Canada-Alaska med krydstogt

Canadas Rocky Mountains, Alaskas bjørne og gletsjere

  

Flot rejse til Canada og Alaska som kombinerer det bedste af det vestlige Canada med et flot krydstogt til Alaska

• Oplev Rocky Mountains, kør med specialbus ud på gletsjeren Columbia Icefield

• Canada med vinstokke og frugttræer i frodige Kelowna

• 8 dages krydstogt langs Alaska med fuld forplejning

• Oplev gletsjere, gamle guldbyer og Alaskas hovedstad Juneau

• Vi tilbyder også en tur til vildmarken med vandflyver

• Mulighed for at opleve bjørne på laksefiskeri

• Dansk rejseleder med på hele rejsen – det er din tryghed


Med i prisen:

• 9 x ophold i dobbeltværelse

• 9 x morgenmad

• 7 x ophold i indvendig dobbeltkahyt

• 8 dages krydstogt med fuld forplejning inkl. kaffe, te, juice og vand

• Drikkepenge på skibet (gælder ikke drikkepenge ved køb af vin/øl/drinks)

• Udflugt til Jasper National Park

• Sejltur på Maligne Lake

• Icefield Parkway

• Tur med snebus op på gletsjer

• Lake Louise

• Vinsmagning i Kelowna

• Byrundtur i Vancouver

• Oplevelser med rejseleder i alle havnebyer

• Dansk rejseleder

• Flybilletter og afgifter

• Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg: Udvendig kahyt: fra kr. 1.700 p.p. Balkon kahyt: fra kr. 7.000 p.p. Enkeltværelse/indvendig kahyt: fra kr. 17.000. Enkeltværelse/udvendig kahyt: fra kr. 18.000. Enkeltværelse/balkon kahyt: fra kr. 23.000. 
             Vildmarkstur med vandflyver til bjørneland: kr. 5.500 (begrænset antal pladser - skal bestilles sammen med rejsen). Afbestillingsforsikring er 10% af rejsens pris.

Se film om Hubbard Glacier krydstogt til Alaska: 

Læs en del af af Journalist Thomas Sørensens fantastiske oplevelser på Gislevs flotte rejse til Alaska

Se Vores rejseleders billeder:

 

Bestil rejsen

Pris fra 34.998,-

18 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

  • 18 dages naturrejse
  • 8 dages krydstogt
  • Dansk rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Spændende rejse, hvor vi har kombineret det bedste af det vestlige Canada, med et flot Krydstogt til The Last Frontier Alaska. Rejsen starter i Edmonton, der giver let adgang til flotte naturoplevelser i Jasper National Park. Den imponerende Icefield Parkway er endeløse panoramaer – her afløser smukke søer og gletsjere hinanden.

De forskelligartede oplevelser byder også på vinsmagning i frodige Kelowna. Fra en af verdens smukkest beliggende byer, Vancouver, tager et flot krydstogt sin begyndelse. Den ene imponerende naturoplevelse afløser den anden. Her sejles tæt på gletsjere og lægges til ved små charmerende byer – bl.a. Alaskas hovedstad Juneau, hvortil man kun kan komme med skib eller fly. Naturen næsten eksploderer i den korte sommer, netop når vi besøger området. Helt unik er laksens vandring op til gydestederne. Dette er højsæson for at opleve bjørne. Snyd ikke dig selv for den helt enestående mulighed for at tage på udflugt med vandflyver – langt ud i vildmarken - hvor du om naturen vil oplever bjørne fiske laks.

Rejsens højdepunkter

Edmonton
Hovedstad i den canadiske stat Alberta. Byen der har mere end 1 million indbyggere. Edmonton tjener som kultur- og uddannelsescentrum for et enormt opland. Byen har en afslappet atmosfære, hvilket også afspejler sig i kælenavnet The Festival City. Edmonton er især kendt for det gigantiske West Edmonton Mall – verdens 3. største center.

Jasper
Den hyggelige by der er beliggende midt i nationalparken af samme navn, er grundlagt i 1907. Byen blev opkaldt efter pelsjægeren Jasper Hawes. I byens lille charmerende centrum er det ikke usædvanligt, at store hjorte (elks) kommer spadserende for at græsse lidt i grøfter og parker.

Jasper National Park og Maligne Lake
Jasper National Park er med sine 10.878 km² den største nationalpark i Rocky Mountain. Parken byder både på gletsjere og imponerende natur. Et af højdepunkterne er sejlturen på den naturskønne sø Maligne Lake, hvor man betages af sceneriet. Ud over de flotte omgivelser er der også mulighed for at møde vilde dyr som f.eks. bjørne, elge, kronvildt, hulepindsvin og andre dyr.

Icefield Parkway
Betragtes som en af verdens smukkeste veje. Anlæggelsen af Highway 93 startede som et beskæftigelsesprojekt under tredivernes depression. Syd for Jasper ligger vejen ganske tæt på Rocky Mountains største gletsjer den 325 km² store Columbia Icefield, der er helt op til 365 meter tyk. Turen op på gletsjeren med en specialbygget snebus er en forunderlig oplevelse, der er inkluderet i rejsens pris. Den 230 km lange vejstrækning mellem Jasper og Lake Louise byder på en hel perlerække af enestående naturscenerier: graciøse vandfald, majestætiske bjerge og isblå gletsjere, der spejler sig i blanke søer.

Lake Louise
Den smukke smaragdgrønne sø ligger helt omkranset af monumentale bjerge med sneklædte tinder. Søen blev navngivet i 1882 af landmåleren Tom Wilson, der var den første hvide mand, der så søen. To år senere blev søen omdøbt til Lake Louise til ære for Dronning Victorias datter. Det er samme dronning, der har lagt navn til gletsjeren Victoria Glacier, der hænger som en kappe højt over den grønne sø. Skønt søen ser indbydende ud, så er det ikke en badesø – vandet er smeltevand og bliver aldrig varmere end 4 grader.

Kelowna
I dalen Okanagan Valley og ved Okanagansøen (okanagan betyder grizzlybjørn på indiansk) ligger British Columbias 3. største by Kelowna. Det varme klima og skråningerne ned mod søen er perfekte til dyrkning af vin. Vine fra Okanagan Valley har vundet flere internationale priser – til stor overraskelse for de mere kendte vinlande som f.eks. Frankrig, Chile osv. Der findes også mange frugtplantager med bl.a. ferskner.

Vancouver
Canadas tredjestørste by med knap 2 mill. indbyggere rangerer blandt verdens smukkest placerede storbyer - og ikke uden grund. Beliggenheden ved vandet og majestætiske, sneklædte bjerge gør byen til noget helt specielt. Den hyggelige gamle bydel Gastown danner en charmerende kontrast til den fremmedartede Chinatown. Stanley Park, der blev grundlagt allerede i 1886, er byens grønne åndehul med skov, strand, vilde fugle og egern – og endda totempæle.

Ketchikan
Der bor blot 8.000 indbyggere i Ketchikan – men ikke desto mindre er det Alaskas 5. største by. Byen, der lever af turisme og fiskeri, kaldes også for Verdens Lakse Hovedstad. 60 km øst for byen ligger den smukke Misty Fiords National Monument. De dybe dale og stejle granitvægge leder tankerne hen på den mere kendte Yosemite Valley i Californien.

Icy Strait Point
Når skibet ligger til havn ved Icy Strait Point – også kaldet Amerikas sidste vildmark vil man uundgåeligt støde på Tlingit indianerne. I de små butikker kan man købe hjemmelavet marmelade lavet af vilde bær samt indiansk kunsthåndværk. Nær ved den lille by ligger Glacier Bay National Park. En smuk symfoni af sneklædte tinder, tempereret regnskov, isblå gletsjere og dybe fjorde.

Juneau
Juneau har været Alaskas hovedstad siden 1906. Det usædvanlige ved denne hovedstad er, at den kun kan nås med fly eller skib – ingen veje forbinder Juneau med omverdenen. Byen ligger ved havets overflade – men bjergene rejser sig brat og gemmer på den gigantiske iskappe Juneau Icefield, hvorfra der flyder 30 gletsjere. En af disse er den smukke Mendenhall Glacier. Selve Juneau by er særdeles hyggelig med mange historiske huse – og sjove butikker.

Skagway
Klondikes store gold rush blev starten på byen Skagway. De første både med guldgravere lagde til i den naturlige havn – for at starte den mere end 500 km lange tur over bjergene til de rige guldfelter. Der opstod hurtigt et lille samfund og især efter at jernbanen stod færdig i 1900, blev der tale om en egentlig by. I dag står byens historiske centrum stadig som i de gode gamle dage – og mere end 900.000 krydstogtturister lægger her til kaj hver sommer for at nyde den hyggelige by. Dette giver levebrød til de knap 1000 indbyggere, der bor fast i byen.

Hubbard Glacier
Den største kælvende gletsjer på det nordamerikanske kontinent er et imponerende syn. Gletsjeren er 122 km lang og 10 km bred på det bredeste sted. Krydstogtskibet sejler så tæt på gletsjeren som muligt – en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Fra vandet ses tydeligt hvordan denne flod af is har skåret sig vej gennem landskabet.

Hubbard Glacier

Seward
Den lille by med 3.000 indbyggere er opkaldt efter ildsjælen William H. Seward, der kæmpede en brav kamp for at få Alaska vristet fra Rusland. I Seward findes Mile 0 der markerer starten på Idatarod Trail, der i starten af 1900 tallet, var den eneste rute fra havnen i Seward og ind i Alaska. Byen er også endestation for Alaska Railroad, og de fleste af byens indbyggere arbejder enten for jernbanen – eller med fiskeri.

Portage Lake & Glacier
Mellem Seward og Anchorage køres en smuk rute forbi søen Portage Lake og der er mulighed for at nyde det smukke syn af søen og gletsjeren. Måske kan man høre isen knage – og måske kælver isen og danner nye isbjerge i søen. Gletsjeren er langsomt ved at trække sig væk fra den sø, den selv har skabt. Selv om dette er tilfældet, så glider en 30 meter bred gletsjertunge stadig ud i vandet, hvilket er et flot syn. Ofte er der utallige isbjerge, der flyder omkring – og der er også udsigt til hængende gletsjere.

Anchorage
Knap halvdelen af Alaskas knap 700.000 indbyggere bor i Anchorage, der er Alaskas største by. Alaska blev indlemmet i USA i 1912, men allerede inden da, var der tale om et etableret samfund. Anchorage voksede hurtigt – især da det blev vedtaget, at byen skulle være hovedsæde for jernbanen Alaska Railroad, der blev bygget i 1915-1923. I 1964 blev Anchorage ramt af et voldsomt jordskælv. Jordskælvet, der omtaltes som Good Friday Earthquake blev målt til hele 9,2 på Richterskalaen – og varede i næsten 5 minutter. Det frygtelige jordskælv dræbte 115 mennesker, jævnede en stor del af byen med jorden og store dele af kystnære brinker skred i havet. Anchorage er altså Alaskas eneste rigtige storby med alle de dertilhørende bekvemmeligheder, museer og shoppingmuligheder. Nogle mener, at den flotte by er en fremmed, der ikke hører til i Alaskas uspolerede natur – men ikke desto mindre er der et behov for at have et forsyningscenter, der kan opfylde både kulturelle og mere basale behov.

Udflugt med vandflyver til Alaskas vildmark
Mon ikke de fleste på et eller andet tidspunkt har siddet klistret til tv-skærmen og været fuldstændig opslugt af en naturudsendelse om vilde, fiskende bjørne. Her får du nu chancen for at opleve dette på nært hold. Udflugten starter i Lake Hood, som er den travleste base for vandflyvere i hele verden. Alene det at flyve med en vandflyver er en oplevelse, som ikke er mange forundt at prøve. Der venter en flot flyvetur, før der landes på en sø i vildmarken. Her håber vi naturligvis at opleve fiskende bjørne. De utallige laks svømmer op i floden og omdanner vandet til et gigantisk spisekammer for både brune og sorte bjørne.

Bemærk at vi flyver derhen hvor der er den største chance for at se bjørne, men det er fri natur og der er ingen garanti.

På afgangen i juni flyver vi typisk til Brook Falls i Katmai National Park. Ved et lille vandfald er der bygget træbroer langs flodbredden. Om naturen vil, kan vi her stå og betragte bjørne fiske laksene idet laksene forsøger at springe op ad det lille vandfald. Udflugten køres uden rejseleder. Af sikkerhedsmæssige årsager flyves der ikke ved dårlig sigtbarhed - i så fald vil det indbetalte beløb blive refunderet. Husk udflugten skal bestilles sammen med rejsen (begrænset antal pladser) og senest 3 mdr. før afrejse. Pris: kr. 5.500 inklusiv frokost og fly.

På afgangen i juli flyver vi til smukke Lake Clark National Park. Vi lander på søen Crescent Lake i Lake Clark National Park. I mindre både sejler vi rundt på Crescent Lake og ser forhåbentlig fiskende bjørne ved søbredden. Grundet den beskedne kapacitet i de små fly kan det ske at gruppen deles i 2 og udflugten dermed køres over 2 dage. Udflugten køres uden rejseleder. Af sikkerhedsmæssige årsager flyves der ikke ved dårlig sigtbarhed - i så fald vil det indbetalte beløb blive refunderet. Husk udflugten skal bestilles sammen med rejsen (begrænset antal pladser) og senest 3 mdr. før afrejse. Pris: kr. 5.500 inklusiv frokost og fly.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Edmonton.
Afrejse fra København med KLM til Amsterdam. Vidererejse til Edmonton. Ankomst til Edmonton samme dag. Overnatning i Edmonton. Forplejning inklusiv denne dag: Ingen.

Dag 2: Kørsel til Jasper ”Porten til Rocky Mountains”.
Edmonton, der er hovedstaden i den canadiske delstat Alberta, har ca. 1 million indbyggere. Byen blev grundlagt i 1795, da Hudsons Bay Company oprettede en handelsstation på stedet. Kort byrundtur i Edmonton. Frokost pause i West Edmonton Mall, der er verdens 3. største center og huser 800 butikker, 110 restauranter, badeland, skøjtebane, 26 biografer og meget mere. Herfra til Jasper, hvor vi overnatter. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 360 km).

Dag 3: Rocky Mountains, Jasper National Park,” og sejltur på Maligne Lake.
Hele dagen bruges i Jasper National Park, hvor der er inkluderet en sejltur på den betagende sø Maligne Lake. Sejlturen der varer 1,5 time, bringer os til den sagnomspundne Spirit Island – hør den spændende historie fra rejselederen. God tid til at nyde de imponerende bjergmassiver der omgiver søen. Overnatning i Jasper. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 75 km).

Maligne Lake i Jasper  Jasper National Park - Elg

Dag 4: Icefield Parkway, Athabasca Gletsjeren.
Et af turens mange højdepunkter venter, når vi kører ad Icefield Parkway med dens perlerække af betagende udsigter. Vi kører i alt 230 km fra Jasper til Lake Louise ad den berømte vej. Strækningen anses for at være én af de smukkeste i hele verden, hvor bjerge, spejlblanke søer og op mod 600 gletsjere afløser hinanden i en lang række af helt utrolige naturscenerier. Midtvejs skiftes bussen ud med et gigantisk specialkøretøj og vi kører op på Athabasca Glacier. Denne gletsjertunge er en del af den 325 km2 store gletsjer Columbia Icefield. Når vi kommer op på gletsjeren, stopper det store køretøj, og der er mulighed for at komme ud og mærke isen under fødderne. Kort stop ved Lake Louise, før der fortsættes til Golden, hvor der overnattes. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 370 km).

Sne bus Icefield Parkway Icefield Parkway

Dag 5: Vinsmagning i Kelowna – Canadas frugthave.
Fra de barske Rocky Mountains køres til frodig Kelowna – også kaldet Canadas frugthave. Her må man forundret betragte de mange frugtplantager og vingårde. Vi gør et stop ved en af vingårdene, hvor der er inkluderet en vinsmagning. Skønt Canada ikke betragtes som en vinnation, så har de canadiske vine fra Kelowna vundet flere priser. Overnatning i Kelowna. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 345 km).

Vinsmagning i Kelowna Kelowna

Dag 6: Gennem kystbjergene, langs Fraser River til Vancouver ved Stillehavskysten.
Vi fortsætter vestover, og snart skal vi krydse de maleriske kystbjerge, den vestligste del af Rocky Mountains. Ved byen Hope møder vi den mægtige Fraser River, der er den største flod i British Columbia. Den har snoet og ædt sig gennem The Rockies over en strækning på mere end 1000 km. Her ved Hope munder den ud i den stadig bredere flodslette, som strækker sig det sidste stykke ud til Stillehavet. Det barske og storslåede landskab afløses af det frodige og flade land, som vi kører igennem ud til kysten. Vi kører lige nord for grænsen til USA og kommer først på eftermiddagen ind i en af de smukkest beliggende storbyer i verden, Vancouver. Vel ankommet stifter vi bekendskab med byen på en byrundtur. Vi skal opleve Gastown, den ældste del af byen med den smukt placerede Canada Place, som summer af liv fra krydstogtskibe og den travle lufthavn for vandflyvere. Vi kører gennem Chinatown, den største kinesiske by uden for Kina, og besøger naturligvis også Stanley Park. Dette er en stor, grøn oase midt i millionbyen, der bl.a. rummer en stor samling af indianske totempæle indsamlet langs den canadiske Stillehavskyst. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (Ca. 385 km).

Vancouver solopgang

Dag 7: Vancouver, udsejling fra Vancouver gennem Lions Gate og op gennem Georgia Strædet mod Seymour Narrow.
Vi starter dagen i ro og mag, inden rejselederen holder et informationsmøde om krydstogtskibet midt på formiddagen. Efterfølgende kører vi til havnen og  går ombord på Radiance of the Seas, det store og flotte krydstogtskib, som skal være rammen om de store oplevelser, der ligger foran os. Turen op langs Canadas og Alaskas vestkyst starter med udsejling fra Vancouver under den imponerende Lions Gate Bridge. Vi fortsætter gennem Georgia Strædet, som skiller Vancouver Island fra fastlandet. Som vi sejler, bliver det smallere og smallere, indtil vi ved Seymour Narrows når det smalleste sted i strædet. Her er tidevandet så kraftigt, at afsejlingen fra Vancouver afpasses, så stedet passeres, når tidevandet vender. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad på hotellet og helpension fra ombordstigning på skibet.

Vancouver Gastown Krydstogtskib

Dag 8: Til søs. Oplev det komfortable skib og nyd sejladsen gennem smukke Inside Passage.
Dagen tilbringes på havet. Brug tiden på at lære det komfortable skib at kende. Der vil også være en lang række forskellige arrangementer rundt omkring på skibet i løbet af dagen. Lige fra aktiviteter i det store fitnesscenter til koncerter, shows og foredrag i en af de mange lounges eller i det store teater. Det er også tid til at se på hvilke udflugter, du kunne være interesseret i, de steder, hvor skibet lægger til. Du kan også vælge blot at nyde den friske luft på havet. Hold øje med tegn på hvaler og følg konturerne af kystens bjerge og skove, som passerer i skiftende afstande. Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet. 

sejlads gennem Inside Passage Radiance Krydstogtskib pool

Dag 9: Ketchikan, Alaska – Totempæle og Tlingit indianere.
Tidligt om morgenen ankommer vi til Ketchigan, verdens laksehovedstad. Oprindeligt var stedet en fiskelandsby for Tlingit indianerne. I 1885 blev den moderne by grundlagt i forbindelse med en laksekonservesfabrik. Senere kom flere til. Fiskeindustrien spiller stadig en stor rolle og er sammen med træindustri det traditionelle grundlag for byens ca. 8.000 indbyggere. Udflugts- og aktivitetsmulighederne er mange. Gislev anbefaler en tur til Saxman Village (tilkøb). Her er en samling totempæle og et kulturcenter, hvor Tlingitindianerne viser deres traditionelle danse og klædedragter. Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet.

Totempæle og Tlingit indianere Ketchikan

Dag 10: Icy Strait Point – Regnskov og hvaltur.
Her venter endnu en stor oplevelse. Ved Icy Strait Point ligger skibet for anker, og transporten til og fra land foregår i nogle af de store redningsbåde. Når vi kommer i land finder vi en tidligere konservesfabrik, som i dag indeholder et lille museum og nogle butikker. Gå en lille tur i regnskoven eller tag bussen ind til Hoonah, den største Tlingit landsby i Alaska. Her anbefaler Gislev en hvalsafari (tilkøb). På en ca. 2 1/2 times sejltur langs kysten er der righoldige muligheder for at observere havets dyreliv. Turen går til Point Adolpus. Her er der rigtig mange pukkelhvaler, og du får 100$ tilbage, hvis der - mod forventning - ikke spottes hvaler. Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet.

Dag 11: Alaskas hovedstad, Juneau.
Velkommen til den vel nok mest fantastiske hovedstad, man kan forestille sig. Omgivet af vilde bjerge med iskapper og dybe fjorde, kan du kun komme til og fra Juneau med fly eller skib. Juneau også kaldet Lille San Francisco blev grundlagt i 1880 efter et stort guldfund. Tæt på byen er der stadig en aktiv guldmine, men rollen som Alaskas hovedstad er dog en større og mere sikker indtægtskilde for byen - sammen med turisme. Det er en spændende by, placeret smukt mellem høje bjerge og dybe fjorde. Vores skib lægger til for enden af South Franklin Street, byens hovedgade. Her er der nem adgang til Mount Roberts Tramway (tilkøb), en svævebane, som løber ca. 700 m op ad bjerget Mount. Roberts. Herfra er der en fantastisk udsigt ud over Juneau. Der er forskellige forretninger og andre attraktioner samt et net af vandrestier. Gislev anbefaler en udflugt til Mendenhall gletsjeren (tilkøb). Denne gletsjer udspringer fra den enorme Juneau iskappe og falder ned i Mendenhall søen. På vejen derud besøges Macauley lakseopdræt, hvor du ser laksene stå i kø for at komme op af laksetrappen. Endvidere ser man, hvordan man arbejder med at opdrætte vilde laks, som senere støtteudsættes i havet. Rejselederen går en lille rundtur med de, der ønsker det i bykernen, som bl.a. tager os forbi Red Dog Saloon og Alaska State Capitol. Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet.

Gletscher  Juneau Pukkelhval

Dag 12: Skagway - Guld og gyldne dage.
For enden af den smukke Lynn Kanal ligger Skagway. Byen opstod fra den ene dag til den anden i slutningen af 1890´erne efter at der var fundet guld i Klondyke. Centrum af Skagway er nærmest et stort frilandsmuseum, men fyldt med liv. Rejselederen går en byrundtur og fortæller om livet i byen, da guldfeberen var på sit højeste. Endvidere anbefaler Gislev en af verdens mest fantastiske togture. Tag med White Pass and Yukon Railways (tilkøb) på en fantastisk tur gennem dalen og ind over White Pass. Samme spor som guldgraverne fulgte på vej mod guldfelterne i Klondyke. Over en strækning på blot 32 km føres skinnerne fra havets overflade op over White Pass i næsten 900 m højde. Toget passerer lodrette klipper, gamle broer, tunneller og kører til sidst gennem et alpint landskab til stationen Fraser, der ligger i British Columbia ved siden af Bernhard Lake. Turen tilbage til Skagway kan ske med bus via Alaska Highway. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Skagway gennem Lynn kanalen. Her forlader vi skærgårdsområdet med de mange fjorde, store og små øer. Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet.

Tag med White Pass and Yukon Railways

Dag 13: Hubbard Gletscheren.
Dagen tilbringer vi til søs. Vi er ude på åbent hav og sejler langs den såkaldte gletsjerkyst. Her går skibet ind gennem Yakutat bugten, som ender i en fjord. Som vi sejler ind, kan vi se mere og mere is i fjorden, jo nærmere vi kommer til dagens helt store oplevelse, Hubbard gletsjeren. Vi sejler så tæt på, som det er forsvarligt, og her ligger skibet og drejer stille og roligt rundt, så alle får rig lejlighed til at betragte den smukke og storslåede gletsjer. Ind imellem vil vi sikkert høre en rullende torden, gletsjeren kælver. Store isblokke løsriver sig fra den næsten 75 m høje isvæg og styrter i havet. Når vi har set os mætte på denne storslåede natur, sætter skibet kurs mod åbent hav. Forplejning inklusiv denne dag: Helpension på skibet.

 Hubbard Gletscheren  Hubbard Gletscheren

Dag 14: Seward.
Tidligt om morgenen lægger skibet til i den lille by Seward, beliggende på Kenai halvøen. Seward er en af de ældste byer i Alaska – og med sin smalle fjord og smukke bjerge, også en af de byer med den flotteste beliggenhed. Efter morgenmaden er det tid til, at vi går fra borde og hilser farvel med skibet. På vej til Alaskas største by, Anchorage lægger vi vejen forbi Alaskas mest besøgte turistseværdighed Portage Glacier. Gletsjeren, der er en del af Chugach National Forest, ender i søen Portage Lake. Vel ankommet til Anchorage forsætter vi dagen med en byrundtur. Anchorage opstod omkring år 1900 som teltlejr for jernbanearbejdere. Hurtigt voksede der en by op, men i 1964 var byen udsat for det næststørste jordskælv i historisk tid. Derfor er størsteparten af bykernen ret ny, og her oppe finder vi skyskrabere som det eneste sted i Alaska. En bykerne i en storby med en usædvanlig beliggenhed – blot 30 minutters kørsel fra vild natur, høje bjerge, brusende floder og gletsjere. Det er ikke ualmindeligt at se vilde dyr især elge og til tider ulve eller bjørne i byens store parker. I sandhed et kontrastrigt sted. Vi kører en byrundtur, som også omfatter Earthquake Park, hvor vi hører om de hændelser i 1964, som har sat sit præg på byen. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad på skibet. (Ca. 205 km).

Gletsjeren i søen Portage Lake  Seward Alaska

Dag 15: Udflugt med vandflyver til fiskende bjørne i Alaskas vildmark.
Rygmarven i størsteparten af naturens cyklus i dette smukke og barske land er laksens vandring. Efter 6-7 år i havet vandrer laksen tilbage til det sted, hvor den i sin tid blev klækket for at yngle – og dø! Der er tale om millioner og atter millioner af laks, en kæmpe proteinressource, som gør at bjørne, ræve, ørne og andre dyr og fugle kan æde sig så mætte, at de enten kan klare den lange rejse mod syd i efteråret, eller kan overvintre i Alaskas barske vinter. Denne dag byder på en helt enestående mulighed for at komme tæt på dette kolossale drama. Med vandflyver flyves ud i vildmarken, hvor vi lander på en sø i det sydvestligste hjørne af Alaska. Flyveturen over dette øde område er i sig selv en oplevelse. I campen hvor vi lander, starter vi med et obligatorisk kursus i, hvordan man optræder i et område med bjørne. Overalt hvor vi færdes, er der rangers til at beskytte os, så vi oplever kombinationen af den vilde natur og absolut sikkerhed. Dagens højdepunkt er, når vi på tætteste hold oplever disse vældige kodiakbjørne. Mange naturfilm om bjørne er optaget her, hvor der kun tillades et begrænset antal besøgende. Gislev har lagt rejsen til Alaska på det tidspunkt, hvor antallet af laks er størst, og dermed også antallet af bjørne kulminerer. Denne udflugt skal bestilles sammen med rejsen og er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten varer 12 timer, og prisen inkluderer vandflyver t/r, frokost og information ved en parkbetjent. Pris pr. person kr. 5.500. Ønsker du ikke at tilkøbe denne udflugt, er dagen til fri disposition enten til afslapning eller oplevelser på egen hånd. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad. (0 km).
NB. Grundet de små fly kan det ske, at gruppen deles i to, og at udflugten dermed køres over to dage. Af sikkerhedsmæssige årsager flyves der ikke hvis sigtbarheden er meget dårlig ind over bjergene. Hvis turen aflyses refunderes det indbetalte beløb.

Anchorage Ørn Alaska

Dag 16: Byrundtur Anchorage, Alaskas største by.
Vi fortsætter udforskningen af Anchorage, denne gang til fods. Vi skal se startlinien for det legendariske Idarot, verdens hårdeste hundeslædeløb. Startlinien er markeret af en statue af den berømte slædehund Balto. Inkluderet i byrundturen er entréen til det nye store museum i Anchorage, hvor spændende og let forståelige udstillinger illustrerer Alaska og livet der før og nu. Eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad.

Bjørne ved Brook Falls Alaska Vandflyver

Dag 17: Hjemrejse.
En storslået rejse har taget sin afslutning og hjemrejsen mod Europa begynder. Afrejse fra Anchorage til Seattle, hvor der er flyskift, før vi flyver mod Europa. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad på hotellet i Anchorage.

Dag 18: Hjemkomst.
Ankomst til Europa, hvor der er flyskift, før vi flyver det sidste stykke hjem til København.

Hotel

Vejledende hotelliste Canada – Alaska med Krydstogt 2021

1. dag
Coast Edmonton Plaza Hotel   
             
10155 – 105 Street
Edmonton, Alberta T5J 1E2
Telf. 001 780 423 7525
Læs mere om Coast Edmonton Plaza Hotel her

Dejligt hotel, central beliggende i Edmonton. Hotellet har bar, restaurant, fitnesscenter og pool. Pæne, rummelige værelser med wi-fi, kaffemaskine med kaffe, hårtørrer, strygefaciliteter og sikkerhedsboks.

Edmonton Edmonton


2. + 3. dag
Jasper Inn & Suites 
98 Geikie St.
Jasper AB T0E 1E0
Telf. 001 780 852 4461
Læs mere om Jasper Inn & Suites her

Godt hotel med 99 værelser. Hotellet har restaurant, fitnesscenter og indendørs pool. Pæne, rummelige værelser med sikkerhedsboks, køleskab, hårtørrer samt kaffe og te faciliteter.

Eller

Becker´s Chalets
Icefields Pkwy.
Jasper, Alberta AB T0E 1E0
Tlf. 001 780 852 3779
Læs mere om Becker´s Chalets her 

Godt hotel lidt syd for Jasper. Hotellet har bar og restaurant. Pæne værelser med køleskab, køleskab samt kaffe og te faciliteter.                                  

4. dag
Days Inn Golden

1416 Golden View Road
Golden BC V0A 1H1
Tlf. 001 250 344 2216
Læs mere om Days Inn Golden her

Godt turistklassehotel med restaurant, fitnesscenter, sauna og indendørs pool. Pæne værelser med hårtørrer samt kaffe og te faciliteter.

 

5. dag
Ramada Kelowna

2170 Harvey Avenue
Kelowna, BC V1Y 6G8
Tlf. 001 250 860 9711
Læs mere om Ramada Kolowna her

Godt hotel med minimarked, café, fitnesscenter, indendørs pool. Pæne værelser med sikkerhedsboks, hårtørrer samt kaffe og te faciliteter.

 


6. dag
Best Western Plus Sands Hotel Vancouver

1755 Davie Street
Vancouver BC V6G 1W5
Tlf. 001 604 687 1122
Se hotellets hjemmeside

Godt hotel beliggende i downtown Vancouver med restaurant, fitnesscenter, indendørs pool. Pæne værelser med køleskab, strygebræt og strygejern, sikkerhedsboks, hårtørrer samt kaffe og te faciliteter.

 

Eller

Sheraton Vancouver Wall Centre
1000 Burrard St.
Vancouver BC V6Z 2R9
Telf. 001 604 331 1000

Godt hotel beliggende i downtown Vancouver med bar, café, fitnesscenter, indendørs pool. Pæne værelser med strygefaciliteter, sikkerhedsboks, hårtørrer samt kaffe og te faciliteter.

Vancouver Vancouver


7. til 13. dag
Krydstogt med Radiance of The Seas
 
Se fane vedr. skibet.


14. til 16. dag
Hilton Anchorage
500 West 3rd Street
Anchorage, AK 99501
Telf. 001 907 265 7155
Læs mere om Hilton Anchorage her

Godt hotel beliggende i downtown Anchorage tæt på Anchorage Museum. Hotellet har bar, café, restaurant, fitnesscenter, indendørs pool. Pæne værelser med sikkerhedsboks, hårtørrer samt kaffe og te faciliteter.

 

17. til 18. dag
Hjemrejse og hjemkomst

Forbehold for ændringer - ovenstående er vejledende. Du modtager endelig hotelliste sammen med din flybillet ca. 10 dage før afrejse.

 

Skibet

Radiance of The Seas fra Royal Caribbean Cruise Lines

Læs mere om Royal Caribbean Cruise Line

Krydstogt – livet ombord
I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. På skibet Radiance of the Seas kan der være ca. 2.500 passagerer, der betjenes af 859 besætningsmedlemmer. Skibet er næsten 300 meter langt og består af 13 etager eller dæk.

Det kunne lyde ganske uoverskueligt og måske give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det ikke. Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter, dette gælder dækkene 2, 3, 7, 8, 9 og 10. På skibet er der ude foran et stort teater, der hedder Aurora. Det fylder forenden på dækkene 4, 5 og 6. En anden stor ting er hovedrestauranten, som hedder Cascade. Den ligger bagerst i skibet på dækkene 4 og 5. I midten på dæk 4 er der kahytter, og på dæk 5 er der en forretningsarkade i midten. På dæk 6 er der en række mindre restauranter og barer. Skibet har ligeledes et stort fitnesscenter med spa område, der ligger i den forreste del af skibet på dæk 11 og 12. På dæk 11 er der desuden et solarium og svømmebassiner. Bagerst på dæk 11 er der det store cafeteria, som hedder Windjammer. På dækkene 12 og 13 er der nogle barer og lounges samt en minigolfbane.

Krydstogt – forplejning
I den store restaurant, Cascade, er der reserveret borde til os til middagen. Har du ikke lyst til at spise der, kan du vælge at spise i det store cafeteria, Windjammer. Der er også en række mindre restauranter med hvert sit særpræg. Vil du spise på en af dem, skal der betales ekstra. Morgenmad og frokost kan du spise på de samme restauranter som nævnt ovenfor. Morgenmaden kan også nydes i jeres kahyt mod et mindre gebyr. Endvidere er der en række mindre caféer, hvor du også kan spise i løbet af dagen. På skibet foregår der hele tiden noget. Hovedattraktionen er naturligvis de store shows i hovedteatret, Aurora. Det er forskellige shows hver aften. Desuden er der optræden, dans, foredrag, demonstrationer samt meget andet rundt omkring på skibet.

Krydstogt – påklædning
Hvad så med påklædning? Det bestemmer du naturligvis selv. En eller to aftener er der gallaaften, hvor vi foreslår, at du har pænt tøj på. Nogle damer har lange kjoler på og nogle mænd kommer i smoking, men helt almindeligt pænt tøj kan sagtens gøre det. Du behøver altså ikke have den store garderobe med.

Krydstogt – udflugter
Hver aften udleveres et program med informationer om, hvad der skal ske den næste dag. Der vil også være informationer om det sted, skibet anløber, vejrudsigt og andre informationer. Dette program kan fås på hovedsprogene, og rejselederen laver hver dag et kort resume på dansk. De dage hvor skibet er i havn, er der et stort udflugtsprogram med op til 40 forskellige udflugter i alle prisklasser ved de enkelte havne. Herunder er der nævnt 3 forskellige udflugter ved hver destination. Læs hele programmet på Royal Caribbean Cruise Line (alle udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/ombord og betales ved bestilling. Alle priser er vejledende og med forbehold for ændringer).

Krydstogt – udflugter – Ketchikan

1. Saxman Native Totem Village.
Landsbyen ligger i kort køreafstand fra Ketchikan, og bebos primært af Tlingit indianere, en af de mange forskellige stammer i det sydøstlige Alaska. I selve landsbyen lever indianerne i dag et almindeligt liv lige som os, men de holder skikke og traditioner i hævd. Udflugten starter med den traditionelle modtagelse i det store fælleshus, en modtagelse der blandt andet består af traditionelle sange og danse, der udføres klædt i de flotte traditionsrige dragter. I landsbyen er opstillet den største samling af originale totempæle. Ligeledes er der et arbejdende værksted, hvor træskærertraditionerne holdes ved lige. Udflugten varer 2 1/2 time og koster ca. USD 60. Turkode KE09.

2. Knudsons Cove Laksefiskeri.
I Alaskas korte sommer eksploderer livet, og mængden af fisk og pattedyr i havet er overvældende. Derfor er det også muligt at komme på nogle helt enestående fisketure. På denne tur sejler man ud fra Knudsons Cove Marina i en båd, som kan rumme 4-6 fiskere, så skipper har masser af muligheder for at hjælpe og rådgive fiskerne. Ud over at fiske er der meget stor sandsynlighed for at se sæler, søløver, havoddere, marsvin, hvaler og fiskeørne. Udflugten varer 5 timer og koster ca. USD 200. Desuden skal du på stedet betale ca. USD 20 for et fisketegn.  Turkode KE18.

3. Ketchigans højdepunkter og skovhuggershow.
Området er kendt for de store tømmerforekomster, og showet viser nogle af de færdigheder, en skovhugger skal mestre. Efterfølgende besøges Potlach Totem Park, hvor du ser eksempler på totempæle, og en lokal kunsthåndværker demonstrerer sin træskærerkunst. Varighed 3 1/2 time, pris ca. USD 80. KE61.

Krydstogt – udflugter – Icy Strait Point.

1. Hvalsafari.
Man sejler ud til Point Adolpus. På turen derud er der meget store chancer for at se spækhuggere, sæler, søløver, marsvin og pukkelhvaler. Hold også øje med trætoppene, hvor de hvidhovedede ørne har deres store reder. Området mildest talt vrimler med hvaler, som hver sommer æder sig mætte her, før de emigrerer ned til havet omkring Hawaii, hvor de tilbringer vinteren. Varighed af turen er 2 1/2 time og den koster ca. USD 180. Turkode IC01.

2. Flynderfiskeri.
Stillehavsflynderen hyldes for dens smagfulde kød, og den er ligeledes et yndet lystfiskerobjekt. Disse havets monstre lever i de dybe stræder rundt om Icy Strait. Alt fiskeudstyr er om bord, og skibets kaptajn hjælper og rådgiver. En mulighed for en oplevelse for livet. Turen varer 3 1/2 time og koster ca. USD 300. Turkode IC15.

3. Køretur i natur og skov.
Oplev en køretur i en åben vogn gennem regnskoven. Vognen tager jer ca. 3 km gennem gammel regnskov og langs den smukke kyst. Varighed 1 1/2 time, pris ca. USD 70. Turkode IC03.

Krydstogt – udflugter – Juneau.

1. Mendenhall gletsjeren og lakseopdræt.
Turen starter med at køre gennem centrum af den særegne hovedstad. Så fortsættes der til Macaulays Lakseopdræt. Stedet spiller en dynamisk rolle i et støtteopdrætsprogram. Man udsætter hvert år omkring 150 millioner laks for at modvirke den tidligere så voldsomme overfiskning af laksen. Næste stop er det helt fantastiske område i forbindelse med Mendenhall gletsjeren. Synet i sig selv er storslået. Gletsjeren glider ned i en stor sø, og vi befinder os kun få kilometer fra hovedstadens centrum. I forbindelse hermed er der et meget informativt og interessant informationscenter. Turen varer 2 1/2 time og koster ca. USD 56. Turkode JU01.

2. Alaskas slædehunde.
Oplev Alaskas eventyrlige nationalsport, hundeslædeløb. Om sommeren har slæderne hjul på, så træningen kan fortsætte. Vi oplever en lejr i Tongas Nationalparken, hvor vi kører en tur gennem skovene. Der er også mulighed for at lege med hundehvalpe under dette besøg i en sommertræningslejr. Varighed 2 1/4 time, pris ca. USD 160. Turkode: JU57. Hvis du vil opleve slædekørsel på sne, er der også en mulighed for det. Med helikopter flyves der op på Mendenhall gletsjeren. Her er der en træningslejr med ca. 300 hunde, en oplevelse i sig selv. Naturligvis er der ligeledes inkluderet en slædehundetur. Man kan enten få lov til at prøve at styre hundene, eller blot nyde turen som passager. Varighed 2 3/4 time, pris ca. USD 625. Turkode JU43.

3. Hvalsafari.
Har du endnu ikke været på en hvalsafari, er det nu sidste chance. Denne udflugt er en kombination, hvor du starter med en vandretur gennem et område, som for 100 år siden var dækket af Mendenhall gletsjeren. Du oplever også en fantastisk udsigt over gletsjeren. En nem vandretur på ca. 2 km. Herefter sejler du ud på Lynn kanalen, hvor der er meget store muligheder for at iagttage pukkelhvaler, spækhuggere, søløver, marsvin, sæler og ørne. Ser du ingen hvaler, får du 100$ retur. Varighed 5 timer, pris ca. USD 210. Turkode JU63.

NB. Gislevs rejseleder tilbyder en lille gratis rundtur i Juneau til de gæster der måtte ønske dette. Oplev bykernen samt Red Dog Saloon og Alaska State Capitol.

Krydstogt – udflugter – Skagway.

1. Togtur over White Pass.
Denne togstrækning er at finde blandt de mest berømte i hele verden, og som ingeniørkunst betragtes de 32 km. jernbanestrækning som på højde med Panamakanalen. Man starter på stationen lige ved havnen, hvor man stiger på en af de gamle jernbanevogne. Så følger turen ind gennem dalen, hvorefter opstigningen til passet i 900 m begynder. Langs stejle klippeskrænter, gennem tunneller og over broer, indtil man når op i det alpine landskab. Heroppe skiftes der til busser, som tager turen ned til Skagway igen på den modsatte side af dalen i forhold til jernbane-linjen. Varighed 4 1/2 time, pris ca. USD 170. Turkode SK49

2. Alaskas vildmarktur.
Med en katamaran sejles der til den lille tvilling-by Haines. Herefter kører man ind i vildmarken, og hvor vejen ender, begynder eventyret. Med en fladbundet flodbåd sejler man ind i nationalparken, hvor der er et meget stort antal reder for hvidhovedede ørne. I området ses der tit bjørne og meget ofte elge. Frokost er inkluderet. Turen varer 6 1/2 time og koster ca. USD 220. Turkode SK21.

3. Guldfeberlejren i Liarsville.
Denne lejr opstod i guldfebertiden ved foden af White Pass. I turen er inkluderet frokost i skoven. Herefter fortsættes der til selve lejren, hvor der bl.a. er optræden af syngepiger. Efterfølgende bliver du instrueret i, hvorledes man vasker guld. Og så er det bare med at komme i gang. NB. Gislevs rejseleder tilbyder en lille gratis rundtur, til de der ønsker det, og fortæller om livet i byen, da guldfeberen var på sit højeste. Turen varer 2 3/4 time og koster ca. USD 119. Turkode SKB2.

Bemærk at alle ovenstående beskrivelser samt priser på udflugter er vejledende. Se mere på Royal Caribbean Cruise Line

 

Gæsterne siger

”Alt var godt, fint tilrettelagt”
 

” Flot tur god service på krydstogtet”
 

” Det var en super tur med en kanon velfungerende og velforberedt rejseleder”
 

” Endnu en fantastisk rejse med Gislev”
 

” Vel tilrettelagte og planlagte ture med stor viden fra rejseleder”

Værd at vide

Links - læs mere om

Alberta: travelalberta.com
British Columbia: www.travel.bc.ca
Alaska: www.travelalaska.com
Royal Caribbean Cruise Line: www.royalcaribbean.com

Afrejse
Afrejse fra København. Rejselederen står klar til at modtage dig i lufthavnen. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før, du går til check-in. Fra Amsterdam flyver vi direkte til Edmonton. Ved ankomst til Edmonton samler rejselederen atter gruppen og går til immigrationen, hvor dit pas bliver stemplet. Derefter går vi til bagagebåndet, hvor du får din bagage. Her samles gruppen atter med rejselederen. Først når alle er samlet, følges gruppen igennem tolden. Når gruppen er kommet igennem tolden, er indrejse procedurerne til Canada i orden. Det er vigtigt, at gruppen forbliver samlet, hvis nogen kommer til at forlade området ved en fejl, kan de ikke komme ind igen. Gruppen går samlet til bussen der kører os til hotellet ca. 15 minutters kørsel fra lufthavnen.

Aircondition
Findes stort set alle steder. Kan visse steder støje en smule.

Alcohol/Bar
Vi gør venligst opmærksom på, at ifølge lovgivningen har børn og unge under 21 år ikke adgang til barer. Den tilladte aldersgrænse for udskænkning af øl, vin og spiritus er 21 år.

Apotek
Drugstores findes i alle byer – både store og små. Større supermarkeder har deres egen apoteker-afdeling og et stort udvalg af håndkøbsmedicin.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Den må max veje 23 kilo (pr. 1/9 2016). Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen. Vi gør opmærksom på, at din kuffert ikke må være aflåst (særligt godkendt lufthavnslås dog undtaget). Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til din bagage. Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde din kuffert op, og der er ikke erstatningspligt! (Brug evt. en elektriker-strip som lås, den kan klippes op af myndighederne om nødvendigt!) Du bør lægge en seddel i din kuffert med din rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privatadresse i Danmark. Det er anbefalelsesværdigt, at du for din egen skyld begrænser din bagage, da du jo skal bære den fra bussen til værelset og til check-in på skib. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Målene må ikke overstige: 55 x 40 x 20 cm. Håndbagagen må max. veje 10 kilo (pr. 1/9 2016). Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på regler om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser. (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Almindelige canadisk/amerikansk standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er disse busser af en lidt anden standard end dem, vi kender fra Gislev Rejsers egne busser. Bussen har ikke nogen midterdør, og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Bussen er udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved, at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen, ved at lægge et lille gæste håndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet.

Børn
Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk)

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge i Canada/USA. På restaurant gives ca. 15 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren bør påregnes 3 dollar pr. person pr. dag. Dog er drikkepenge til skibets personale inkluderet.

Drikkevand
Nogle steder frarådes det at drikke vandhanevandet i Canada/USA. Det kan visse steder indeholde en del klor, der kan give problemer med maven. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.

Elektricitet
Der er 110 volt i Canada/USA, hvilket betyder at danske elektriske apparater vil køre på halv kraft eller i særlige tilfælde slet ikke fungerer. Stikkontakterne kræver stik med flade ben – eller visse steder tynde runde ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark.

Elevator
Der findes elevator på de fleste hoteller og naturligvis også på skibet. 

Entré
På Gislev Rejsers rejse til det vestlige Canada og Alaska er følgende entréer inkluderet i rejsens pris:

Banff National Park
Jasper National Park
Sejltur Maligne Lake
Snowcoach Icefield Parkway
Vinsmagning i Kelowna

eTA                         
Per 15. marts 2016 indførtes det nye indrejseprogram Electronic Travel Authorization (eTA). Dette betyder, at der skal indtastes en lang række informationer, og at den rejsende skal forhåndsgodkendes, før end der kan opnås tilladelse til at gå om bord på et fly til Canada. Programmet er for rejsende med statsborgerskab i bl.a. Danmark. eTA er en internetbaseret formular, der ligger på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp. Her indtastes de samme personoplysninger, som man før skrev på indrejsepapirerne. Det koster p.t. CAD 7 pr. rejsende, og gyldigheden for godkendelsen er 5 år (eller indtil passets udløbsdato).

Vigtig information om eTA på en Gislev rejse.
Ved bestilling, af en rejse til Canada, vil du have følgende to valgmuligheder:

eTA: Valgmulighed 1
Du udfylder selv din eTA ved at klikke dig ind på følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
Dette koster $7, som du skal betale med kreditkort. Vi anbefaler at du laver din eTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at eTA udfyldes korrekt og manglende eTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til Canada. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din eTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til eTA.

Vejledning til udfyldning af eTA
Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder eTA-registrering mod et ekstra gebyr. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger den officielle hjemmeside http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Alle felter, der er markeret med en stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/ eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne. Når din eTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge. Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en eTA. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i Canada end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den canadiske ambassade i København.

Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af eTA, skal du kontakte den canadiske ambassade på tlf. 33 48 32 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din eTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i Canada, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.

Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt eTA.

eTA: Valgmulighed 2
Du betaler kr. 250 – og Gislev laver din eTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt eTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din eTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Vigtig information om ESTA på en Gislev rejse.
Ved bestilling, af en rejse til Canada og USA, vil du have følgende to valgmuligheder:

ESTA Valgmulighed 1
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster $14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA

Vejledning til udfyldning af ESTA
Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.

Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Bemærk at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København.
Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.
Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser dit navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Du bedes også fremsende kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Flyveturen
Der flyves med KLM, Delta og Air France – bemærk der er begrænset forplejning ombord. 

Flyveturen udrejse
København - Amsterdam
Amsterdam - Edmonton 

Flyveturen hjemrejse
Anchorage - Seattle
Seattle - Paris
Paris - København 

Alle ruter er ovenstående er vejledende og med forbehold for ændringer.

7 gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
1. Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser.
2. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag.
3. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen.
4. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen.
5. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen, kan købes i Matas.
6. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol.
7. Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ingen særlige regler. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Nogle forventer drikkepenge, hvis man ønsker at fotografere dem.

Internet
Næsten alle steder er det muligt at benytte computer på hotellerne. På skibet er det muligt at benytte internet mod betaling.

Klima
Generelt mildt vejr med dagstemperaturer på 17-25°C.

Kreditkort
Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger samt på skibet. Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater.

Krydstogt – livet ombord
I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. På skibet Radiance of the Seas kan der være ca. 2.500 passagerer, der betjenes af 859 besætningsmedlemmer. Skibet er næsten 300 meter langt og består af 13 etager eller dæk.

Det kunne lyde ganske uoverskueligt og måske give indtryk af et stort mylder af mennesker, men sådan opleves det ikke. Flere af dækkene indeholder udelukkende kahytter, dette gælder dækkene 2, 3, 7, 8, 9 og 10. På skibet er der ude foran et stort teater, der hedder Aurora. Det fylder forenden på dækkene 4, 5 og 6. En anden stor ting er hovedrestauranten, som hedder Cascade. Den ligger bagerst i skibet på dækkene 4 og 5. I midten på dæk 4 er der kahytter, og på dæk 5 er der en forretningsarkade i midten. På dæk 6 er der en række mindre restauranter og barer. Skibet har ligeledes et stort fitnesscenter med spa område, der ligger i den forreste del af skibet på dæk 11 og 12. På dæk 11 er der desuden et solarium og svømmebassiner. Bagerst på dæk 11 er der det store cafeteria, som hedder Windjammer. På dækkene 12 og 13 er der nogle barer og lounges samt en minigolfbane.

Krydstogt – forplejning
I den store restaurant, Cascade, er der reserveret borde til os til middagen. Har du ikke lyst til at spise der, kan du vælge at spise i det store cafeteria, Windjammer. Der er også en række mindre restauranter med hvert sit særpræg. Vil du spise på en af dem, skal der betales ekstra. Morgenmad og frokost kan du spise på de samme restauranter som nævnt ovenfor. Morgenmaden kan også nydes i jeres kahyt mod et mindre gebyr. Endvidere er der en række mindre caféer, hvor du også kan spise i løbet af dagen. På skibet foregår der hele tiden noget. Hovedattraktionen er naturligvis de store shows i hovedteatret, Aurora. Det er forskellige shows hver aften. Desuden er der optræden, dans, foredrag, demonstrationer samt meget andet rundt omkring på skibet.

Krydstogt – påklædning
Hvad så med påklædning? Det bestemmer du naturligvis selv. En eller to aftener er der gallaaften, hvor vi foreslår, at du har pænt tøj på. Nogle damer har lange kjoler på og nogle mænd kommer i smoking, men helt almindeligt pænt tøj kan sagtens gøre det. Du behøver altså ikke have den store garderobe med.

Krydstogt – udflugter
Hver aften udleveres et program med informationer om, hvad der skal ske den næste dag. Der vil også være informationer om det sted, skibet anløber, vejrudsigt og andre informationer. Dette program kan fås på hovedsprogene, og rejselederen laver hver dag et kort resume på dansk. De dage hvor skibet er i havn, er der et stort udflugtsprogram med op til 40 forskellige udflugter i alle prisklasser ved de enkelte havne. Herunder er der nævnt 3 forskellige udflugter ved hver destination, men hele programmet kan ses på www.royalcarribean.dk (alle udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/ombord og betales ved bestilling. Alle priser er vejledende og med forbehold for ændringer).

Krydstogt – udflugter – Ketchikan

1. Saxman Native Totem Village.
Landsbyen ligger i kort køreafstand fra Ketchikan, og bebos primært af Tlingit indianere, en af de mange forskellige stammer i det sydøstlige Alaska. I selve landsbyen lever indianerne i dag et almindeligt liv lige som os, men de holder skikke og traditioner i hævd. Udflugten starter med den traditionelle modtagelse i det store fælleshus, en modtagelse der blandt andet består af traditionelle sange og danse, der udføres klædt i de flotte traditionsrige dragter. I landsbyen er opstillet den største samling af originale totempæle. Ligeledes er der et arbejdende værksted, hvor træskærertraditionerne holdes ved lige. Udflugten varer 2 1/2 time og koster ca. USD 60. Turkode KE09.

2. Knudsons Cove Laksefiskeri.
I Alaskas korte sommer eksploderer livet, og mængden af fisk og pattedyr i havet er overvældende. Derfor er det også muligt at komme på nogle helt enestående fisketure. På denne tur sejler man ud fra Knudsons Cove Marina i en båd, som kan rumme 4-6 fiskere, så skipper har masser af muligheder for at hjælpe og rådgive fiskerne. Ud over at fiske er der meget stor sandsynlighed for at se sæler, søløver, havoddere, marsvin, hvaler og fiskeørne. Udflugten varer 5 timer og koster ca. USD 200. Desuden skal du på stedet betale ca. USD 20 for et fisketegn.  Turkode KE18.

3. Ketchigans højdepunkter og skovhuggershow.
Området er kendt for de store tømmerforekomster, og showet viser nogle af de færdigheder, en skovhugger skal mestre. Efterfølgende besøges Potlach Totem Park, hvor du ser eksempler på totempæle, og en lokal kunsthåndværker demonstrerer sin træskærerkunst. Varighed 3 1/2 time, pris ca. USD 80. KE61.

Krydstogt – udflugter – Icy Strait Point.

1. Hvalsafari.
Man sejler ud til Point Adolpus. På turen derud er der meget store chancer for at se spækhuggere, sæler, søløver, marsvin og pukkelhvaler. Hold også øje med trætoppene, hvor de hvidhovedede ørne har deres store reder. Området mildest talt vrimler med hvaler, som hver sommer æder sig mætte her, før de emigrerer ned til havet omkring Hawaii, hvor de tilbringer vinteren. Varighed af turen er 2 1/2 time og den koster ca. USD 180. Turkode IC01.

2. Flynderfiskeri.
Stillehavsflynderen hyldes for dens smagfulde kød, og den er ligeledes et yndet lystfiskerobjekt. Disse havets monstre lever i de dybe stræder rundt om Icy Strait. Alt fiskeudstyr er om bord, og skibets kaptajn hjælper og rådgiver. En mulighed for en oplevelse for livet. Turen varer 3 1/2 time og koster ca. USD 300. Turkode IC15.

3. Køretur i natur og skov.
Oplev en køretur i en åben vogn gennem regnskoven. Vognen tager jer ca. 3 km gennem gammel regnskov og langs den smukke kyst. Varighed 1 1/2 time, pris ca. USD 70. Turkode IC03.

Krydstogt – udflugter – Juneau.

1. Mendenhall gletsjeren og lakseopdræt.
Turen starter med at køre gennem centrum af den særegne hovedstad. Så fortsættes der til Macaulays Lakseopdræt. Stedet spiller en dynamisk rolle i et støtteopdrætsprogram. Man udsætter hvert år omkring 150 millioner laks for at modvirke den tidligere så voldsomme overfiskning af laksen. Næste stop er det helt fantastiske område i forbindelse med Mendenhall gletsjeren. Synet i sig selv er storslået. Gletsjeren glider ned i en stor sø, og vi befinder os kun få kilometer fra hovedstadens centrum. I forbindelse hermed er der et meget informativt og interessant informationscenter. Turen varer 2 1/2 time og koster ca. USD 56. Turkode JU01.

2. Alaskas slædehunde.
Oplev Alaskas eventyrlige nationalsport, hundeslædeløb. Om sommeren har slæderne hjul på, så træningen kan fortsætte. Vi oplever en lejr i Tongas Nationalparken, hvor vi kører en tur gennem skovene. Der er også mulighed for at lege med hundehvalpe under dette besøg i en sommertræningslejr. Varighed 2 1/4 time, pris ca. USD 160. Turkode: JU57. Hvis du vil opleve slædekørsel på sne, er der også en mulighed for det. Med helikopter flyves der op på Mendenhall gletsjeren. Her er der en træningslejr med ca. 300 hunde, en oplevelse i sig selv. Naturligvis er der ligeledes inkluderet en slædehundetur. Man kan enten få lov til at prøve at styre hundene, eller blot nyde turen som passager. Varighed 2 3/4 time, pris ca. USD 625. Turkode JU43.

3. Hvalsafari.
Har du endnu ikke været på en hvalsafari, er det nu sidste chance. Denne udflugt er en kombination, hvor du starter med en vandretur gennem et område, som for 100 år siden var dækket af Mendenhall gletsjeren. Du oplever også en fantastisk udsigt over gletsjeren. En nem vandretur på ca. 2 km. Herefter sejler du ud på Lynn kanalen, hvor der er meget store muligheder for at iagttage pukkelhvaler, spækhuggere, søløver, marsvin, sæler og ørne. Ser du ingen hvaler, får du 100$ retur. Varighed 5 timer, pris ca. USD 210. Turkode JU63. 

NB. Gislevs rejseleder tilbyder en lille gratis rundtur i Juneau til de gæster der måtte ønske dette. Oplev bykernen samt Red Dog Saloon og Alaska State Capitol.

Krydstogt – udflugter – Skagway.

1. Togtur over White Pass.
Denne togstrækning er at finde blandt de mest berømte i hele verden, og som ingeniørkunst betragtes de 32 km. jernbanestrækning som på højde med Panamakanalen. Man starter på stationen lige ved havnen, hvor man stiger på en af de gamle jernbanevogne. Så følger turen ind gennem dalen, hvorefter opstigningen til passet i 900 m begynder. Langs stejle klippeskrænter, gennem tunneller og over broer, indtil man når op i det alpine landskab. Heroppe skiftes der til busser, som tager turen ned til Skagway igen på den modsatte side af dalen i forhold til jernbane-linjen. Varighed 4 1/2 time, pris ca. USD 170. Turkode SK49

2. Alaskas vildmarktur.
Med en katamaran sejles der til den lille tvilling-by Haines. Herefter kører man ind i vildmarken, og hvor vejen ender, begynder eventyret. Med en fladbundet flodbåd sejler man ind i nationalparken, hvor der er et meget stort antal reder for hvidhovedede ørne. I området ses der tit bjørne og meget ofte elge. Frokost er inkluderet. Turen varer 6 1/2 time og koster ca. USD 220. Turkode SK21.

3. Guldfeberlejren i Liarsville.
Denne lejr opstod i guldfebertiden ved foden af White Pass. I turen er inkluderet frokost i skoven. Herefter fortsættes der til selve lejren, hvor der bl.a. er optræden af syngepiger. Efterfølgende bliver du instrueret i, hvorledes man vasker guld. Og så er det bare med at komme i gang. NB. Gislevs rejseleder tilbyder en lille gratis rundtur, til de der ønsker det, og fortæller om livet i byen, da guldfeberen var på sit højeste. Turen varer 2 3/4 time og koster ca. USD 119. Turkode SKB2.

Bemærk at alle ovenstående beskrivelser samt priser af udflugter er vejledende. Se mere på Royal Caribbean Cruise Line

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage. Medbring også gerne recept, hvis denne haves. Medicin pas er ikke nødvendig, men medbringer du medicin der indeholder morfin, er det vigtigt også at medbringe recept.

Mobiltelefon
Alle mobil telefoner kan benyttes i stor udstrækning. Forvent dog ikke dækning i de mere øde egne. Husk at slå mobildata + roaming fra da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Moms
Alle priser i forretninger i Canada/USA er uden moms (GST). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat men ligger på ca. 5-12 %.

Møntvask
Der findes møntvask på enkelte hoteller, så det er muligt at få vasket lidt undervejs. Vaskemiddel kan købes i receptionen eller trækkes i automater.

Myg
I visse perioder er der mange myg. Myggeolie/myggespray samt kløedæmpende creme kan medbringes – eller købes på rejsen.

Mål og vægt
I Canada benyttes fortrinsvis enheder som i Danmark – men i USA er det lidt anderledes.

1 ounce (oz) = 28,35 gram
1 pound (16 oz) = 453,6 gram
1 ton = 907,2 kg
1 tomme (inch) = 2,54 cm
1 fod (foot) = 30,48 cm
1 mil = 1,61 km
1 acre = 4046,8 m²
1 gallon = 3,785 liter

Pas
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra Canada/USA. Dette gælder også for børn (og spædbørn), som også skal være i besiddelse af eget pas! Husk at sende en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen – og at medbringe kopi af pas på turen. Se også vigtig information under eTA og ESTA.

Påklædning
Almindeligvis er det mildt vejr 17-25°C – varmest i indlandet, mens temperaturerne i Vancouver, og på krydstogtet godt kan kræve lange bukser, en striktrøje og en vindtæt jakke. Det er også en rigtig god idé altid at have en trøje med sig, da der er aircondition både i bussen, på skibet, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt men skjorte og slips/pæn kjole anbefales til middagene på skibet. Er du glad for at svømme så medbring badetøj – der er enkelte steder mulighed for en svømmetur.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i USA. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser.

Sengetøj
Det er ikke almindeligt med dyner som vi kender det i Danmark. Generelt bruges tæpper og lagner.

Shopping
Der er mulighed for at købe spændende indiansk kunsthåndværk.

Sikkerhed
Der bør altid udvises almindelig forsigtighed. Penge og værdier bør opbevares i forlommen eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og hånd¬bagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Det er kun få hoteller, der har safety boks. Alle steder er det sikkert at benytte offentlige transportmidler.

Sprog
Det officielle sprog i denne del af Canada og USA er engelsk – men den massive indvandring fra mange andre lande gør, at alverdens sprog høres overalt.

Sygdom
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Vær opmærksom på at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Taxa
Kører enten efter taxameter eller fast aftalt pris. Husk drikkepenge, ca. 15 %.

Tidsforskel
Der rejses gennem flere tidszoner på denne rejse. Rejselederen vil informere undervejs. Der er 8-10 timers tidsforskel mellem Danmark og Alberta/British Columbia/Alaska. Danmark er foran.

Toldregler
Fra Danmark til Canada må man indføre 200 cigaretter og 1,1 liter spiritus eller 1,1 liter hedvin. Fra Canada til Danmark må man indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i Canada til en værdi af max. 3.250 kr. Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til Canada og USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 120-140 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Valuta
En canadisk dollar er ca. 5,10 kr. (marts 2020. Sedlerne findes i 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har næsten samme størrelse, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent, 5-cent, 10-cent, 25-cent, 1 dollar og 2 dollar. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til canadiske dollars.
En US-dollar er ca. 6,75 kr. (marts 2020). Sedlerne findes i 1, 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har næsten samme farve og størrelse, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent, 5-cent, 10-cent, 25-cent, og i sjældne tilfælde 1 dollar. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til US-dollars.

Vask
På enkelte hoteller forefindes der møntvask og tørretumbler.

Flyv fra

Fly letter

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA og en gyldig eTA ved rejser til Canada.

 

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
26-06-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 834.998,-Bestil rejsenMere information
10-07-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 835.998,-Bestil rejsenMere information