Skip to main content

Rejse i Canada og krydstogt i Alaska

-
Canadas Rocky Mountains, Alaskas bjørne og gletsjere

Canada-Alaska med krydstogt

Tag med på en flot rejse til Canada og Alaska, som kombinerer det bedste af det vestlige Canada med et flot krydstogt til Alaska.

Rejsen starter i Edmonton, der giver let adgang til flotte naturoplevelser i Jasper National Park. Den imponerende Icefield Parkway er endeløse panoramaer – her afløser smukke søer og gletsjere hinanden.

De forskelligartede oplevelser byder også på vinsmagning i frodige Kelowna. Fra en af verdens smukkest beliggende byer, Vancouver, tager et flot krydstogt sin begyndelse. Den ene imponerende naturoplevelse afløser den anden. Her sejles tæt på gletsjere og lægges til ved små charmerende byer – bl.a. Alaskas hovedstad Juneau, hvortil man kun kan komme med skib eller fly.

Naturen næsten eksploderer i den korte sommer, netop når vi besøger området. Helt unik er laksens vandring op til gydestederne. Dette er højsæson for at opleve bjørne. Snyd ikke dig selv for den helt enestående mulighed for at tage på udflugt med vandflyver – langt ud i vildmarken - hvor du om naturen vil oplever bjørne fiske laks.

Glæd dig til

 • Oplev Rocky Mountains, kør med specialbus ud på Athabasca Gletsjeren
 • Frodige Kelowna med vinsmagning i Canadas Frugthave
 • 8 dages krydstogt langs Alaskas kyst med fuld forplejning
 • Oplev gletsjere, gamle guldbyer og Alaskas hovedstad Juneau
 • Vi tilbyder også en tur til vildmarken med vandflyver
 • Mulighed for at opleve bjørne på laksefiskeri
 • Dansk rejseleder med på hele rejsen – det er din tryghed

Inkluderet i rejsens pris

 • 9 x morgenmad
 • 8 dages krydstogt med fuld forplejning inkl. kaffe, te, juice og vand
 • Drikkepenge på skibet (ekskl. drikkepenge ved køb af vin/øl/drinks)
 • Alle udflugter jf. program
 • Oplevelser med rejseleder i alle havnebyer
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

  • Dag 1: Udrejse til Edmonton

   Afrejse fra København. Flyskift før vidererejse til Edmonton. Ankomst til Edmonton samme dag. Overnatning i Edmonton.

   Forplejning inklusiv denne dag: Ingen.

  • Dag 2: Kørsel til Jasper ”Porten til Rocky Mountains”

   Edmonton, der er hovedstaden i den canadiske delstat Alberta, har ca. 1 million indbyggere. Byen blev grundlagt i 1795, da Hudsons Bay Company oprettede en handelsstation på stedet. Kort byrundtur i Edmonton.

   Spændende besøg i Fort Edmonton, hvor historien fra 1885 til 1920 bliver levendegjort.

   Herfra til Jasper, hvor vi overnatter.

   Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 360 km).

  • Dag 3: Rocky Mountains, Jasper National Park, og sejltur på Maligne Lake

   Hele dagen bruges i Jasper National Park, hvor der er inkluderet en sejltur på den betagende sø Maligne Lake. Sejlturen der varer 1,5 time, bringer os til den sagnomspundne Spirit Island – hør den spændende historie fra rejselederen. God tid til at nyde de imponerende bjergmassiver der omgiver søen. Overnatning i Jasper.

   Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 75 km).

  • Dag 4: Icefield Parkway, Athabasca Gletsjeren

   Et af turens mange højdepunkter venter, når vi kører ad Icefield Parkway med dens perlerække af betagende udsigter. Vi kører i alt 230 km fra Jasper til Lake Louise ad den berømte vej. St

   Strækningen anses for at være én af de smukkeste i hele verden, hvor bjerge, spejlblanke søer og op mod 600 gletsjere afløser hinanden i en lang række af helt utrolige naturscenerier.

   Midtvejs skiftes bussen ud med et gigantisk specialkøretøj og vi kører op på Athabasca Glacier. Denne gletsjertunge er en del af den 325 km2 store gletsjer Columbia Icefield. Når vi kommer op på gletsjeren, stopper det store køretøj, og der er mulighed for at komme ud og mærke isen under fødderne.

   Kort stop ved Lake Louise, før der fortsættes til Golden, hvor der overnattes. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 370 km).

  • Dag 5: Vinsmagning i Kelowna – Canadas frugthave

   Fra de barske Rocky Mountains køres til frodig Kelowna – også kaldet Canadas frugthave. Her må man forundret betragte de mange frugtplantager og vingårde.

   Vi gør et stop ved en af vingårdene, hvor der er inkluderet en vinsmagning. Skønt Canada ikke betragtes som en vinnation, så har de canadiske vine fra Kelowna vundet flere priser. Overnatning i Kelowna.

   Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 345 km).

  • Dag 6: Gennem kystbjergene, langs Fraser River til Vancouver ved Stillehavskysten

   Vi fortsætter vestover, og snart skal vi krydse de maleriske kystbjerge, den vestligste del af Rocky Mountains. Ved byen Hope møder vi den mægtige Fraser River, der er den største flod i British Columbia. Den har snoet og ædt sig gennem The Rockies over en strækning på mere end 1000 km. Her ved Hope munder den ud i den stadig bredere flodslette, som strækker sig det sidste stykke ud til Stillehavet. Det barske og storslåede landskab afløses af det frodige og flade land, som vi kører igennem ud til kysten.

   Vi kører lige nord for grænsen til USA og kommer først på eftermiddagen ind i en af de smukkest beliggende storbyer i verden, Vancouver.

   Vel ankommet stifter vi bekendskab med byen på en byrundtur. Vi skal opleve Gastown, den ældste del af byen med den smukt placerede Canada Place, som summer af liv fra krydstogtskibe og den travle lufthavn for vandflyvere.

   Vi kører gennem Chinatown, den største kinesiske by uden for Kina, og besøger naturligvis også Stanley Park. Dette er en stor, grøn oase midt i millionbyen, der bl.a. rummer en stor samling af indianske totempæle indsamlet langs den canadiske Stillehavskyst.

   Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 385 km).

  • Dag 7: Vancouver, udsejling fra Vancouver gennem Lions Gate og op gennem Georgia Strædet mod Seymour Narrow

   Vi starter dagen i ro og mag, inden rejselederen holder et informationsmøde om krydstogtskibet midt på formiddagen. Efterfølgende kører vi til havnen og går ombord på Radiance of the Seas, det store og flotte krydstogtskib, som skal være rammen om de store oplevelser, der ligger foran os.

   Turen op langs Canadas og Alaskas vestkyst starter med udsejling fra Vancouver under den imponerende Lions Gate Bridge. Vi fortsætter gennem Georgia Strædet, som skiller Vancouver Island fra fastlandet. Som vi sejler, bliver det smallere og smallere, indtil vi ved Seymour Narrows når det smalleste sted i strædet.

   Her er tidevandet så kraftigt, at afsejlingen fra Vancouver afpasses, så stedet passeres, når tidevandet vender.

   Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad på hotellet og helpension fra ombordstigning på skibet.

  • Dag 8: Til søs. Oplev det komfortable skib og nyd sejladsen gennem smukke Inside Passage

   Dagen tilbringes på havet. Brug tiden på at lære det komfortable skib at kende. Der vil også være en lang række forskellige arrangementer rundt omkring på skibet i løbet af dagen. Lige fra aktiviteter i det store fitnesscenter til koncerter, shows og foredrag i en af de mange lounges eller i det store teater.

   Det er også tid til at se på hvilke udflugter, du kunne være interesseret i, de steder, hvor skibet lægger til. Du kan også vælge blot at nyde den friske luft på havet. Hold øje med tegn på hvaler og følg konturerne af kystens bjerge og skove, som passerer i skiftende afstande.

   Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 9: Alaskas hovedstad, Juneau

   Velkommen til den vel nok mest fantastiske hovedstad, man kan forestille sig. Omgivet af vilde bjerge med iskapper og dybe fjorde, kan du kun komme til og fra Juneau med fly eller skib. Juneau også kaldet Lille San Francisco blev grundlagt i 1880 efter et stort guldfund.

   Tæt på byen er der stadig en aktiv guldmine, men rollen som Alaskas hovedstad er dog en større og mere sikker indtægtskilde for byen - sammen med turisme. Det er en spændende by, placeret smukt mellem høje bjerge og dybe fjorde.

   Vores skib lægger til for enden af South Franklin Street, byens hovedgade. Her er der nem adgang til Mount Roberts Tramway (tilkøb), en svævebane, som løber ca. 700 m op ad bjerget Mount. Roberts. Herfra er der en fantastisk udsigt ud over Juneau. Der er forskellige forretninger og andre attraktioner samt et net af vandrestier. Gislev anbefaler en udflugt til Mendenhall gletsjeren (tilkøb). Denne gletsjer udspringer fra den enorme Juneau iskappe og falder ned i Mendenhall søen.

   På vejen derud besøges Macauley lakseopdræt, hvor du ser laksene stå i kø for at komme op af laksetrappen. Endvidere ser du, hvordan man arbejder med at opdrætte vilde laks, som senere støtteudsættes i havet. Rejselederen går en lille rundtur med de, der ønsker det i bykernen, som bl.a. tager os forbi Red Dog Saloon og Alaska State Capitol.

  • Dag 10: Icy Strait Point – Regnskov og hvaltur

   Her venter endnu en stor oplevelse. Ved Icy Strait Point ligger skibet for anker, og transporten til og fra land foregår i nogle af de store redningsbåde. Når vi kommer i land finder vi en tidligere konservesfabrik, som i dag indeholder et lille museum og nogle butikker. Gå en lille tur i regnskoven eller tag bussen ind til Hoonah, den største Tlingit landsby i Alaska.

   Her anbefaler Gislev en hvalsafari (tilkøb). På en ca. 2 1/2 times sejltur langs kysten er der righoldige muligheder for at observere havets dyreliv. Turen går til Point Adolpus. Her er der rigtig mange pukkelhvaler, og du får 100$ tilbage, hvis der - mod forventning - ikke spottes hvaler.

   Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 11: Sitka, Alaska –indiansk kultur, dyreliv og regnskov

   Vi ankommer til Sitka i Alaska om morgenen. Sitka er et ø-samfund omgivet af smuk natur. Her mødes havet, bjergene og den tempererede regnskov. Her stortrivedes kunst og traditionel indiansk kultur side om side.

   Området er kendt for et overdådigt dyreliv og bjørne, hvivhovedede ørne er ikke et særsyn ligesom der her findes alle 5 arter af Alaska vildlaks. Der er mange udflugts- og aktivitetsmuligheder.

   Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 12: Skagway - Guld og gyldne dage

   For enden af den smukke Lynn Kanal ligger Skagway. Byen opstod fra den ene dag til den anden i slutningen af 1890´erne efter at der var fundet guld i Klondyke. Centrum af Skagway er nærmest et stort frilandsmuseum, men fyldt med liv. Rejselederen går en byrundtur og fortæller om livet i byen, da guldfeberen var på sit højeste.

   Endvidere anbefaler Gislev en af verdens mest fantastiske togture. Tag med White Pass and Yukon Railways (tilkøb) på en fantastisk tur gennem dalen og ind over White Pass. Samme spor som guldgraverne fulgte på vej mod guldfelterne i Klondyke. Over en strækning på blot 32 km føres skinnerne fra havets overflade op over White Pass i næsten 900 m højde.

   Toget passerer lodrette klipper, gamle broer, tunneller og kører til sidst gennem et alpint landskab til stationen Fraser, der ligger i British Columbia ved siden af Bernhard Lake.

   Turen tilbage til Skagway kan ske med bus via Alaska Highway. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Skagway gennem Lynn kanalen. Her forlader vi skærgårdsområdet med de mange fjorde, store og små øer.

   Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 13: Hubbard Gletscheren

   Dagen tilbringer vi til søs. Vi er ude på åbent hav og sejler langs den såkaldte gletsjerkyst. Her går skibet ind gennem Yakutat bugten, som ender i en fjord. Som vi sejler ind, kan vi se mere og mere is i fjorden, jo nærmere vi kommer til dagens helt store oplevelse, Hubbard gletsjeren.

   Vi sejler så tæt på, som det er forsvarligt, og her ligger skibet og drejer stille og roligt rundt, så alle får rig lejlighed til at betragte den smukke og storslåede gletsjer.

   Ind imellem vil vi sikkert høre en rullende torden, gletsjeren kælver. Store isblokke løsriver sig fra den næsten 75 m høje isvæg og styrter i havet.

   Når vi har set os mætte på denne storslåede natur, sætter skibet kurs mod åbent hav.

   Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet.

  • Dag 14: Seward

   Tidligt om morgenen lægger skibet til i den lille by Seward, beliggende på Kenai halvøen. Seward er en af de ældste byer i Alaska – og med sin smalle fjord og smukke bjerge, også en af de byer med den flotteste beliggenhed.

   Efter morgenmaden er det tid til, at vi går fra borde og hilser farvel med skibet. På vej til Alaskas største by, Anchorage lægger vi vejen forbi Alaskas mest besøgte turistseværdighed Portage Glacier. Gletsjeren, der er en del af Chugach National Forest, ender i søen Portage Lake.

   Vel ankommet til Anchorage forsætter vi dagen med en byrundtur. Anchorage opstod omkring år 1900 som teltlejr for jernbanearbejdere. Hurtigt voksede der en by op, men i 1964 var byen udsat for det næststørste jordskælv i historisk tid. Derfor er størsteparten af bykernen ret ny, og her oppe finder vi skyskrabere som det eneste sted i Alaska.

   En bykerne i en storby med en usædvanlig beliggenhed – blot 30 minutters kørsel fra vild natur, høje bjerge, brusende floder og gletsjere. Det er ikke ualmindeligt at se vilde dyr især elge og til tider ulve eller bjørne i byens store parker. I sandhed et kontrastrigt sted.

   Vi kører en byrundtur, som også omfatter Earthquake Park, hvor vi hører om de hændelser i 1964, som har sat sit præg på byen.

   Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad på skibet. (Ca. 205 km)

  • Dag 15: Udflugt med vandflyver til fiskende bjørne i Alaskas vildmark

   Rygmarven i størsteparten af naturens cyklus i dette smukke og barske land er laksens vandring. Efter 6-7 år i havet vandrer laksen tilbage til det sted, hvor den i sin tid blev klækket for at yngle – og dø.

   Der er tale om millioner og atter millioner af laks, en kæmpe proteinressource, som gør at bjørne, ræve, ørne og andre dyr og fugle kan æde sig så mætte, at de enten kan klare den lange rejse mod syd i efteråret, eller kan overvintre i Alaskas barske vinter.

   Denne dag byder på en helt enestående mulighed for at komme tæt på dette kolossale drama. Med vandflyver flyves ud i vildmarken, hvor vi lander på en sø i det sydvestligste hjørne af Alaska. Flyveturen over dette øde område er i sig selv en oplevelse. I campen hvor vi lander, starter vi med et obligatorisk kursus i, hvordan man optræder i et område med bjørne. Overalt hvor vi færdes, er der rangers til at beskytte os, så vi oplever kombinationen af den vilde natur og absolut sikkerhed. Dagens højdepunkt er, når vi på tætteste hold oplever disse vældige kodiakbjørne.

   Mange naturfilm om bjørne er optaget her, hvor der kun tillades et begrænset antal besøgende. Gislev har lagt rejsen til Alaska på det tidspunkt, hvor antallet af laks er størst, og dermed også antallet af bjørne kulminerer. Denne udflugt skal bestilles sammen med rejsen og er ikke inkluderet i rejsens pris.

   Udflugten varer 12 timer, og prisen inkluderer vandflyver t/r, frokost og information ved en parkbetjent. Ønsker du ikke at tilkøbe denne udflugt, er dagen til fri disposition enten til afslapning eller oplevelser på egen hånd. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (0 km).

   NB. Grundet de små fly kan det ske, at gruppen deles i to, og at udflugten dermed køres over to dage. Af sikkerhedsmæssige årsager flyves der ikke hvis sigtbarheden er meget dårlig ind over bjergene. Hvis turen aflyses refunderes det indbetalte beløb.

  • Dag 16: Byrundtur Anchorage, Alaskas største by

   Vi fortsætter udforskningen af Anchorage, denne gang til fods. Vi skal se startlinien for det legendariske Idarot, verdens hårdeste hundeslædeløb. Startlinien er markeret af en statue af den berømte slædehund Balto.

   Inkluderet i byrundturen er entréen til det nye store museum i Anchorage, hvor spændende og let forståelige udstillinger illustrerer Alaska og livet der før og nu. Eftermiddagen er fri til egne oplevelser.

   Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad.

  • Dag 17: Hjemrejse

   En storslået rejse har taget sin afslutning og hjemrejsen mod Europa begynder. Afrejse fra Anchorage til Seattle, hvor der er flyskift, før vi flyver mod Europa.

   Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad på hotellet i Anchorage.

  • Dag 18: Hjemkomst

   Ankomst til Amsterdam, hvor der er flyskift, før vi flyver det sidste stykke hjem til Danmark.

  Mere om rejsen

  Rejsens højdepunkter

  Edmonton
  Hovedstad i den canadiske stat Alberta. Byen der har mere end 1 million indbyggere. Edmonton tjener som kultur- og uddannelsescentrum for et enormt opland. Byen har en afslappet atmosfære, hvilket også afspejler sig i kælenavnet The Festival City. Edmonton er især kendt for det gigantiske West Edmonton Mall – verdens 3. største center.

  Jasper
  Den hyggelige by der er beliggende midt i nationalparken af samme navn, er grundlagt i 1907. Byen blev opkaldt efter pelsjægeren Jasper Hawes. I byens lille charmerende centrum er det ikke usædvanligt, at store hjorte (elks) kommer spadserende for at græsse lidt i grøfter og parker.

  Jasper National Park og Maligne Lake
  Jasper National Park er med sine 10.878 km² den største nationalpark i Rocky Mountain. Parken byder både på gletsjere og imponerende natur. Et af højdepunkterne er sejlturen på den naturskønne sø Maligne Lake, hvor man betages af sceneriet. Ud over de flotte omgivelser er der også mulighed for at møde vilde dyr som f.eks. bjørne, elge, kronvildt, hulepindsvin og andre dyr.

  Icefield Parkway
  Betragtes som en af verdens smukkeste veje. Anlæggelsen af Highway 93 startede som et beskæftigelsesprojekt under tredivernes depression. Syd for Jasper ligger vejen ganske tæt på Rocky Mountains største gletsjer den 325 km² store Columbia Icefield, der er helt op til 365 meter tyk. Turen op på gletsjeren med en specialbygget snebus er en forunderlig oplevelse, der er inkluderet i rejsens pris. Den 230 km lange vejstrækning mellem Jasper og Lake Louise byder på en hel perlerække af enestående naturscenerier: graciøse vandfald, majestætiske bjerge og isblå gletsjere, der spejler sig i blanke søer.

  Lake Louise
  Den smukke smaragdgrønne sø ligger helt omkranset af monumentale bjerge med sneklædte tinder. Søen blev navngivet i 1882 af landmåleren Tom Wilson, der var den første hvide mand, der så søen. To år senere blev søen omdøbt til Lake Louise til ære for Dronning Victorias datter. Det er samme dronning, der har lagt navn til gletsjeren Victoria Glacier, der hænger som en kappe højt over den grønne sø. Skønt søen ser indbydende ud, så er det ikke en badesø – vandet er smeltevand og bliver aldrig varmere end 4 grader.

  Kelowna
  I dalen Okanagan Valley og ved Okanagansøen (okanagan betyder grizzlybjørn på indiansk) ligger British Columbias 3. største by Kelowna. Det varme klima og skråningerne ned mod søen er perfekte til dyrkning af vin. Vine fra Okanagan Valley har vundet flere internationale priser – til stor overraskelse for de mere kendte vinlande som f.eks. Frankrig, Chile osv. Der findes også mange frugtplantager med bl.a. ferskner.

  Vancouver
  Canadas tredjestørste by med knap 2 mill. indbyggere rangerer blandt verdens smukkest placerede storbyer - og ikke uden grund. Beliggenheden ved vandet og majestætiske, sneklædte bjerge gør byen til noget helt specielt. Den hyggelige gamle bydel Gastown danner en charmerende kontrast til den fremmedartede Chinatown. Stanley Park, der blev grundlagt allerede i 1886, er byens grønne åndehul med skov, strand, vilde fugle og egern – og endda totempæle.

  Ketchikan
  Der bor blot 8.000 indbyggere i Ketchikan – men ikke desto mindre er det Alaskas 5. største by. Byen, der lever af turisme og fiskeri, kaldes også for Verdens Lakse Hovedstad. 60 km øst for byen ligger den smukke Misty Fiords National Monument. De dybe dale og stejle granitvægge leder tankerne hen på den mere kendte Yosemite Valley i Californien.

  Icy Strait Point
  Når skibet ligger til havn ved Icy Strait Point – også kaldet Amerikas sidste vildmark vil man uundgåeligt støde på Tlingit indianerne. I de små butikker kan man købe hjemmelavet marmelade lavet af vilde bær samt indiansk kunsthåndværk. Nær ved den lille by ligger Glacier Bay National Park. En smuk symfoni af sneklædte tinder, tempereret regnskov, isblå gletsjere og dybe fjorde.

  Juneau
  Juneau har været Alaskas hovedstad siden 1906. Det usædvanlige ved denne hovedstad er, at den kun kan nås med fly eller skib – ingen veje forbinder Juneau med omverdenen. Byen ligger ved havets overflade – men bjergene rejser sig brat og gemmer på den gigantiske iskappe Juneau Icefield, hvorfra der flyder 30 gletsjere. En af disse er den smukke Mendenhall Glacier. Selve Juneau by er særdeles hyggelig med mange historiske huse – og sjove butikker.

  Skagway
  Klondikes store gold rush blev starten på byen Skagway. De første både med guldgravere lagde til i den naturlige havn – for at starte den mere end 500 km lange tur over bjergene til de rige guldfelter. Der opstod hurtigt et lille samfund og især efter at jernbanen stod færdig i 1900, blev der tale om en egentlig by. I dag står byens historiske centrum stadig som i de gode gamle dage – og mere end 900.000 krydstogtturister lægger her til kaj hver sommer for at nyde den hyggelige by. Dette giver levebrød til de knap 1000 indbyggere, der bor fast i byen.

  Hubbard Glacier
  Den største kælvende gletsjer på det nordamerikanske kontinent er et imponerende syn. Gletsjeren er 122 km lang og 10 km bred på det bredeste sted. Krydstogtskibet sejler så tæt på gletsjeren som muligt – en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Fra vandet ses tydeligt hvordan denne flod af is har skåret sig vej gennem landskabet.

  Seward
  Den lille by med 3.000 indbyggere er opkaldt efter ildsjælen William H. Seward, der kæmpede en brav kamp for at få Alaska vristet fra Rusland. I Seward findes Mile 0 der markerer starten på Idatarod Trail, der i starten af 1900 tallet, var den eneste rute fra havnen i Seward og ind i Alaska. Byen er også endestation for Alaska Railroad, og de fleste af byens indbyggere arbejder enten for jernbanen – eller med fiskeri.

  Portage Lake & Glacier
  Mellem Seward og Anchorage køres en smuk rute forbi søen Portage Lake og der er mulighed for at nyde det smukke syn af søen og gletsjeren. Måske kan man høre isen knage – og måske kælver isen og danner nye isbjerge i søen. Gletsjeren er langsomt ved at trække sig væk fra den sø, den selv har skabt. Selv om dette er tilfældet, så glider en 30 meter bred gletsjertunge stadig ud i vandet, hvilket er et flot syn. Ofte er der utallige isbjerge, der flyder omkring – og der er også udsigt til hængende gletsjere.

  Anchorage
  Knap halvdelen af Alaskas knap 700.000 indbyggere bor i Anchorage, der er Alaskas største by. Alaska blev indlemmet i USA i 1912, men allerede inden da, var der tale om et etableret samfund. Anchorage voksede hurtigt – især da det blev vedtaget, at byen skulle være hovedsæde for jernbanen Alaska Railroad, der blev bygget i 1915-1923. I 1964 blev Anchorage ramt af et voldsomt jordskælv. Jordskælvet, der omtaltes som Good Friday Earthquake blev målt til hele 9,2 på Richterskalaen – og varede i næsten 5 minutter. Det frygtelige jordskælv dræbte 115 mennesker, jævnede en stor del af byen med jorden og store dele af kystnære brinker skred i havet. Anchorage er altså Alaskas eneste rigtige storby med alle de dertilhørende bekvemmeligheder, museer og shoppingmuligheder. Nogle mener, at den flotte by er en fremmed, der ikke hører til i Alaskas uspolerede natur – men ikke desto mindre er der et behov for at have et forsyningscenter, der kan opfylde både kulturelle og mere basale behov.

  Udflugt med vandflyver til Alaskas vildmark
  Mon ikke de fleste på et eller andet tidspunkt har siddet klistret til tv-skærmen og været fuldstændig opslugt af en naturudsendelse om vilde, fiskende bjørne. Her får du nu chancen for at opleve dette på nært hold. Udflugten starter i Lake Hood, som er den travleste base for vandflyvere i hele verden. Alene det at flyve med en vandflyver er en oplevelse, som ikke er mange forundt at prøve. Der venter en flot flyvetur, før der landes på en sø i vildmarken. Her håber vi naturligvis at opleve fiskende bjørne. De utallige laks svømmer op i floden og omdanner vandet til et gigantisk spisekammer for både brune og sorte bjørne.

  Bemærk at vi flyver derhen, hvor der er den største chance for at se bjørne, men det er fri natur og der er ingen garanti.

  På afgangen i juni flyver vi typisk til Brook Falls i Katmai National Park. Ved et lille vandfald er der bygget træbroer langs flodbredden. Om naturen vil, kan vi her stå og betragte bjørne fiske laksene idet laksene forsøger at springe op ad det lille vandfald. Udflugten køres uden rejseleder. Af sikkerhedsmæssige årsager flyves der ikke ved dårlig sigtbarhed - i så fald vil det indbetalte beløb blive refunderet. Husk udflugten skal bestilles sammen med rejsen (begrænset antal pladser) og senest 3 mdr. før afrejse.

  På afgangen i juli flyver vi til smukke Lake Clark National Park. Vi lander på søen Crescent Lake i Lake Clark National Park. I mindre både sejler vi rundt på Crescent Lake, og ser forhåbentlig fiskende bjørne ved søbredden. Grundet den beskedne kapacitet i de små fly kan det ske at gruppen deles i 2 og udflugten dermed køres over 2 dage. Udflugten køres uden rejseleder. Af sikkerhedsmæssige årsager flyves der ikke ved dårlig sigtbarhed - i så fald vil det indbetalte beløb blive refunderet. Husk udflugten skal bestilles sammen med rejsen (begrænset antal pladser) og senest 3 mdr. før afrejse.

  Skibe

  • Dag 1-2

   Coast Edmonton Plaza Hotel

   Dejligt hotel centralt beliggende i Edmonton. Hotellet har bar, restaurant, fitnesscenter og pool. Pæne, rummelige værelser med wi-fi, kaffemaskine med kaffe, hårtørrer, strygefaciliteter og sikkerhedsboks.

   Tre-personers værelse
   Vi gør venligst opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

  • Dag 2-4

   Becker's Chalets

   Godt hotel lidt syd for Jasper. Hotellet har bar og restaurant. Pæne værelser med køleskab samt kaffe- og te-faciliteter.

   Tre-personers værelse
   Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

   BarJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   RestaurantJa
  • Dag 4-5

   Days Inn Golden

   Godt turistklassehotel med restaurant, fitnesscenter, sauna og indendørs pool. Pæne værelser med hårtørrer samt kaffe og te faciliteter.

   Tre-personers værelse
   Vi gør venligst opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

   FitnessrumJa
   HårtørrerJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   RestaurantJa
   SaunaJa
  • Dag 5-6

   Ramada Kelowna

   Godt hotel med minimarked, café, fitnesscenter og indendørs pool. Pæne værelser med sikkerhedsboks, hårtørrer samt kaffe- og tefaciliteter.

   Tre-personers værelse
   Vi gør venligst opmærksom på, at et hotelværelse til tre (eller fire) personer kun er udstyret med to senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm eller evt. én seng på ca. 120-140 cm x 200 cm samt en træk-ud sovesofa. Det er ikke muligt at garantere tre separate senge.

   FitnessrumJa
   HårtørrerJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   VærdiboksJa
  • Dag 6-7

   Rosedale on Robson

   Rosedal on Robson har i alt 217 værelser med køkkenfaciliteter. Her er der mulighed for at nyde hotellets indendørs pool, dyrke lidt motion i fitnessområdet, få varmen i saunaen eller slappe af i et boblebad. Hotellet er centralt placeret i Vancouver på Robson Street, en af byens mest livlige gader. Dette giver nem adgang til shopping og restauranter.

   Afstand til centrumGåafstand
   AirconditionJa
   BarJa
   BoblebadJa
   ElevatorJa
   firesengsværelseJa
   FitnessrumJa
   handicap-venligtJa
   HaveJa
   HårtørrerJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   KøleskabJa
   RestaurantJa
   SaunaJa
   Strygejern og strygebrætJa
   TVJa
   VaskeriserviceJa
   VærdiboksJa
   Wi-fiJa
  • Dag 7-14 - Krydstogt

   Radiance of The Seas fra Royal Caribbean Cruise Lines

   I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. På skibet Radiance of the Seas kan der være ca. 2.500 passagerer, der betjenes af 859 besætningsmedlemmer. Skibet er næsten 300 meter langt, og består af 13 etager eller dæk.

   Det kunne lyde ganske uoverskueligt og måske give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det ikke. Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter, dette gælder dækkene 2, 3, 7, 8, 9 og 10.

   På skibet er der ude foran et stort teater, der hedder Aurora. Det fylder forenden på dækkene 4, 5 og 6. En anden stor ting er hovedrestauranten, som hedder Cascade. Den ligger bagerst i skibet på dækkene 4 og 5. I midten på dæk 4 er der kahytter, og på dæk 5 er der en forretningsarkade i midten. På dæk 6 er der en række mindre restauranter og barer.

   Skibet har ligeledes et stort fitnesscenter med spa område, der ligger i den forreste del af skibet på dæk 11 og 12. På dæk 11 er der desuden et solarium og svømmebassiner. Bagerst på dæk 11 er der det store cafeteria, som hedder Windjammer. På dækkene 12 og 13 er der nogle barer og lounges samt en minigolfbane.

   Krydstogt – kahytter
   Alle kahytter ombord på Radiance of the Seas er pæne og rummelige med aircondition og har eget bad og toilet, lille skrivebord, hårtørrer, TV, telefon, sikkerhedsboks samt 2 senge eller en dobbeltseng. De udvendige kahytter har et vindue. Balkonkahytterne har privat balkon.

   Krydstogt – forplejning
   I den store restaurant, Cascade, er der reserveret borde til os til middagen. Har du ikke lyst til at spise der, kan du vælge at spise i det store cafeteria, Windjammer. Der er også en række mindre restauranter med hvert sit særpræg. Vil du spise på en af dem, skal der betales ekstra.

   Morgenmad og frokost kan du spise på de samme restauranter som nævnt ovenfor. Morgenmaden kan også nydes i jeres kahyt mod et mindre gebyr. Endvidere er der en række mindre caféer, hvor du også kan spise i løbet af dagen.

   På skibet foregår der hele tiden noget. Hovedattraktionen er naturligvis de store shows i hovedteatret, Aurora. Det er forskellige shows hver aften. Desuden er der optræden, dans, foredrag, demonstrationer samt meget andet rundt omkring på skibet.

   Krydstogt – påklædning
   Hvad så med påklædning? Det bestemmer du naturligvis selv. En eller to aftener er der gallaaften, hvor vi foreslår, at du har pænt tøj på. Nogle damer har lange kjoler på og nogle mænd kommer i smoking, men helt almindeligt pænt tøj kan sagtens gøre det. Du behøver altså ikke have den store garderobe med.

   Krydstogt – wi-fi
   Skibet har investeret i egne satellitter. Det er tilgængeligt på alle deres skibe, men mod et højt gebyr. Det mindste man kan købe, er 38 minutter for $25. Og det højeste man kan købe, er 1666 minutter for $400. Priserne er vejledende – få mere information om bord.

   Krydstogt – betaling
   Ved ombordstigning på krydstogtet oprettes en cruise-konto med et kreditkort. Herefter skal man blot vise sit nøglekort samt kvittere, hvis man køber noget om bord. Den sidste dag om bord leveres en regning til kahytten.

   Krydstogt – ændring af sejlrute
   Rederiet forbeholder sig ret til at ændre i sejlruten. Uvejr og andre uforudsete hændelser kan medføre ændringer af havne og rute. Ved meget høj sø er landgang ved brug af tenderbåde Yas ikke muligt af sikkerhedsmæssige årsager.

   Krydstogt – udflugter
   Hver aften udleveres et program med informationer om, hvad der skal ske den næste dag. Der vil også være informationer om det sted, skibet anløber, vejrudsigt og andre informationer. Dette program kan fås på hovedsprogene, og rejselederen laver hver dag et kort resume på dansk.

   De dage hvor skibet er i havn, er der et stort udflugtsprogram med op til 40 forskellige udflugter i alle prisklasser ved de enkelte havne. Herunder er der nævnt 3 forskellige udflugter ved hver destination. Læs hele programmet på Royal Caribbean Cruise Line (alle udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/ombord og betales ved bestilling. Alle priser er vejledende og med forbehold for ændringer).

  • Dag 14-16

   Hilton Anchorage

   3,5-stjernet hotel med 600 værelser. Hotellet har 31 etager og råder over en indendørs swimmingpool. Hotellet har restauranten Hooper Bay Cafe, der serverer amerikanske retter og er åben til morgenmad, frokost og middag.

   AirconditionJa
   BarJa
   ElevatorJa
   firesengsværelseJa
   handicap-venligtJa
   HårtørrerJa
   Kaffe/te faciliteterJa
   Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
   KaffebarJa
   LoungeJa
   RestaurantJa
   Strygejern og strygebrætJa
   TVJa
   Wi-fiJa
   Afstand til centrum0 meter
   BoblebadJa
   ElkedelJa
   FitnessrumJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   KøleskabJa
   tresengsværelseJa
   VærdiboksJa

  Kort

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  22-06-2024Se afrejsetider 18 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 841.998,-Bestil
  06-07-2024Se afrejsetider 18 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 841.998,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bagage

   Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen)samt en håndbagage på max 12 kg KLM (Max 55 x 40 x 20 cm).

   Bemærk at kufferten ikke må være aflåst, med mindre der er tale om særligt godkendte lufthavnslåse. 

  • Bus

   Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads på denne rejse.  

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Drikkepenge

   Det er kutyme at give drikkepenge. Påregn 15% på restaurant/bar samt $1-3 til stuepige og chauffør pr person pr dag.

  • Drikkevand

   Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

  • Elektricitet

   Der er 110 V. Stikkontakter kræver stik med to flade ben - medbring rejsestik. 

  • Entréer

   Alle entréer i flg. program er inkluderet i rejsens pris, f.eks. Banff National Park, Jasper National Park, Sejltur Maligne Lake, Snowcoach Icefield Parkway og Vinsmagning i Kelowna. 

  • ESTA

   Ved bestilling, af en rejse til Canada og USA, vil du have følgende to valgmuligheder mht. det påkrævede ESTA:

   ESTA Valgmulighed 1
   Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster $21, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA

   Vejledning til udfyldning af ESTA
   Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60 eller mere. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
   Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.
   Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.
   Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.
   Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København. Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00. Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse.

   Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

   ESTA Valgmulighed 2
   Du betaler kr. 400 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

  • eTA

   Ved bestilling, af en rejse til Canada og USA, vil du have følgende to valgmuligheder mht. det påkrævede eTA:

   eTA: Valgmulighed 1
   Du udfylder selv din eTA ved at klikke dig ind på følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
   Dette koster pt. CAD 7, som du skal betale med kreditkort. Vi anbefaler at du laver din eTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at eTA udfyldes korrekt og manglende eTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til Canada. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din eTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til eTA.

   Vejledning til udfyldning af eTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder eTA-registrering mod et ekstra gebyr. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger den officielle hjemmeside http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Alle felter, der er markeret med en stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/ eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne. Når din eTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god idé at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

   Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en eTA. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i Canada end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den canadiske ambassade i København.

   Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af eTA, skal du kontakte den canadiske ambassade på tlf. 33 48 32 00.

   Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din eTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i Canada, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt eTA.

   eTA: Valgmulighed 2
   Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din eTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det er vigtigt at du indsender kopi af pas samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen). Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt eTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din eTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Fly

   Der flyves med KLM/Air France/Delta. Der er et flyskift på udrejsen og på hjemrejsen. Der er kun forplejning inkluderet på den oversøiske flyvning. Flyvetiden på den oversøiske strækning er ca. 9,5-10,5 timer.

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Information om Københavns Lufthavn

   Adresse
   Lufthavnsboulevarden 6
   2770 Kastrup

   Læs mere her: Københavns lufthavn

   Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

   GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

  • Kreditkort

   Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

  • Krydstogtskibet

   På dag 7 - 13 sejler vi med Radiance of The Seas fra Royal Caribbean Cruise Lines.

   Læs mere om krydstogtskibet under hoteller.

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mobiltelefon

   Kan benyttes uden problemer. Husk at slå mobildata og roaming fra.

  • Moms

   Alle priser i forretninger i Canada og USA er uden moms (GST). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat men ligger på ca. 7-15 %.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Påklædning

   Medbring sommer tøj og en lun trøje og en let jakke. Gerne praktisk tøj - lag på lag og gode sko. 

  • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

   Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

  • Rejseleder

   Rejselederen er med på hele rejsen fra København.

  • Shopping

   Indiansk kunsthåndværk.

  • Tidsforskel

   Der er 6 timers tidsforskel. Danmark er foran.

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

  • Toldregler

   Fra Danmark til Canada må man indføre 200 cigaretter og 1,1 liter spiritus eller 1,1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må man indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i Canada til en værdi af max. 3.250 kr. 

   Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

  • Vaccinationer

   Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

   Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

  • Valuta

   En amerikansk dollar er ca. 7,50 kr (1/10 2022). En canadisk dollar er ca. 5,52 kr. (1/10 2022).Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til dollars på turen.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vejret

   Generelt mildt vejr, med dagstemperaturer på 17-23°C. Læs mere om vejret i f.eks. i Vancouver 

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Visum

   Der kræves ikke visum for danske statsborgere. Se under ESTA og eTA.

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu