Skip to main content

Rejser til Prag

-
Oplev Tjekkiets hovedstad med dansk rejseleder

Hos Gislev har vi haft fantastiske Prag på programmet i over 30 år, og vores danske rejseledere kender byen ud og ind. Det betyder, at vi over tid har skabt nogle rejser, som henvender sig til både gæster, der har været i byen flere gange, og til rejsende der besøger Tjekkiets spændende hovedstad for første gang.

Det gamle og det nye Prag

Selvom Prag er over 1.200 år gammel, så følger byen i den grad med tiden. Karlsbroen, de pastelfarvede huse omkring torvet i Staré Město, Tyn-kirken med Tycho Brahes grav og Skt. Vitus-katedralen på toppen af Hradcany-højen står, som de har gjort i århundreder, men mellem dem pibler hele tiden nye, spændende restauranter, cafeer, butikker, museer og spændende kulturtilbud frem. Og uanset om du rejser til De 100 Tårnes By om foråret, sommeren, efteråret eller ved juletid, så venter der dig en storbyoplevelse ud over det sædvanlige, når du besøger den smukke by i hjertet af Europa.

Læs mere

Besøg Prags Borg

På toppen af Hradcany-højen ligger Prags vartegn, den smukke Skt. Vitus-katedral, og troner over Malá Strana-bydelen på den vestlige side Moldau. Katedralen ligger midt i det, der i folkemunde kaldes Prags Borg; en hel lille bydel gemt bag høje mure. Bydelen huser blandt andet Den Gyldne Gade, der fik sit navn efter de alkymister, der i middelalderen havde til huse der. Gaden, der i dag fremstår velholdt, yndig som et postkort og fyldt med små, skønne butikker og cafeer, kan tilmed prale af at have lagt skrivebord til den tjekkiske forfatter Franz Kafka, der boede i nummer 22 i en periode.

Borgkomplekset er et af de mest imponerende i Europa og huser ud over den dominerende Skt. Vitus-katedral også det tjekkiske kunstmuseum, et imponerende legetøjsmuseum og St. George’s Basilika, ligesom der er en fuldstændig mageløs udsigt over Prag og byens mange andre store turistattraktioner.

En gåtur på Karlsbroen

Karlsbroen er en af de attraktioner, der ikke er til at komme udenom i Prag. Der forbinder bydelene Malá Strana og Staré Město med hinanden over floden Moldau, og den stod færdig i 1402 på befaling af Karl 4. Den smukke middelalderbro med de karakteristiske 30 statuer er specielt i sommermånederne et skønt virvar af turister, gadesælgere og gøglere. Den udgør et vidunderligt smukt fikspunkt mellem øst og vest i den gamle by og var i mere end 400 år den eneste transportvej på tværs af floden.

Kryds de 514 meters stenbro i mageligt tempo mens du lader øjnene hvile på de ældgamle sten, den imponerende ingeniørkunst og de mange gadekunstnere, musikanter, snacksælgere og turister, der udgør et fascinerende virvar på den ældgamle bro.
For enden af broen mødes du af det imponerende brotårn, der markerer indgangen til den gamle by, Staré Město. Tårnet er formet som en triumfbue i bunden og skulle i gamle tider passeres af tjekkiske konger, når de skulle krones.
Det er muligt at komme op på toppen af det smukke tårn, og når du har tilbagelagt de 138 derop, er der en fuldstændig fantastisk udsigt over byen.

Oplev den gamle bydel Staré Město

Prags gamle by, Staré Město, er et slaraffenland for dig, der godt kan lide historie, smukke bygninger, hyggelige torve og summende byliv. Kvarterets hjerte er byens ældste torv, Staromestske Namesti, der er omgivet af intet mindre end seks kirker og en mur af flotte, velholdte byhuse.
På vores rejser til Prag sørger vi altid for at stoppe på pladsen og fornemme den aura, 1000 års handel og liv har tilført stedet. Og når vi står der, midt i Prags mylder, så føles det vitterligt som om, man kan fornemme historien i murene, i brostenene og i kirkemurene omkring pladsen.

Tycho Brahes grav i Týn-kirken

I Týn-kirken umiddelbart bag torvet ligger de jordiske rester af den danske astronom og videnskabsmand Tycho Brahe, der døde i Prag i 1601 (dog ikke – som myten ellers foreskriver - fordi han af høflighed ikke ville rejse sig fra et fint middagsselskab og derved sprængte sin blære. Den rigtige dødsårsag får I helt sikkert af Gislevs rejseleder, når I stopper ved kirken).

I den modsatte ende af torvet – og som en fin lille gestus til Tycho Brahe - hænger det verdenskendte, astronomiske ur, Pražský orloj, på væggen af byens gamle rådhus. Uret viser de forskellige himmellegemers placering på himlen, og det fungerer gudskelov stadig. Sagnet siger nemlig, at Prag bliver ramt af alverdens ulyksagligheder, hvis urets mekanik kommer i uorden.

Gyldne dråber i den gyldne stad

Når vi går rundt i Prags gader, kan vi af og til trænge til et lille hvil. Og hvorfor ikke holde det på en af byens mange ølstuer, der serverer de øl, som Prag og Tjekkiet er så stolte af?

Da Tjekkoslovakiet var en nation under kommunismen, var der efter sigende et bryggeri i alle byer over landsbystørrelse, men i dag er antallet af bryggerier dalende. Tjekkiet er dog stadig det land i Europa, der drikker flest øl pr. indbygger, og når man sidder i solen på en lille beværtning og smager de lokalt bryggede Staropramen og Velvet eller de verdenskendte Urquell eller Budwar, så forstår man godt tjekkernes trang til de gyldne dråber.

Selvom ølpriserne stiger med samme fart som så meget andet, så er det stadig ikke en ruinerende oplevelse at slukke tørsten i Prag, og for omkring 15 kroner kan du få en iskold pivo (øl på tjekkisk) på de fleste barer og serveringssteder.

Julemarkedsture til Prag

Det er absolut ikke kun om sommeren, at Prag er et besøg værd. Hos Gislev har vi i flere år arrangeret julemarkedsrejser til byen, der pynter mange af sine gamle torve og brostenbelagte gader, når december måned nærmer sig.

Det er en helt speciel følelse at gå rundt i de ældgamle gader og se på de mange smukke juleudsmykninger. På byens torve står hyggelige boder med julegodter side om side med krybbespil og smukt pyntede juletræer, og fra flere opsatte scener strømmer skønne juletoner ud i den frostklare luft.

Hvis du drømmer om at fejre selve højtiden udenlands i år, så er Prag en oplagt destination. På vores julerejse til Prag bor vi på det skønne Botel Admiral, der er et ombygget skib, der ligger til kaj midt i storbyen. På rejsen ser vi naturligvis nærmere på Prags mange smukke bygninger og oplever den juleudsmykkede by, inden vi spiser en lækker julemiddag på vores flydende hotel. Naturligvis med flæskesteg på menuen.

 

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu