Skip to main content

Busrejse til Sverige

-
Kulturoplevelser, kanalsejlads og smukke sider af den svenske natur

Gotland, Gøtakanalen og Stockholm

Du behøver ikke at rejse langt for at nyde en dejlig ferie. Vores naboland Sverige er et pragtfuldt rejsemål, hvor der venter dig masser af spændende oplevelser, uanset om du drømmer om at udforske de imponerende svenske fjelde og dybe skove eller om at slentre igennem Stockholms historiske gader. Ud over sine berømte forfattere, karakteristiske træhuse og gode bagværk er Sverige nemlig også kendt som et varieret land med en inspirerende blanding af nordisk historie, en rig kulturarv og ikke mindst den naturlige skønhed, der omgiver de hyggelige svenske byer.

I Sverige åbner sig en verden af muligheder, og på denne rejse kan du glæde dig til at opleve landet fra tre skønne sider. Vi sejler fra Sjötorp på Gøtakanalen gennem det idylliske Sydsverige, mens vi i Stockholm har to dage til at udforske Gamle Stan, museerne og den stockholmske skærgård fra søsiden. På Gotland har vi fast base i den pæne middelalderby Visby, hvorfra vi tager på udflugter i omgivelserne og til den maleriske naboø, Fårö.

Med på rejsen har du som altid en dansk rejseleder, der løbende gør os klogere på vores skønne naboland.

Glæd dig til

 • En alsidig rundrejse med nye højdepunkter hver dag
 • Stemningsfuld byrundtur i Gamla Stan med rejselederen
 • En behagelig sejlads på Gøtakanalen med de imponerende sluser
 • Øen Gotland der byder på smuk natur, idylliske landskaber og middelalderlig charme

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Sejlads på Gøtakanalen inkl. frokost
 • Byrundtur i Stockholm
 • Byrundtur i Visby
 • Udflugt til Fårö og Øland
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Dag 1: Udrejse til Sverige

  Rejselederen byder velkommen i bussen, og sammen begynder vi vores rejse til Sverige. Vi kører med passende pauser afsted, og undervejs introducerer rejselederen dig for de næste dages oplevelser og program.

  Vi overnatter i Jönköping, hvor vi nyder en middag sammen på hotellet efter indkvartering. Om aftenen vil det være muligt at tage på en gåtur rundt i byens gader.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag.

 • Dag 2: Til søs på Gøtakanalen

  Fra Sjötorp sejler vi på en del af det lange vandvejssystem, som Gøtakanalen er en del af. Kanalen er en enestående blanding af teknisk snilde og naturskønhed, og på sejlturen med skibet M/S Bellevue glider vi gennem de kønne landskaber og forbi de flotte sluser.

  Göta-kanalen blev anlagt helt tilbage i begyndelsen af 1800-tallet og er i dag fortsat kendt som et af Sveriges største bygningsarbejder. Kanalen strækker sig samlet set over 190 kilometer, og det tog 22 år og 58.000 arbejdere at fuldføre den. I alt blev der bygget 58 sluser for at fuldføre en gammel svensk drøm om en vandvej gennem Sverige. Kanalen fungerer som bindeled mellem flere søer og floder, herunder de store søer, Vänern og Vätteren.

  På dagens sejltur bliver der rig mulighed for at nyde den smukke, sydsvenske natur, som kanalen fører os igennem. Ombord nyder vi en frokost, inden vi fra Töreboda står af og kører med bus tilbage til Jönköping.

  Heldagsudflugt inkl. frokost inkluderet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 3: Byvandring i Stockholm

  I dag går rejsen videre til den svenske hovedstad, hvor vi skal på byvandring i den gamle bydel Gamla Stan. Her snor de brostensbelagte stræder sig om de farverige gamle bygninger, der står skulder ved skulder på øen i hjertet af Stockholm. Det historiske kvarter er hjem for flere af byens største seværdigheder såsom domkirken Storkyrkan, Stortorget og det kongelige palads.

  Efter byrundturen tager vi til hotellet for indkvartering.

  Byrundtur inkluderet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 4: Tid på egen hånd og sejltur

  Du kan benytte dagen til egne oplevelser. Stockholm er en smuk og spændende by og rummer en rig kulturarv med spændende museer såsom ABBA- og Vasamuseet. Her er også mange teatre og koncerthaller, som de kulturinteresserede kan se nærmere på, og generelt er det en skøn oplevelse at tilbringe formiddagen i byen og beundre den fine arkitektur.

  Stockholm ligger midt i skærgården blandt øer og bugtende vandveje, og du har mulighed for at opleve det unikke sceneri på en sejlads i den stockholmske skærgård. Byen er omgivet af over 30.000 øer og holme, og hen over 2,5 time sejler vi ud i den svenske ø-verden for at nyde de naturskønne omgivelser og den afslappende tilværelse til vands.

  Halvdagsudflugt kr. 350.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 5: Videre til Visby på Gotland

  I dag tager vi afsked med Stockholm og kører til Nunäshamn for at sejle til Gotland. Vi kører først en kort tur, inden vi ankommer til hotellet i Visby. Her følger vi rejselederen på byrundtur i den charmerende by, der brillerer med over 200 gamle byhuse og kirker placeret mellem havet og den flotte bymur, der strækker sig rundt om byen.

  Visby er Gotlands eneste større by - og sikke en by den er! Om sommeren kommer mange besøgende til byen for at opleve de fine gamle huse med stokroser overalt, de høje tårne og spir, skyggefulde hvælvinger og snoede brostensbelagte gader med masser af små butikker. Noget, der alt sammen er med til at give Visby dens ry som en af Skandinaviens mest charmerende byer.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 6: Nordgotland og smukke Fårö

  Dagen byder på en heldagsudflugt til det nordlige Gotland, hvor kystlinjen er smuk og varieret med sandstrande, klipper og skærgårde, der afløser hinanden i ét væk. Vi besøger også øen Fårö, der er kendt for sin uspolerede natur og majestætiske kalkstenssøjler, der rejser sig langs kysten som naturskabte skulpturer.

  Det er også på Fårö, at legendariske Ingmar Bergman boede og optog mange film. Han slog sig ned på øen i 1960’erne og blev der til sin død. Fra en tidlig alder lavede han både film og teater mange steder i Sverige, men oplevede aldrig at befinde sig et sted, hvor han følte sig hjemme. Det ændrede sig, da han i 1960 kom til den lille ø Fårö i Østersøen.

  Heldagsudflugt inkluderet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 7: Udflugt til Øland, videre til Kalmar

  Vi tager afsked med Gotland og sejler til Oskarshamn, hvorfra vi skal på udflugt til den aflange ø Øland, der ligger et kort stykke fra fastlandet ved den svenske østkyst. Naturen på Øland er enestående. Nogle steder er den gold og barsk, andre steder frodig og artsrig, og øen er generelt kendt for sit rige dyre- og planteliv. Ud over at være begunstiget med flere solskinstimer og mindre nedbør end resten af Sverige er Øland samtidig en fascinerende oplevelse med sine omkring 14.000 fortidslevn og unikke natur, der udspringer af den kalkholdige undergrund.

  Efter et kort besøg fortsætter vi til indkvartering og middag på hotel i Kalmar.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 8: Hjemrejse til Danmark

  Vi spiser morgenmad og sætter herefter kursen mod Danmark efter nogle oplevelsesrige dage i Sverige.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Hoteller

 • Dag 1-3

  First Hotel Jönköping eller lign., Jönköping

  Hotellet tilbyder komfortable, nyistandsatte værelser samt et enkelt afslapningsområde, restaurant og bar. Hotellet er omgivet af shopping-muligheder og mange skønne områder til gåture.

 • Dag 3-5

  Profil Hotels Central eller lign., Stockholm

  Profilhotels Central Stockholm ligger i området Norrmalm, hvor også Drottninggatan ligger med svenske mode- og designbutikker. Cirka 20 minutters gang fra hotellet ligger Storkykan og Det Kongelige Palads. Den nærmeste metrostation er omkring fem minutters gang væk fra hotellet.

 • Dag 5-7

  Scandic Visby Gustavsvig eller lign., Visby

  Lige overfor færgeterminalen og i gåafstand fra middelalderbyens centrum ligger hotellet med nem adgang til de charmerende stræder. På hotellet finder du fitnesscenter, pools og sauna. Den udendørs pool er åben fra juni til august, og det opvarmede udendørs spabad er åben hele året.

 • Dag 7-8

  First Hotel Witt eller lign., Kalmar

  First Hotel Witt ligger i det centrale Kalmar og kan dateres tilbage til det 17. århundrede. Tæt ved ligger Kalmarsunds fjord og Kalmar-katedralen. Derudover er shopping og restauranter let tilgængelige fra hotellet.

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
16-08-2024Se afrejsetider 8 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandRing til os9.698,-
23-08-2024Se afrejsetider 8 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandRing til os9.698,-
06-09-2024Se afrejsetider 8 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandRing til os9.698,-

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 2.098.

  Skærgårdssejlads kr. 350.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Sverige

  I Sverige er valutaen svenske kroner (SEK). 
  Kontanter kan hæves i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu