Passionsspillene i Oberammergau

Passionsspillene i Oberammergau - kun hvert 10. år!

Passionsspillene i Oberammergau

Kom med og oplev det verdensberømte passionsspil i Oberammergau, der i 2020 opføres for 42. gang. Her er Jesu lidelseshistorie levendegjort i det unikke passionsspil, der kun opføres hvert 10. år. Oplev også ”Romatische Strasse”, der er kendt for sit idylliske bindingsværk, julebyen Rothenburg ob der Tauber og besøg i storbyen München.

  •  Jesu lidelseshistorie levendegjort i det verdensberømte passionsspil
  •  Billetter i kategori 2 til forestillingen
  •  Besøg i München

 

Med i prisen:

• Ophold i dobbeltværelse
• Halvpension fra 1. dags aften til 5. dags morgen
• Billet i kategori 2 til Passionsspillene
• 1 x frokost i Oberammergau
• Besøg i München
• Besøg i Rothenburg ob der Tauber
• Rejseleder

Tillæg: Tillæg for enkeltværelse afhænger af den afrejse du vælger. Nedenfor kan du se tillægget:

  • Afgang den 16-06-2020: Enkeltværelsestillæg kr. 1.898 - Dobbeltværelse som eneværelse
  • Afgang den 10-07-2020: Enkeltværelsestillæg kr. 698
  • Afgang den 11-08-2020: Her tilbydes ikke eneværelser

Pris fra 7.898,-

5 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

  • Godt hotel med halvpension
  • Byrundtur i München
  • Besøg i Rothenburg o. d. Tauber
Bestil rejse

Om rejsen

Hvert 10. år opføres det verdensberømte passionsspil i den lille sydtyske by Oberammergau. Spillene om Jesu lidelse, død og opstandelse begyndte i 1633 og opføres i 2020 for 42. gang. I forbindelse med Trediveårskrigen, (1618 til 1648) led Europa store ødelæggelser, samtidig med, at pesten hærgede. Det gik hårdt ud over indbyggerne i den lille by Oberammergau. I forsøget på at redde landsbyen afgav indbyggerne det løfte til Gud, at hvis de blev skånet for døden og pesten, ville de opføre passionsspillet om Jesu lidelse, død og opstandelse hvert 10. år.

I dag, over 380 år senere, overholder byen stadig sit løfte til Gud, og mere end 2000 indbyggere deltager i opførelsen af stykket, der er en vigtig religiøs og kulturel begivenhed i Tyskland. Dette er en enestående og imponerende oplevelse.

Se video om Passionsspillene her 

Ud over passionsspillet, får du også lejlighed til at se nærmere på Oberammergau, der ligger smukt omgivet af bjerge og med udsigt til Zugspitze. Vi besøger også middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber, kendt for sin smukke historiske bykerne og omgivet af den flotte gamle bymur. 

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra Danmark. Vi kører gennem Tyskland, til middag og overnatning på hotel Fulda.

Dag 2: Romantische Strasse og Rothenburg ob der Tauber. Vi forlader Fulda og kører ind i Bayern, til det naturskønne område langs den Romantiske Vej med middelalderbyer og idylliske bindingsværkshuse. Vi holder pause i hyggelige Rothenburg ob der Tauber, hvor der er tid til at gå lidt på opdagelse og spise en god frokost, inden vi fortsætter forbi Dinkelsbühl og Donauwörth til Oberammergau. Her skal vi bo i et af Tysklands smukkeste naturområder med udsigt til bl.a. Zugspitze.

gislev

Dag 3: Ophold i Oberammergau og passionsspillet. Vi bruger formiddagen i Oberammergau, hvor du har mulighed for at se nærmere på den hyggelige sydtyske landsby med de smukke huse, dekoreret med facademalerier. Oberammergau er verdensberømt for træskæreri, der gennem generationer, har udviklet sig til kunsthåndværk. Du kan f.eks. besøge bymuseet Pilatushuset eller den katolske kirke St. Peter og Paul. Frokost i Oberammergau er inkluderet. Om eftermiddagen er det tid til rejsens absolutte højdepunkt - opførelsen af passionspillet, der dækker tiden fra Jesu indtog i Jerusalem til døden på korset og genopstandelsen. Stykket har en samlet spilletid på 5 timer, med en god pause til aftensmad. 1. akt spilles om eftermiddagen kl. 14.30 til kl. 17.00 og 2. akt om aftenen kl. 20.00 til 22.30.

gislev gislev

Dag 4: München. Efter morgenmaden forlader vi Oberammergau og kører til den Bayerske storby, München. Her er der tid til en lille byrundtur og et kort ophold, inden vi om eftermiddagen kører op gennem Tyskland, til middag og overnatning i Fulda.

Gislev gislev

Dag 5: Hjemrejse. Vi forlader Fulda og kører gennem Tyskland, med ankomst ved den danske grænse midt på eftermiddagen.

Hotel

Hoteller:

Vi bor på 3-stjernede hoteller eller 4-stjernede pensioner/gæstehuse, hvor alle værelser er med eget bad og toilet. Hoteller og pensioner kan ligge i Oberammergau eller i en omkreds af 30 km fra byen. På afgangen den 16-06-2020 bor vi på 4-stjernede hoteller eller 5 stjernede pensioner/ gæstehuse, hvor ale værelser er med eget bad og toilet. På denne afgang kan vi ikke tilbyde eneværelser.

Hvilke hoteller eller pensioner vi skal bo på oplyses først i slutningen af 2019. Vi sender en hotelliste ud til alle deltagere ca. 14 dage før afrejse. Pga. den store forespørgsel på Passionsspillene i Oberammergau, kan vi ikke garantere, at alle vore gæster bor på samme hotel.

 

Værd at vide

Valuta
I Tyskland skal du kun bruge Euro. De fleste steder i Tyskland kan du også betale med kreditkort som Visa og MasterCard, men det er en god ide at medbringe lidt kontanter.

Forestillingen
Forestillingen er i 2 akter, varer 5 timer og opføres på Passionsteatrets imponerende friluftsscene. 1 akt spilles om eftermiddagen kl. 14.30 til kl. 17.00 og 2. akt om aftenen kl. 20.00 til kl. 22.30. I pausen mellem de to akter spiser vi aftensmad.

Passionsteatret
Passionsteatret står det sted, hvor Passionsspillene er blevet opført siden 1633, og er gennem tiden ombygget flere gange. I dag er tilskuerpladserne overdækket med tag, men scenen er stadig i det fri. Der er plads til ca. 4500 tilskuere, og gennem hele sæsonen forventes det, at mere end 450.000 mennesker vil have set passionsspillene i Oberammergau.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
16-06-2020Bus fra Jylland, Fyn og SjællandPassionsspillene i OberammergauMere end 87.898,-BestilMere information
10-07-2020Bus fra Jylland, Fyn og SjællandPassionsspillene i OberammergauMere end 87.898,-BestilMere information
11-08-2020Bus fra Jylland, Fyn og SjællandPassionsspillene i OberammergauMere end 87.898,-BestilMere information