Skip to main content

Rejse i Canada og krydstogt i Alaska

-
Canadas Rocky Mountains, Alaskas bjørne og gletsjere

Canada-Alaska med krydstogt

Tag med på en flot rejse til Canada og Alaska, som kombinerer det bedste af det vestlige Canada med et flot krydstogt til Alaska.

Rejsen starter i Edmonton, der giver let adgang til flotte naturoplevelser i Jasper National Park. Den imponerende Icefield Parkway er endeløse panoramaer – her afløser smukke søer og gletsjere hinanden.

De forskelligartede oplevelser byder også på vinsmagning i frodige Kelowna. Fra en af verdens smukkest beliggende byer, Vancouver, tager et flot krydstogt sin begyndelse. Den ene imponerende naturoplevelse afløser den anden. Her sejles tæt på gletsjere og lægges til ved små charmerende byer – bl.a. Alaskas hovedstad Juneau, hvortil man kun kan komme med skib eller fly.

Naturen næsten eksploderer i den korte sommer, netop når vi besøger området. Helt unik er laksens vandring op til gydestederne. Dette er højsæson for at opleve bjørne. Snyd ikke dig selv for den helt enestående mulighed for at tage på udflugt med vandflyver – langt ud i vildmarken - hvor du, om naturen vil, ser vilde bjørne fiske laks. Som noget nyt er der en overnatning i Seattle på hjemrejsen. Her venter et spændende besøg på flyfabrikken Boeing samt en byrundtur, hvor du bl.a. ser det ikoniske tårn Space Needle og det interessante glasmuseum Chihuly Garden and Glass. Velkommen til alsidige, smukke og uforglemmelige oplevelser.

Glæd dig til

 • Oplev Rocky Mountains og specialbus ud på Athabasca Gletsjeren
 • Frodige Kelowna med vinsmagning i Canadas Frugthave
 • 8 dages krydstogt langs Alaskas kyst med fuld forplejning
 • Oplev gletsjere, gamle guldbyer og Alaskas hovedstad Juneau
 • Vi tilbyder også en tur til vildmarken med vandflyver
 • Mulighed for at opleve vilde bjørne på laksefiskeri
 • Boeing Flyfabrik, Space Needle og glasmuseum i Seattle
 • Dansk rejseleder med på hele rejsen – det er din tryghed

Inkluderet i rejsens pris

 • 9 x morgenmad
 • 8 dages krydstogt med fuld forplejning inkl. kaffe, te, juice og vand
 • Drikkepenge på skibet (ekskl. drikkepenge ved køb af vin/øl/drinks)
 • Alle udflugter jf. program
 • Oplevelser med rejseleder i alle havnebyer
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

  • Dag 1: Udrejse til Edmonton

   Afrejse fra København. Flyskift før vidererejse til Edmonton. Ankomst til Edmonton samme dag. Overnatning i Edmonton.

   Forplejning inklusive denne dag: Ingen.

  • Dag 2: Fort Edmonton, Jasper - Porten til Rocky Mountains

   Edmonton, der er hovedstaden i den canadiske delstat Alberta, har ca. en million indbyggere. Byen blev grundlagt i 1795, da Hudsons Bay Company oprettede en handelsstation på stedet. Kort byrundtur i Edmonton inklusive et spændende besøg i Fort Edmonton, hvor historien fra 1846 til 1920 bliver levendegjort. Her ser vi en rekonstruktion af historiske bygninger og bymiljøer, der repræsenterer forskellige perioder i Edmontons historie. Vi får fornemmelsen af at befinde os i en tidsmaskine, der transporterer os tilbage i tiden og lader os opleve forskellige æraer.

   Fortet er opdelt i fire hovedområder, der repræsenterer forskellige perioder lige fra Hudson's Bay Company's Fort fra 1846 til 1885 Street, 1905 Street og 1920 Street. Hvert område er omhyggeligt rekonstrueret for at afspejle arkitekturen, livsstilen, mode og aktiviteter fra den pågældende tid.

   Vi forlader Edmonton og kører vest på ad Yellowhead Highway 16. Den første del af turen kører vi gennem flade landbrugsområder, men snart begynder vi at kunne ane bjergene i det fjerne. Vi nærmer os byen Jasper, der også kaldes Porten til Rocky Mountains. Det er ikke svært at se, hvorfor byen har fået sit kælenavn. Den majestætiske bjergkæde rejser sig i al sin vilde skønhed fra den flade prærie. Indkvartering i Jasper for 2 nætter.

   Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 360 km).

  • Dag 3: Rocky Mountains, Jasper National Park

   I dag skal vi udforske den betagende natur, der omgiver byen Jasper, når vi besøger rejsens første nationalpark. Jaspers bølgende dale, glitrende søer og imponerende bjergtoppe er et paradis for naturelskere. En af de mest betagende oplevelser i Jasper National Park er den inkluderede sejltur på Maligne Lake. Dette ikoniske og maleriske søområde er omgivet af spektakulære bjerge samt skov, der skifter farver i takt med årstiderne.

   Den timelange sejltur tager os bl.a. til sagnomspundne Spirit Island. Omgivet af bjerge, der spejler sig i den stille vandoverflade, synes øen næsten at svæve på søens overflade. Ifølge legenden er Spirit Island hjemsted for ånder og naturens vogtere, der overvåger og beskytter jorden og dens skabninger. Øen betragtes derfor som et helligt sted, hvor den oprindelige befolkning kan søge visdom og åndelig kontakt gennem forskellige ritualer. På den smukke sejltur på Maligne Lake kan vi også være heldige at spotte parkens mangfoldige dyreliv såsom elge, bjørne eller hjorte. Overnatning i Jasper.

   Forplejning inklusive denne dag: Morgenmad. (Ca. 75 km).

  • Dag 4: Icefield Parkway, Athabasca Gletsjeren

   Et af turens mange højdepunkter venter, når vi kører ad Icefield Parkway med dens perlerække af betagende udsigter. Vi kører i alt 230 km fra Jasper til Lake Louise ad den berømte vej. Vejen, der snor sig gennem Jasper og Banff National Park, anses for at være én af de smukkeste i hele verden, hvor bjerge, spejlblanke søer og op mod 600 gletsjere afløser hinanden i en lang række af helt utrolige naturscenerier.

   Vores første stop er ved vandfaldet Athabasca Falls. Vandet fra Athabasca River buldrer gennem kløften, mens klipperne, der omgiver vandfaldet, vidner om naturens enorme kræfter, der gennem årtusinder har formet landskabet. Trods de tordnende vandmasser er Athabasca Falls meget tilgængeligt. Stier og platforme gør det let at komme tæt på vandfaldet.

   Længere mod syd skiftes bussen ud med et gigantisk specialkøretøj, og vi kører op på Athabasca Glacier. Denne gletsjertunge er en del af den 325 km2 store gletsjer Columbia Icefield. Når vi kommer op på gletsjeren, stopper det store køretøj, og der er mulighed for at komme ud og mærke isen under fødderne. At stå på gletsjertungen er en uforglemmelig oplevelse. Vi vil uundgåeligt føle os små og ydmyge i dette storslåede landskab men også taknemmelige og privilegerede over at være på så spektakulært et sted.

   Vel tilbage i vores egen bus fortsætter vi køreturen. Bjerge og gletsjere spejler sig i blanke søer og skaber det ene storslåede panorama efter det andet. Vi stopper ved Lake Peyto. Søens maleriske, intense, turkisblå farve virker næsten uvirkelig. Omgivet af bjerge og skovområder fremstår Lake Peyto som et postkortmotiv. Den turkise farve opstår, når smeltet gletsjervand aflejrer fine partikler af mineralsk støv, hvori lyset reflekteres.

   Kort stop ved Lake Louise, der er en af de mest ikoniske søer i Banff National Park. Søen er kendt for sit utroligt klare, turkise vand, der spejler de omkringliggende sneklædte bjergtinder. Herefter fortsætter vi til Golden, hvor der overnattes.

   Forplejning inklusive denne dag: Morgenmad. (Ca. 370 km).

  • Dag 5: Vinsmagning i Kelowna – Canadas frugthave

   Fra de barske Rocky Mountains kører vi til frodig Kelowna – også kaldet Canadas frugthave. Vinstokke i tusindvis står i snorlige rækker på skråningerne ned mod Okangan-søen, mens bjergene danner en dramatisk baggrund. Klimaet er ideelt til vinproduktion med varme somre, milde vintre og lange solrige dage, og området er berømt for sine mange vingårde. Nogle af de mest almindelige druesorter, der dyrkes i Kelowna, er riesling, chardonnay, pinot noir, merlot og cabernet sauvignon. Skønt Canada ikke betragtes som en vinnation, så har de canadiske vine fra Kelowna vundet flere priser. Vi gør et stop ved en af vingårdene, hvor der er inkluderet en vinsmagning. Overnatning i Kelowna.

   Forplejning inklusive denne dag: Morgenmad. (Ca. 345 km).

  • Dag 6: Langs Fraser River til Vancouver ved Stillehavskysten

   Vi fortsætter vestover, og snart skal vi krydse de maleriske kystbjerge i den vestligste del af Rocky Mountains. Ved byen Hope møder vi den mægtige Fraser River, der er den største flod i British Columbia. Den har snoet og ædt sig gennem The Rockies over en strækning på mere end 1.000 km. Her ved Hope munder den ud i den stadig bredere flodslette, som strækker sig det sidste stykke ud til Stillehavet. Det barske og storslåede landskab afløses af det frodige og flade land, som vi kører igennem ud til kysten. Vi kører lige nord for grænsen til USA og kommer først på eftermiddagen ind i en af verdens smukkest beliggende storbyer: Vancouver.

   Vel ankommet starter vores byrundtur. Vi skal bl.a. opleve historiske Gastown med toppede brosten og kønne huse. Her ser vi det berømte gas-ur The Steam Clock. Uret blev skabt i 1970'erne af urmageren Raymond Saunders og drives af damp, hvilket giver det et klassisk og charmerende udseende. Gasflammer opvarmer vandet, og derved dannes dampen, som driver mekanismen. En af de mest bemærkelsesværdige ting ved dette gas-ur er dets lydeffekter. Hvert kvarter kimer klokken melodiøst og blæser damp i et teatralsk udbrud, der altid tiltrækker nysgerrige besøgende.

   Vi kører herefter til Stanley Park. Det 400 hektar store naturskønne område er en oase, hvor det ene panorama afløser det andet. Udsigterne mod Vancouvers skyline, med bjergene i baggrunden, samt den ikoniske bro Lion Gate Bridge vil gøre stort indtryk. Vi stopper ved en samling af smukke totempæle indsamlet langs den canadiske Stillehavskyst. Hver totempæl er som en levende historiebog, der med farverige dyrefigurer og symboler skildrer vigtige begivenheder, legender og værdier for de oprindelige stammer i området. Efter byrundturen kører vi til hotellet i Vancouver.

   Forplejning inklusive denne dag: Morgenmad. (Ca. 385 km).

  • Dag 7: Vi går om bord på Radiance of the Seas

   Vi starter dagen i ro og mag, inden rejselederen holder et informationsmøde om krydstogtskibet midt på formiddagen. Efterfølgende forlader vi hotellet og kører til Canada Place, hvorfra vi skal starte vores skibsrejse. Et af de mest ikoniske træk ved Canada Place er de fem store, hvide teltstrukturer, der strækker sig mod himlen. Disse strukturer symboliserer sejl, og det maritime landmærke er blevet et karakteristisk vartegn for Vancouvers skyline. Hele området summer af liv fra krydstogtskibe og den nærliggende, travle lufthavn for vandflyvere.

   Vi går om bord på Radiance of the Seas, det komfortable krydstogtskib som skal være rammen om de store oplevelser, der ligger foran os.

   Turen op langs Canadas og Alaskas vestkyst starter med udsejling fra Vancouver under den imponerende Lions Gate Bridge. Vi fortsætter gennem Georgia Strædet, som skiller Vancouver Island fra fastlandet. Som vi sejler, bliver det smallere og smallere, indtil vi ved Seymour Narrows når det smalleste sted i strædet. Her er tidevandet så kraftigt, at afsejlingen fra Vancouver afpasses, så stedet passeres, når tidevandet vender. Om aftenen kan du blive underholdt i skibets teater, hvor der hver aften er forrygende shows. Middagen serveres efterfølgende i skibets smukke spisesal.

   Forplejning inklusive denne dag: Let morgenmad på hotellet og helpension fra ombordstigning på skibet.

  • Dag 8: Til søs

   Glæd dig til at nyde en dejlig dag til søs med god tid til at lære skibet at kende. Skibet er cirka 293 meter langt og kan rumme omkring 2.500 gæster og en besætning på omkring 850. Et af de mest bemærkelsesværdige træk ved Radiance of the Seas er de store glasfacader, der giver en fantastisk udsigt og mulighed for at nyde de omkringliggende landskaber og havudsigter fra næsten alle områder på skibet.

   Der findes et imponerende udvalg af faciliteter og underholdning, herunder swimmingpools, spabade, fitnesscenter, teater, biograf, kasino, klatrevæg og endda en minigolfbane.
   Radiance of the Seas tilbyder også et bredt udvalg af restauranter og spisemuligheder, herunder den smukke hovedrestaurant, buffetrestauranten, med mulighed for at spise på dækket, samt specialiserede restauranter og en café. De skønne omgivelser danner en god ramme for at opleve sejladsen gennem smukke Inside Passage.

   Hvis du ikke allerede har besluttet dig hjemmefra, så er det også tid til at se på, hvilke udflugter du kunne være interesseret i, de steder hvor skibet lægger til. Du kan også vælge blot at nyde den friske luft på dækket. Hold øje med tegn på hvaler og følg konturerne af kystens bjerge og skove, som passerer i skiftende afstande.

   Forplejning inklusive denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 9: Alaskas hovedstad, Juneau

   Velkommen til den vel nok mest fantastiske hovedstad, man kan forestille sig. Omgivet af vilde bjerge med iskapper og dybe fjorde kan du kun komme til og fra Juneau med fly eller skib.
   Hovedstaden i Alaska har en fascinerende guldhistorie. I slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet oplevede Juneau en voldsom guldfeber, der tiltrak tusindvis af mennesker på jagt efter rigdom. Guld blev opdaget i området omkring 1880, hvilket førte til en massiv tilstrømning af minearbejdere og spekulanter til regionen.
   De store guldminer som AJ- og Treadwell-minerne var blandt nogle af de mest produktive i verden på den tid. Disse miner udgjorde en enorm del af den globale guldproduktion. Juneau voksede hurtigt i løbet af denne periode. Det blev et centralt knudepunkt for handel, infrastruktur og kultur i Alaska. Byen blev grundlagt på grund af guldaktiviteten og blev siden hovedstad i Alaska i 1906. Selv om den store guldæra er forbi, er guldminerne og deres historie stadig en vigtig del af Juneaus kulturarv. Mange af minerne kan stadig besøges i dag som turistattraktioner, og historien om guldfeberen er stadig levende i byens museer og monumenter.
   Vores skib lægger til for enden af South Franklin Street, byens hovedgade. Her er der nem adgang til Mount Roberts Tramway, en svævebane (tilkøb), som løber ca. 700 m op ad bjerget Mount Roberts. Herfra er der en fantastisk udsigt ud over Juneau.

   I den historiske by er der forskellige forretninger og andre attraktioner samt et net af vandrestier. Rejselederen går en lille rundtur med dem, der ønsker det i bykernen, som bl.a. tager os forbi Red Dog Saloon og Alaska State Capitol.

   Skibet tilbyder flere spændende tilkøbsudflugter fx til Mendenhall gletsjeren, der udspringer fra den enorme Juneau Iskappe og løber ned i Mendenhall Søen. Juneau er også et oplagt sted at tage på hvaltur. Her findes mange pukkelhvaler, som er er en af de mest fascinerende og imponerende arter, som kalder farvandet omkring Juneau deres hjem. Disse gigantiske skabninger tiltrækker naturelskere og nysgerrige sjæle fra hele verden. Hvert år fra april til november migrerer pukkelhvalerne til Alaskas farvande for at føde og fouragere. Det er et spektakulært syn, når hvalerne med deres karakteristiske pukler bryder over vandoverfladen. Pukkelhvaler er kendt for deres imponerende, akrobatiske færdigheder, deriblandt imponerende spring og haleklask der får vandet til at sprøjte. Denne adfærd, sammen med deres sange under vandet, gør dem til en sand fornøjelse at observere.

   Skibet ligger til kaj i Juneau fra kl. 13.00 til kl. 22.00.

   Forplejning inklusive denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 10: Icy Strait Point – regnskov og hvaler

   Skibet ankommer til Icy Strait Point om morgenen. Skibet fortøjes ganske tæt på land, og et sindrigt system af landgangsbroer bringer os tørskoet i land. Den usædvanlige landgangsbro vidner om den enorme forskel mellem ebbe og flod, hvor tidevandet kan variere helt op til ni meter. Dette er med til at skabe et dynamisk havmiljø og tiltrækker flokke af spækhuggere, der ofte ses nær ved kysten.

   Rejselederen tilbyder en skøn lille gåtur i den tempererede regnskov, der nærmest begynder, hvor landgangsbroen slutter. Kendetegnet for en tempereret regnskov er, at der er et gennemsnitligt årlig nedbør på omkring 1.500 til 2.500 millimeter. Den høje nedbørsmængde skaber en rig vækstsæson og en overflod af vegetation. Det er skønt at spadsere blandt de velduftende fyrretræer, cedertræer og birketræer og betragte de mange kønne mosser, mens man kan skimte skibets konturer på den anden side af alt det grønne. Vi fortsætter vores spadseretur langs havet og passerer både den flotte statue af en spækhugger og den lokale lille kirkegård. På de tilgroede gravsten vil vi se stakke af mønter, der vidner om, at de afdøde ikke er glemt, og at der stadig udvises respekt fra de besøgende.

   I en tidligere konservesfabrik ligger der en lille café, en butik og et gratis museum, der fortæller de interessante historier om både nybyggere, guldgravere og den knap 1.300 km lange olieledning Alaska Pipeline. Nær museet og butikken er der mulighed for at købe billet til et kort teaterstykke opført af den lokale Tlingit stamme.

   Rejselederen tager de, der ønsker det, med til den nærliggende lille by Hoonah. Byen er ikke særlig interessant, men den 3,5 km lange spadseretur langs kysten er meget smuk. Det er muligt at tage med bus tilbage, hvis ønsket.

   Her i dette farvand ses ofte spækhuggere. De kan endog ofte observeres fra land. Det er en uforglemmelig oplevelse at se de 3-5,5 tons tunge dyr med deres karakteristiske sort-hvide farvning glide elegant gennem vandet. Hvalerne ses typisk i flokke og er lette at spotte pga. deres 1,8 - 2,4 meter høje rygfinner.

   Skibet tilbyder flere spændende tilkøbsudflugter, bl.a. forskellige hvalture.
   Skibet ligger til kaj i Icy Strait Point fra kl. 08.00 til kl. 20.00.

   Forplejning inklusive denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 11: Sitka, Alaska – indiansk kultur, dyreliv og regnskov

   De morgenfriske kan nyde indsejlingen til Sitka, hvor utallige små og store klippeøer stikker op af havets blanke overflade. Gratis busser tager os de ni km fra havnen til byen. Sitka ligger på Baranof Island, omgivet af majestætiske bjerge, tæt skov og bølgernes stille brusen. Den tidligere hovedstad i Russisk Amerika bærer stadig arven fra sin tid som centrum for handel. Byens rige kulturarv og historie flyder gennem gaderne og afspejles i bygningerne som fx den russiske katedral St. Michael's Cathedral og det historiske Baranof Slot.

   Rejselederen byder på en skøn vandretur i den tempererede regnskov, der er hjemsted for imponerende og majestætiske totempæle. De stammer fra den oprindelige Tlingit-, Haida- og Tsimshian-kultur og er bemærkelsesværdige for deres symbolske betydning og dybe forankring i kulturen i Nordvestkystens oprindelige folk. De repræsenterer mytologiske fortællinger, klanhistorie, dyr og åndelige væsener. Hvert symbol har en betydning og fortæller en historie om samfundet eller familien, der rejste totempælen. De har gennem tiden spillet en vigtig rolle i ceremonier, ritualer og sociale begivenheder og fungerer i dag som stolte symboler på kulturel identitet og arv for de indfødte stammer i området.

   Naturen omkring Sitka er desuden kendt for et overdådigt dyreliv. Bjørne og hvidhovedede ørne er ikke et særsyn. Det er muligt at besøge Alaska Raptor Center, der er dedikeret til rehabilitering og pleje af rovfugle. Centret tager sig af skadede eller syge rovfugle, såsom ørne, falke, høge og ugler, og stræber efter at genudsætte dem i naturen, når de er tilstrækkeligt helbredte. Besøgende har ofte mulighed for at se disse fantastiske fugle på nært hold og lære om deres adfærd, levesteder og de udfordringer, de står overfor. Målet er at øge bevidstheden om rovfuglenes rolle i økosystemet og behovet for at beskytte og bevare dem.

   Skibet ligger til kaj fra kl. 07.00 til kl. 16.00.

   Forplejning inklusive denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 12: Skagway - guld og gyldne dage

   For enden af den smukke Lynn Kanal ligger Skagway. Byen opstod fra den ene dag til den anden i slutningen af 1890´erne, efter at der var fundet guld i Klondyke. Centrum af Skagway er nærmest ét stort frilandsmuseum, men fyldt med liv. Rejselederen går en byrundtur og fortæller om livet i byen, da guldfeberen var på sit højeste.

   Endvidere anbefaler Gislev en af verdens mest ikoniske togture. Tag med White Pass and Yukon Railways (tilkøb gerne hjemmefra på rederiets app for at være sikker på at få plads) på en fantastisk tur gennem dalen og ind over White Pass. Samme spor som guldgraverne fulgte på vej mod guldfelterne i Klondyke. Over en strækning på blot 32 km fører skinnerne fra havets overflade op over White Pass i næsten 900 m højde. Toget passerer lodrette klipper, gamle broer, tunneller og kører til sidst gennem et alpint landskab.

   Vælger du at blive i Skagway, anbefaler vi den 3 km lange spadseretur til den historiske kirkegård. Et mindesmærke over guldfeberen i Klondike omkring slutningen af 1800-tallet. Denne kirkegård, også kendt som "Gold Rush Cemetery", fortæller en fascinerende historie. Her finder man grave fra tiden, hvor Skagway oplevede en massiv tilstrømning af mennesker på jagt efter guld. Blandt gravene findes både entreprenører, minearbejdere, lovbrydere og andre personer, der spillede en stor rolle i denne del af den amerikanske historie. En af de mest berømte grave tilhører Frank Reid, der var involveret i en skudepisode med Skagways berygtede gangster, Soapy Smith. Reid blev anset som en helt, efter han skød og dræbte Smith i en konfrontation, selvom han selv også blev alvorligt såret og senere døde af skaderne. Gravene her bærer ofte historier som denne, der viser det intense og dramatiske liv, der blev levet her under den store guldfeber. Bag ved kirkegården fører en sti gennem skoven til det kønne vandfald Reid Falls – opkaldt netop efter Frank Reid.

   Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Skagway gennem Lynn Kanalen. Naturen her er ubeskrivelig smuk, og resten af dagen bør nydes på dækket eller ved vinduet i en af skibets komfortable saloner.

   Forplejning inklusive denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 13: Hubbard Gletscheren – vi tilbringer dagen til søs

   Vi forlader det åbne hav og sejler langs den såkaldte gletsjerkyst. Her går skibet ind gennem Yakutat Bugten, som ender i en fjord. Som vi sejler ind, kan vi se mere og mere is i fjorden, jo nærmere vi kommer til dagens helt store oplevelse, Hubbard Gletsjeren. Vi sejler så tæt på, som det er forsvarligt, og her ligger skibet og drejer stille og roligt rundt, så alle får rig lejlighed til at betragte den smukke og storslåede gletsjer.

   Gletsjeren strækker sig cirka 122 kilometer fra Yakutat Bay og ind i landet. Det, der gør Hubbard-gletsjeren helt unik, er dens evige bevægelse og konstante forandring. Den er en af de mest aktive gletsjere i verden, og den bevæger sig cirka 25 meter om dagen, hvilket er usædvanligt hurtigt for en gletsjer af dens størrelse. Indimellem vil vi sikkert høre en rullende torden, når gletsjeren kælver. Det er et spektakulært syn, når store isblokke løsriver sig fra den næsten 75 m høje isvæg og styrter ned i vandet og danner isbjerge.

   Det er en uforglemmelig oplevelse at stå og betragte den kælvende gletsjer, mens man varmer hænderne på et krus varm kakao. Vi forlader gletsjeren, men bliv endelig på dækket, evt. i en dæksstol under et lunt tæppe. De næste mange timer vil sejladsen byde på det ene spektakulære panorama efter det andet.

   Sejladsen fra Hubbard-gletsjeren gennem Disenchantment Bay er en fortryllende oplevelse. Navnet Disenchantment Bay betyder "den skuffende bugt", og bugten blev angiveligt navngivet i 1794 af George Vancouver, der var skuffet over, at dette område ikke var indgangen til den legendariske Nordvestpassage. Området er dog langt fra skuffende – tværtimod er naturen helt enestående. Vandets farve skifter i forskellige blå-grønne nuancer, og bjergene rejser sig op fra havet. Gletsjere titter frem fra de snedækkede tinder, og det er næsten umuligt at løsrive sig fra det enestående sceneri. Undervejs ser vi måske nogle af områdets vilde dyr, såsom sæler, hvaler og måske endda bjørne, der bevæger sig langs kysten.

   Forplejning inklusive denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 14: Krydstogtet ender i Seward. Oplev Exit Glacier, Portage Valley

   Tidligt om morgenen lægger skibet til i den lille by Seward, beliggende på Kenai halvøen. Seward er en af de ældste byer i Alaska, og er med sin smalle fjord og smukke bjerge også en af de byer med den flotteste beliggenhed. Indtil slutningen af 1800-tallet var området beboet af indfødte stammer som Kenaitze, Alutiiq og Dena'ina-folkene. Regionen var et knudepunkt for kultur og handel mellem disse stammer.

   Byens moderne historie begyndte for alvor i 1903, da jernbanen, kendt som Alaska Railroad, blev påbegyndt. Seward blev udpeget som endestationen for jernbanen, hvilket førte til en betydelig udvikling af byen og gjorde den til et vigtigt handels- og transportcentrum. Byen blev opkaldt efter William H. Seward, USA's udenrigsminister, der var ansvarlig for købet af Alaska fra Rusland i 1867.

   Efter morgenmaden er det tid til, at vi går fra borde og hilser farvel til skibet. Vi lægger vejen forbi Exit Glacier, hvortil der er flot udsyn fra vejen. Rejselederen går en tur til et af udsigtspunkterne med de gæster, der måtte ønske det.

   På vej til Alaskas største by, Anchorage, kører vi gennem naturskønne Portage Valley, som ligger i Chugach National Forest. Vejen snor sig gennem dalen og hvert sving på vejen åbner op for nye panoramaer.

   Vel ankommet til Anchorage forsætter vi dagen med en byrundtur. Anchorage opstod omkring år 1900 som teltlejr for jernbanearbejdere. Hurtigt voksede der en by op, men i 1964 var byen udsat for det næststørste jordskælv i historisk tid. Derfor er størsteparten af bykernen ret ny, og her findes skyskrabere som det eneste sted i Alaska. En bykerne i en storby med en usædvanlig beliggenhed blot 30 minutters kørsel fra vild natur, høje bjerge, brusende floder og gletsjere. Det er ikke ualmindeligt at se vilde dyr, især elge og til tider ulve eller bjørne, i byens store parker. I sandhed et kontrastrigt sted. Vi kører en byrundtur, som også omfatter Earthquake Park, hvor vi hører om de hændelser i 1964, som har sat sit præg på byen. Vi ser også startlinien for det legendariske Idarot, verdens hårdeste hundeslædeløb. Startlinien er markeret af en statue af den berømte slædehund Balto.

   Forplejning inklusive denne dag: Morgenmad på skibet. (Ca. 275 km)

  • Dag 15: Udflugt med vandflyver til fiskende bjørne i Alaskas vildmark

   Rygmarven i størsteparten af naturens cyklus i dette smukke og barske land er laksens vandring. Efter 6-7 år i havet vandrer laksen tilbage til det sted, hvor den i sin tid blev klækket, for at yngle – og dø. Der er tale om millioner og atter millioner af laks, en kæmpe proteinressource, som gør, at bjørne, ræve, ørne og andre dyr og fugle kan æde sig så mætte, at de enten kan klare den lange rejse mod syd i efteråret, eller kan overvintre i Alaskas barske vinter.

   Denne dag byder på en helt enestående mulighed for at komme tæt på dette kolossale drama. Med vandflyver flyves ud i vildmarken, hvor vi lander på en sø i det sydvestligste hjørne af Alaska. Flyveturen over dette øde område er i sig selv en oplevelse. Efter vi er landet, starter vi med et obligatorisk kursus i, hvordan man optræder i et område med bjørne. Overalt hvor vi færdes, er der rangers til at beskytte os, så vi oplever kombinationen af den vilde natur og absolut sikkerhed.

   Dagens højdepunkt er, når vi på tætteste hold oplever disse vældige kodiakbjørne. Mange naturfilm om bjørne er optaget her, hvor der kun tillades et begrænset antal besøgende. Gislev har lagt rejsen til Alaska på det tidspunkt, hvor antallet af laks er størst, og dermed også hvor antallet af bjørne kulminerer.

   Denne udflugt skal bestilles sammen med rejsen og er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten varer 12 timer, og prisen inkluderer vandflyver t/r, frokost og information ved en parkbetjent.

   Ønsker du ikke at tilkøbe denne udflugt, er dagen til fri disposition enten til afslapning eller oplevelser på egen hånd.

   Forplejning inklusive denne dag: Morgenmad. (0 km).

  • Dag 16: Fly til Seattle, Boeing Flyfabrik og glasmuseum

   Tidlig afrejse fra Anchorage til Seattle, hvortil der er ankomst ved middagstid. Efter ankomst kører vi til Everett, beliggende ca. 1 time fra lufthavnen. Her besøger vi Boeing's hovedkvarter og en af deres største produktionsfaciliteter Boeing Everett Factory. Den store produktionshal er en af de største bygninger i verden efter volumen og er hjemsted for produktionen af fly som Boeing 747, 767, 777 og 787 Dreamliner. En interessant rundvisning tager os med gennem produktionsprocessen, lige fra design- og udvikling til produktionslinjen. Denne del af fabrikken er enorm og strækker sig over flere fodboldbaner i størrelse. Her kan vi se flyets konstruktion fra start til slut. Fra at modtage komponenter til samling af selve flyet, montering af motorer og installation af interiør.

   Efter den spændende rundvisning kører vi til Seattle. Hvis tiden tillader det, besøger vi Chihuly Garden and Glass, hvor der findes farverige glasinstallationer i forskellige former og størrelser skabt af glaskunstneren Dale Chihuly. I samme område ligger også Seattles ikoniske vartegn Space Needle. Tårnet blev designet til verdensudstillingen Seattle World's Fair i 1962. Det er kendt for sit futuristiske design og sin karakteristiske, spidse form, der minder om et rumskib.
   Overnatning i Seattle.

   Forplejning inklusive denne dag: Ingen. (Ca. 250 km)

  • Dag 17: Hjemrejse fra Seattle

   En storslået rejse har nået sin afslutning, og hjemrejsen mod Europa begynder. Afrejse fra Seattle og flyskift i Montréal før vi flyver mod København.

   Forplejning inklusive denne dag: Morgenmad på hotellet i Seattle samt forplejning på den oversøiske flyvning.

  • Dag 18: Hjemkomst til København

   Hjemkomst til København efter natflyvning over Atlanten.

  Mere om rejsen

  Rejsens højdepunkter

  Edmonton
  Hovedstad i den canadiske stat Alberta. Byen der har mere end 1 million indbyggere. Edmonton tjener som kultur og uddannelsescentrum for et enormt opland. Byen har en afslappet atmosfære, hvilket også afspejler sig i kælenavnet The Festival City. Edmonton er især kendt for det gigantiske West Edmonton Mall – verdens 3. største center.

  Jasper
  Den hyggelige by, der er beliggende midt i nationalparken af samme navn, er grundlagt i 1907. Byen blev opkaldt efter pelsjægeren Jasper Hawes. I byens lille charmerende centrum er det ikke usædvanligt, at store hjorte (elks) kommer spadserende for at græsse lidt i grøfter og parker.

  Jasper National Park og Maligne Lake
  Jasper National Park er med sine 10.878 km² den største nationalpark i Rocky Mountain. Parken byder både på gletsjere og imponerende natur. Et af højdepunkterne er sejlturen på den naturskønne sø Maligne Lake, hvor man betages af sceneriet. Ud over de flotte omgivelser er der også mulighed for at møde vilde dyr som f.eks. bjørne, elge, kronvildt, hulepindsvin og andre dyr.

  Icefield Parkway
  Betragtes som en af verdens smukkeste veje. Anlæggelsen af Highway 93 startede som et beskæftigelsesprojekt under tredivernes depression. Syd for Jasper ligger vejen ganske tæt på Rocky Mountains største gletsjer den 325 km² store Columbia Icefield, der er helt op til 365 meter tyk. Turen op på gletsjeren med en specialbygget snebus er en forunderlig oplevelse, der er inkluderet i rejsens pris. Den 230 km lange vejstrækning mellem Jasper og Lake Louise byder på en hel perlerække af enestående naturscenerier: graciøse vandfald, majestætiske bjerge og isblå gletsjere, der spejler sig i blanke søer.

  Lake Louise
  Den smukke smaragdgrønne sø ligger helt omkranset af monumentale bjerge med sneklædte tinder. Søen blev navngivet i 1882 af landmåleren Tom Wilson, der var den første hvide mand, der så søen. To år senere blev søen omdøbt til Lake Louise til ære for Dronning Victorias datter. Det er samme dronning, der har lagt navn til gletsjeren Victoria Glacier, der hænger som en kappe højt over den grønne sø. Skønt søen ser indbydende ud, så er det ikke en badesø – vandet er smeltevand og bliver aldrig varmere end 4 grader.

  Kelowna
  I dalen Okanagan Valley og ved Okanagansøen (okanagan betyder grizzlybjørn på indiansk) ligger British Columbias 3. største by Kelowna. Det varme klima og skråningerne ned mod søen er perfekte til dyrkning af vin. Vine fra Okanagan Valley har vundet flere internationale priser – til stor overraskelse for de mere kendte vinlande som f.eks. Frankrig, Chile osv. Der findes også mange frugtplantager med bl.a. ferskner.

  Vancouver
  Canadas tredjestørste by med knap 2 mill. indbyggere rangerer blandt verdens smukkest placerede storbyer - og ikke uden grund. Beliggenheden ved vandet og majestætiske, sneklædte bjerge gør byen til noget helt specielt. Den hyggelige gamle bydel Gastown danner en charmerende kontrast til den fremmedartede Chinatown. Stanley Park, der blev grundlagt allerede i 1886, er byens grønne åndehul med skov, strand, vilde fugle og egern samt totempæle og flot udsigt til Lion Gate Bridge.

  Juneau – Alaskas hovedstad
  Juneau har været Alaskas hovedstad siden 1906. Det usædvanlige ved denne hovedstad er, at den kun kan nås med fly eller skib – ingen veje forbinder Juneau med omverdenen. Byen ligger ved havets overflade – men bjergene rejser sig brat og gemmer på den gigantiske iskappe Juneau Icefield, hvorfra der flyder 30 gletsjere. En af disse er den smukke Mendenhall Glacier. Selve Juneau by er særdeles hyggelig med mange historiske huse – og sjove butikker.

  Icy Strait Point
  Når skibet ligger til havn ved Icy Strait Point – også kaldet Amerikas sidste vildmark - vil man uundgåeligt støde på Tlingit indianerne. I den nærliggende by Hoonah, er der et par små butikker der sælger hjemmelavet marmelade lavet af vilde bær samt indiansk kunsthåndværk. Naturen indbyder til skøn spadseretur i den tempererede regnskov og langs vandet. Store flokke af spækhuggere holder til i farvandet omkring Sitka – og ses endda af og til fra kysten. Skibet tilbyder hvalture.

  Sitka
  Byen ligger på Baranof Island langs det sydøstlige Alaska og har en fascinerende historie, som tidligere hovedstad i Russisk Amerika. Du kan se spor af denne arv i bygninger som St. Michael's Cathedral, en ikonisk russisk-ortodoks katedral fra det 19. århundrede. Byen er omgivet af fantastisk natur med bjerge, skove, og en fantastisk kystlinje og utallige små klippe-øer. Sitka har et levende kunstmiljø med lokale gallerier, kunst- og håndværksbutikker, der viser arbejdet fra lokale kunstnere inspireret af den majestætiske natur og den kulturelle arv

  Skagway
  Klondikes store gold rush blev starten på byen Skagway. De første både med guldgravere lagde til i den naturlige havn – for at starte den mere end 500 km lange tur over bjergene til de rige guldfelter. Der opstod hurtigt et lille samfund og især efter at jernbanen stod færdig i 1900, blev der tale om en egentlig by. I dag står byens historiske centrum stadig som i de gode gamle dage – og vidner om den store guldfeber.

  Hubbard Glacier
  Den største kælvende gletsjer på det nordamerikanske kontinent er et imponerende syn. Gletsjeren er 122 km lang og 10 km bred på det bredeste sted. Krydstogtskibet sejler så tæt på gletsjeren, som isen i vandet tillader – en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Fra vandet ses tydeligt hvordan denne flod af is har skåret sig vej gennem landskabet.

  Seward
  Den lille by med 3.000 indbyggere er opkaldt efter ildsjælen William H. Seward, der kæmpede en brav kamp for at få Alaska vristet fra Rusland. I Seward findes Mile 0, der markerer starten på Idatarod Trail, der i starten af 1900 tallet, var den eneste rute fra havnen i Seward og ind i Alaska. Byen er også endestation for Alaska Railroad, og de fleste af byens indbyggere arbejder enten for jernbanen – eller med fiskeri.

  Exit Glacier
  Exit Glacier er en ca. 4 km² ssmuk gletsjer beliggende i Kenai Fjords Nationalpark, 20 km fra Seward i Alaska. Den har længe været et symbolsk eksempel på de dramatiske ændringer, der sker i vores klima. Vandrestierne omkring gletsjeren byder på mange smukke udsigter, samtidig med at man bliver opmærksom på hvor hastigt gletsjeren trækker sig tilbage. Navnet "Exit Glacier" stammer fra at den udløber fra Harding Icefield, en enorm ismasse, der dækker over 777 kvadratkilometer.

  Anchorage
  Knap halvdelen af Alaskas knap 700.000 indbyggere bor i Anchorage, der er Alaskas største by. Alaska blev indlemmet i USA i 1912, men allerede inden da, var der tale om et etableret samfund. Anchorage voksede hurtigt – især da det blev vedtaget, at byen skulle være hovedsæde for jernbanen Alaska Railroad, der blev bygget i 1915 - 1923.

  I 1964 blev Anchorage ramt af et voldsomt jordskælv. Jordskælvet, der omtaltes som Good Friday Earthquake blev målt til hele 9,2 på Richterskalaen – og varede i næsten 5 minutter. Det frygtelige jordskælv dræbte 115 mennesker, jævnede en stor del af byen med jorden og store dele af kystnære brinker skred i havet.

  Anchorage er altså Alaskas eneste rigtige storby med alle de dertilhørende bekvemmeligheder, museer og shopping muligheder. Nogle mener, at den flotte by er en fremmed, der ikke hører til i Alaskas uspolerede natur – men ikke desto mindre er der et behov for at have et forsyningscenter, der kan opfylde både kulturelle og mere basale behov.

  Udflugt med vandflyver til Alaskas vildmark
  Mon ikke de fleste på et eller andet tidspunkt har siddet klistret til tv-skærmen og været fuldstændig opslugt af en naturudsendelse om vilde, fiskende bjørne. Her får du nu muligheden for at opleve dette på nært hold – om naturen vil.

  Udflugten starter i Lake Hood, som er den travleste base for vandflyvere i hele verden. Alene det at flyve med en vandflyver er en oplevelse, som ikke er mange forundt at prøve. Der venter en flot flyvetur, før der landes på en sø i vildmarken.

  Her håber vi naturligvis at opleve fiskende bjørne. De utallige laks svømmer op i floden og omdanner vandet til et gigantisk spisekammer for de store brune bjørne. Bemærk at vi flyver derhen, hvor der er den største chance for at se bjørne, men det er fri natur og der er ingen garanti.

  På afgangen i juni flyver vi typisk til Brook Falls i Katmai National Park. Ved et lille vandfald er der bygget træbroer langs flodbredden. Om naturen vil, kan vi her stå og betragte bjørne fiske laksene, idet laksene forsøger at springe op ad det lille vandfald. Udflugten køres uden rejseleder. Af sikkerhedsmæssige årsager flyves der ikke ved dårlig sigtbarhed - i så fald vil det indbetalte beløb blive refunderet. Husk udflugten skal bestilles sammen med rejsen (begrænset antal pladser) og senest 3 mdr. før afrejse.

  På afgangen i juli flyver vi til smukke Lake Clark National Park. Vi lander på søen Crescent Lake i Lake Clark National Park. I mindre både sejler vi rundt på Crescent Lake, og ser forhåbentlig fiskende bjørne ved søbredden. Grundet den beskedne kapacitet i de små fly kan det ske at gruppen deles i 2 og udflugten dermed køres over 2 dage. Udflugten køres uden rejseleder. Af sikkerhedsmæssige årsager flyves der ikke ved dårlig sigtbarhed - i så fald vil det indbetalte beløb blive refunderet. Husk udflugten skal bestilles sammen med rejsen (begrænset antal pladser) og senest 3 mdr. før afrejse.

  Seattle
  Byen, der hviler ved bredden af Puget Sound og omgivet af de majestætiske Cascade-bjerge, er kendt for sit skiftende vejr – men også for nogle af verdens mest indflydelsesrige virksomheder som Microsoft, Amazon og Boeing, hvilket har bidraget til byens ry, som et teknologisk knudepunkt. Der bor ca. 750.000 mennesker i byen, hvis vartegn er er det futuristiske tårn Space Needle.

  Skibe

  • Dag 1-2

   Coast Edmonton Plaza Hotel

   Dejligt hotel centralt beliggende i Edmonton. Hotellet har bar, restaurant, fitnesscenter og pool. Pæne, rummelige værelser med wi-fi, kaffemaskine med kaffe, hårtørrer, strygefaciliteter og sikkerhedsboks.

   Tre-personers værelse
   Vi gør venligst opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  • Dag 2-4

   Becker's Chalets

   Godt hotel lidt syd for Jasper. Hotellet har bar og restaurant. Pæne værelser med køleskab samt kaffe- og te-faciliteter.

   Tre-personers værelse
   Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

   BarJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   RestaurantJa
  • Dag 4-5

   Days Inn Golden

   Godt turistklassehotel med restaurant, fitnesscenter, sauna og indendørs pool. Pæne værelser med hårtørrer samt kaffe og te faciliteter.

   Tre-personers værelse
   Vi gør venligst opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

   FitnessrumJa
   HårtørrerJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   RestaurantJa
   SaunaJa
  • Dag 5-6

   Ramada Kelowna

   Godt hotel med minimarked, café, fitnesscenter og indendørs pool. Pæne værelser med sikkerhedsboks, hårtørrer samt kaffe- og tefaciliteter.

   Tre-personers værelse
   Vi gør venligst opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

   FitnessrumJa
   HårtørrerJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   VærdiboksJa
  • Dag 6-7

   Rosedale on Robson

   Rosedal on Robson har i alt 217 værelser med køkkenfaciliteter. Her er der mulighed for at nyde hotellets indendørs pool, dyrke lidt motion i fitnessområdet, få varmen i saunaen eller slappe af i et boblebad. Hotellet er centralt placeret i Vancouver på Robson Street, en af byens mest livlige gader. Dette giver nem adgang til shopping og restauranter.

   Afstand til centrumGåafstand
   AirconditionJa
   BarJa
   BoblebadJa
   ElevatorJa
   FiresengsværelseJa
   FitnessrumJa
   Handicap-venligtJa
   HaveJa
   HårtørrerJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   KøleskabJa
   RestaurantJa
   SaunaJa
   Strygejern og strygebrætJa
   TVJa
   VaskeriserviceJa
   VærdiboksJa
   Wi-fiJa
  • Dag 7-14 - Krydstogt

   Radiance of The Seas fra Royal Caribbean Cruise Lines

   Skibet
   Ferier, der kombinerer flotte oplevelser på land med et skønt krydstogt, bliver mere og mere populære - med god grund. Du befinder dig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens du sover. Skibet sejler hovedsageligt om natten – dermed er der ingen spildtid på transport, og dagene kan bruges på oplevelser. Et krydstogt er også en behagelig rejseform. Der skal ikke pakkes kuffert hver dag, omgivelserne er smukke og maden er lækker.

   På skibet Radiance of the Seas kan der være ca. 2.500 passagerer, der betjenes af 859 besætningsmedlemmer. Skibet er næsten 300 meter langt og består af 13 etager eller dæk. Det kunne lyde ganske uoverskueligt, og måske give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det slet ikke.

   Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter. Dette gælder dækkene 2, 3, 7, 8, 9 og 10. På skibet er der ude foran et stort teater, der hedder Aurora. Det fylder forenden på dækkene 4, 5 og 6. Hovedrestauranten, som hedder Cascade, ligger bagerst i skibet på dækkene 4 og 5. I midten på dæk 4 er der kahytter, og på dæk 5 er der en forretningsarkade i midten. På dæk 6 er der en række mindre restauranter og barer. Skibet har ligeledes et stort fitnesscenter med havudsigt samt et spa-område, der ligger i den forreste del af skibet på dæk 11 og 12. På dæk 11 er der desuden et solarium og både indendørs og udendørs pool. Bagerst på dæk 11 er der det store caféteria, som hedder Windjammer. På dækkene 12 og 13 er der barer, lounges samt en minigolfbane.

   Krydstogt – kahytter
   Alle kahytter ombord på Radiance of the Seas er af lidt ældre dato men pæne og rummelige med aircondition, eget bad og toilet, lille skrivebord, hårtørrer, TV, telefon, sikkerhedsboks samt to senge eller en dobbeltseng. De udvendige kahytter har et vindue – dette kan være et stort, rundt vindue. Balkonkahytterne har privat balkon.

   Krydstogt – forplejning
   I den store restaurant Cascade er der reserveret borde til os til middagen. Her sidder vi ved samme borde hver dag – og har de samme tjenere til at servicere os. Har du ikke lyst til at spise der, kan du vælge at spise i det store caféteria, Windjammer. Her er er der mulighed for at tage maden med ud på dækket. Herudover er der en række mindre specialrestauranter, hvor du kan spise mod et mindre tillæg. Det er også muligt at bestille room-service mod et lille gebyr. I solariet, ved den indendørs pool, er der en lille café, hvor der er sent åbent. Her findes også en tag-selv bar med juice, vand, kaffe og te.

   Krydstogt - drikkepakke
   Drikkevarer købes let om bord ved at vise dit nøglekort. Du kan med fordel købe en drikkepakke i rederiets app – dette giver adgang til drikkevarer ad libitum i den ønskede kategori. Der er krav om at gæster der bor i samme kahyt også har den samme drikkepakke.


   Royal Caribbean tilbyder følgende drikkepakker:

   Classic Soda-pakken
   Pris fra 16 USD/dag

   Indeholder følgende:

   • sodavand fra dispenser
   • Coca-Cola Freestyle®-drikkevarer
   • Coca-Cola®-souvenirkrus.

   Refreshment-pakken
   Pris fra 35 USD/dag

   Indeholder følgende:

   • Premium kaffe og -te
   • vand på flaske
   • frisk appelsinjuice
   • alkoholfri cocktails
   • sodavand fra hane/Coca-Cola Freestyle®-drikkevarer
   • Coca-Cola®-souvenirkrus

   Deluxe-pakken
   Pris fra 76 USD/dag

   Indeholder følgende:

   • cocktails, spiritus, likør, øl (maks. 13 USD/drik)
   • vin på glas (maks. 13 USD/glas)
   • alkoholfri drikkevarer
   • vand på flaske
   • Premium kaffe og -te
   • sodavand fra hane/Coca-Cola Freestyle®-drikkevarer
   • juice/alkoholfri drikkevarer
   • Coca-Cola®-souvenirkrus
   • 20 % rabat på vinflasker, der koster mere end 100 USD
   • 40 % rabat på vinflasker, der koster under 100 USD

   Drikkepakken kan også anvendes i Royal Caribbeans private havne i Labadee og CocoCay, hvis disse destinationer indgår i krydstogtet. Drikkepakken kan også købes om bord efter den første dag, så længe der er mindst 4 dage tilbage af krydstogtet. Prisen opkræves kun fra og med den dag, hvor pakken bestilles. Serviceafgift er inkluderet. Pakken inkluderer ikke drikkevarer i minibaren, dåsesodavand, juice på flaske eller i souvenirglas, specialøl eller særligt dyre mærker.

   Priserne er med forbehold for ændringer.

   Krydstogt – underholdning
   På skibet foregår der hele tiden noget og det er nemt at orientere sig om dagens program i din app på telefonen. Hovedattraktionen er naturligvis de store shows i hovedteatret, Aurora. Det er forskellige shows hver aften. Desuden er der optræden, dans, foredrag, demonstrationer samt meget andet rundt omkring på skibet.

   Krydstogt – påklædning
   Påklædning på en skibsrejse, som denne er generelt praktisk. Dog klæder man om til almindeligt pænt tøj, hvis man spiser andre steder end buffetrestaurant eller café.

   Krydstogt – wi-fi
   Skibet har investeret i egne satellitter. Det er tilgængeligt på alle deres skibe, men mod et ret højt gebyr. Wi-fi kan tilkøbes i app eller om bord.

   Krydstogt – betaling
   Ved check-in i app, oprettes en cruise-konto med et kreditkort. Herefter skal du blot vise dit nøglekort samt kvittere, hvis du køber noget om bord. Den sidste dag om bord leveres en regning til kahytten.

   Krydstogt – udflugter
   I rederiets app er det let at se hvilke udflugter rederiet tilbyder i de forskellige havne. Her kan du også let bestille udflugterne. Gislevs rejseleder tilbyder forskellige oplevelser i alle havnebyer. Dette er gratis – du betaler kun for evt. transport og entré.

   Krydstogt – ændring af sejlrute
   Rederiet forbeholder sig ret til at ændre i sejlruten. Uvejr og andre uforudsete hændelser kan medføre ændringer af havne og rute. Ved meget høj sø er landgang ved brug af tenderbåde ikke muligt af sikkerhedsmæssige årsager.

  • Dag 14-16

   Hilton Anchorage

   3,5-stjernet hotel med 600 værelser. Hotellet har 31 etager og råder over en indendørs swimmingpool. Hotellet har restauranten Hooper Bay Cafe, der serverer amerikanske retter og er åben til morgenmad, frokost og middag.

   AirconditionJa
   BarJa
   ElevatorJa
   FiresengsværelseJa
   Handicap-venligtJa
   HårtørrerJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
   KaffebarJa
   LoungeJa
   RestaurantJa
   Strygejern og strygebrætJa
   TVJa
   Wi-fiJa
   Afstand til centrum0 meter
   BoblebadJa
   ElkedelJa
   FitnessrumJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   KøleskabJa
   TresengsværelseJa
   VærdiboksJa
  • Dag 16-17

   Courtyard Seattle Downtown/Pioneer Square

   Hotellets moderne og elegante design skaber en indbydende atmosfære, der giver gæsterne en følelse af hjemlig hygge. Værelserne er smagfuldt indrettet med alle moderne bekvemmeligheder, der sikrer et behageligt ophold. Beliggenheden er perfekt for at udforske Seattle. Pioneer Square's historiske charme og nærheden til byens vartegn som Pike Place Market og Seattle Waterfront gør det til det ideelle udgangspunkt for at opleve byens

   Tre-personers værelse
   Vi gør venligst opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

   Afstand til centrumGåafstand
   AirconditionJa
   BarJa
   ElevatorJa
   FitnessrumJa
   Handicap-venligtJa
   HårtørrerJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   KøleskabJa
   RestaurantJa
   TVJa
   VaskeriserviceJa
   VærdiboksJa
   Wi-fiJa

  Kort

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  21-06-2025Se afrejsetider 18 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 842.998,-Bestil
  05-07-2025Se afrejsetider 18 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 844.998,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bagage

   Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen)samt en håndbagage på max 12 kg KLM (Max 55 x 40 x 20 cm).

   Bemærk at kufferten ikke må være aflåst, med mindre der er tale om særligt godkendte lufthavnslåse. 

  • Bus

   Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads på denne rejse.  

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Drikkepenge

   Det er kutyme at give drikkepenge. Påregn 15% på restaurant/bar samt $1-3 til stuepige og chauffør pr person pr dag.

  • Drikkevand

   Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

  • Elektricitet

   Der er 110 V. Stikkontakter kræver stik med to flade ben - medbring rejsestik. 

  • Entréer

   Alle entréer i flg. program er inkluderet i rejsens pris, f.eks. Banff National Park, Jasper National Park, Sejltur Maligne Lake, Snowcoach Icefield Parkway og Vinsmagning i Kelowna. 

  • ESTA

   Ved bestilling, af en rejse til Canada og USA, vil du have følgende to valgmuligheder mht. det påkrævede ESTA:

   ESTA Valgmulighed 1
   Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster $21, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA

   Vejledning til udfyldning af ESTA
   Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60 eller mere. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
   Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.
   Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.
   Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.
   Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København. Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00. Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse.

   Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

   ESTA Valgmulighed 2
   Du betaler kr. 400 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

  • eTA

   Ved bestilling, af en rejse til Canada og USA, vil du have følgende to valgmuligheder mht. det påkrævede eTA:

   eTA: Valgmulighed 1
   Du udfylder selv din eTA ved at klikke dig ind på følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
   Dette koster pt. CAD 7, som du skal betale med kreditkort. Vi anbefaler at du laver din eTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at eTA udfyldes korrekt og manglende eTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til Canada. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din eTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til eTA.

   Vejledning til udfyldning af eTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder eTA-registrering mod et ekstra gebyr. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger den officielle hjemmeside http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Alle felter, der er markeret med en stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/ eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne. Når din eTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god idé at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

   Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en eTA. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i Canada end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den canadiske ambassade i København.

   Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af eTA, skal du kontakte den canadiske ambassade på tlf. 33 48 32 00.

   Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din eTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i Canada, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt eTA.

   eTA: Valgmulighed 2
   Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din eTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det er vigtigt at du indsender kopi af pas samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen). Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt eTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din eTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Fly

   Der flyves med KLM/Air France/Delta. Der er et flyskift på udrejsen og på hjemrejsen. Der er kun forplejning inkluderet på den oversøiske flyvning. Flyvetiden på den oversøiske strækning er ca. 9,5-10,5 timer.

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Information om Københavns Lufthavn

   Adresse
   Lufthavnsboulevarden 6
   2770 Kastrup

   Læs mere her: Københavns lufthavn

   Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

   GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

  • Kreditkort

   Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

  • Krydstogtskibet

   På dag 7 - 13 sejler vi med Radiance of The Seas fra Royal Caribbean Cruise Lines.

   Vigtigt vedr. check in på Royal Caribbean Cruise Line (skal gøres inden afrejse)

   • Du skal hente appen Royal Caribbean International i App Store på din mobiltelefon og oprette en profil. 
   • Herefter skal du lave log-in, her skal du bruge dit reservationsnummer, som du kan få oplyst ved at kontakte Gislev. Dette reservation ID står også på din cruise-billet, som du modtager ca. 10 dage før afrejse.
   • Når du bliver spurgt om, hvornår du tjekker ind, vælger du tidsintervallet 12.30 – 13.00 (eller det der er tættest på).
   • Du kan færdiggøre mange af siderne allerede nu, dog med undtagelse af sidste side, som omhandler helbred.
   • 24 timer før afsejling: Udfyld helbredserklæring og færdiggør check in.
   • Efter endt check in får du en stregkode, som skal vises inden ombordstigning.

   I denne app kan du f.eks. også bestille udflugter og drikkepakker med lidt forkøbsrabat. Du kan også se sejltider, dagsprogram, bestille bord på restauranter og meget andet. Skulle det drille med at downloade app, kan rejselederen være behjælpelig på rejsen.

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mobiltelefon

   Kan benyttes uden problemer. Husk at slå mobildata og roaming fra.

  • Moms

   Alle priser i forretninger i Canada og USA er uden moms (GST). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat men ligger på ca. 7-15 %.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Påklædning

   Medbring sommer tøj og en lun trøje og en let jakke. Gerne praktisk tøj - lag på lag og gode sko. 

  • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

   Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

  • Rejseleder

   Rejselederen er med på hele rejsen fra København.

  • Shopping

   Indiansk kunsthåndværk.

  • Tidsforskel

   Der er 6 timers tidsforskel. Danmark er foran.

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

  • Toldregler

   Fra Danmark til Canada må man indføre 200 cigaretter og 1,1 liter spiritus eller 1,1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må man indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i Canada til en værdi af max. 3.250 kr. 

   Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

  • Vaccinationer

   Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

   Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

  • Valuta

   En amerikansk dollar er ca. 7,50 kr (1/10 2022). En canadisk dollar er ca. 5,52 kr. (1/10 2022).Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til dollars på turen.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vejret

   Generelt mildt vejr, med dagstemperaturer på 17-23°C. Læs mere om vejret i f.eks. i Vancouver 

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Visum

   Der kræves ikke visum for danske statsborgere. Se under ESTA og eTA.

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu