Skip to main content

Bæredygtighed og innovation i Athen

Oplev Athen på en firmarejse

I Athen ligger fortiden og fremtiden kun et stenkast fra hinanden. På toppen af den enorme kalkstensklippe i centrum af Athen knejser den græske hovedstads vartegn Akropolis. Den historiske by anses som værende fødested for den vestlige civilisation, og står det til arkitekterne bag Ellinikon-projektet, bliver Athen også vuggen for fremtidens bysamfund.

Bliv inspireret i byen for de største tænkere

På toppen af den enorme kalkstensklippe i centrum af Athen troner Akropolis, som er den græske hovedstads vartegn med bl.a. Parthenontemplet og en række andre historiske monumenter. Turister valfarter hvert år til de gamle ruiner og den fantastiske udsigt, og med god grund, men Athen har meget mere at byde på. For foden af Akropolis ligger endnu et spektakulært bygningsværk i form af Herodes Atticus’ Odeon. Det gamle teater blev oprindeligt opført i det andet århundrede e.Kr. og restaureret igen i 1950’erne. Teatret under åben himmel har siden lagt scene til store musikere som Luciano Pavarotti og Frank Sinatra.

Lidt længere fra Akropolis, nærmere bestemt ved den gamle Ellinikon Lufthavn, er der sat gang i et banebrydende by-projekt ved navn Ellinikon-projektet. Ellinikon Lufthavn er i gang med at blive forvandlet til en fremtidsby, som kombinerer kultur, nytænkende bystrukturer og moderne teknologier med målet om at blive det grønneste sted at bo i Europa, kun ti kilometer fra Athens historiske centrum.

Det moderne Athen er tæt forbundet til ruiner og historien om de gamle grækere, men flere og flere innovative projekter dukker op rundt omkring i byen som fx bydelen Ellinikon eller SNFCC-kulturcentret, der endnu engang er med til at blæse nytænkende vinde rundt i den historiske hovedstad.

The Ellinikon – bæredygtighed og fremtidens bysamfund

Den gamle lufthavn i Athen, Ellinikon International Airport, er i gang med at blive forvandlet til en fremtidsby, som kombinerer bæredygtighed og moderne teknologier med målet om at blive det grønneste sted at bo i Europa. Den nye bydel i Athen bliver placeret ud til kysten og kommer til at bestå af grønne parker, moderne infrastruktur og innovative beboelsesområder, der skal sikre den langsigtede bæredygtighed i projektet.

Første spadestik blev taget i 2022, og man forventer at være færdig med lige under halvdelen af projektet i 2025, mens hele den nye bydel vil stå færdig i løbet af 2040’erne. Der er dog allerede nu mulighed for at få et indblik i idéerne bag den banebrydende fremtidsby ved at besøge en af de gamle lufthavnshangarer, hvor der er skabt et oplevelsescenter, som visualiserer The Ellinikon. Her kan du bl.a. se nærmere på Grækenlands første grønne skyskraber, en af de største kystparker i verden og de 50 kilometer fortove og cykelstier, der skal lægges i Ellinikon-bydelen.

SNFCC-kulturcenter – Tilgængeligt for alle

SNFCC åbnede i 2016 dørene for athenerne, som strømmede til det nye kulturcenter ikke langt fra kysten. Fonden bag donationen af det nye kulturcenter ønskede at skabe et offentligt rum tilgængeligt for alle uden diskrimination. SNFCC er et stort område bestående af en af de største operaer i Europa, det nationale bibliotek og en stor landskabspark – alt bygget med fokus på socialt samvær og bæredygtighed. Der tilbydes private guidede ture, som gør stop ved de mest interessante steder både inden- og udenfor, samtidig med at visionen, arkitekturen og bæredygtighed bag SNFCC uddybes nærmere. Derudover besøger man også The Lighthouse, som er områdets højeste punkt, og hvorfra der er en panoramaudsigt over den græske hovedstad.

SNFCC har åbent alle dage, og de guidede ture varer omkring én time.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

Pakkerejsegaranti – Din tryghed

Din tryghed er noget af det vigtigste for os. Derfor er du altid omfattet af Pakkerejseloven, når du bestiller en rejse med Gislev Rejser.

Det betyder at skulle Udenrigsministeriet på afrejsetidspunktet fraråde ikke-nødvendige rejser, altså hvis rejsevejledningen er rød eller orange, så gennemføres din rejse naturligvis ikke.

Se mere her

Det siger vores gæster

"Vel tilrettelagte og planlagte ture med stor viden fra rejseleder"

"Gislev har gjort det igen. En fantastisk rejse!!"

"Flot tur god service på krydstogtet"

"Vi fik set utroligt meget og fik mange flotte naturoplevelser. Så det har indfriet mine forventninger til rejsen og mere til"

"En rejse som jeg var meget tilfreds med og som jeg mindes med glæde"

Rejseforedrag & messer

Ønsker du at få frisk rejseinspiration før din næste rejse, kan du deltage i vores spændende rejseforedrag. Vi afholder regelmæssigt rejseforedrag på matriklen i Odense, men også andre steder i landet. Du kan deltage ganske gratis, men tilmelding er nødvendig. Vi deltager også på messer rundt om i landet i løbet af året.

Klik her og se vores aktuelle rejseforedrag og messer samt videoer af tidligere rejseforedrag.

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu