Skip to main content

Busrejse til Sønderjylland

-
Betagende natur og spændende historie

Sønderjyllands Herligheder

Mojn og velkommen til Als - Danmarks 7. største ø. Vi bor på det flotte Hotel Alsik i Sønderborg, som med sin skønne beliggenhed ved Alssund og tæt ved Flensborg Fjord, er det perfekte udgangspunkt for ture i nærområdet.

Ferie i det historiske Grænseland og Sønderborg - storbyen i naturen

Ferieøen Als er den 7. største ø i Danmark og ligger godt i læ ved Jyllands østvendte kyst, tæt ved den dansk-tyske grænse. Historie findes overalt, hvor du bevæger dig – og dykker du ned i områdets historie kan du ikke undgå krigen i 1864 og 1. Verdenskrig som begge satte sit eftertryk på denne del af landet. På denne byferie i Sønderborg kan du shoppe og nyde det rolige caféliv.

Du kan også følge med vores rejseleder rundt til udvalgte skulpturer i byen eller slentre gennem den gamle bydel med de små huse, besøge Sønderborg Slot eller blot slappe af på hoteller med gode faciliteter. Sønderborg er en af tre byer i Danmark med et ganske særligt karaktertræk - den deles af et sund. Hovedparten af byen ligger på øen Als og så er der den hellige side på fastlandet.

De to bydele forbindes via Kong Christian d. X´s Bro og med den smukke beliggenhed ved vandet, det dejlige skovområde Sønderskoven og Dybbøl Banke samt Kær Vestermark, er der mange rekreative muligheder, som gør en ferie i Sønderborg helt speciel.

Glæd dig til

 • 4-dages rejse til attraktiv pris.
 • Alle udflugter og frokost på ud- og hjemrejse inkluderet.
 • Du får et godt indtryk af den spændende historie i Syd- og Sønderjylland.

Dagsprogram

 • Dag 1: På vej til Sønderjylland

  Efter endt opsamling går turen via skønne landskaber til besøg ved Højer Gl. Sluse, som nu er anerkendt som fortidsminde. Vi hører om dens værdifulde historie, og fortsætter turen til Tønder med et fotostop ved Schackenborg Slot inden vi ankommer til Sønderborg og vores hotel for de næste 3 nætter. Frokostpause undervejs.

  Indkvartering og dejlig middag i hotellets restaurant. Inkluderet.

 • Dag 2: Sønderborg Slot, kongelige urter og Dybbøl Banke

  I kort afstand fra vores hotel ligger Dybbøl Mølle flot placeret på toppen af Dybbøl Banke. Vi ser den ikoniske mølle og får historien om de voldsomme kampe i 1848 og 1864. Under begge de Slesvigske krige blev Møllen skudt ned, men på ny genopbygget til den nuværende mølle.

  Mere fredeligt er det dog på Gråsten Slot, som i sin første udgave var et lille jagtslot opført i midten af 1500-tallet og som siden 1935 har fungeret som den kongelige families sommerbolig. Efter at slottet nedbrændte i 1603 opførtes et nyt slot, der sandsynligvis har ligget, hvor det nuværende Gråsten Slots sydfløj står i dag.

  Vi får et kig til slottet og turen fortsætter til Den Kongelige Køkkenhave, som vi besøger og får god tid til at opleve. Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen besluttede i 2015 at den gamle køkkenhave ved Gråsten Slot skulle omdannes til en ny attraktion i Sønderjylland til glæde for lokalmiljøet og turister fra ind- og udland. Den Kongelige Køkkenhave blev indviet af H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsesse Benedikte fredag den 24. juli 2020 og nu bydes gæster indenfor.

  Man kan opleve et væld af urter, frugttræer, buske med bær og blomster og som en del af det nye koncept for Den Kongelige Køkkenhave, er det nu muligt at købe frisk frugt og grøntsager i en gårdbutik, spise frokost i køkkenhavens café, og skoleklasser kan blive undervist i havebrug og lære en masse om vejen fra den fede jord til et indbydende bord.

  Kongefamilien har i årtier tilbragt en stor del af sommeren på Gråsten Slot, hvor køkkenhaven har fungeret som produktionshave og leveret frisk frugt og grønt til det kongelige køkken.

  Vi kører retur til vores værtsby og rejselederen tager dig med rundt i de hyggelige gader med de mange specialforretninger. Tid på egen hånd til frokost og shopping inden der er mulighed for at besøge Sønderborg Slot med sin storslåede placering ved indsejlingen til Sønderborg.

  Slottet rummer næsten 800 års dramatisk historie om Sønderjylland og Slesvig og de mange rum byder på moderne udstillinger om Sønderjyllands og grænselandets omskiftelige historie, den danske kong Chr. II’s fangenskab på slottet, det danske nederlag i 1864 og de mange danskeres deltagelse i 1. Verdenskrig på tysk side inden Genforeningen i 1920.

  Vi går tilbage til hotellet som ligger i kort afstand til slottet.
  Inkluderet.

  Du har aftenen på egen hånd til at prøve én af de mange hyggelige caféer i byen.

 • Dag 3: Flensborg - porten til Sydslesvig

  Med smukke udsigter langs Flensborg Fjord til Slesvig-Holstens tredjestørste by, Flensborg. Tidligere var der mange skibsværfter, men byen var også kendt for sine romfabrikker. Allerede i år 1284 fik byen købstadsrettigheder og var i mange år en vigtig dansk handelsby ind til krigen i 1864.

  Vi ser den gamle bymidte og slutter ved Flensborghus, som i dag er centrum for det danske kulturarbejde i Sydslesvig. Tid på egen hånd til at nyde den charmerende by og måske spise frokost på Hansens Bryggeri.

  Midt på eftermiddagen kører vi retur til Sønderborg og gør undervejs stop ved grænsen. Tilbage på hotellet venter endnu en dejlig middag i hotellets restaurant. Inkluderet.

 • Dag 4: Smukke landskaber, fantastiske udsigter og honningkagebyen

  Vi nyder den dejlige morgenmad på hotellet og siger farvel til vores hotel for denne gang. Turen går nu ad små veje via Aabenraas charmerende havnefront til Kalvø. Øen er et populært udflugtsmål for lystsejlere, vandrere og cyklister og beliggende i bunden af Genner bugt.

  Øen er forbundet med fastlandet med en dæmning, så man kan køre dertil. Der bor kun omkring 10 fastboende på øen og øen er blandt andet kendt for sin smukke natur og spændende kulturhistorie. Kalvø der, til alle sider, er omgivet af en enestående natur har et fint og veludbygget stisystem, der går hele øen rundt.

  Vi fortsætter et kort stykke langs vandet og kører nu nord på gennem Haderslev til Christiansfeld, som er kendt for sine honningkager og i øvrigt optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her ligger de velbevarede ikoniske gulstenshuse side om side på brostensbelagte gader og i bymidten får vi rig mulighed for at opleve bykernens enestående opbygning.

  Ved Skamlingsbanken, der med sine 113 meter over havet er det højeste punkt i Syd- og Sønderjylland, spiser vi en dejlig frokost og nyder samværet. Skamlingsbanken udgør et smukt naturområde, hvorfra der er en pragtfuld udsigt over hele egnen mellem Kolding og Christiansfeld. Der er også udsyn over Lillebælt til Fyn og mod vest langt ind i Sønderjylland.

  Landskabet er frodigt med småbakkede marker, bøgeskove og levende hegn. Skamlingsbanken er især kendt for de folkefester, der blev holdt i årene 1843-59 til støtte for den danske sag i Sønderjylland. På Højskamlingen står en 16 meter høj støtte lavet af 25 granitblokke til minde om den danske sags forkæmpere i Slesvig. Støtten blev rejst i 1863, sprængt i luften af preusserne i 1864 og rejst igen i 1866.

  Fra Skamlingsbanken går turen via Kolding, hvor vi skal opleve det smukt renoverede Koldinghus på en interessant rundtur og derefter retur til vores opsamlingssteder efter 4 spændende dage i det Sønderjyske. Inkluderet.

Hotel

 • Dag 1-4

  Alsik Hotel

  Det smukke, nyåbnede Alsik er et af Danmarks mest indbydende og spændende hoteller. Hotellet, der er kendetegnet af sit smagfulde nordiske design og naturlige materialer, er en del af den berømte arkitekt Frank Gehrys masterplan for Sønderborgs havnefront. Fra de stilfulde og topmoderne værelser og suiter er der udsigt over både Sønderborg by og et af de smukkeste fjordlandskaber i Danmark.

  På hotellet venter en verden af oplevelser i luksuriøs, hyggelig og afslappet atmosfære. Alsik Nordisk Spa & Wellness, med flere end 60 forskellige spa- og wellnessoplevelser fordelt på 4.500 kvadratmeter og fire etager. Man kan forkæle sanserne med gastronomi i særklasse i Alsiks tre restauranter, der alle er udviklet og ledes af den anerkendte topkok Jesper Koch.

  Alle værelser har TV, svaleskab med gratis kildevand, tablet med gæsteinformationer, aircondition, kaffe/te faciliteter og gratis wi-fi.

  Læs mere om Hotel Alsik her

  AirconditionJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  RestaurantJa
  SpaområdeJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiGratis

Kort

Busrejse til Sønderjylland med Gislev Rejser

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Fysisk formåen

  Turen er velegnet for alle aldre og der vil ikke være lange gå-ture.

 • Pas

  Husk pas, da vi krydser grænsen på tur til Flensborg.

 • Sønderborg Sommerrevy

  Der er på afgangen den 13. juni mulighed for at opleve Sønderborg Sommerrevy om aftenen på dag 3 (15/6). Forestillingen starter kl. 20.00 og der spises middag på hotellet inden revyen. Revybillet bestilles med rejsen kr. 450.

 • Tillæg

  Enkeltværelse: kr. 798.

  Afbestillingsforsikring kr. 160.

  Billet til Sønderborg Sommerrevy kr. 450.

 • Tilskud

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu