Svensk skærgårdsidyl

Inklusiv halvpension, flotte oplevelser og alle udflugterNYHED
 til vores smukke naboland Sverige.
Norden er et fantastisk smukt rejsemål, og med denne rejse ønsker vi at vise noget af den flotte natur som er så tæt på Danmark. Vi skal ikke langt væk for at opleve den magiske skærgård, hvor luften er frisk og der er højt til himlen. Velkommen til Sverige

 • Oplev den svenske skærgård med ren idyl og charme
 • 4 nætter på Aspenäs Herrgård med halvpension inkluderet
 • Sejlads på Trollhätte Kanal med de fantastiske sluser
 • Hyggelige dagsudflugter i et behageligt tempo med Gislev bus og rejseleder

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag på hotel
 • Entré og rundvisning på Bohus Fæstning
 • Sejlads på Trollhättan inkl. frokost (rejer, brød, smør, salat og 1 vand/øl)
 • Udflugt til Kungälv, Marstrand og Lysekil
 • Byrundtur i Göteborg
 • Dansk rejseleder

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

  Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 700. Afbestillingsforsikring kr. 240.
Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Skønne sommerdage, lyse nætter og herlig sommerstemning

Lad den lune sommersol og afslappende atmosfære omfavne dig på vores rundrejse til Göteborg og den svenske skærgård. Denne fantastiske egn vil uden tvivl charmere dig med sine tusindvis af øer og skær langs den smukke rå kyst. Glæd dig til at opleve sommerstemningen og de smukke omgivelser med blomster i flor og grønne skove. I skærgården besøger vi charmerende Lysekil og den idylliske by Marstrand. Fra Trollhättan der er kendt for vandfaldet midt i byen, venter en skøn sejltur på kanalen med de imponerende sluser. Glæd dig også til et besøg i Göteborg, som prydes med sin yndige kanal, det historiske centrum og de gamle broer og livlige gader.
 

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse mod Sverige

Opsamling gennem Fyn og Jylland på vej mod Frederikshavn, hvorfra vi sejler til Göteborg. Efter ankomst kører vi den korte strækning mod Aspenäs Herrgård, hvor vi skal indkvarteres for de næste 4 nætter. Måltider inkluderet denne dag: Middag.

Dag 2: Svensk skærgårdsidyl

I dag sætter vi kursen mod Sveriges skønne skærgård. Først besøges det 700 år gamle fæstningsanlæg, Bohus, med flere spændende fortællinger. Videre til den hyggelig by Kungälv, hvor der vil være lidt tid på egen hånd inden turen går til Marstrand. Her er smukke huse og skærgårdsidyl, det Sverige som vi gerne vil opleve. Inkluderet. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 

Dag 3: Byrundtur i Göteborg

Vi besøger i dag Göteborg, Sveriges andenstørste by. En livlig by der byder på kultur, gadegastronomi og slentreture. Oplev den gamle bydel Haga med små charmerende antikvitetsbutikker eller Linnéstaden med de mere eksklusive modeforretninger og kunstgallerier.
Du kan følge rejselederen rundt på en mindre byrundtur, hvorefter der vil være god tid på egen hånd. Inkluderet. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

Dag 4: Sejlads på Trollhättan

Dagens tur går til Trollhättan, hvor vi skal ud og sejle på kanalen med de imponerende sluser. Her oplever du 300.000 liter vand i sekundet der fosser ned i vandfaldet. Et spektakulært syn. Efter en skøn sejltur, fortsætter turen til Lysekil, en lille idyllisk by i skærgården. Her får du efter sigende områdets bedste rejemad – alt er friskfanget. Sejlads og frokost inkluderet. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 5: Göteborg – Frederikshavn

Efter tidlig morgenmad på hotellet kører vi til Göteborg havn, hvorfra vi sejler til Frederikshavn. Vi siger farvel til Sveriges solskinskyst fra dækket på færgen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Hotel

Aspenäs Herrgård

Seatons Allé
443 91 Lerum

Hotellet ligger helt idyllisk ned til Aspen sø og med en vidunderlig park til fri afbenyttelse. Alle værelser er nyrenoverede i 2017 og befinder sig i fritstående annekser fra hovedhuset, hvor du finder hotellets fællesfaciliteter. Restaurant, bibliotek, bar og vinkælder. Alle værelser er med tv og gratis wi-fi.

Læs mere om Aspenäs Herrgård her

Værd at vide

Afrejse / hjemkomst
På denne busrejse kan du stå på i Fyn og Jylland og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). For busrejser gælder, at afrejsebyer også er hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Bagage
Hver gæst må medbringe en kuffert (à max 20 kg) og en håndtaske til bussen.

Bus
Vi kører denne rejse med en 4-stjernet busser, med ekstra god benplads og aircondition. Busserne er med toilet, håndvask, køleskab, kaffemaskine, komfortable vippesæder, serveringsbord, læselys og termoruder. Sædeafstand 74 cm.

Det er på denne rundrejse muligt at tilkøbe fast plads i bussen. Bussens størrelse kan variere ift. antal deltagere på hver afgang.

Gislevs rejseleder sidder altid på 1. række i bussen, og derfor kan forreste sæde(r) være blokeret for reservationer. På nogle rejser er der gjort plads forrest til en evt. lokalguide.
På Gislevs busrejser har du sjælen og bagagen med fra start til slut. Du kan betragte de skiftende landskaber, læse en bog, falde i snak med dine medrejsende eller nyde en forfriskning. Rejselederen servicerer på vores busrejser og informerer undervejs om seværdigheder, forløb og pauser. Chaufførerne er rutinerede på Europas veje, og vi kan love, at bussen altid fremstår ren og nydelig samt at alle køre- og hviletidsbestemmelser overholdes på vores busrejser.

Drikkepenge
Det er ikke et krav at give drikkepenge, men det er blevet almindeligt at ansatte i turistbranchen (buschauffører, evt. lokalguider, hotelportører og lign.) forventer drikkepenge. Det er altid helt op til den enkelte gæst at vurdere hvor meget man ønsker at give.
På restauranter og caféer er det meget normalt at give drikkepenge og det er som regel ikke inkluderet i prisen. En god tommelfingerregel er ml 5-10%. Jeres rejseleder er erfaren og berejst og du kan til enhver tid spørge ham/hende til råds hvis du er i tvivl.

Drikkevand
Du kan trygt drikke vandet fra hanen i Sverige.

Ekstra udflugter (tilkøb)
Alle udflugter er inklusiv på denne rejse.

Elektricitet
I Sverige benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark

Entréer 2021 (vejledende priser):
Entréer er eksklusive, hvor andet ikke er nævnt. På denne rundrejse udgør de ca. € 30.

Fotografering
Husk altid at spørge pænt om lov, inden du fotograferer andre mennesker. Med høflighed og et smil kommer man langt og det sjældent et problem at få lov.

Fysisk formåen
Denne rundrejse er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. En stor del af udflugterne foregår til fods.

Internet
På vores hotel er der fri Wi-Fi. Det er altid en god idé at undersøge hvorledes dit mobilabonnement dækker dig på rejser udenfor Danmark, inden du bruger telefon og data på destinationen.

Klima
Vejret i Sverige er ikke så forskelligt fra det danske vejr, og vores afgange ml. juni – august vil typisk være lig med det danske vejr – på godt og ondt. Det er derfor vigtigt at medbringe tøj til varme og kølige dage samt overtøj som passer til sæsonen.

Mad og drikke
Køkkenet på Aspenäs Herrgård tilbereder deres mad med stor kærlighed og nøje udvalgte ingredienser alt efter årstid og vælger med fordel lokale producerede råvarer. En stor andel af deres måltider er tilberedt af økologiske ingredienser.

Medicin
Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det det er derfor vigtigt at sørge for evt. dokumentation for dette er i orden. Medbring evt. den receptpligtige medicin i original emballage. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler. Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/
eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

Pakkeliste/Huskeliste
Husk pas og en paskopi, i tilfælde af du skulle miste dit pas på rejsen.
Blå sygesikringskort samt evt. rejseforsikring
Lille rygsæk (kan med fordel også bruges som håndbagage)
Vandresko eller støvler
Vandflaske
Badetøj
Forårs-og sommertøj
Vindjakke eller let dunjakke
Regnslag eller regntøj
Lun trøje/fleece/strik
Tørklæde/hue/tynde handsker
Toilettaske
Kreditkort og evt. rejsevaluta (SEK)
Pung
Briller/solbriller
Kamera/video
Oplader til foto/video/mobiltelefon
Medicin

Rejsedokumenter
Endelig information og relevant rejsedokumenter fremsendes pr. mail senest 10 dage før afrejse.
Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i pas.

Rejseforsikring
Husk at medbringe Det Blå Kort (Plastik), da Sundhedskortet (Det gule sygesikringskort) ikke længere gælder ved rejser i udlandet. Blandt andet er der nu ingen dækning for hjemtransport ved sygdom, og der kan være delvis egenbetaling for behandling. Husk at tjekke gyldighedsdato i god tid.

Gislev anbefaler, at du tegner en supplerende rejseforsikring. Gislev forhandler Gouda Rejseforsikring.

Rejseleder
Rejselederen står på bussen på et af afrejsestederne på ruten. Vores rejseleder er med på hele rejsen, fra start til slut.

Sikkerhed
Det er generelt sikkert at færdes i Sverige, men derfor er det altid en god idé at passe godt på sine værdier og evt. lade dyre ure, smykker og lign. blive hjemme.

Shopping
Du har mulighed for at købe souvenirs m.m. fra hyggelige butikker, markeder, lokale produkter, håndværk m.m.

Sprog
Det primære sprog er Svensk.

Tidszone
samme tidszone som i Danmark.

Vaccinationer
Vi anbefaler altid at du kontakter egen læge eller f.eks. Statens Serums Institut, ift. korrekt rådgivning af vaccinationer inden afrejse. Læs evt. mere på https://rejse.ssi.dk/

Valuta og betalingskort
I Sverige benyttes SVENSKE KRONER (SEK). 100 SEK = ca.72 DKK (opdateret 05/11-2020)

Det er muligt at betale med VISA og Mastercard i de fleste større butikker, restauranter, caféer, shopping centre, museer og lign. Det er muligt at hæve SEK i de fleste bankautomater rundt i landet.

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis separate senge (twin beds), at bo nær medrejsende m.m. skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dem.

Åbningstider
Banker har åbent Man-Fredag fra kl. 09.00 til 16.00. Butikker har typisk åbent fra 9.00 til 17.00 (man-fredag) og fra 9.00 til 14.00 på lørdage. Større supermarkeder har ofte åbent alle ugens dage ml. kl. 09 – 20.00.

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen mange steder igennem Fyn og Jylland på denne rejse. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.
Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Kort