Skip to main content

Flyrejse til 3 lande på De Britiske Øer

-
Store oplevelser på stribe i Storbritannien

England - Skotland - Wales

Tag med på en flot treenighed af en rundrejse i Storbritannien med et væld af oplevelser i England, Skotland og Wales. Rejsen byder på smukke landskaber, imponerende borge og prægtige monumenter fra Romertiden. Vi tager på spændende byvandringer og dykker ned i historien, der endda trækker tråde helt tilbage til de danske vikinger.

Du kan blandt andet glæde dig til at gå på opdagelse i akademikerbyen Oxford, vikingebyen York og den skotske hovedstad Edinburgh, hvor du med to overnatninger får god tid til at snuse rundt i byen både med og uden rejselederen. Har du en svaghed for De Britiske Øers idylliske natur, kan du også glæde dig til en naturskøn sejltur på Lake Windermere samt en tur med damplokomotiv i nationalparken Snowdonia. Alt i alt venter der dig en berigende rejse, hvor vi følger i hælene på kendte forfattere, britiske premierministre og vigtige medlemmer af den britiske kongefamilie, ligesom vi kommer helt ned i øjenhøjde i de små fisker- og jernbanebyer. Med dig på hele rejsen har du Gislevs erfarne rejseleder.

Glæd dig til

 • Store oplevelser i England, Skotland og Wales
 • 2 nætter centralt i Edinburgh – Skotlands smukke hovedstad
 • York – vikingernes smukke by
 • Spændende oplevelser hver dag i Storbritannien
 • 11 dage i selskab med Gislevs erfarne rejseleder

Inkluderet i rejsens pris

 • 10 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Alle dagsudflugter
 • Entré til Blenheim
 • Entréer til Caernarfon Castle og Hadrian’s Wall
 • Tur med damplokomotiv i Snowdonia
 • Sejltur på Lake Windermere
 • Flybillet,skatter og bagage
 • Bus på rundrejsen
 • Rejseleder

  Entréer er ekskl. med mindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser, hvis du er tvivl, om du kan deltage på denne rejse.

  • Dag 1: Udrejse til London

   Afrejse fra Danmark til England, hvor vores lokale bus og chauffør venter. Herfra kører vi med passende pauser til vores hotel i den lille landsby Steeple Aston. Vi overnatter på en klassisk engelsk landevejskro.

  • Dag 2: Universitetsbyen Oxford

   Byrundtur i Oxford med de mange flotte colleges og det imponerende bibliotek Bodleian Library fra 1600-tallet, der er et af verdens ældste. Byen er bl.a. kendt for at være centrum for det akademiske England, og med ca. 16.500 studerende giver det byen en livlig atmosfære. Flere tv-serier er optaget i byen, og det er muligt at nyde en pint på The White Horse, kendt fra Inspector Morse.

   Efter en orienterende rundtur med rejselederen får du tid på egen hånd til frokost, inden vi kører til Sir Winston Churchills fødehjem, Blenheim Palace. Palæet er et af Englands fineste såkaldte ”stately homes” og er beboet af den 11. hertug og hertuginde af Marlborough – og så er det optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi får adgang til den imponerende have og paladset, der bl.a. rummer en udstilling om Sir Winston Churchills liv.

   OBS vedr. afgangen d. 16. juli!!
   Vi er netop blevet gjort opmærksomme på, at på afgangen d. 16. juli er Storbritannien vært ved et topmøde på Blenheim Palace, og slottet er derfor lukket i dagene op til topmødet.
   I stedet for besøger vi herregården Waddesdon Manor, en imponerende blanding af fransk renæssancestil og traditionel engelsk arkitektur. Herregården er omgivet af store og velholdte haver, der er designet i en formel fransk stil, med skulpturer, springvand og terrasser. Inde i Waddesdon Manor finder man en imponerende samling af kunst, møbler og dekorationer, som blev samlet af Rothschild-familien gennem årene.

   Entré er inkluderet i rejsens pris.

  • Dag 3: Shakespeare og eventyrlige Wales

   Vi forlader vores hotel og kører til Stratford-upon-Avon – Shakespeares fødeby. Her er alt smukt, velholdt og blomstrende. I byens centrum kan du nyde den forførende bindingsværksidyl og de charmerende små butikker og se Shakespeares fødehjem, som der bliver tid til at besøge på egen hånd.

   Herefter fortsætter turen med passende pauser til vores hotel i det nordlige Wales, hvor vi overnatter to nætter.

  • Dag 4: Caernarfon og jernbaneromantik

   Skøn udflugt til den gamle fiskerby, Caernarfon med smalle stræder og en nyrenoveret havnefront langs Menai-strædet, der deler øen Anglesey fra Wales. Her finder du også Caernarfon Castle, hvor Kong Charles i sin tid blev kronet til Prince of Wales. Slottet blev bygget i slutningen af 1200-tallet af Kong Edward I som militær fæstning, regeringssæde og kongeslot. Slottet er nu at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi besøger slottet og får hele historien om dette fantastiske bygningsværk.

   Turen fortsætter til Porthmadog, hvor vi stiger på damplokomotivet, der kører på en af Wales’ fineste og ældste smalsporede jernbaner, og som tager os op gennem Snowdonia National Park med imponerende udsigter. Turen stopper i skiferbyen Blaenau Ffestiniog, hvor vores bus venter på at køre os ad naturskønne ruter retur til hotellet i Bangor.

  • Dag 5: Middelalderby og sejltur på Lake Windermere

   Vi siger farvel til vores hotel og Wales og kører til et ophold i Chester – en skøn middelalderby med sort-hvide bindingsværkshuse og en romersk bymur. Efter et passende stop kører vi videre til Lake District i det nordlige England og til Lake Windermere – en af Englands smukkeste søer. Her tager vi på en hyggelig sejltur, mens vi nyder omgivelserne.

   Herfra fortsætter vi til vores hotel i Lake District-området for den næste nat.

  • Dag 6: Edinburgh – Skotlands smukkeste by

   Afrejse fra Lake District og til Edinburgh – Skotlands hovedstad og smukkeste by. Byen er spækket med historie og skotsk kultur samt skæve, middelalderlige huse og toppede brosten. Som prikken over i’et troner Edinburgh Castle højt oppe på en udslukt vulkan. Inden check-in på vores centrale hotel kører vi en orienterende byrundtur i bussen.

   Vi overnatter to nætter i Edinburgh, og begge aftener har du mulighed for selv at udforske det skotske køkken. Rejselederen hjælper gerne med gode forslag.

  • Dag 7: Byrundtur og egen tid

   Dagen starter med en byrundtur til fods i Edinburgh med den blomstrende park Princes Gardens og Royal Mile – den kongelige mil – der går fra Edinburgh Castle til kongepaladset Holyroodhouse. På denne strækning fornemmer man Skotlands historie med gamle huse, snævre gyder og mørke baggårde.

   Eftermiddagen har du til egne oplevelser – måske et besøg på Edinburgh Castle med de skotske kronjuveler eller et besøg på Scottish Whisky Experience med knap 4.000 forskellige flasker whisky udstillet. Der er også rig mulighed for shopping på Princes Street eller de små gågader bag den brede boulevard.

   Om aftenen har du mulighed for at tage med til en skotsk aften med skotsk mad og sækkepibe-underholdning. Pris kr. 600. Bestilles med rejsen.

  • Dag 8: Hadrian’s Wall og ankomst til York

   Vi forlader Edinburgh og kører mod England igen med besøg undervejs ved Hadrian’s Wall, der går fra Solway mod vest og næsten til udmundingen af floden Tyne mod øst. Muren er et af det romerske kejserriges store bygningsværker og strækker sig 109 km gennem landskabet.

   Vi besøger Housesteads, som er et af de mest dramatiske steder ved muren, hvor du finder rester af et imponerende hospital, kornlager og endda latriner med rindende vand.

   Efter et passende ophold fortsætter vi til vores hotel i York – vikingernes smukke by. Her skal vi overnatte centralt de næste to nætter.

  • Dag 9: York – vikingernes smukke by

   Rundtur med rejselederen inden for den fem km lange bymur, der beskytter den gamle bys labyrint af smalle gyder og charmerende stræder med navne fra vikingetiden. Her får du tid til f.eks. at opleve det interaktive vikingemuseum Jorvik, den imponerende domkirke York Minster og ikke mindst den gamle slagtergade The Shambles, hvor bindingsværkshuse på charmerende vis hælder dristigt ud mod det smalle stræde.

   Jernbane- og lokomotiventusiaster kan glæde sig til en stor oplevelse på Englands største jernbanemuseum (gratis entré). Hertil kommer et væld af andre muligheder, så det gælder bare om at vælge.

   Denne aften er middagen på egen hånd. Rejselederen står klar med gode råd.

  • Dag 10: Traditionsbyen Cambridge

   Afrejse fra York og med passende pauser til universitetsbyen Cambridge med ikke færre end 31 universiteter. Byens historie går 700 år tilbage, og du oplever her en by fyldt med udsøgt arkitektur og en spændende historie. Byen har sit navn efter den maleriske flod, Cam, der danner en stemningsfuld baggrund til de stilfulde universiteter.

   Rejselederen viser rundt i byen, og du får lejlighed til på egen hånd at indsnuse atmosfæren inden check-in på vores hotel for den sidste nat i England.

  • Dag 11: Hjemrejse til Danmark

   Afrejse fra Cambridge til lufthavnen og vores fly retur til Danmark efter en dejlig rundrejse med mange oplevelser i Storbritannien.

  Kort

  Hoteller

  Pæne hoteller i både typisk engelsk klassisk stil samt i moderne stil i Edinburgh, York og Cambridge.
  Hotellerne ligger centralt.

  Alle værelser med udstyret med bad, toilet, wi-fi og oftest med mulighed for at lave en kop kaffe eller te.

  Vi sender hotelliste ca. otte dage før afrejse.

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  16-07-2024Se afrejsetider 11 dageFly Fra Københavns Lufthavn115.998,-Bestil
  16-07-2024Se afrejsetider 11 dageFly Fra Aalborg Lufthavn217.298,-Bestil
  27-08-2024Se afrejsetider 11 dageFly Fra Københavns LufthavnMere end 815.998,-Bestil
  27-08-2024Se afrejsetider 11 dageFly Fra Aalborg Lufthavn417.298,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Brexit og rejser til England

   Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.
    

  • Brexit og rejser til Skotland

   Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

   Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

   Se evt. mere her.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Drikkepenge i England

   Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

  • Drikkepenge i Skotland

   Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

  • Elektricitet i England

   240 V - medbring adapter.

  • Elektricitet i Skotland

   Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

  • Entréer

   Følgende entréer er inkluderet: 

   • Blenheim Palace 
   • Caernarfon Castle 
   • Hadrian's Wall 
   • Tur med damptog i Snowdonia 
   • Sejltur på Lake Windermere

    
   Yderligere entréer er for egen regning.

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Fysisk formåen

   Rejsen er ikke egnet for dårligt gående.

  • Information om Københavns Lufthavn

   Adresse
   Lufthavnsboulevarden 6
   2770 Kastrup

   Læs mere her: Københavns lufthavn

   Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

   GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

  • Information om Aalborg Lufthavn

   Adresse
   Ny Lufthavnsvej 100
   9400 Nørresundby

   Læs mere her: www.aal.dk

   Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Påklædning

   Lette uldne trøjer samt vind- og vandtæt beklædning. Fornuftigt fodtøj.

  • Tidsforskel i England

   England er en time bag efter Danmark - dvs. når klokken er 13 i Danmark er den 12 i England.

  • Tidsforskel i Skotland

   Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

  • Tillæg

   Enkeltværelse kr. 3.298  
   Skotsk aften kr. 600 
   Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris. 

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

  • Valuta og kreditkort i England

   Kontanter accepteres kun få steder.
   Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

  • Valuta og kreditkort i Skotland

   Kontanter accepteres kun få steder.
   Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vejret

   Kan være lidt omskifteligt, men lunt. Temperaturer omkring 20-22 grader i juli og august og lidt køligere i september.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu