Eventyrlige Norge 2020

Glæd dig til flot natur, charmerende byer og herlige sommeroplevelser

NYHED

Glæd dig til sommeroplevelser i vores smukke broderland mod nord.

 • Skøn sejltur med historisk dampskib i byglandsfjorden inkluderet
 • Udflugt til Karmøy med de fine hvide sandstrande og Norges idylliske sommerby Skudeneshavn
 • Oplev atmosfæren i charmerende Stavanger og Kristiansand med de karakteristiske træhuse
 • Nyd de unikke omgivelser, naturen og roen i Åseral 
 • 3 nætter på hyggelige Eikerapen Gjestegard og 2 nætter i Haugesund på godt hotel 
 • ALLE udflugter inkluderet


Med i prisen

 • 7 dages busrejse til Norge
 • Ophold i dobbeltværelse - indvendig kahyt
 • 6 x morgenmad
 • 5 x middag (middag dag 6 for egen regning)
 • Lån af kano (halv dag) på Eikerapen Gjestegard
 • Lån af Cykel (halv dag) på Eikerapen Gjestegard
 • Bytur i Kristiansand
 • Udflugt til Setesdalen inkl. sejltur med dampskib
 • Udflugt til Karmoy og Skudeneshavn
 • Bytur i Stavanger
 • Færgebilletter
 • Rejseleder


Entréer er eksklusive hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse med indvendig kahyt på Fjordline fra Stavanger til Hirtshals kr. 1.875.
             Enkeltværelse med udvendig kahyt på Fjordline fra Stavanger til Hirtshals kr. 2.105. 
            
Dobbeltværelse med udvendig kahyt på Fjordline kr. 115 pr. person.
            
Afbestillingsforsikring kr. 235.

 

 

 

 

Bestil rejsen

Pris fra 6.798,-

7 dage
Bus

Med i busrejsen er bl.a.

 • 5 middage
 • Sejltur med historisk dampskib
 • Dansk rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Det sydlige Norge er velsignet med smuk og varieret natur. Fra høje fjelde og vandfald til glitrende hav og betagende kyststrækninger. Denne nye spændende sommerrejse kombinerer flotte naturoplevelser og norske traditioner med besøg i stemningsfyldte byer som Kristiansand, Haugesund og Stavanger. Vi bor 3 nætter midt i naturen i Åseral, hvor vores værter lægger vægt på at kræse for gæsterne med et højt serviceniveau. Her indbyder naturen til afslapning eller aktive oplevelser i nærområdet. Herfra går turen videre til det sydvestlige Norge, hvor der bl.a. venter oplevelser i den idylliske Skudeneshavn.

Glæd dig til sommeroplevelser i vores smukke broderland mod nord.

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Sejlads til Kristiansand og norsk natur
Med Colorline sejler vi fra Hirtshals til den smukke norske skærgård og Norges sydligste by Kristiansand. Vi besøger byens hjerte og ældste bydel med de hyggelige træhuse, der er så karakteristiske for denne del af Norge. Herefter sætter vi kursen mod Åseral og Fossdal. Her ligger Eikerapen Gjestegard midt i den skønne norske natur. Luften er ren, der er højt til himlen og et værtskab, der kredser for sine gæster. I disse fantastiske rammer nyder vi de næste 3 overnatninger.

  

Dag 2: Skøn sejltur med historisk dampskib
Setesdal er som det eneste sted kommet på UNESCO's Verdensarvsliste for immateriel kunst med sang, dans, musik og dragter. Her holdes kulturtraditionerne med stolthed stadig i hævd. Vi skal stifte bekendtskab med områdets historie og traditioner, når vi besøger Setesdalsmuseet og ikke mindst opleve området fra vandet ombord på det historiske dampskib DS Bjoren.

Dag 3: Nyd en fridag i de unikke omgivelser
Den flotte og rolige natur indbyder både til afslapning med en god bog eller til at udforske området. Du kan f.eks. snøre vandrestøvlerne, låne en cykel eller en kano på hotellet. Vores vært på hotellet står klar med gode råd og tips.

  

Dag 4: Norges oversete perle
Vi tager afsked med Eikerapen og kører op ad Setesdalen mod den sydlige del af Hardangervidda. Vi ser Røldal Stavkirke, som er en af Norges ældste stavkirker. Vi skal også nyde den imponerende norske natur ved de to smukke vandfald Låtefossen og det imponerende Langfossen, hvor det brusende vand slynger sig ca. 600 meter ned over de grønne bjerge. Herfra fortsætter vi til den oversete norske perle Haugesund, som er rig på kulturarv fra vikingerne. Her havde vikingekongen Harald Hårfagers base, da han forenede Norge til ét kongerige. Vores base i Haugesund er det gode Clarion Collection Hotel Amanda, der ligger i centrum og ned til vandet. 2 overnatninger i Haugesund. 

Dag 5: Norges sommerby Skudeneshavn og hvide sandstrande
Vi besøger den sydlige spids af Karmøy og den idylliske by Skudeneshavn, med de historiske hvide træhuse. Byen kan pryde sig med at være kåret til Norges sommerby. Her kan du nyde atmosfæren, friskbagte vafler og en kop kaffe. Der bliver også mulighed for en forfriskende dukkert ved den fine hvide sandstrand, Åkrasanden, der i 2014 blev kåret til Norges flotteste strand.

Dag 6: Stemningsfulde Stavanger
Vi sætter kursen sydpå mod Stavanger. Her skal vi bl.a. se den velbevarede domkirke, der stammer helt tilbage fra begyndelsen af 1100-tallet. Historiens vingesus kan også opleves på en hyggelig og stemningsfuld gåtur i den gamle bydel med hele 173 fredede træhuse. Der bliver også tid til at nyde byens atmosfære på egen hånd, inden vi først på aftenen går ombord på Fjordline og tager afsked med den norske kyst.

Dag 7: Rejsens sidste dag – Ankomst Hirtshals
Stor morgenbuffet inden vi ankommer til Hirtshals med bagagen fuld af flotte oplevelser.

Hotel

Eikerapen 3 nætter:

Eikerapen Gjestegard
Gamle Gardsvegen 30
4544 Fossdal

Eikerapen Gjestegard er et smukt og særdeles hyggeligt hotel, som stod færdigt i 2017. Hotellet blev ”fundet” af en norsk rigmand, der faldt for de eventyrlige omgivelser og helt unikke rammer. Hotellet er gæstgiveri, når det er bedst. Det er værtskab, der kredser for sine gæster, det er hyggeligt, autentisk og noget helt særligt. Hotellet ligger midt i den smukkeste natur, hvorfra der er uanede muligheder for vandreture, cykelture eller sågar en lille sejltur med kano. 

Læs mere om Eikerapen Gjestegard

 

Haugesund 2 nætter:

Clarion Collection Hotel Amanda
Smedasundet 93
5501 Haugesund

Dette hotel ligger charmerende ned til Smedasundet i Haugesund og med bylivet indenfor kort gåafstand. Hotelnavnet Amanda er inspireret af norsk filmindustris pris og hotellets interiør er præget af filmhistorie, hvor væggene er prydet med billeder af berømte skuespillere. Udover middagen på hotellet serveres om eftermiddagen kaffe/te samt lidt hjemmebag. Der er gratis wi-fi på hotellet.

Læs mere om Clarion Collection Hotel Amanda  

 

Værd at vide

Husk pas
Husk at medbringe gyldigt pas.


 

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Vegetar/Diabetiker
Det er vigtigt at du informere Gislev ved bestilling af rejsen såfremt du har et specielt behov angående kosten.
På denne måde kan vi forberede hotellet i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Klima
Gennemsnitstemperaturen ligger i juli / august på 16 til 20 C.

Valuta

Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,77 DKK.
Kort kan bruges de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med til diverse.
Danske kroner til køb af drikkevare i bussen.

Køre-/hviletid
Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable 4-stjernede busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser.

Rejseforsikring
Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.
Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Tilskud
Gratis over Storebælt i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel. Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Læs mere https://www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her

Læs mere om tilskudsordning og refusion her

 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
22-07-2020Bus fra Fyn og Jylland26.798,-Bestil rejsenMere information
29-07-2020Bus fra Fyn og JyllandMere end 86.798,-Bestil rejsenMere information