Skip to main content

Forårskrydstogt på Douro med All Inclusive

-
7 nætter om bord på 4-stjernet skib

Krydstogt for livsnydere på Douro

Krydstogt for livsnydere på Douro, er særlig god til dig som elsker at rejse ud i den lune og farverige blomstringstid, hvor foråret når sit højdepunkt.

Vi bor på og sejler med det 4-stjernede skib MS Infante Don Henrique, hvor du forkæles med god service og All Inclusive. Fra skibets udendørs soldæk kan du slappe af og nyde det gode vejr og ikke mindst - det enestående landskab i Douro Dalen.

Den gyldne flod snor sig igennem Portugals berømte gamle vindistrikter, og betegnes af mange som Europas smukkeste flod. Du oplever portvinsbyen Porto og en perlerække af regionens mest charmerende og historiske byer, der emmer af sydeuropæisk kultur og arkitektur.

Vi tager på udflugter med egen bus til bl.a. Vila Real, Casa Solar de Mateus og den gamle universitetsby Salamanca. Glæd dig også til smage på de gyldne dråber, når vi kører gennem Douro-dalens bølgende vinmarker, med ophold og vinsmagning på en traditionel vingård. Velkommen til Dourofloden i blomst.

Drømmer du om at sejle på Douro forbi charmerende byer og endeløse rækker af vinstokke, kan du også se nærmere på sommerkrydstogtet på Douro. Her får du også en skøn rejse gennem landet, med ophold og besøg i Fatima, Coimbra og Lissabon – samt 5 nætter på krydstogtet.

Glæd dig til

 • Oplev forårssæsonen når Douro dalen blomstrer
 • 7 nætter på skibet med All Inclusive
 • Hele skibet er kun for danske gæster
 • Oplev bl.a. Vila Real, Salamanca og Lamego
 • Besøg på vingård Douro dalen
 • Portvinssmagning og byrundtur i Porto
 • Direkte fly fra København til Porto t/r

Inkluderet i rejsens pris

 • All Inclusive på skibet
 • Velkomstdrink på skibet
 • Gallaaften på skibet
 • Byrundtur i Porto inkl. portvinssmagning
 • Aften panorama udflugt i Porto
 • Udflugt til Vila Real og Solar de Mateus inkl. entré
 • Udflugt til Salamanca inkl. frokost
 • Udflugt til vingård i Douro dalen inkl. vinsmagning
 • Byrundtur i Lamego
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Tranfers fra/til lufthavnen
 • Rejseleder
  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • I samarbejde med rederiet gør vi vores bedste for at gennemføre det annoncerede program.
  Vejrmæssige udfordringer kan have indflydelse på strømforhold og vandstand i floden og derved påvirke sejlrute, slusesejlads og havneanløb. Det kan blive nødvendigt at justere dagsprogrammet med kort varsel.

  Vi gør opmærksom på, at skibet af sikkerhedsmæssige årsager ikke tillader gæster at benytte rollator eller kørestol ombord.
  Turen kan være krævende for gangbesværede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er i tvivl, om rejsen er egnet for dig

 • Dag 1: Udrejse til Portugal

  Vi mødes i Københavns Lufthavn hvor Gislev rejseleder står klar til at byde dig velkommen. Efter ankomst kører vi med bus ind til Porto, hvor Gislevs rejseleder vil introducere dig for den smukke pittoreske by.

  Om eftermiddagen går vi om bord på skibet og bydes velkommen af skibets personale. Aftenen inkluderer en panoramaudflugt gennem Portos velbevarede, historiske distrikter med et stop ved den smukke Sao Bento banegård. Vi spiser middag på skibet, som ligger i Porto natten over.

 • Dag 2: Porto og portvin

  Dagens byrundtur med bus tager dig på tværs af Douro via den berømte bro, Dom Luis I, og forbi en række usædvanlige arkitektoniske mesterværker i Portos historiske centrum. Oplev bl.a. Palácio da Bolsa og St. Francis kirken. Byen hviler majestætisk på klippeskråninger ned mod Dourofloden, og er med broer forbundet med bydelen Vila Nova de Gaia, hvor flere af de store vinhuse findes.

  Det er også her vores skib ligger til kaj. Gennem det elegante boligkvarter langs Atlanterhavskysten kommer vi frem til Portos gamle bydel med de stejle gader og smalle stræder. Du får et tydeligt indtryk af hvorfor denne bydel i 1996 kom på UNESCOs verdensarvsliste.

  Vi besøger en vinkælder i Villa Nova de Gaia, hvor du kan smage på den fantastiske portvin. Porto og portvin hænger uløseligt sammen, selv om der ikke dyrkes en eneste portvinsdrue i byen eller i den nære omegn.

  Ca. 80 km oppe ad Dourofloden begynder portvinsdistriktet, og det strækker sig næsten frem til den spanske grænse. Købmændene lagrer portvinen i Porto, og herfra eksporteres vinen til resten af verden. Vi er tilbage på skibet midt på dagen til frokost, og skibet bliver liggende i Porto natten over.

 • Dag 3: Afslapning på skibet

  Dagen er fri til at nyde livet i en liggestol på skibets soldæk, mens vi fortsat ligger til kaj i Porto. Har du ikke set nok af denne utrolige by ved Atlanterhavet, så tag med Gislevs Rejseleder ud i gaderne og vinkældrene i Villa Nova de Gaia kvarteret.

  Efter frokost starter vi sejladsen på Douro floden og du kan nyde eftermiddagen om bord imens vi sejler ind i landet mod Peso da Régua. Beliggende på bredden af ​​floden Douro spillede Peso da Régua en grundlæggende rolle i produktionen og salget af portvin. Det var fra denne egn at tønderne blev transporteret i både kendt som barcos rabelos til Vila Nova de Gaia, hvor tønderne med vin skulle ældes. I denne region dyrkes vinstokkene på skråningerne der fører ned til floden, og udsigten er ganske spektakulær i dette område.

  Efter middagen om bord på skibet, er aftenen fri til at spadsere rundt i byen.

 • Dag 4: Vila Real og Solar de Mateus

  Vi nyder morgenmaden om bord og kan i ro og mag gøre klar til dagens udflugt til portvinsdistriktets hovedby Vila Real samt Solar de Mateus paladset.

  Vi kører med bus fra enten Regua eller Pinhão til Vila Real, hvor aristokrater byggede store paladser i løbet af det 16. og 18. århundrede. Arkitekturen i de religiøse bygninger er meget interessant og varieret. Vi kører en panoramatur rundt i byen, efterfulgt af smagsprøver af det lokale wienerbrød, Cristas de Galo.

  Udflugten fortsætter ud til Casa Solar de Mateus, den smukkeste og mest forbløffende herregård i hele det nordlige Portugal. Denne skønhed fra det 18. århundrede ligger i et kuperet landskab, og tilhører greven af Vila Real, hvis familie bor i dele af det prægtige slot. De fleste kender dette overdådige palæ fra etiketten på en flaske Mateus Rosé. Slottets park er tilgængelig, og vi spadserer en tur gennem parken, og beundrer den berømte cedertræstunnel, der blev plantet i 1941.

  Vi returnerer til vores skib i Regua eller Pinhão. Du kan i dag nyde frokosten om bord imens vi langsomt driver igennem hjertet af vindyrkningsområdet.

  Langs floden er bakkerne dækket af vinterrasser helt op til 700 meters højde, og vingårdene hviler smukt på markerne. I løbet af eftermiddagen sejler vi gennem de to sluser: Valeira og Pocinho.
  Ud på aftenen lægger skibet til for natten i Vega de Teron.

 • Dag 5: De lærdes by Salamanca

  Efter tidlig morgenmad er der afgang med bus på en heldagsudflugt til Spanien, hvor vi i provinsen Castilien finder vi de lærdes by. Siden 1988 har den gamle bydel i Salamanca stået UNESCOs verdensarvsliste, og området strækker sig over hovedparten af ​​byen.

  Vi besøger den helt unikke katedral, som reelt er to adskilte kirker som nu er smeltet sammen. Den ældste del stammer fra det 12. århundrede og den nyeste fra 1500-tallet. Den gamle katedral er i romersk-gotisk stil, og prydes med sit enestående tårn, imens den nye katedral har blandede stilarter med referencer til sen gotisk, barok og renæssance.

  Salamanca er også verdensberømt for at huse et af verdens ældste universiteter, der åbnede i 1218. Universitetsbygningen, også kendt som "Escuelas Mayores", har en overdådig port prydet med byens mest berømte vartegn - en frø oven på et kranium - symbolet på begærets synd, som straffes efter døden. Universitetets fantastiske bibliotek er fyldt med tekster fra før 1800 -tallet.

  Vi nyder en frokost i Salamanca, og du får tid til at opdage byen på egen hånd eller i selskab med Gislevs rejseleder, inden vi kører retur til skibet og sejler tilbage til Portugal og til Barca d’Alva, hvor det ligger til for natten.

 • Dag 6: Vinmarker og Portvin

  Douroregionens portvin og vine er berømte og under hele krydstogtet har vi kunne nyde udsigten til vinområderne. Dagens udflugt bringer os tættere på de imponerende vinmarker.

  Bussen kører en smuk vej gennem vinmarkerne til San Salvador do Mundo og Sao Joao da Pesqueira, to små byer blandt vinmarkerne i Rio Torto dalen. I Sao Joao da Pesqueira får du mulighed for at udforske det charmerende dekorerede torv, kapellet og de karakteristiske hvide huse med deres altaner.

  Vi besøger en quinta (vinkælder) hvor vi igen får mulighed for at smage på Portos berømte portvin. Efter en naturskøn og dejlig udflugt, kører vi tilbage til skibet og stiger om bord i Pinhão eller Folgosa.
  Denne aften er der gallamiddag, arrangeret af skibet.

 • Dag 7: Opdagelser i Lamego

  Skibet er ankommet tilbage i Regua, hvorfra vi kører med bus til den hyggelige bispe-og handelsby Lamego. Guidet byrundtur til fods, hvor du kan opleve den billedskønne kirke Nossa Senhora dos Remedios.

  Kirken er et betagende syn fra foden af dets dekorerede baroktrappe med sine 686 trin der fører op til helligdommen. Den første sten blev lagt den 14. februar 1750 og gav plads til opførelsen af ​​et massivt tempel med udsigt over byen og en betagende udsigt over det omkringliggende bjerglandskab.

  Vi kører retur til skibet som sejler mod Porto hvor vi ankommer hen på aftenen.

 • Dag 8: Hjemrejse til Danmark

  Vi nyder vores sidste morgenmad om bord inden det er tid til at tage afsked med skibet og dets besætning. Vi kører med bus til lufthavnen i Porto, og flyver mod Danmark.

Mere om rejsen

Portugal er landet med de store kontraster, beliggende hvor Europa møder Atlanterhavet. På denne 8 dages rejse, flyver vi til/fra Porto og har 7 nætter med All Inclusive om bord på vores 4-stjernede skib. Skibet ligger til kaj i den smukke by Porto de første to nætter, og med to meget forskellige byrundture (dag + aften) samt tid på egen hånd, får du fuldt udbytte af denne vidunderlige atlanterhavsby. Tro os når vi siger, at Porto er en stor oplevelse.

Krydstogtet sejler på den smukke flod Douro, som løber gennem det nordlige portugals populære vindistrikt - hjemstedet for den sødmefulde portvin. Udflugtsprogrammet er varieret med storslået natur, charmerende gamle byer, frodige høje vinmarker og spændende kultur. Oplev Casa Solar de Mateus slottet og de berømte vingårde, hvor du får smagsprøver på områdets populære dråber. Du kan også se frem til store kulturelle seværdigheder og arkitektoniske mesterværker i de gamle byer Salamanca og Lamego. Kom med om bord på det dejlige skib MS Infante Don Henrique og oplev et ukendt og enestående hjørne af Europa.

Dourofloden er 897 km lang og udspringer i Spanien. Vandet strømmer fra Portugals højland forbi Dourodalens berømte portvinsområder med stejle vinterasser udhugget i bjergsiderne frem til Atlanterhavet ved byen Porto. Douro kaldte man i gamle dage for den forræderiske flod, da den kun var sejlbar på kortere strækninger. Fra 1976 er den tæmmet ved anlæg af flere store dæmninger og sluseanlæg. Dourofloden - hvor der udelukkende sejles i dagslys - har også fået tilnavnet den gyldne flod.

Skib

 • Dag 1-8

  MS Infante Don Henrique

  Moderne og elegant skib fra det franske rederi Croisi Europe, med 3 dæk og en indbydende atmosfære. Skibet har reception, restaurant, salon, bar, soldæk, klimaanlæg, wi-fi i reception og lounge, lille butik og elevator. Bemærk at elevatoren ikke går op til soldækket.
  Skibet blev fuldstændig renoveret i 2014. Skibet kan rumme 138 passagerer i 71 kahytter.

  På hoveddækket ligger skibets restaurant, hvor alle måltider serveres under krydstogtet.
  De store panoramavinduer giver mulighed for at nyde udsigten imens du spiser.

  På midterste dæk er der lounge/bar samt et dansegulv. På soldækket er er der udeområde med stole og liggestole samt en lille swimmingpool. Herfra kan du nyde de skønne landskaber under sejlads og ved anløb.

  Når skibet ligger til kaj og for natten, kan det ske at vi ligger inderst, imellem eller yderst i en række af skibet. Derfor kan du opleve at skulle gå over andre skibe for at komme i land og ombord igen. Når skibet ligger til kaj, kan der derfor også forekomme begrænset udsigt fra vinduerne i kahytten.

  3 kahytskategorier:

  A:
  Dobbeltkahyt på øverste dæk med fransk balkon og store vinduer der åbnes til siderne.
  M: Dobbeltkahyt på mellemste dæk med vinduer som i toppen kan åbnes til siderne.
  B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med vinduer.

  Alle kahytter er ca. 11 kvm. med 2 separate senge (TWIN), bad, toilet, håndklæder, hårtørrer, tv, gratis wi-fi, og pengeskab. Bemærk at alle kahytter er dobbeltkahytter. Hvis du bestiller en enkeltkahyt, er det samme størrelse, indretning m.m.

  Sengene står helt tæt sammen med en lille kant imellem sig. De kan separeres fra hinanden.
  Giv venligst besked ved bestilling såfremt I ønsker dette.

  Læs evt. mere om skibet her.

  Forplejning om bord:
  Opholdet på skibet er All Inclusive, morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for at maden er veltilberedt og af god kvalitet. Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord er inkluderet – og der er også fri bar kl. 10 - 22 (dog eksklusiv champagne, vin fra vinkort og specielle drinks fra drinkskortet).

  Vejledende spisetider på Croisi Europe:
  Morgenmad: 07.30 – 09.00
  Frokost: 12.00- 13.30
  Middag: 19.00/19:30 – 21.00 – længere ved gallamiddag.

  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  SoldækJa
  TVJa
  VærdiboksJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Som udgangspunkt må hver gæst medbringe 1 stk. checkin bagage på 20 kg samt 1 stk. håndbagage på 7 kg.

  Flyselskabernes bagageregler er forskellige og kan ændre sig. Derfor oplyser vi altid de seneste opdaterede regler i vores afrejseinformationsbrev som sendes ud ca. 10-14 dage før afrejse.
  Hvis du er i tvivl om noget, så ring endelig til os.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning på et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt. Beregn € 5-10 pr. person pr. dag. Indbetales samlet og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

 • Drikkepenge i Portugal

  Normalt til chauffører, service- og restaurationspersonale.

 • Drikkevand

  Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes.

 • Elektricitet i Portugal

  220 v. Adapter ikke nødvendig.

 • Elektricitet på skibet

  Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

 • Entréer og ekstra udflugter

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

  Alle udflugter jf. program er inkluderet på denne rejse.

 • Fly

  Vi rejser med SAS direkte til/fra Porto.

 • Forplejning

  Opholdet på skibet er med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet. Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord er inkluderet – og der er også fri bar kl. 10-22 (dog eksklusiv champagne, vin fra vinkort og specielle drinks.

  Vejledende spisetider på Croisi Europe:
  Morgenmad: 07.30 – 09.00
  Frokost: 12.00- 13.30
  Middag: 19.00/19:30 – 21.00 – længere ved gallamiddag.

 • Fysisk formåen

  Flodkrydstogter er generelt ikke egnet for meget gangbesværede gæster. Udflugter og byrundture foregår primært til fods.

  Ring til os, hvis du er i tvivl, om du kan deltage på en af vores flodkrydstogtsrejser.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Der er gratis Wi-fi i alle kahytter samt på fællesområderne på Croisi Europes skib. Bemærk på grund af dårlig dækning kan internettet have udfald og nedsat hastighed afhængigt af de steder, der sejles.

 • Klima

  Vejret i maj er lunt og behageligt, med dagstemparaturer ml. 20-25 grader. Foråret er den mest populære rejsetid på Douro. I August er vejret sommerligt og varmt, med dagstemparaturer ml. 25-30 grader.

  Læs mere her.

 • Påklædning

  Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet. Det er ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen. Til skibets gallaaften kan du medbringe lidt mere festligt tøj, men det er stadig uformelt, så det behøver ikke være den lange kjole eller habitten.

 • Rejsemateriale

  Ca.10 dage før afrejsen fremsender vi et informationsbrev. Vi sender ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Sprog på skibet

  Croisi Europe er et fransk rederi, derfor er hovedsproget ombord fransk, men personalet taler også engelsk. Alle annonceringer gives på fransk og engelsk, men vores rejseleder sørger for at holde dig orienteret og være behjælpelig med eventuelle spørgsmål.

 • Tidsforskel i Portugal

  1 time. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 11.00 i Portugal.

 • Tillæg

  Kategori M kr. 1500 pr. person.
  Kategori A  kr. 2000 pr person.

  Dobbeltkahyt som enkelt kat. B  - kun på forespørgsel.
  Dobbeltkahyt som enkelt kat. M kr. 6.500.
  Dobbeltkahyt som enkelt kat. A  kr. 7.500.

  Afbestillingsforsikring er 7% af rejsens pris.

 • Valuta i Portugal

  Euro. €1 = ca. kr. 7,50.

 • Vil du vide mere om Portugal?

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu