Skip to main content

Oplev Passionsspillene i Oberammergau 2022

-
Passionsspillene i Oberammergau - kun hvert 10. år!

Passionsspillene i Oberammergau

Kom med og oplev det verdensberømte passionsspil i Oberammergau, der i 2022 opføres for 42. gang. En enestående tradition der startede helt tilbage i år 1634. Her medvirker hele 2000 af landbyens beboere i verdens mest kendte passionspil i dramaet om Jesus lidelseshistorie.

Det er en vigtig religiøs og kulturel begivenhed i Tyskland og en enestående og imponerende oplevelse. Passionsspillene opføres kun hvert 10. år og kræver hver gang mange års forberedelse.

I forbindelse med Trediveårskrigen (1618 til 1648) led Europa store ødelæggelser samtidig med, at pesten hærgede. Det gik hårdt ud over indbyggerne i den lille by Oberammergau. I forsøget på at redde landsbyen afgav indbyggerne det løfte til Gud, at hvis de blev skånet for døden og pesten, ville de opføre passionsspillet om Jesu lidelse, død og opstandelse hvert 10. år. I dag - næsten 400 år senere, overholder byen stadig sit løfte til Gud, og mere end 2000 indbyggere deltager i opførelsen af stykket.

Ud over passionsspillet, får du også lejlighed til at se nærmere på Oberammergau, der ligger smukt omgivet af bjerge og med udsigt til Zugspitze. Vi besøger også middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber, kendt for sin smukke historiske bykerne og omgivet af den flotte gamle bymur og på vejen hjem runder vi også München.

Glæd dig til

 • Komfortabel 4-stjernet bus og dansk rejseleder
 • Gode siddepladser til det spektakulære passionsspil
 • Besøg i Rothenburg o. d. Tauber og München

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 2 x middag på ud- og hjemrejse
 • 1 x frokost i Oberammergau
 • 1 x middag under passionspil med drikkevare
 • Billet i kategori 2 til passionsspil
 • Program til festspil
 • Besøg i Rothenburg ob der tauber
 • Orienterende rundtur i München
 • Dansk rejseleder

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse fra Danmark

  Vi kører gennem Tyskland til middag og overnatning på hotel Fulda.

 • Dag 2: Romantische Strasse og Rothenburg ob der Tauber

  Vi forlader Fulda, og kører ind i Bayern, til det naturskønne område langs den Romantiske Vej med middelalderbyer og idylliske bindingsværkshuse.

  Vi holder pause i hyggelige Rothenburg ob der Tauber, hvor der er tid til at gå lidt på opdagelse og spise en god frokost, inden vi fortsætter forbi Dinkelsbühl og Donauwörth mod Oberammergau.

  Her skal vi bo i et af Tysklands smukkeste naturområder med udsigt til bl.a. den kendte alpetop Zugspitze.

 • Dag 3: Ophold i Oberammergau og passionsspillet

  Vi bruger formiddagen i Oberammergau, hvor du har mulighed for at se nærmere på den hyggelige sydtyske landsby med de smukke huse, dekoreret med facademalerier.

  Oberammergau er verdensberømt for træskæreri, der gennem generationer, har udviklet sig til kunsthåndværk. Du kan f.eks. besøge bymuseet Pilatushuset eller den katolske kirke St. Peter og Paul. Frokost i Oberammergau er inkluderet.

  Om eftermiddagen er det tid til rejsens absolutte højdepunkt - opførelsen af passionspillet, der dækker tiden fra Jesu indtog i Jerusalem til døden på korset og genopstandelsen.

  Stykket har en samlet spilletid på 5 timer med en god pause til aftensmad. 1. akt spilles om eftermiddagen kl. 14.30 til kl. 17.00 og 2. akt om aftenen kl. 20.00 til 22.30.

 • Dag 4: Orienterende byrundtur i München - Bayerns hovedstad

  Efter morgenmaden forlader vi Oberammergau og kører til den Bayerske storby, München. Her er der tid til en lille byrundtur og et kort ophold, inden vi om eftermiddagen kører op gennem Tyskland, til middag og overnatning i Fulda.

 • Dag 5: Hjemrejse til Danmark

  Vi forlader Fulda og kører gennem Tyskland med ankomst ved den danske grænse sidst på eftermiddagen.

Hotel

Vi bor på gode hoteller eller 4-stjernede pensioner/gæstehuse, hvor alle værelser er med eget bad og toilet. Hoteller og pensioner kan ligge i Oberammergau eller i en omkreds af 30 km fra byen.

Hotelnavn oplyses ca. 30 dage før afrejse. Vi sender hotelliste ud til alle deltagere ca. 14 dage før afrejse. Pga. den store forespørgsel på Passionsspillene i Oberammergau, kan vi ikke garantere, at alle vore gæster bor på samme hotel.

Kort

Oplev Passionsspillene i Oberammergau med Gislev Rejser

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
19-08-2022Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland, Fyn og Sjælland48.298,-Bestil
23-08-2022Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 88.298,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelsernes skal overholdes.

 • Drikkevand

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Drikkevand i Tyskland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Elektricitet i Tyskland

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. 

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 175, 8 - 16 dage: Kr. 215.  Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen, husk at der betales med kontanter.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Information om Passionsspillet

  Forestillingen
  Forestillingen er i 2 akter, varer 5 timer og opføres på Passionsteatrets imponerende friluftsscene. 1 akt spilles om eftermiddagen kl. 14.30 til kl. 17.00 og 2. akt om aftenen kl. 20.00 til kl. 22.30. I pausen mellem de to akter spiser vi aftensmad, hvor der også er inluderet drikkevarer.

  Passionsteatret
  Passionsteatret står det sted, hvor Passionsspillene er blevet opført siden 1633, og er gennem tiden ombygget flere gange. I dag er tilskuerpladserne overdækket med tag med plads til ca. 4500 tilskuere, men scenen er stadig i det fri. På grund af Passionsteatrets unikke historie er det nu optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Tillæg for enkeltværelse  kr. 998  

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort

  1 € = ca. kr 7,50 . Mange steder kan du også betale med kreditkort som Visa og MasterCard, men det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

 • Valuta og kreditkort i Tyskland

  I Tyskland er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  Generelt sommervejr - se mere om temperaturerer her

   


   

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu