Skip to main content

Busrejse til Prag

-
Gylden og på UNESCO's Verdensarvsliste

Prag - 5 dage

Tag med Gislev på Danmarks bedste busrejse til Prag. Vi har 30 års erfaring med byen og vores dygtige og erfarne rejseledere gør byrundturene unikke, så selv gæster som tidligere har været i Prag, også får noget ud af turene. Byrundturene og sejltur på Moldau inkluderet i prisen. Desuden god tid på egen hånd til egne oplevelser.

Velkommen til Prag - byen du kan besøg igen og igen

Prag byder på utallige muligheder for at opleve både klassiske seværdigheder, charmerende kvarterer og floden Moldau, som slynger sig flot gennem byen. På den vestlige side strækker Prag sig stejlt op mod borgområdet Hradcany med den maleriske bydel Malá Strana. På den østlige side finder du den gamle hyggelige bydel med det jødiske kvarter Josefov og den smukke rådhusplads, hvorfra gaderne spreder sig ud med restauranter, caféer og butikker. Prag har mange oplevelser at byde på. Flere steder er det muligt at komme til klassisk koncert - Mozart, Bach og Vivaldi er nogle af favoritterne.

Derudover er Tjekkiet meget kendt for deres øl. Den tjekkiske jord har båret humle i tusind år og om sommeren nydes det gode øl udendørs overalt i Prag. Hertil kommer Tycho Brahe som endte sine dage i Prag, hvor han ligger begravet i Teynkirken.

Med Gislev får du flere byrundture rundt i Prag, hvor historie, kultur og kendte bygningsværker går op i en højere enhed. Vi fejrer 30 års fødselsdag i Prag og inviterer på hyggelig sejlads på Moldau-floden.

Velkommen til skønne oplevelser i Prag – Den Gyldne Stad.

Glæd dig til

 • Mulighed for forrygende folkloreaften med all inclusive
 • Gislev har den store by- og borgtur over 2 dage med head-sets inkluderet
 • Fordelagtig pris til en af Europas billigsted hovedstæder.
 • God tid egne oplevelser i byen

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • Stor byrundtur over 2 dage inkl. head-sets
 • 1 sporvognsbillet ifm. byturen til den gamle bydel
 • Sejltur på Moldau dag 3
 • Rejselederens Prag
 • Dansk rejseleder
  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Dag 1: Direkte til Prag med passende pauser undervejs

   Turen går gennem Tyskland hvor vi undervejs holder pauser, og der bliver tid til både frokost og middag. Undervejs kan der i bussen købes drikkevarer, herudover vil rejselederen fortælle om de kommende dage i Prag. Ankomst til Prag midt på aftenen.

  • Dag 2: Byrundtur til den gamle bydel og Folkloreaften

   Har du ikke tidligere været i byen eller vil du bare gerne genintroduceres til seværdighederne, så tag med på byrundtur den første dag.

   Vi tager med sporvogn til den gamle bydel Staré Mesto, og går med rejselederen forbi de største seværdigheder.

   Der er headsets til alle gæster, så der vil ikke blive problemer med at høre om alle seværdighederne undervejs.

   Turen koncentrerer sig om det gamle centrum med de smukke palæer, Wenzelspladsen, Markedspladsen med Rådhuset og det berømte astronomiske ur, Teynkirken og den jødiske bydel. En herlig spadseretur over den berømte Karlsbro når vi også.

   Nyd udsigten over Moldau og oplev de mange kunstnere og gadesælgere som holder til på broen. Turen slutter ved broen, hvorefter du har tid på egen hånd.

   Hjemtransport til hotellet for egen regning. Byrundtur med headset og sporvognsbillet inkluderet.

   Folkloremiddag med drikkevarer ad libitum
   Tag med til en sprudlende aften med musik og underholdning. Det lille orkester spiller og der optrædes med folkedanse, sange og helt specielle musikinstrumenter. Det er meget livligt, og de får gerne gæsterne til at synge med på udvalgte (lette) omkvæd og indimellem også til at danse med. Der serveres en 3-retters menu og hertil får du drikkevarer ad libitum.
   Kr. 350. Bestilles med rejsen.

  • Dag 3: Hradcany-borgen og sejlads på Moldau

   Med bus til op til den smukt beliggende Hradcany-borg. Vi ser borgområdet, med det ene gårdrum efter det andet. Herfra stråler eventyret, hvor forskellige regenter, adelsfolk og gejstlige på skift har holdt til.

   Vi besøger Skt. Vitus-katedralen som rummer relieffer, kongegrave og glasmalerier. Vi bevæger os ned gennem de smalle gyder med de farverige huse.

   Dagens tur slutter ved Karlsbroen, hvor der vil være tid på egen hånd, inden vi mødes igen, for at nyde en skøn sejlads på Moldau.

   Borgtur og sejlads inkluderet. Ekskl. entréer.

  • Dag 4: Rejselederens Prag

   Rejselederen viser i dag sine yndlingssteder i Prag. Mulighederne er mange da Prag byder på alt lige fra borge, hyggeligt bymiljø og masser af spændende historie. Følg rejselederen rundt i skønne Prag til steder du endnu ikke har set de foregående dage. Inkluderet. Dagen kan også bruges til egne oplevelser, hvis du vil slentre rundt for dig selv og opleve nye steder eller måske frister lidt shopping.

  • Dag 5: Morgenmad og afrejse

   I dag går turen hjemover via Tyskland. Vi gør stop undervejs og rejselederen fortæller de sidste historier.

   Den danske grænse passeres først på aftenen.

  Hotel

  • Dag 1-5

   Hotel Petr

   Hotellet er beliggende i et stille og roligt område i Prag. Tæt på finder du sporvognen ind til bymidten samt restauranter og shoppingcenter. Hotellet har elevator og alle værelser er med gratis wifi, hårtørrer, tv og værdiboks. Hotellet har ikke restaurant.

   Læs mere om Hotel Petr

   ElevatorJa
   HårtørrerJa
   TVJa
   VærdiboksJa
   Wi-fiGratis

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Brug af mobiltelefon under busrejsen

   Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

  • Chaufføren

   Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

  • Entréer

   Koster ca. CZK 100-250.

  • Fast plads i bussen

   Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

   Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
   Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Forplejning i bussen

   Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

  • Køre- og hviletid

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

   Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

  • Medicin på busrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

   Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

   Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Metro og sporvogn

   Prag har 3 metrolinier samt busser og sporvogne. Rejselederen introducerer billet- og transportsystem.

  • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

   Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

   Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

   Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

   Adresse

   Koldingvej 7
   6580 Vamdrup

   Find vej
   E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

    

   Se alle Gislevs Busrejser her

   Læs mere om vores busser her.

   Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

  • Opera og musik

   Opera, ballet m.v. kan arrangeres på stedet. Spørg rejselederen eller i receptionen.

  • Overnatningshoteller

   Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

   Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

  • Pas - på busrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

  • På egen hånd i byen

   Det er ikke uden grund at Prag kaldes de 100 tårnes by, for spir og tårne ses overalt. Det er hyggeligt at gå rundt i gaderne, som udover de smukke gamle palæer og flotte farvestrålende facader også byder på mange spændende butikker, små autentiske restauranter og ølstuer.

   Få gode råd af rejselederen og på hotellet, såfremt du ønsker at spise et tjekkisk måltid eller drikke den berømte skummende øl - mulighederne er mange. En smuk og meget spændende by som man kan bruge rigtig meget tid i – det er nok derfor de fleste kommer igen og igen. Prag er et sandt skatkammer af oplevelser.

  • Storbyferie - hvad kræver det?

   Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

   Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

   Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

   Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

  • Tillæg

   Enkeltværelse: Kr. 498.
   Afbestillingsforsikring: Kr. 215.
   Folkloremiddag med drikkevarer ad libitum: Kr. 350 - bestilles med rejsen.

  • Tilskud på busrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Valuta og kreditkort

   Euro til ud- og hjemrejsen. € 1 = ca. kr. 7,50.
   Tjekkiske Koruna i Prag. Kurs: CZK 1 = ca. kr. 0,30. (OBS: Der kan veksles fra danske kroner og euro til tjekkiske Koruna på hotellerne).

   Kort kan bruges de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med til toiletbesøg m.m.

   Danske kroner til køb af drikkevare i bussen.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  • Vejr

   Billedresultat for klimatabel prag

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din busrejse?

   Vil du vide mere?

   Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på busrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu