Julemarked i Prag

Oplevelser på stribe i smukke Prag

Stemningsfuld jul i Prag

Der er masser af muligheder i Prag. Prags smukke centrum er som skabt til en idyllisk julehistorie.
Her finder du de mange juleboder med egnsspecialiteter, de flot pyntede juletræer, kunsterne og gadesælgerne på Karlsbroen samt det livlige folkeliv overalt i byens krogede gader.
Husk endelig at stoppe op og nyd de mange hyggelige restauranter og caféer samt de flotte og velbevarede bygninger.

 • Bo centralt på det charmerende skibshotel, Botel Admiral eller Hotel Petr.
 • Stor by- og Julemarkedstur samt god tid til at opleve byen.
 • Hradcany-borgen, et stort borgkompleks samt den kendte Sct. Vitus Katedral.
 • Forkæl dig selv med besøg på glasværk og middag på Folklorerestaurant.
 • En storby der frister med klassiske koncerter, Black Light Theater mm.

 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 2 x byrundture med headset
 • 1 x sporvognsbillet ifm. byrundturen
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive hvor andet ikke er nævnt.

  Tillæg: Enkeltværelse kr. 550. Afbestillingsforsikring kr. 235. Glasværk kr. 125. Folkloremiddag med musik, middag og frie drikkevarer kr. 350 - bestilles med rejsen.

Bestil rejsen

Pris fra 2.598,-

5 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Besøg på Julemarkeder
 • 4 x morgenmad
 • By- og borgtur
Bestil rejsen

Om rejsen

Traditionen omkring Julemarkeder (på tjekkisk: Vanocni trh) i Prag er lang. Folk kommer fra ind- og udland for at tage del i festlighederne i den smukt pyntede hovedstad. Boderne er spændende, med håndværk og specialiteter som vi ikke kender det fra vores egne Julemarkeder. Prøv for eksempel også tjekkernes udgave af glögg, som de kalder svarák (varm vin med krydderier). Omkring kl. 17 tændes lysene på juletræet ved det gamle rådhus, og der er tradition for at både lokale og internationale kor optræder på pladsen. En hyggelig oplevelse, hvor du virkelig kommer i julehumør. I boderne kan du få stillet din sult med specialiteter fra de forskellige egne, mangler du et par julegaver er der gode muligheder. Her finder du trælegetøj, julepynt, bøhmisk krystal og de søde mester Jakel-agtige dukker på pinde - perfekte til det lille dukketeater.

Glæd dig til for alvor at komme i julestemning, og nyd at du har tilladt dig at tage nogle dage fri. Du har god tid, ingen stress, og du befinder dig i centrum af et sandt oplevelsesparadis. Mange af kirkerne tilbyder også koncerter, og rejselederen hjælper gerne med at finde mulige, hvis du kunne tænke dig at prøve.

Igen i år tilbyder vi en tur til glasværket. Udover at du får set lidt mere end Prag, har du nemlig også mulighed for at finde nogle rigtig fine julegaver.

Har du lyst til at starte opholdet med en fornøjelig aften med mad og vin ad libitum, så tag med til folkloreaften. Musikere, sangere og dansere forstår at få hele salen med når de spiller, springer rundt og går ned og synger blandt publikum. Under hele aftenen sørger tjenerne for at der bliver fyldt op i glassene. Det foregår på ægte tjekkisk vis fra flasker med en lang tud og en stråle så lang, og så præcist, at man tror det er løgn. De kan virkelig deres håndværk.

Velkommen til en hyggelig julemarkedstur til den smukke gyldne hovedstad.

Julemarked i Prag

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Vi mødes i bussen hvor rejseleder byder velkommen og fortæller om rejsens program og de kommende oplevelser. Der bliver naturligvis tid til frokost og middag når vi kører gennem Tyskland. Vi er fremme i Prag hen på aftenen.

Julemarked i Prag

Dag 2: Bytur i de krogede gader
Oplev den magiske stemning i Prags gamle bydel med palæer, smalle stræder og flot arkitektur. Med sporvogn og til fods fører rejselederen an forbi rådhuset og det berømte Astronomiske Ur samt den jødiske bydel. Byturen slutter med en spadseretur over den berømte Karlsbro. Herefter tid på egen hånd til hygge og juleindkøb. Tag med til en festlig og forrygende folkloremiddag om aftenen. Pris kr. 350 inkl. 3-retters menu og drikke ad libitum.
Folkloremiddag (bestilles med rejsen). 

Folkekloremiddag med show 

Dag 3: Prags imponerende borg
Højt over den smukke by ligger Hradcany, et stort borgkompleks, som også huser den kendte Sct. Vitus Katedral. Vi kører op til borgen og spadserer ned til Karlsbroen, hvorfra du kan nyde byen på egen hånd. Besøg evt. Teynkirken, hvor den danske astronom Tycho Brahe ligger begravet.

Hradcany i Prag

Dag 4: Udflugt til glasværket
Tag med til rundvisning på glasværket hvor du måske lader dig friste til et par julegaveindkøb. Pris 125 kr. inkl. entré og rundvisning. Bliver du i byen, er rejselederen naturligvis forinden behjælpelig med gode tips og idéer.

Julemarked i Prag 

Dag 5: Farvel til Prag
Efter en tidlig morgenmad på båden siger vi på gensyn til Prag og turen går tilbage til Danmark.
 

Hoteller

Hotel Petr (På afgangen den 01.12 2019)
Drtinova 17
150 00 Prag 5

Hotellet er beliggende i et stille og roligt område i den centrale del af Prag. Tæt på finder du sporvognen ind til bymidten samt restauranter og shoppingcenter. Hotellet har elevator og alle værelser er med gratis wifi, hårtørrer, tv og værdiboks. (hotellet har ikke restaurant)

Læs mere om Hotel Petr

gislev Gislev


Botel Admiral (På afgangen den 08.12)
Hořejší nábřeží,
150 00 Praha 5 - Smíchov

Godt beliggende bådhotel med charmerende indretning. Hyggelig opholdssalon, restaurant og bar, som dog i julemåneden nogle aftener kan være optaget af andre arrangementer. Metrostation samt sporvognsstation, Andel, tæt ved. Fra hotellet til Karlsbroen ca. 2 km.
Alle værelser med bad, toilet, telefon og tv.

Læs mere om Botel Admiral

gislev gislev

Værd at vide

Husk pas
Husk at medbringe gyldigt pas.

Diverse entréer
Koster ca. CZK 100-250.

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Vegetar/Diabetiker
Det er vigtigt at du informerer Gislev ved bestilling af rejsen såfremt du har et specielt behov angående kost.
På denne måde kan vi forberede hotellet i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Klima
Gennemsnitstemperaturen ligger i vintermånederne på -4 til +5 C i Prag.
Husk varmt tøj og godt, skridsikkert fodtøj.

Valuta
Euro til ud- og hjemrejsen. € 1 = ca. kr. 7,50.
Tjekkiske Koruna i Prag. Kurs: CZK 1 = ca. kr. 0,30. (OBS: Der kan veksles fra danske kroner og euro til tjekkiske Koruna på hotellerne).
Kort kan bruges de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med til toiletbesøg m.m.
Danske kroner til køb af drikkevare i bussen.

Storbyferie - hvad kræver det?
Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del, dog er der lidt mindre gang på denne juletur, end på vore normale rejser til Prag. Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden. Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller. Det er også billigt at tage en taxa eller sporvognen. Husk at medbringe godt fodtøj.

Metro/Sporvogn
Prag har 3 metrolinier samt busser og sporvogne. Rejselederen introducerer billet- og transportsystem.

Opera og musik
Opera, ballet m.v. kan arrangeres på stedet. Spørg rejselederen eller i receptionen.

Rejseforsikring
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring fra Europæiske, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.
HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Tilskud
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50% tilskud til tog, bus og færge.

 

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her

Læs mere om tilskudsordning og refusion her

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
29-11-2020Bus fra Jylland og FynMere end 82.598,-Bestil rejsenMere information
06-12-2020Bus fra Jylland og FynMere end 82.598,-Bestil rejsenMere information