Skip to main content

Juletur med bus til Prag

-
Oplevelser på stribe i den gyldne hovedstad

Julemarked i Prag

Der er masser af muligheder i Prag. Prags smukke centrum er som skabt til en idyllisk julehistorie.
Her finder du de mange juleboder med egnsspecialiteter, de flot pyntede juletræer, kunsterne og gadesælgerne på Karlsbroen samt det livlige folkeliv overalt i byens krogede gader.
Husk endelig at stoppe op og nyd de mange hyggelige restauranter og caféer samt de flotte og velbevarede bygninger.

Glæd dig til

 • Bo centralt på det charmerende skibshotel, Botel Admiral eller Hotel Petr
 • Stor by- og Julemarkedstur samt god tid til at opleve byen
 • Hradcany-borgen, et stort borgkompleks samt den kendte Sct. Vitus Katedral
 • En storby der frister med klassiske koncerter, Black Light Theater m.m.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 2 byrundture
 • Headset på 2 byrundture
 • 1 sporvognsbillet til byrundtur
 • Rejselederens Prag
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark

  Vi mødes i bussen hvor rejseleder byder velkommen og fortæller om rejsens program og de kommende oplevelser. Der bliver naturligvis tid til frokost og middag når vi kører gennem Tyskland. Vi er fremme i Prag hen på aftenen.

 • Dag 2: Bytur i de krogede gader

  Oplev den magiske stemning i Prags gamle bydel med palæer, smalle stræder og flot arkitektur. Med sporvogn og til fods fører rejselederen an forbi rådhuset og det berømte Astronomiske Ur samt den jødiske bydel.

  Byturen slutter med en spadseretur over den berømte Karlsbro. Herefter tid på egen hånd til hygge og juleindkøb.

 • Dag 3: Rejselederens Prag

  Rejselederen viser i dag sine yndlingssteder i Prag. Mulighederne er mange da Prag byder på alt lige fra borge, hyggeligt bymiljø og masser af spændende historie. Følg rejselederen rundt i skønne Prag til steder du endnu ikke har set de foregående dage. Resten af dagen til egne oplevelser.
  Inkluderet.

  Tag med til en festlig og forrygende folkloremiddag om aftenen. Pris kr. 400 inkl. 3-retters menu og drikke ad libitum. Folkloremiddag (bestilles med rejsen).

 • Dag 4: Prags imponerende borg

  Med bus til den smukt beliggende Hradcany-borg. Vi ser borgområdet, med det ene gårdrum efter det andet. Herfra stråler eventyret, hvor forskellige regenter, adelsfolk og gejstlige på skift har holdt til. Vi besøger Skt. Vitus-katedralen som rummer relieffer, kongegrave og glasmalerier. Vi bevæger os ned gennem de smalle gyder med de farverige huse. Dagens tur slutter ved Karlsbroen, hvor der vil være tid på egen hånd til de sidste juleindkøb.

 • Dag 5: Farvel til Prag

  Efter en tidlig morgenmad siger vi på gensyn til Prag og starter vores hjemrejse.

Mere om rejsen

Oplevelser på stribe i smukke Prag

Traditionen omkring Julemarkeder (på tjekkisk: Vanocni trh) i Prag er lang. Folk kommer fra ind- og udland for at tage del i festlighederne i den smukt pyntede hovedstad. Boderne er spændende, med håndværk og specialiteter som vi ikke kender det fra vores egne Julemarkeder. Prøv for eksempel også tjekkernes udgave af glögg, som de kalder svarák (varm vin med krydderier). Omkring kl. 17 tændes lysene på juletræet ved det gamle rådhus, og der er tradition for at både lokale og internationale kor optræder på pladsen. En hyggelig oplevelse, hvor du virkelig kommer i julehumør. I boderne kan du få stillet din sult med specialiteter fra de forskellige egne, mangler du et par julegaver er der gode muligheder. Her finder du trælegetøj, julepynt, bøhmisk krystal og de søde mester Jakel-agtige dukker på pinde - perfekte til det lille dukketeater.

Glæd dig til for alvor at komme i julestemning, og nyd at du har tilladt dig at tage nogle dage fri. Du har god tid, ingen stress, og du befinder dig i centrum af et sandt oplevelsesparadis. Mange af kirkerne tilbyder også koncerter, og rejselederen hjælper gerne med at finde mulige, hvis du kunne tænke dig at prøve.

Har du lyst til at starte opholdet med en fornøjelig aften med mad og vin ad libitum, så tag med til folkloreaften. Musikere, sangere og dansere forstår at få hele salen med når de spiller, springer rundt og går ned og synger blandt publikum. Under hele aftenen sørger tjenerne for at der bliver fyldt op i glassene. Det foregår på ægte tjekkisk vis fra flasker med en lang tud og en stråle så lang, og så præcist, at man tror det er løgn. De kan virkelig deres håndværk.

Velkommen til en hyggelig julemarkedstur til den smukke gyldne hovedstad.

Hotel

 • Dag 1-5

  Botel Admiral Prag

  Godt beliggende bådhotel med charmerende indretning. Hyggelig opholdssalon, restaurant og bar.

  Vi bor tæt ved metrostationen samt sporvognsstationen, Andel. Fra hotellet til Karlsbroen er der ca. 2 km.

  Alle værelser med bad, toilet, telefon og tv.

  Læs mere om Botel Admiral

  BarJa
  RestaurantJa
  TVJa

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive hvor andet ikke er nævnt.
  Beregn ca. CZK 100-250.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del, dog er der lidt mindre gang på denne juletur, end på vore normale rejser til Prag. Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden. Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller. Det er også billigt at tage en taxa eller sporvognen. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Klima

  Gennemsnitstemperaturen ligger i vintermånederne på -4 til +5 C i Prag.
  Husk varmt tøj og godt, skridsikkert fodtøj.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Storbyferie - hvad kræver det?

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

  Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

  Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

  Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 698.
  Afbestillingsforsikring kr. 265.

  Folkloremiddag med musik, middag og drikkevarer kr. 400 - bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta

  Euro til ud- og hjemrejsen. € 1 = ca. kr. 7,50.
  Tjekkiske Koruna i Prag. Kurs: CZK 1 = ca. kr. 0,30. 

  Man kan ikke længere veksle danske kroner i banker og vekselsteder til czk.

  Medbring Euro.

  Kort kan bruges de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med til toiletbesøg m.m.
  Danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu