Krydstogt på Douro

Storslået natur, fremmedartet arkitektur og spændende kulturOplev den smukke flod Douro i Portugal, med 5 nætter om bord på MS Amalia Rodrigues eller MS Gil Eanes med All inclusive og flere spændende udflugter inkluderet. Du får lejlighed til at besøge universitetsbyen Coimbra og har en overnatning i hovedstaden Lissabon. Oplev portvinsbyen Porto, Salamanca i Spanien og smag på den lokale portvin. Rejsen er med fly fra København til Lissabon. Velkommen til Portugal og Dourofloden.

 • Ophold i Coimbra og Lissabon inkluderet
 • Vælg mellem 2 flotte skibe med All Inclusive
 • Flotte udflugter i bla. Porto og i Vila Real inkluderet


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse/-kahyt
 • 2 x halvpension på overnatningshoteller
 • All Inclusive på skibet
 • Byrundtur i Coimbra
 • Byrundtur i Porto
 • Udflugt til Vila Real og Solar de Mateus Palace
 • Vin og panoramaudflugt
 • Byrundtur med lokalguide i Lissabon
 • Rejseleder
 • Eksklusiv entréer hvor andet ikke er nævnt.


Tillæg: Enkeltværelse/-kahyt kat. B kr. 2.700.
Kahyt i kategori M med fransk balkon kr. 1.200. Kahyt i kategori A med fransk balkon kr. 1.700 pr. person.

Forplejning om bord:
Opholdet på skibet med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på skibet ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet. Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord – og der er også fri bar fra kl. 10-23 (dog eksklusiv champagne, vin fra vinkort og specielle drinks).

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Portugal er landet med de store kontraster beliggende, hvor Europa møder Atlanterhavet. På dette krydstogt sejler vi på den smukke flod Douro, som løber gennem Nordportugals populære vindistrikt - hjemstedet for den sødmefulde portvin. Udflugtsprogrammet er varieret med storslået natur, charmerende byer og spændende kultur. Oplev portvinsbyen Porto, slottet Casa Solar de Mateus og de berømte vingårde, hvor du får smagsprøver på områdets populære dråber. Rejsen slutter i den spændende hovedstad Lissabon, hvor lokalguiden viser dig de mange seværdigheder. Kom med om bord på de dejlige skibe MS Amalia Rodrigues og Gil Eanes og oplev et ukendt hjørne af Europa.

Dourofloden er 897 km lang og udspringer i Spanien. Vandet strømmer fra Portugals højland, forbi Dourodalens berømte portvinsområder med stejle vinterasser udhugget i bjergsiderne frem til Atlanterhavet ved byen Porto. Douro kaldte man i gamle dage for den forræderiske flod, da den kun var sejlbar på kortere strækninger. Fra 1976 er den tæmmet ved anlæg af flere store dæmninger og sluseanlæg. Dourofloden - hvor der udelukkende sejles i dagslys - har også fået tilnavnet den smukkeste flod.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra København
Vi mødes i Københavns Lufthavn hvor vores rejseleder er klar til at byde dig velkommen. En kort flyvning direkte til Lissabon, hvor en lokal bus kører os til universitetsbyen Coimbra til indkvartering og middag på hotel.

Dag 2: Universitetsbyen Coimbra
Efter morgenmaden venter vores bus på at tage os på en byrundtur i Coimbra, der er kendt for sit interessante universitet. Universitet blev oprindelig skabt i Lissabon, men i 1537 flyttet til Coimbra efter beslutning af Kong Johan d. 3.  Der bliver lidt tid på egen hånd til at udforske de hyggelige gader og pladser samt nyde en frokost. Herfra kører vi til Porto til indkvartering om bord på MS Amalia Rodrigues. Skibets besætning står klar til at byde os velkommen om bord. Vi spiser middag på skibet, som ligger i Porto over natten.

Coimbra Coimbra


Dag 3: Portvinsbyen Porto
Efter morgenmaden vil bussen holde klar til en spændende byrundtur i portvinsbyen Porto. Byen hviler majestætisk på klippeskråninger ned mod Dourofloden, og er med broer forbundet med bydelen Vila Nova de Gaia, hvor flere af de store vinhuse findes. Gennem det elegante boligkvarter langs Atlanterhavskysten kommer vi frem til Portos gamle bydel med de stejle gader og smalle stræder. Byen kom i 1996 med god grund på UNESCO’s verdensarvsliste. Overalt møder du vidnesbyrd om den velstand byen fik i 1400–tallet hvor Portugal erobrede nye oversøiske territorier. Porto og portvin hænger uløsligt sammen, selv om der ikke dyrkes en eneste portvinsdrue i byen eller i den nære omegn. Ca. 80 km oppe ad Dourofloden begynder portvinsdistriktet og strækker sig næsten frem til den spanske grænse. Købmændene lagrer portvinen i Porto, og herfra eksporteres vinen til resten af verden. Vi er tilbage på skibet midt på dagen til frokost, hvor skibet er klar til at afsejle på Douro. Sidst på dagen ankommer skibet til Regua, hvor det ligger for natten.

Porto Porto


Dag 4: Vila Real og Solar de Mateus
Vi nyder morgenmaden om bord og bagefter holder bussen klar til at bringe os fra floden op til portvinsdistriktets hovedby Vila Real. Byen har bevaret sit interessante centrum med masser af historie, blandt andet om Diogo Cão, en kendt søfarer der 1482 fandt Congoflodens udmunding. Mest kendt er dog Casa Solar de Mateus, der ligger i udkanten af byen. Det tilhører greven af Vila Real, hvis familie bor i dele af det prægtige slot. De fleste kender dette overdådige palæ fra etiketten på en flaske Mateus Rosé. Slottets park er tilgængelig og vi spadserer en tur gennem parken, og beundrer den berømte cedertræstunnel, der blev plantet i 1941.  Vi kører til Pinhao, hvor skibet venter på os. Nyd frokost om bord mens skibet bringer os gennem hjertet af vindyrkningsområdet. Langs floden er bakkerne dækket af vinterrasser helt op til 700 meters højde og vingårdene ligger smukt på markerne. I løbet af eftermiddagen sejles gennem de to sluser: Valeira og Pocinho. Ud på aftenen lægger skibet til i Vega de Teron og ligger natten over.

Vila Real Vila Real


Dag 5: De lærdes by Salamanca
Efter tidlig morgenmad er der afgang med bus på en heldagsudflugt til Spanien. I provinsen Castilien finder vi de lærdes by Salamanca, der er en af de store arner hvad europæiske universiteter angår. I den historiske bymidte findes nogle af Spaniens arkitektoniske perler, Plaza Mayor, katedralen og Casa de la Conchas (muslingehuset). Der er tid til på egen hånd, til at kigge på butiksgaderne eller iagttage livet fra en fortovscafé. Kr. 350 inkl. let frokost. Bestilles sammen med rejsen. Tilbage på skibet sejler vi tilbage til Portugal og til Barca d’Alva hvor de ligger til for natten.

Salamanca Plaza Mayor i Salamanca


Dag 6: Vin og vinmarker
Douroregionens portvin og vine er berømte og under hele krydstogtet har vi kunne nyde udsigten til vinområderne. Dagens udflugt bringer os tættere på de imponerende vinmarker. Bussen kører en smuk vej gennem vinmarkerne til en af de berømte vingårde - Quintas, hvor vi skal lære lidt om vinen og smage den gode portvin. Imens sejler skibet videre til Pinhao, hvor vi senere går ombord efter en dejlig udflugt.

Vinsmagning


Dag 7: Hovedstaden Lissabon
Vi ankommer til Porto ud på morgenen og det er tid til at tage afsked med skibet og dets besætning. Videre med bus til hovedstaden Lissabon, hvor vi med lokalguide skal opleve en af Europas smukkeste hovedstæder. Vi kommer forbi mange af de kendte steder bl.a. Jeromimuskirken, Bélemtårnet og spadserer rundt i den gamle bydel, Alfama med de krogede stræder. Efter byrundturen indkvartering og middag på hotel i Lissabon.

Lissabon Lissabon


Dag 8: Lissabon og hjemrejse til København
Inden vi vender hjemad til Danmark, får du god tid på egen hånd til at nyde Lissabons smukke paladser og hyggelige stræder. Rejselederen er behjælpelig med gode forslag til oplevelser i byen. Ud på eftermiddagen venter bussen på at bringe os til lufthavnen og hvor det er tid at tage afsked med Portugal.
 

Skibet

Vi sejler med to forskellige skibe på Douro og nedenfor kan du læse mere om skibene og hvornår hvilket skib sejler.

Krydstogtskib MS Amalia Rodrigues 
Rederi:
Croisi Europe

Vi sejler med dette skib på følgende datoer: 10-05-2020 til 17-05-2020 & 19-06-2020 til 26-06-2020

 

MS Gil Eanes       
Rederi:
Croisi Europe       

Vi sejler med dette skib på følgende datoer: 19-05-2020 til 26-05-2020 & 30-08-2020 til 07-09-2020                                               

 

Flotte skibe med 3 dæk. Om bord finder du restaurant, lounge og bar. Stort soldæk med liggestole. Lille butik. Aircondition.

3 kahytskategorier:
A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med fransk balkon, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
M: Dobbeltkahyt på mellmeste dæk med fransk balkon, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.

 

Værd at vide

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Sprog på skibet
Croisi Europe er et fransk rederi, derfor er hovedsproget ombord fransk, men personalet taler også engelsk. Alle annonceringer gives på fransk og engelsk, men vores rejseleder sørger for at holde dig orienteret og være behjælpelig med eventuelle spørgsmål.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning på et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt. Beregn € 5-10 per person/dag.  Indbetales samlet og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

Påklædning
Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet. Det er ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen. Til skibets gallaaften kan du medbringe lidt mere festligt tøj, men det er stadig uformelt, så det behøver ikke være den lange kjole eller habitten.

Elektricitet
Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

Internet
Der er gratis internet på alle Croisi Europes skibe i området ved receptionen og i skibets lounge. På rederiets nyere skibe er der internet alle steder ombord. Bemærk, på grund af dårlig dækning kan internettet have udfald og nedsat hastighed afhængigt af de steder, der sejles.

 

Flyv fra

Fly letter

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Flytider fra Københavns Lufthavn

Med TAP direkte til Lissabon
Afrejse kl. 12.20 med ankomst kl. 15.10
Hjemrejse kl. 18.15 med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 22.55


Mødetid i lufthavnen i København
2 timer før afrejse.

Forplejning om bord
Er ikke inkluderet, men kan købes og betales med kreditkort.

Bagage
Det er tilladt at medbringe 1 x 23 kilo + 5 kilo håndbagage per person.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

 

København lufthavn mødested Gislev Rejser

Kort

Krydstogt på Douro