England - Skotland - Wales

Stor rundrejse til det bedste af Storbritannien i 5-stjernet bus

   


Kun med Gislev Rejser - 11 dage med højdepunkter fra England, Skotland og Wales. Du oplever smukke landskaber, historiske byer og spændende oplevelser i komfortabel 5-stjernet bus.

  • Dovers hvide klinter, Oxford og charmerende Stratford upon Avon
  • Fortryllende Wales med Snowdonia National Park og verdens ældste jernbane
  • Op ad the Royal Mile i Edinburgh og mulighed for Tattoo eller skotsk aften
  • Rundtur i vikingebyen York og besøg i charmerende Cambridge
  • Gode hoteller og erfaren dansk rejseleder fra start til slut


Med i prisen:
Ophold i dobbeltværelse
10 x morgenmad
8 x middag (1 aften for egen regning i Edinburgh og York)
Erfaren dansk rejseleder
Alle udflugter jævnfør program
Byrundtur i Stratford upon Avon, Edinburgh, York og Cambridge
Moms og gebyr til Rejsegarantifonden.

Tillæg: Enkeltværelse: Kr. 2.498, Tattoobillet: Kr. 450, Skotsk aften med middag og underholdning: Kr. 450.Tattoo eller Skotsk aften bestilles sammen med rejsen. Entreer er eksklusive – beregn ca. kr. 625

Afbestillingsforsikring: Kr. 445

Læs mere om vores flyrejse til England, Skotland og Wales

Se video fra Royal Edinburgh Military Tattoo 2012, Opening Parade. Af BBC Scotland:


 

 

 

Pris fra 8.998,-

11 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

  • 11 dage med alle dagsudflugter
  • Stort program - mange oplevelser
  • Busrejse i 5-stjernet bus
Bestil rejse

Om rejsen

Hele 11 dage med højdepunkter på stribe
Flot rundrejse der byder på et væld af oplevelser, smukke landskaber og en spændende historie med danske vikingeaftryk. Fra Dovers hvide klinter kører vi til eventyrlige Wales med middelalderborge og jernbaneromantik. Herfra til Skotlands smukke og charmerende hovedstad Edinburgh med mulighed for skotsk aften eller Tattoo. Sydover gennem det naturskønne område North York Moors til den maleriske kystby Whitby, inden vi ankommer til York – en af Englands mest populære byer.

I universitetsbyen Cambridge skal vi på rundtur mellem de berømte colleges, inden turen går tilbage over kanalen til de sidste oplevelser i Belgien. Undervejs bor vi på gode hoteller og et hyggeligt college i Edinburgh. Det hele opleves med rutineret dansk rejseleder og i behagelig 5-stjernet bus.

 

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra Danmark til Holland
Udrejse med komfortabel 5-stjernet bus via Tyskland og frem til overnatning i Holland, så er vi godt på vej mod alle de spændende rejseoplevelser.

Dag 2: Den engelske kanal - White Cliffs of Dover - Oxfordshire
Vi fortsætter gennem Frankrig og kommer bekvemt med færgen over Kanalen til England, hvor de majestætiske White Cliffs of Dover snart dukker frem. Nord på til overnatning i de smukke bløde engelske landskaber i Oxfordshire.

Dag 3: Stratford upon Avon og eventyrlige Wales.
Dagen starter i Shakespeares verdensberømte fødeby hvor alt er smukt, velholdt og blomstrende. Tusindvis af pilgrimme ud i poesi og drama strømmer hvert år til byen for at besøge Shakespeares fødehjem, der nu er omdannet til museum. Du får også mulighed for at se Harward House - et af Stratfords smukkeste bindingsværkshuse.

Herfra går turen mod vest, hvor synet af Snowdon - det højeste bjerg i Wales møder os på lang afstand. Wales har i århundreder været en del af Storbritannien, men den keltiske kulturarv står stærkt, og sproget med de mange konsonanter har sin helt egen lyd og fylder særdeles godt på vejskiltene. Undervejs holder vi en passende pause ved viadukten i Llangollen, inden ankomst til vores hotel, hvor vi har 2 overnatninger.

Dag 4: Caernarfon Castle, Snowdonia National Park og smalsporet jernbaneromantik.
Besøg i Caernarfon Castle som er det nærmeste Wales kommer på et kongeslot. Det var her Prins Charles blev kronet i 1969. I et af tårnene vises der normalt en lille film om slottets imponerende historie.

Neden for murene ligger en malerisk havn, og inden for byens gamle bymure lokker hyggelige butikker og pub´er med a lovely pint of lager. Du får også mulighed for at komme med på en flot togtur med gammelt damplokomotiv til Snowdonia National Park med imponerende panoramaer undervejs.

Dag 5: via naturskønne Lake District til Edinburgh i Skotland.
Vi forlader Wales og kører mod Lake District - et naturskønt område med søer og bjerge, der allerede i Dronning Victorias tid toppede listen over naturelskeres foretrukne feriemål. Vi fortsætter mod Skotlands hovedstad Edinburgh, der med sine smukke middelalderhuse, toppede brosten og grønne områder med rette kaldes for en af Europas smukkeste byer.

Her får du rig mulighed for at opleve den skotske kultur på nærmeste hold ved det verdensberømte Tattoo i august måned. I øvrige måneder bliver der mulighed for at deltage i en festlig skotsk aften inkl. middag og underholdning.

Dag 6: The Royal Mile og Edinburgh Castle.
Idag ser vi nærmere på den kongelige mil, der strækker sig fra den engelske dronnings officielle residens Holyrood Palace til Edinburgh Castle, der ligger på toppen af en udslukt vulkan med en vidunderlig udsigt ud over byen.

Skotlands spændende historie fornemmes ikke bedre end på denne strækning med gamle huse, snævre gyder og mørke baggårde. Undervejs ser du parlamentet, John Knox House og St. Giles kirken. For enden af det hele ligger Edinburgh Castle, der byder på drama, kanoner, museer og de skotske kronjuveler. Også tid på egen hånd til at opleve byens mange andre spændende attraktioner og indbydende pub´er.

Dag 7: Whitby og Yorkshires skønne landskaber.
Sydover til ophold og frokost i den maleriske by Whitby på østkysten, der siges at have Englands bedste Fish and Chips. Videre gennem de skønne landskaber i North York Moors til fotostop i en af hedens små charmerende byer, der byder på små og store synder.

Herfra kører vi det sidste stykke vej til 2 overnatninger centralt i York. Den gamle vikingeby ved floden Ouse er en af Englands mest populære byer med en rig historie. Under romerne var byen hovedstad i provinsen Britannia. Senere gjorde angelsakserne byen til centrum i kongeriget Northumbria inden vikingerne erobrede byen i 867, og kaldte den for Jorvik.

Dag 8. York – Vikingernes smukke by.
Rundtur med rejselederen inden for den 5 km lange bymur, der beskytter den gamle bys labyrint af smalle gyder og de charmerende stræder med navne fra vikingetiden. Her får du mulighed for at opleve det interaktive vikingemuseum Jorvik, den imponerende domkirke York Minster og ikke mindst den gamle slagtergade The Shambles hvor bindingsværkshuse på charmende vis hælder faretruende ud mod det smalle stræde.

Jernbane- og lokomotiventusiaster kan glæde sig til en stor oplevelse på Englands største jernbanemuseum (gratis entré). Hertil kommer et væld af andre muligheder, så det gælder bare om at vælge.

Dag 9: Cambridge - universitet siden 1284
Turen fortsætter videre til besøg i den livlige universitetsby Cambridge, som emmer af stemning, traditioner og har ikke mindre end 31 universiteter, som har uddannet et væld af verdensberømtheder og ikke mindre end 82 nobelpristagere.

Kings College er juvelen blandt Cambridges mange arkitektoniske mesterværker med et imponerende loft og smukke glasmalerier. Byen ligger i maleriske rammer ved floden Cam, hvor unge studerende tilbyder turisterne at blive puntet (staget) rundt på smalle både. Her vil også være tid på egen hånd inden turen fortsætter til sidste overnatning syd for Cambridge.

Dag 10: Over kanalen til kontinentet og Brügge - Belgiens kønneste by
Gennem Sydengland til behagelig færgeoverfart fra Dover til den franske kyst. Inden længe er vi fremme ved Brügge. Hvis tiden tillader det, så tager vi en lille rundtur i den idylliske by med charmerende gamle huse og kanaler. Herfra til sidste overnatning i Holland.

Dag 11: Hjemkomst til Danmark
Vi ankommer til den danske grænse først på aftenen med mange store oplevelser i bagagen.

Hotel

På rundrejsen benyttes kun gode hoteller. Alle værelser er med eget bad og toilet. I Edinburgh bor vi primært på Chancellors Court - et moderne og hyggeligt kollegie under Edinburgh Universitet i gåafstand til Edinburgh Castle.

 Morgenmaden i Storbritannien er ”Full English/Scottish Breakfast” og om aftenen serveres 3 retters menu.
Der er pool på hotellet i Wales.

Ud - og hjemrejse
Her overnattes der i Holland på :
Best Western Aasten eller Hotel Golden Tulip i Helmond  

Oxfordshire - 1 nat
Holt Hotel
Oxford Road
Oxfordshire OX25 5QQ
Læs mere om Holt Hotel

Caernarfon - 2 nætter
Celtic Royal Hotel ( På afgangene: 10/5, 28/6 & 9/8)
Bangor Street Caernarfon
Læs mere om Celtic Royal Hotel

The Royal Victoria Hotel ( På afg. 2/8 & 16/8 )
A4086, Llanberis LL55 4TY
Læs mere om Royal Victoria Hotel

Gran Hotel, Llandudno (På afg. 20/8)
Happy Valley Rd, Llandudno LL30 2LR
Læs mere om Grand Hotel

Edinburgh - 2 nætter (alle afgange på nær 10/5)
Chancellors Court 
18 Holyrood Park Rd, Edinburgh EH16

I Edinburgh bor vi primært på Chancellors Court - et moderne og hyggeligt kollegie under Edinburgh Universitet i gåafstand til Edinburgh Castle. Alle værelser er med eget bad - det er næsten på højde med et almindeligt hotelophold og Gislevs tidligere ophold har fungeret godt. 

Haymarket Hub Hotel
7 Clifton Terrace, Edinburgh EH12 5DR

York - 2 nætter
Ibis York
77 The Mount, York
Læs mer om York

Stevenage - 1 nat
Ibis Stevenage
Danestrete, Stevenage SG1 1EJ
Læs mere om Stevenage

Værd at vide

Valuta
Engelske £ (GBP) anvendes i England, Skotland og Wales. Euro anvendes undervejs til Storbritannien.

Kreditkort accepteres mange steder.

Entréer
Beregn ca. kr. 625 – seniorrabat visse steder

Vejret
Kan være lidt omskifteligt, men lunt. Temperaturer omkring 22 grader i juni, juli og august.

Påklædning
Lette uldne trøjer, vind- og vandtæt beklædning. Fornuftigt fodtøj.

El
240 V – husk adapter.

Bemærk
Rejsen er ikke velegnet for dårligt gående.

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
10-05-2018Bus fra Jylland og FynEngland-Skotland-WalesMere end 88.998,-BestilMere information
28-06-2018Bus fra Jylland og FynEngland-Skotland-WalesMere end 88.998,-BestilMere information
09-08-2018Bus fra Jylland og FynEngland-Skotland-WalesRing til os9.498,-Mere information
16-08-2018Bus fra Jylland og FynEngland-Skotland-WalesRing til os9.498,-Mere information
20-08-2018Bus fra Jylland og FynEngland-Skotland-WalesMere end 89.498,-BestilMere information