Krydstogt på Douro

Storslået natur, charmerende byer og gode portvineOplev den smukke flod Douro i Portugal med 5 nætter om bord på MS Amalia Rodrigues eller MS Gil Eanes med All Inclusive og flere spændende udflugter inkluderet. Du får lejlighed til at besøge universitetsbyen Coimbra, og slutter med en overnatning i hovedstaden Lissabon. Oplev portvinsbyen Porto, Salamanca i Spanien og smag på den lokale portvin. Rejsen er med direkte fly fra København til Lissabon. Velkommen til Portugal og Dourofloden.

 • Ophold i Coimbra og Lissabon inkluderet
 • Vælg mellem 2 flotte skibe med All Inclusive
 • Flotte udflugter i bl.a. Porto og i Vila Real inkluderet


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse/-kahyt
 • 2 x halvpension på overnatningshoteller
 • All Inclusive på skibet
 • Byrundtur i Coimbra
 • Byrundtur i Porto
 • Udflugt til Vila Real og Solar de Mateus Palace
 • Vin- og panoramaudflugt
 • Byrundtur med lokalguide i Lissabon
 • Rejseleder
 • Eksklusiv entréer hvor andet ikke er nævnt


Tillæg: Enkeltværelse/-kahyt kat. B kr. 3.198. Kahyt i kategori M med fransk balkon kr. 1.200. Kahyt i kategori A med fransk balkon kr. 1.700 pr. person. Afbestillingsforsikring er 10% af rejsens pris.

Forplejning om bord:
Opholdet på skibet er med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og på skibet er der ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet. Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord er inkluderet – og der er også fri bar fra kl. 10 - 23 (dog eksklusiv champagne, vin fra vinkort og specielle drinks fra drinkskortet).

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Portugal er landet med de store kontraster beliggende, hvor Europa møder Atlanterhavet. På dette krydstogt sejler vi på den smukke flod Douro, som løber gennem Nordportugals populære vindistrikt - hjemstedet for den sødmefulde portvin. Udflugtsprogrammet er varieret med storslået natur, charmerende byer og spændende kultur. Oplev portvinsbyen Porto, slottet Casa Solar de Mateus og de berømte vingårde, hvor du får smagsprøver på områdets populære dråber. Rejsen slutter i den spændende hovedstad Lissabon, hvor lokalguiden viser dig de mange seværdigheder. Kom med om bord på de dejlige skibe MS Amalia Rodrigues eller MS Gil Eanes og oplev et ukendt hjørne af Europa.

Dourofloden er 897 km lang og udspringer i Spanien. Vandet strømmer fra Portugals højland forbi Dourodalens berømte portvinsområder med stejle vinterasser udhugget i bjergsiderne frem til Atlanterhavet ved byen Porto. Douro kaldte man i gamle dage for den forræderiske flod, da den kun var sejlbar på kortere strækninger. Fra 1976 er den tæmmet ved anlæg af flere store dæmninger og sluseanlæg. Dourofloden - hvor der udelukkende sejles i dagslys - har også fået tilnavnet den smukkeste flod.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra København

Vi mødes i Københavns Lufthavn hvor vores rejseleder er klar til at byde dig velkommen. Vi flyver direkte til Lissabon, hvor vores portugisiske bus kører os til universitetsbyen Coimbra til indkvartering og middag på hotel.

Dag 2: Universitetsbyen Coimbra

Efter morgenmaden venter vores bus og vi tager på en byrundtur i Coimbra, der er kendt for sit interessante universitet. Universitet blev oprindeligt skabt i Lissabon, men i 1537 flyttet til Coimbra efter beslutning af Kong Johan d. 3. Der bliver lidt tid på egen hånd til at udforske de hyggelige gader og pladser samt nyde en frokost. Herfra kører vi til Porto til indkvartering om bord på MS Amalia Rodrigues eller MS Gil Eanes. Skibets besætning står klar til at byde os velkommen om bord. Vi spiser middag på skibet, som ligger i Porto over natten.

Coimbra Coimbra

Dag 3: Portvinsbyen Porto

Efter morgenmaden vil bussen holde klar til en spændende byrundtur i portvinsbyen Porto. Byen hviler majestætisk på klippeskråninger ned mod Dourofloden, og er med broer forbundet med bydelen Vila Nova de Gaia, hvor flere af de store vinhuse findes. Gennem det elegante boligkvarter langs Atlanterhavskysten kommer vi frem til Portos gamle bydel med de stejle gader og smalle stræder. Byen kom i 1996 med god grund på UNESCOs Verdensarvsliste. Overalt møder du vidnesbyrd om den velstand, byen fik i 1400–tallet, hvor Portugal erobrede nye oversøiske territorier. Porto og portvin hænger uløsligt sammen, selv om der ikke dyrkes en eneste portvinsdrue i byen eller i den nære omegn. Ca. 80 km oppe ad Dourofloden begynder portvinsdistriktet, og det strækker sig næsten frem til den spanske grænse. Købmændene lagrer portvinen i Porto, og herfra eksporteres vinen til resten af verden. Vi er tilbage på skibet midt på dagen til frokost, og klar til at sejle på fantastiske Douro. Sidst på dagen ankommer skibet til Regua, hvor det ligger for natten.

Porto Porto

Dag 4: Vila Real og Solar de Mateus

Vi nyder morgenmaden om bord, og bagefter holder bussen klar til at bringe os fra floden op til portvinsdistriktets hovedby Vila Real. Byen har bevaret sit interessante centrum med masser af historie, blandt andet om Diogo Cão, en kendt søfarer der i 1482 fandt Congoflodens udmunding. Mest kendt er dog Casa Solar de Mateus, der ligger i udkanten af byen. Det tilhører greven af Vila Real, hvis familie bor i dele af det prægtige slot. De fleste kender dette overdådige palæ fra etiketten på en flaske Mateus Rosé. Slottets park er tilgængelig, og vi spadserer en tur gennem parken, og beundrer den berømte cedertræstunnel, der blev plantet i 1941. Vi kører til Pinhao, hvor skibet venter på os. Nyd frokosten ombord mens skibet bringer os gennem hjertet af vindyrkningsområdet. Langs floden er bakkerne dækket af vinterrasser helt op til 700 meters højde, og vingårdene ligger smukt på markerne. I løbet af eftermiddagen sejles gennem de to sluser: Valeira og Pocinho. Ud på aftenen lægger skibet til for natten i Vega de Teron.

Vila Real Vila Real

Dag 5: De lærdes by Salamanca

Efter tidlig morgenmad er der afgang med bus til en heldagsudflugt til Spanien. I provinsen Castilien finder vi de lærdes by Salamanca, der er en af de store arner hvad europæiske universiteter angår. I den historiske bymidte findes nogle af Spaniens arkitektoniske perler, Plaza Mayor, katedralen og Casa de la Conchas (muslingehuset). Der er tid på egen hånd til at kigge på butiksgaderne eller iagttage livet fra en fortovscafé. Kr. 350 inkl. let frokost. Bestilles med rejsen. Tilbage på skibet sejler vi tilbage til Portugal og til Barca d’Alva, hvor det ligger til for natten.

Salamanca Plaza Mayor i Salamanca

Dag 6: Vin og vinmarker

Douroregionens portvin og vine er berømte og under hele krydstogtet har vi kunne nyde udsigten til vinområderne. Dagens udflugt bringer os tættere på de imponerende vinmarker. Bussen kører en smuk vej gennem vinmarkerne til en af de berømte vingårde - Quintas, hvor vi skal lære lidt om vinen og smage den gode portvin. Imens sejler skibet videre til Pinhao, hvor vi senere går ombord efter en dejlig udflugt.

Vinsmagning

Dag 7: Hovedstaden Lissabon

Vi ankommer til Porto ud på morgenen, og det er tid til at tage afsked med skibet og dets besætning. Videre med bus til hovedstaden Lissabon, hvor vi med lokalguide skal opleve en af Europas smukkeste hovedstæder. Vi kommer forbi mange af de kendte steder bl.a. Jeronimuskirken, Bélemtårnet og spadserer rundt i den gamle bydel, Alfama med de krogede stræder. Efter byrundturen indkvartering og middag på hotel i Lissabon.

Lissabon Lissabon

Dag 8: Lissabon og hjemrejse til København

Inden vi vender hjemad til Danmark, får du god tid på egen hånd til at nyde Lissabons smukke paladser og hyggelige stræder. Rejselederen er behjælpelig med gode forslag til oplevelser i byen. Ud på eftermiddagen venter bussen på at bringe os til lufthavnen, og det er tid til at tage afsked med Portugal.

Skibet

Vi sejler med to forskellige skibe på Douro og nedenfor kan du læse mere om skibene og hvornår hvilket skib sejler.

Krydstogtskib MS Amalia Rodrigues 
 

Rederi: Croisi Europe

 

MS Gil Eanes   

Rederi: Croisi Europe       

Vi sejler med dette skib på følgende dato: 14.06.21 

 

Flotte skibe med 3 dæk. Om bord finder du restaurant, lounge og bar. Stort soldæk med liggestole. Lille butik. Aircondition.

3 kahytskategorier:

A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med fransk balkon, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
M: Dobbeltkahyt på mellemste dæk med fransk balkon, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.
B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv og værdibox.

Værd at vide

 

Bus

Almindelig lokal standard. Der kan/kan ikke købes fast plads på denne rejse.  

Børn og unge

Medbring skriftligt samtykke, hvis børn rejser uden begge forældre

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning på et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt. Beregn € 5-10 pr. person pr. dag. Indbetales samlet og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

Drikkevand

Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes, køb vand på flaske.

Elektricitet

Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

Entréer

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. (Nævn mulige entréeer og hvis der er for mange så skriv beregn ca. €xx for hele turen

Fly

Der flyves med TAP Air Portugal direkte til Lissabon. Flyvetiden fra København til Lissabon er ca. 3 - 4 timer timer.

Internet

Der er gratis internet på alle Croisi Europes skibe i området ved receptionen og i skibets lounge. På rederiets nyere skibe er der internet alle steder ombord. Bemærk på grund af dårlig dækning kan internettet have udfald og nedsat hastighed afhængigt af de steder, der sejles.

Klima

Generelt sommervejr med dagstemperatur på 25-30° - læs mere på https://www.mitrejsevejr.dk/l/vejret-portugal-vejrudsigt-temperatur-klima.php

Kreditkort

Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

Krydstogt

Læs mere om skibet under fanen "Skibet"

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Mobiltelefon

Forvent ikke dækning i de øde egne samt på havet. Husk at slå mobildata og roaming fra.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Påklædning

Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet. Det er ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen. Til skibets gallaaften kan du medbringe lidt mere festligt tøj, men det er stadig uformelt, så det behøver ikke være den lange kjole eller habitte

Rejsemateriale

Ca.10 dage før afrejsen fremsender vi et informationsbrev. Vi sender ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Sprog på skibet

Croisi Europe er et fransk rederi, derfor er hovedsproget ombord fransk, men personalet taler også engelsk. Alle annonceringer gives på fransk og engelsk, men vores rejseleder sørger for at holde dig orienteret og være behjælpelig med eventuelle spørgsmål.

 

 

 

Flyv fra

Fly letter

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Flytider fra Københavns Lufthavn

Med TAP direkte til Lissabon
Afrejse fra Københavns Lufthavn kl. 12.20 med ankomst kl. 15.10
Hjemrejse kl. 18.15 med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 22.55

Mødetid i lufthavnen i København

2 timer før afrejse.

Forplejning om bord

Er ikke inkluderet, men kan købes og betales med kreditkort.

Bagage

Det er tilladt at medbringe 1 x 23 kilo + 5 kilo håndbagage per person.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

 

København lufthavn mødested Gislev Rejser

Kort

Krydstogt på Douro