Skip to main content

Vandreferie ved Det Sydfynske Ø-hav

-
Flotte vandreruter og besøg på 4 forskellige øer

Vandreferie ved Det Sydfynske Ø-hav

Ny spændende og alsidig vandreferie til perlerne i Det Sydfynske Øhav, der byder på smukke udsigter og ægte øhavsstemning. Du kommer selv frem til rejsens udgangspunkt - den indbydende købstad Svendborg, hvor vi skal bo på det historiske Hotel Ærø. Glæd dig til en flot ferie i smukke omgivelser.

Vandreferie med øhavsstemning, flotte udsigter og betagende tur

Vi vandrer på den smukke Øhavssti, hvor de spændende historier og smukke landskaber ligger som perler på en snor. Vi besøger hele 4 øer i Øhavet, der hver især har noget helt specielt at tilbyde – men fælles for alle er de beroligende bølger, blå himmel og charmerende landsbyer.

Under hele opholdet bor vi på det skønne og historiske Hotel Ærø, der med sin centrale beliggenhed i skipperbyen Svendborg, giver ekstra mange muligheder for oplevelser.

Glæd dig til nogle smukke og aktive dage i det sydfynske.

Glæd dig til

 • Overnatning på centralt beliggende hotel i Svendborg.
 • Udflugt til Øhavsstien og vandring langs kysten og smuglerbyer
 • Flot vandretur til Tåsinge og retur med færgen M/S Helge

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 1 x middag på Hotel Ærø
 • Færgebillet til Skarø og Drejø
 • Færgebillet fra Valdemars Slot til Svendborg
 • Bus fra Thurø til Svendborg
 • Bus til Åstrup og retur fra Vester Skerninge
 • Dansk rejseleder med lokalkendskab på alle vandringerne
  Entréer ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Da vind og vejr kan spille en rolle, så kan ændring af ruteforløb forekomme, så vi får det optimale ud af vores vandringer.

 • Dag 1: Velkommen til charmerende Svendborg og Øhavet

  Ankomst til Svendborg på egen hånd. Fra kl. 14.00 er det muligt at checke ind på vores hyggelige hotel, der ligger centralt placeret i den historiske del af Svendborg.

  Kl. 14.30 mødes vi til et lille velkomstmøde. Herefter tager vi på en lille byvandring i en af Danmarks skønneste købstæder, der med sin suveræne beliggenhed ved Øhavet byder på masser af stemning og livsglæde.

  Herefter er der fælles middag i hotellets restaurant.

 • Dag 2: Skipperøen Thurø, Smørmosen og grønne skove

  I dag sætter vi kursen mod den lille hesteskoformede ø Thurø, der er beliggende lidt syd for Svendborg og er landfast via en lille dæmning. Vi vandrer langs Svendborgs charmerende havnefront til det naturskønne område ved Christiansminde.

  Her langs Svendborgsund får vi de skønneste udsigter til Øhavet og endnu en af Sydfyns smukke øer Tåsinge. Vi går ad små stier gennem et lille skovområde, inden vi når Thurødæmningen, der forbinder den lille idylliske søfartsø med Fyn.

  Øen er et populært udflugtsmål og emmer af charme med små fiskerlejer, frugtplantager, dejlige strande og skønne naturområder.

  På Thurø fortsætter vi langs vandet gennem Huleskoven og forbi Thurø kirke, med sin smukke beliggenhed et stenkast fra vandet. De smalle stier leder os til Snævringen både-og brolaug, hvor postbåden fra Svendborg fra 1869 lagde til med post og passagerer. Undervejs får vi også udsigt til Bjørnemose Gods, som indtil år 1531 var i kronens besiddelse.

  Ad øens små veje når vi Øgavl med den 10 meter høje klint og længere fremme Østerskoven. Mellem træerne er der fine kig ud mod Storebælt med Fyn til venstre og Langeland til højre. Langs vandet til Smørmosens dejlige strand, campingplads og sommerhusområde til det fredede strandengsområde på Thurørev.

  Herfra følger vi stierne tilbage til udkanten af skoven, hvor bussen venter og bringer os tilbage til Svendborg og Hotel Ærø. Undervejs spiser vi frokost i grønne omgivelser, og tilbage i Svendborg har vi resten af dagen på egen hånd.

  Inkluderet: Morgenmad og frokost.

  Vi vandrer ca. 10-12 km.

 • Dag 3: Øhavsstien med betagende udsigter og gamle smuglerhavne

  Vores bus kører os gennem de smukke fynske landskaber. Vi kommer forbi Hvidkilde slot og gennem den ansete skoleby Ollerup med den legendariske gymnastikhøjskole, inden vi ankommer til Åstrup, hvor dagens vandring starter. Den første strækning bringer os mod Øhavet og Nakkebølle Sø, der er kendt for et rigt fugleliv. Næste stop er ved Fjellebroen, der er anlagt som udskibningssted af kvæg, korn og træ i 1764.
  Turen går videre langs vandet med smukke udsigter til Det sydfynske Ø-hav og en fredet naturskov med 200 år gamle egetræer, inden det bliver tid til frokost.

  Efter frokost fortsætter vi op gennem den fredede Syltemae Ådal, hvor vi kommer igennem ellesumpe og afgræssede enge. Langs åen har der tidligere været 6-7 vandmøller. Vi slutter i landsbyen Vester Skerninge med den smukke gamle kongelige privilegerede kro, inden bussen samler os op, og kører mod Svendborg igen. Aftenen på egen hånd i Svendborg.

  Inkluderet: Morgenmad og frokost.

  Vi vandrer ca. 17 km.

 • Dag 4: På øhop i Det Sydfynske Øhav fra Svendborg til Skarø og Drejø

  I dag skal vi på øhop og besøge nogle af perlerne i Det Sydfynske Øhav. Fra morgenstunden tager vi færgen mod Drejø. Øen ligger lige langt fra Ærø, Fyn og Tåsinge og de lokale siger derfor, at Drejø ligger ”midt i verden”.

  Vi vandrer en god tur på øen, der byder på varieret natur med skov og klint. Vi spiser frokost på Drejø, hvor der er en idyllisk landsby med smukke bindingsværkshuse og gårde.

  Efter frokost hopper vi på færgen til Skarø. Vi går en passende tur på den lille ø, hvor der er er trampestier tværs over marker og langs kysterne og på øens højeste punkt ligger Skarø kirke med fin udsigt over øhavet.

  I Skarø bymidte, hvor gårdene og de smukke bindingsværkshuse ligger hyggeligt omkring byens gadekær får vi tid til at smage den berømte økologiske is hos Skarøis.

  Vi tager eftermiddagsfærgen tilbage til Svendborg efter en herlig dag i Det Sydfynske Øhav. Aftenen på egen hånd i Svendborg.

  Inkluderet: Morgenmad og frokost.

  Vi vandrer ca. 15 km.

 • Dag 5: Tåsinge, Troense, Valdemars Slot og retur med veteranfærgen M/S Helge

  Ingen tur til Sydfyn er fuldendt uden en tur til det smukke Valdemars Slot på Tåsinge, som i øvrigt også er kendt for historien om Sixten Sparre og hans ulykkelige kærlighed. Efter en god morgenmad går vi langs kysten og Svendborgs attraktive strandvejskvarter.

  Vi krydser broen til Tåsinge, hvorfra vi får en enestående udsigt ud over Svendborgsund. Vi fortsætter via Vindeby og Øret, og kommer gennem Bregninge skov til Skipperbyen Troense – en af Danmarks smukkeste byer. Her spiser vi frokost, og nyder miljøet ved den lille hyggelige havn.

  Videre gennem Troenses hyggelige gader til det smukke Valdemars Slot og de skønne omgivelser.

  Vi sejler tilbage til Svendborg med den gamle veteranfærge M/S Helge – der fuldender vores ophold i Det Sydfynske Øhav. I Svendborg er det blevet tid til at tage afsked efter nogle skønne og oplevelsesrige dage.

  Inkluderet: Morgenmad og frokost.

  Vi vandrer ca. 15 km.

Hotel

 • Dag 1-5

  Hotel Ærø, Svendborg

  På Svendborg havn finder du historiske Hotel Ærø. Her fornemmer du hyggen og den hjemlige atmosfære allerede inden du træder indenfor. Historien om Hotel Ærø går tilbage til 1860. Dengang var hotellet byens havnehotel og stamværtshus for de lokale skibsredere og håndværksmestre. I dag fremstår hotellet flot, indbydende og nyrenoveret – med respekt for de historiske værdier. Alle værelser er charmerende indrettet individuelt efter gammel, engelsk kolonistil.

  Alle værelser med bad og toilet, tv, gratis wi-fi, kaffe/te og elkedel. Hotellet er bl.a. kendt for god service og imødekommende personale. Hyggelig restaurant, bar, terrasse og gårdhave. Ved hotellet finder du Svendborgs gamle træskibsbro med flotte historiske træskibe. Inden for gåafstand finder du byens hyggelige latinerkvarter med butikker, caféer og restauranter.

  Læs mere om Hotel Ærø her

  Hotel Ærø

  BarJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiGratis

Kort

Vandreferie i Det Sydfynske Øhav med Gislev Rejser

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Billeder

  Billeder fra denne tur er taget af Knud Mortensen og venligst udlånt af Svendborg Event.

 • Fem nyttige tips til din aktiv ferie

  1. Påklædning
  På aktive rejser er det en rigtig god ide at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt, er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller.

  Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dagtursrygsæk til dagsturene, hvor du kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.

  2. Fodtøj
  Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler som allerede er gået til, ellers gå dem til inden afrejse. En god idé er vandrestøvler som støtter godt op om anklen, for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste.

  3. Inden afrejsen
  ”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre eller cykelferie er det en god ide, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle, alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimere både styrkelsen af led og sener samt din kondition.

  4. Proviant og vand
  Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene.

  Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

  5. Cykelhjelm på cykelferier
  Gislev anbefaler brugen af cykelhjelm, og vores rejseleder går foran med et godt eksempel. Det er ikke et krav at bære cykelhjelm, men vi anbefaler på det kraftigste til, at hver især medbringer en cykelhjelm. Samtidigt skal det være behageligt at cykle, så sørg for at dine bukser ikke har generende syninger, medbring evt. cykelbukser.

 • Fysisk formåen og deltagelse

  Hvor vidt du kan gennemføre de angivne cykelture eller vandringer, er helt din egen vurdering. Vi har dog erfaring for, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen.

  Denne aktive ferie er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. 

 • Gruppestørrelse

  På denne rejse vil der være tilknyttet en af Gislevs dygtigere rejseledere med speciale i vandring. Hvis der kommer mere end 24 tilmeldinger, så vil der være 2 vandreguider.

 • Parkering

  Hotellet råder over et antal gratis parkeringspladser. Parkeringstilladelse fås ved tjek ind på hotellet.

 • Rejseforsikring

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  Når du skal på en aktiv ferie i Danmark, skal du medbringe dit gule sygesikringsbevis. 

  Når du skal på en aktiv ferie i udlandet, skal du medbring dit blå sygesikringsbevis.

 • Rejseleder

  Alle vores aktive rejser er med dansk rejseleder hele vejen. Rejselederne er også aktive på turene og ofte suppleres de med lokale guider, der bringer os helt ud i naturens yderste kroge. Det giver optimale oplevelser, bedre information og mere tid til at nyde omgivelserne. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

 • Sværhedsgrad

  Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.

  Vandreferie ved det Sydfynske Øhav


  1. Let til Middel
  For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.  

  2. Middel
  Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.

  3. Middel til krævende
  Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed.

  Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere cykeltur eller vandretur i et fladt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere tur med mange stigninger.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.398.

 • Udflugter

  Bemærk venligst at rejselederen ikke modtager betalig via mobilepay, i forbindelse med ekstra udflugter / transport udgifter m.v. 

 • Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Wi-fi

  Gratis på hotellet.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu