Skip to main content

Juleferie i Prag

-
Fejr julen på charmerende bådhotel

Stemningsfuld Jul i Prag

Velkommen til et stemningsfuldt juleophold i Tjekkiets smukt pyntede hovedstad Prag, en fascinerende by med en spændende historie. På denne julerejse til Prag holder vi jul om bord på det hyggelige Botel Admiral.

Prag er noget ganske særligt. De velbevarede middelalderhuse står side om side med ny kunst, ældre sporvogne med klimtende klokker, moderne kaffebarer, caféer og restauranter. Du har også mulighed for at opleve det jødiske kvarter, julemarkedet og borgen Hradcany.

Allerede på din første dag i Prag introducerer rejseleder til sporvognene. Det er nemt og billigt at komme rundt, og det er en fin måde at få set byen på, hvis ben eller kulde ikke indbyder til traveture.

Juleaften på dansk med et strejf af det tjekkiske køkken

Juleaften serveres en 5-rettes julemiddag, hvor der vil være flæskesteg og mulighed for at prøve lidt tjekkisk julemad.

Rigtig god juleferie.

Glæd dig til

 • Bo centralt på det charmerende skibshotel, Botel Admiral eller Hotel Petr
 • Stor by- og Julemarkedstur samt god tid til at opleve byen
 • Hradcany-borgen, et stort borgkompleks samt den kendte Sct. Vitus Katedral
 • En storby der frister med klassiske koncerter, Black Light Theater m.m.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 2 x 3 retters middag
 • 1 x 5 retters julemiddag med velkomstdrink og kaffe
 • 2 x byrundture
 • Musik til afskedsmiddagen
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

   Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

  • Dag 1: Kørsel mod Prag

   Vi mødes i bussen, hvor rejselederen byder velkommen og fortæller om rejsens oplevelser.

   Vi ankommer til Prag hen på aftenen.

  • Dag 2: Byrundtur i Den julepyntede gyldne stad

   Med sporvogn – eller til fods - ind til bymidten, hvorfra vi oplever det stemningsfulde og julepyntede gamle centrum med smalle stræder. Vi ser den gamle rådhusplads med det berømte Astronomiske Ur, Teynkirken og Karlsbroen, som hvert år tiltrækker mange turister. En dejlig dag, hvor rejselederen tager dig med til fods rundt i Prags smukke gader.

   Der bliver naturligvis også tid til at besøge Prags smukkeste julemarked ved det gamle rådhus. Her finder du alt hvad hjertet kan begære af julepynt, kager, kunsthåndværk og meget mere. Byrundtur inkluderet.

  • Dag 3: Rejselederens Prag

   Rejselederen viser i dag sine yndlingssteder i Prag. Mulighederne er mange, da Prag byder på alt lige fra borge, hyggeligt bymiljø og masser af spændende historie. Følg rejselederen rundt i skønne Prag til steder du endnu ikke har set de foregående dage.

   Efterfølgende har du tid på egen hånd til at opleve det julesmykkede Prag.

   Juleaften på hotellet:
   Velkomstdrink, 5-retters julemiddag, efterfulgt af kaffe, hygge med gaver, knas og julesange.

  • Dag 4: Prags imponerende borg

   Højt over den smukke by ligger Hradcany, et stort borgkompleks, som også huser den kendte Sct. Vitus Katedral. Vi ser borgområdet, med det ene gårdrum efter det andet. Herfra stråler eventyret, hvor forskellige regenter, adelsfolk og gejstlige på skift har holdt til.

   Vi besøger Skt. Vitus-katedralen som rummer relieffer, kongegrave og glasmalerier.

   Vi bevæger os ned gennem de smalle gyder med de farverige huse.og ender ved Karlsbroen. Resten af dagen har du på egen hånd.

   Om aftenen er der afskedsmiddag og hyggelig musik på hotellet.

  • Dag 5: Hjemrejse

   Efter et par hyggelige juledage i Tjekkiets skønne hovedstad kører vi retur til Danmark.

  Mere om rejsen

  Tjekkerne er et venligt folkeslag med samme humoristiske sans, som vi selv mener at være i besiddelse af.

  Sproget kan til tider være en hindring, men man kommer langt med fagter og venlighed. Så tøv ikke med at udforske byen, prøv f.eks. de lokale små restauranter med eget ølbryggeri og kast dig endelig ud i afprøvning af det lokale køkken.

  Som i Danmark er det traditionelle køkken tung men god kost, du finder også mange restauranter som laver mere internationalt inspireret mad. Både mad og drikke er billigt ifht. danske priser, og kvaliteten har et godt ry.

  På denne julerejse bliver det frokosterne du kan nyde på egen hånd, middagene spiser vi ombord på Botel Admiral som har et rigtig godt køkken.

  Hotel

  • Dag 1-5

   Botel Admiral Prag

   Godt beliggende bådhotel med charmerende indretning. Hyggelig opholdssalon, restaurant og bar.

   Vi bor tæt ved metrostationen samt sporvognsstationen, Andel. Fra hotellet til Karlsbroen er der ca. 2 km.

   Alle værelser med bad, toilet, telefon og tv.

   Læs mere om Botel Admiral

   BarJa
   RestaurantJa
   TVJa

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Brug af mobiltelefon under busrejsen

   Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

  • Chaufføren

   Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

  • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

   Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

   Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
   Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Forplejning i bussen

   Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

  • Køre- og hviletid

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

   Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

  • Medicin på busrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Metro og sporvogn

   Prag har 3 metrolinier samt busser og sporvogne.
   Rejselederen introducerer billet- og transportsystem.

  • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

   Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

   Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

   Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

   Adresse

   Koldingvej 7
   6580 Vamdrup

   Find vej
   E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   Bemærk:

   Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

   Se alle Gislevs Busrejser her

   Læs mere om vores busser her.

   Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

  • Overnatningshoteller

   Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

   Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

  • Pas

   Husk at medbringe gyldigt pas.

  • Pas - på busrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

  • Rejseforsikring

   Husk at medbringe Det Blå Kort (Plastik), da Sundhedskortet (Det gule sygesikringskort) ikke længere gælder ved rejser i udlandet. Blandt andet er der nu ingen dækning for hjemtransport ved sygdom, og der kan være delvis egenbetaling for behandling.

   Husk at tjekke gyldighedsdato i god tid. Gislev anbefaler, at du tegner en supplerende rejseforsikring. Gislev forhandler Gouda Rejseforsikring.

  • Storbyferie - hvad kræver det?

   Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

   Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

   Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

   Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

  • Tillæg og Entréer

   Enkeltværelse kr. 698.
   Afbestillingsforsikring kr. 265.

   Samlet pris for diverse entréer: ca. CZK 100-250.

  • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Valuta og kreditkort

   Euro til ud- og hjemrejsen.

   Tjekkiske Koruna (CZK) i Prag.

   OBS: Man kan ikke længere veksle danske kroner i banker og vekselsteder til CZK. Medbring Euro.

   Kreditkort kan bruges de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med til toiletbesøg m.m.
   Danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  • Vejr og påklædning

   Gennemsnitstemperaturen ligger i vintermånederne på -4 til +5 C i Prag.
   Husk varmt tøj og godt, skridsikkert fodtøj.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din busrejse?

   Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på busrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu