyen, og kun 200 m. fra Svalbard Museum. Alle værelser er rummelige (20-24 m²) og moderne, med eget bad/toilet, en komfortabel dobbeltseng eller 2 senge, tv, kaffe/te faciliteter, badetøfler og gratis wi-fi.

   Bemærk: Det er muligt at forespørge på et familieværelse, junior suite eller suite, hvis I rejser 3-4 sammen og ønsker 1-2 ekstra opredninger i værelset. Kontakt Gislev Rejser for mere information herom.

   Læs mere om Hotel Radisson Blu Polar

   BarJa
   SaunaJa
   Afstand til centrum300 m.
   Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
   RestaurantJa
   TVJa
   Wi-fiJa
   HårtørrerJa
   VærdiboksJa

  Kort

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Elektricitet i Norden

   I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

   På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Information om Københavns Lufthavn

   Adresse
   Lufthavnsboulevarden 6
   2770 Kastrup

   Læs mere her: Københavns lufthavn

   Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

   GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Rejseforsikring - Rejser til Norden

   Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

   Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

   HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

  • Tillæg

   Enkeltværelse kr. 2.950.

   Heldagsudflugt til Billiefjorden kr. 1.650.

    

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

  • Ud- og hjemrejse

   Vær opmærksom på at der kan forekomme tidsændringer fra flyselskabet, gå derfor altid efter mødetidspunkt samt flytidspunkt som der står skrevet på din billet tilsendt af Gislev Rejser.

   2024 fra København Lufthavn med SAS
   Mødetid i København 2 timer før afrejse.

   Udrejse 08.05.
   Afrejse fra København kl. 07.00 via Oslo - ankomst Longyearbyen kl. 12.00.

   Hjemrejse 12.05.
   Afrejse fra Longyearbyen kl. 07.35 via Oslo - ankomst København kl. 14.45.

   Under flyvningerne vil der være mulighed for at købe forplejning om bord.

   Bemærk at på udvalgte afgange kan der forekomme en teknisk mellemlanding i Tromsø på ud-eller hjemrejsen.

  • Valuta og kreditkort i Norge

   Norske kroner. 1 NOK = pt. ca. 0,64 DKK (29/11 2023).

   Du kan bruge kreditkort de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med. Kontanter kan du også hæve i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

   OBS: På Svalbard benyttes der kun kreditkort og ingen kontantbetaling.

   Er du på en busrejse, kan du bruge danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu