Skip to main content

Flodkrydstogt på Douro i Portugal

-
Storslået natur, charmerende byer og gode portvine

Krydstogt på Douro

Oplev den smukke flod Douro i Portugal med fem nætter i komfortable kahytter om bord på MS Gil Eanes eller MS Amalia. Skibet starter sin rejse i portvinsbyen Porto og tager os ind igennem det vidunderlige landskab omkring Dourofloden. Om bord på skibet serviceres vi med All Inclusive, og vi har inkluderet flere spændende udflugter samt portvinssmagning. Du besøger også den smukke, gamle universitetsby Coimbra samt den historiske hovedstad Lissabon.

Velkommen til Portugal og Dourofloden.

Se også vores andet Douro-flodkrydstogt, hvor du får hele syv nætter på et skønt, 5-stjernet skib.

Glæd dig til

 • 5-stjernede skibe på Douro med All Inclusive
 • Ophold og oplevelser i Coimbra og Lissabon
 • Spændende udflugter i bl.a. Porto og i Vila Real
 • Vin og panorama-udflugt i Rio Torto dalen
 • Portvinssmagning i Porto og langs Douro.

Inkluderet i rejsens pris

 • 2 x halvpension på hoteller
 • All Inclusive på skibet
 • Velkomstdrink på skibet
 • Gallaaften på skibet
 • Byrundtur i Coimbra inkl. entré ved Universitet
 • Byrundtur i Porto inkl. vinsmagning i Vila Nova de Gaia
 • Udflugt til Vila Real og Solar de Mateus inkl. entré
 • Vin- og panoramaudflugt inkl. portvinssmagning
 • Byrundtur med lokalguide i Lissabon
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Tranfers fra/til lufthavnen
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Udrejse til Portugal

  Vi mødes i Billund eller Københavns Lufthavn hvor Gislev rejseleder står klar til at byde dig velkommen.

  Vi flyver til Lissabon, hvor vores portugisiske bus holder klar til at køre os fra lufthavnen til universitetsbyen Coimbra, en af Portugals ældste byer. Vi indkvarteres på et godt hotel nyder en god middag.

 • Dag 2: Universitetsbyen Coimbra

  Efter morgenmad på hotellet, venter bussen på at tage os på en byrundtur i Coimbra, der er særligt kendt for sit interessante universitet. Universitet blev oprindeligt skabt i Lissabon, er grundlagt i 1200-tallet, men blev i 1537 flyttet til Coimbra efter beslutning af Kong Johan d. 3. Det ligger smukt placeret i den gamle bydel, omgivet af gamle kirker og smalle gader og med en strålende udsigt over floden.

  Universitetet er stadig en aktiv institution med syv fakulteter, og vi møder typisk de kappe-klædte studerende undervejs på vores besøg. Hvis det er muligt at skaffe billetter, så besøger vi det det fascinerende barokbibliotek fra 1700-tallet, som huser ca. 250.000 bøger og er overdådigt udsmykket. Vi kan desværre ikke garantere entré og besøgstid til biblioteket på forhånd.

  Undervejs på byrundturen oplever vi også byens katedral og Santa Cruz-klostret. Der bliver lidt tid på egen hånd til at udforske de hyggelige gader og pladser samt nyde en frokost.

  Vi fortsætter med bussen nordpå til Porto, hvor skibet og dets besætning venter på at byde os velkommen om bord. Efter indkvartering, nyder vi middagen på skibet, som bliver i Porto natten over.

 • Dag 3: Portvinsbyen Porto

  Efter morgenmaden vil bussen holde klar til en spændende byrundtur i portvinsbyen Porto. Byen hviler majestætisk på klippeskråninger ned mod Dourofloden, og er med broer forbundet med bydelen Vila Nova de Gaia, hvor flere af de store vinhuse findes.

  Gennem det elegante boligkvarter langs Atlanterhavskysten kommer vi frem til Portos gamle bydel med de stejle gader og smalle stræder. Byen kom i 1996 med god grund på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Overalt møder du vidnesbyrd om den velstand, byen fik i 1400–tallet, hvor Portugal erobrede nye oversøiske territorier. Porto og portvin hænger uløsligt sammen, selv om der ikke dyrkes en eneste portvinsdrue i byen eller i den nære omegn.

  Ca. 80 km oppe ad Dourofloden begynder portvinsdistriktet, og det strækker sig næsten frem til den spanske grænse. Købmændene lagrer portvinen i Porto, og herfra eksporteres vinen til resten af verden.

  Vi er tilbage på skibet midt på dagen til frokost, og klar til at sejle på fantastiske Douro. Sidst på dagen ankommer skibet til Regua, hvor det ligger for natten.

 • Dag 4: Vila Real og Solar de Mateus

  Vi nyder morgenmaden om bord, og bagefter holder bussen klar til at bringe os fra floden op til portvinsdistriktets hovedby Vila Real. Byen har bevaret sit interessante centrum med masser af historie blandt andet om Diogo Cão, en kendt søfarer der i 1482 fandt Congoflodens udmunding. Mest kendt er dog Casa Solar de Mateus, der ligger i udkanten af byen. Det tilhører greven af Vila Real, hvis familie bor i dele af det prægtige slot.

  De fleste kender dette overdådige palæ fra etiketten på en flaske Mateus Rosé. Slottets park er tilgængelig, og vi spadserer en tur gennem parken, og beundrer den berømte cedertræstunnel, der blev plantet i 1941.

  Vi kører til Pinhao, hvor skibet venter på os. Nyd frokosten ombord mens skibet bringer os gennem hjertet af vindyrkningsområdet. Langs floden er bakkerne dækket af vinterrasser helt op til 700 meters højde, og vingårdene ligger smukt på markerne.

  I løbet af eftermiddagen sejler vi gennem de to sluser: Valeira og Pocinho. Ud på aftenen lægger skibet til for natten i Vega de Teron.

 • Dag 5: De lærdes by Salamanca

  Efter tidlig morgenmad er der afgang med bus til Salamanca i Spanien. Denne heldagsudflugt skal bestilles hjemmefra. Kr. 350. inkl. let frokost.

  I provinsen Castilien finder vi de lærdes by Salamanca, der er en af de store arner hvad europæiske universiteter angår. I den historiske bymidte findes nogle af Spaniens arkitektoniske perler, Plaza Mayor, katedralen og Casa de la Conchas (muslingehuset). Der er tid på egen hånd til at kigge på butiksgaderne eller iagttage livet fra en fortovscafé.

  Tilbage på skibet sejler vi tilbage til Portugal og til Barca d’Alva, hvor det ligger til for natten. Denne aften er der gallamiddag.

  Har du ikke tilkøbt udflugten til Salamanca, er det muligt at slappe af og tilbringe dagen på skibet.

 • Dag 6: Vin og vinmarker

  Douroregionens portvin og vine er berømte og under hele krydstogtet har vi kunne nyde udsigten til vinområderne. Dagens udflugt bringer os tættere på de imponerende vinmarker.

  Bussen kører en smuk vej gennem vinmarkerne til en af de berømte vingårde - Quintas, hvor vi skal lære lidt om vinen og smage den gode portvin. Imens sejler skibet videre til Leverinho, hvor vi senere går ombord efter en dejlig udflugt.

 • Dag 7: Hovedstaden Lissabon

  Vi ankommer til Porto ud på morgenen, og det er tid til at tage afsked med skibet og dets besætning. Videre med bus til hovedstaden Lissabon, hvor vi skal opleve en af Europas smukkeste hovedstæder.

  Vi kommer forbi mange af de kendte steder bl.a. Jeronimuskirken, Bélemtårnet og vi spadserer rundt i den gamle bydel, Alfama med de krogede stræder.

  Efter byrundturen indkvartering og middag på hotel i Lissabon.

 • Dag 8: Lissabon og hjemrejse til Danmark

  Morgenmad på hotellet, og mulighed for at bruge lidt tid på egen hånd til at besøge Lissabons smukke og hyggelige gader. Rejselederen er behjælpelig med gode forslag til oplevelser i byen, og sørger for at informere om tidspunkt for afgang med bussen mod lufthavnen.

  Hjemrejsetidspunktet varierer på de enkelte afgange. Velkommen hjem fra en vidunderlig rejse i Portugal.

Mere om rejsen

Portugal er landet med de store kontraster beliggende, hvor Europa møder Atlanterhavet. På dette krydstogt sejler vi på den smukke flod Douro, som løber gennem Nordportugals populære vindistrikt - hjemstedet for den sødmefulde portvin.

Udflugtsprogrammet er varieret med storslået natur, charmerende byer og spændende kultur. Oplev portvinsbyen Porto, slottet Casa Solar de Mateus og de berømte vingårde, hvor du får smagsprøver på områdets populære dråber. Rejsen slutter i den spændende hovedstad Lissabon, hvor lokalguiden viser dig de mange seværdigheder. Kom med om bord på de komfortable 5-stjernede skibe fra Croisi Europe, og oplev et ukendt hjørne af Europa.

Dourofloden er 897 km lang og udspringer i Spanien. Vandet strømmer fra Portugals højland forbi Dourodalens berømte portvinsområder med stejle vinterasser udhugget i bjergsiderne frem til Atlanterhavet ved byen Porto. Douro kaldte man i gamle dage for den forræderiske flod, da den kun var sejlbar på kortere strækninger. Fra 1976 er den tæmmet ved anlæg af flere store dæmninger og sluseanlæg. Dourofloden - hvor der udelukkende sejles i dagslys - har også fået tilnavnet den smukkeste flod.

Skibe

 • Dag 1-2

  Hotel Tivoli Coimbra

 • Dag 2-6 - Benyttes på afgangen: 24/7.

  MS Amalia Rodrigues

  Flot skib med 3 dæk. Om bord finder du restaurant, lounge og bar. Stort soldæk med liggestole. Lille butik. Aircondition.

  3 kahytskategorier:

  A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med fransk balkon, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
  M: Dobbeltkahyt på mellemste dæk med fransk balkon, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
  B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.

  Forplejning om bord

  Ophold på skibet er med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet.

  Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord – og der er også fri bar fra kl. 10-23 (dog eksklusive champagne, vin fra vinkort og specielle drinks).

 • Dag 2-6 - Benyttes på afgangene: 19/6 og 31/8.

  MS Gil Eanes

  Flot skib med 3 dæk. Om bord finder du restaurant, lounge og bar. Stort soldæk med liggestole. Lille butik. Aircondition.

  3 kahytskategorier:

  A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med fransk balkon, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
  M: Dobbeltkahyt på mellemste dæk med fransk balkon, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
  B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.

  Forplejning om bord

  Ophold på skibet er med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet.

  Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord – og der er også fri bar fra kl. 10-23 (dog eksklusive champagne, vin fra vinkort og specielle drinks).

 • Dag 6-7

  Hotel VIP Executive Art’s, Lissabon

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Som udgangspunkt må hver gæst medbringe 1 stk. checkin bagage på 20 kg samt 1 stk. håndbagage på 7 kg.

  Flyselskabernes bagageregler er forskellige og kan ændre sig. Derfor oplyser vi altid de seneste opdaterede regler i vores afrejseinformationsbrev som sendes ud ca. 10-14 dage før afrejse.

  Hvis du er i tvivl om noget, så ring endelig til os.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning på et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt.

  Beregn € 5-10 pr. person pr. dag. Indbetales samlet og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

 • Drikkepenge i Portugal

  Normalt til chauffører, service- og restaurationspersonale.

 • Drikkevand

  Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

 • Elektricitet

  Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

 • Elektricitet i Portugal

  220 v. Adapter ikke nødvendig.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. 

 • Fly

  På afgange fra Københavns Lufthavn, rejser vi med TAP eller SAS direkte til/fra Lissabon.

  På afgangen fra Billund Lufthavn, rejser vi med Lufthansa via Frankfurt.

 • Flybillet

  Ca.10 dage før afrejsen fremsender vi et informationsbrev. Vi sender ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Forplejning om bord

  Opholdet på skibet er med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og på skibet er der ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet.

  Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord er inkluderet – og der er også fri bar fra kl. 10 - 23 (dog eksklusiv champagne, vin fra vinkort og specielle drinks fra drinkskortet).

 • Fysisk formåen

  Flodkrydstogter er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. Hvis vi undervejs gør stop i storbyer, vil byrundturen ofte være en kombination af buskørsel og til fods - enkelte byer er dog kun til fods.

  Vi besøger indimellem også nationalparker og seværdigheder, hvor vi ikke kan komme helt frem med bus. Ring evt. til Gislev Rejser, hvis du er i tvivl om du kan deltage på en af vores flodkrydstogtsrejser.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Der er gratis internet på alle Croisi Europes skibe i området ved receptionen og i skibets lounge. På rederiets nyere skibe er der internet alle steder ombord.

  Bemærk på grund af dårlig dækning kan internettet have udfald og nedsat hastighed afhængigt af de steder, der sejles.

 • Kreditkort

  Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Mobiltelefon

  Forvent ikke dækning i de øde egne samt på havet. Husk at slå mobildata og roaming fra.

 • Påklædning

  Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet.

  Det er ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen. Til skibets gallaaften kan du medbringe lidt mere festligt tøj, men det er stadig uformelt, så det behøver ikke være den lange kjole eller habit.

 • Sprog på skibet

  Croisi Europe er et fransk rederi, derfor er hovedsproget ombord fransk, men personalet taler også engelsk. Alle annonceringer gives på fransk og engelsk, men vores rejseleder sørger for at holde dig orienteret og være behjælpelig med eventuelle spørgsmål.

 • Tidsforskel i Portugal

  1 time. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 11.00 i Portugal.

 • Tillæg

  Enkeltværelse/-kahyt kat. B kr. 3.900.
  Enkeltværelse/-kahyt kat. M kr. 5.000.

  Kahyt i kategori M kr. 1.200 pr. person.
  Kahyt i kategori A  kr. 1.700 pr. person.


  Heldagsudflugt til Salamanca inkl. let frokost kr. 350.

  Afbestillingsforsikring er 8% af rejsens pris.

 • Valuta i Portugal

  Euro. €1 = ca. kr. 7,50.

 • Vejret

  Generelt sommervejr med dagstemperatur på 25-30°.
  Læs mere her 

 • Vil du vide mere om Portugal?

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu