Skip to main content

Flyrejse til Portugal

-
Uspoleret skønhed og landlig idyl i Sydportugal

Alentejo – Portugals skatkammer

Ny, spændende rundrejse til et uopdaget hjørne af det sydlige Portugal. Vi begynder med en hel dag i den smukke hovedstad Lissabon, hvor vi skal udforske mange af de seværdigheder, der gør byen til en af de mest fantastiske og spændende på Den Iberiske Halvø.

Efter besøget i Lissabon skal vi på opdagelse i en region, der er velsignet med gyldne marker, korkskove, olivenlunde og vinterrasser. Alentejo-regionen kaldes også Portugals spisekammer, og her kan du glæde dig til nogle dejlige feriedage, hvor du forkæles med spændende smagninger af både våde og tørre specialiteter, uspoleret natur, besøg i charmerende byer og et indblik i stolte håndværkstraditioner.

Vi bor fem nætter i UNESCO-byen Évora, der er rig på bygningsværker fra romertiden, hyggelige torve, kringlede gader, autentisk charme og portugisisk stemning. I løbet af opholdet i Évora bliver der god tid til at nyde poolen på vores dejlige hotel og gå hyggelige ture på egen hånd i den idylliske by. Men vi skal også på en række spændende udflugter blandt Alentejo-regionens mange seværdigheder, og på disse skal vi bl.a. opleve marmorbyen Vila Viçosa, de smukke gobeliner og håndlavede tæpper i Castelo de Vide og de karakteritiske azulejo-kakler i Azeitao.

Glæd dig til

 • Store oplevelser i solrige Lissabon
 • Smagsprøver på dessertvinen Moscatel
 • Rundtur i UNESCO-byen Évora
 • Smukt kunsthåndværk i Portalegre
 • Afslapning ved poolen på hotellet i Évora

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag
 • 1 x frokost i Lissabon
 • Moscatel-vinsmagning
 • Besøg på korkfabrik
 • Besøg på gobelinmuseum
 • Besøg på kakkelatelier
 • Smagning af vin, olie og lokale produkter
 • Udflugter jf. program
 • Lokalguide i Lissabon og Evora
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

  Dagsprogram

  • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

  • Dag 1: Udrejse med fly til Lissabon

   Vi flyver direkte fra København til Lissabon og kører den korte tur fra lufthavnen til vores hotel.

  • Dag 2: På opdagelse i skønne Lissabon

   Portugals hovedstad er en skøn by, der kombinerer stolte søfartshistorier og fado-traditioner med moderne storbyliv og et skønt klima grundet byens mange årlige solskinstimer. Knirkende sporvogne tøffer ustandseligt op og ned i de stejle gader, og sammen med de mange pastelfarvede bygninger giver det byen en dejlig autentisk charme. Det skal vi opleve, når vi i dag følger rejselederen og en lokalguide på en heldagsbyrundtur i Lissabons historiske gader.

   Vi begiver os rundt i det historiske Alfamakvarter, der er kendt for sine krogede brostensgader og pæne gamle byhuse. Bydelen slap på grund af sin høje beliggenhed nådigt under jordskælvet i Lissabon, og det er derfor et af de bedste steder at opleve det gamle Lissabon.

   Vi kommer også forbi kendte seværdigheder som det smukke Jerónimoskloster, hvor den kendte opdagelsesrejsende Vasco da Gama er stedt til hvile, og Belémtårnet beliggende et lille stykke ude i Tejofloden. Begge monumenter er på UNESCOs Verdensarvsliste og desuden udpeget af portugiserne som to af Portugals syv vidundere.

   Byrundturen er inklusive frokost, og om aftenen vender vi retur til vores hotel tæt på den store Eduardo VII-park.

  • Dag 3: Gyldne dråber og blå kakler

   Vi tager afsked med Lissabon og kører sydpå langs naturparken Arrábida mod Azeitao, der bl.a. er kendt for moscatel-vin. Her skal vi naturligvis smage på den søde dessertvin med den unikke karakter, ligesom vi besøger et atelier med de smukke azulejo-kakler, der ofte ses i det portugisiske bybillede.

   Herfra fortsætter vi til Évora, hvor vi har fem overnatninger.

  • Dag 4: Byrundtur i eventyrlige Évora

   Évora er hovedstaden her i den frugtbare Alentejoregion, og med sin over 2.000 år lange historie, der gemmer sig i den gamle bydel bag de tykke bymure, er den samtidig optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

   I dag tager vi på byrundtur i selskab med rejselederen for at se nærmere på vores værtsby. Évora har gennem tiden været under først romersk og senere maurisk herredømme, og det har efterladt en spændende kulturarv at gå på opdagelse i. Vi kommer bl.a. forbi byens torv, der med sine smukke arkader er de lokales samlingssted, ligesom vi runder katedralen, den gamle romerske tempelruin og Saõ Francisco-kirken med det helt specielle knoglekapel.

   Efter byrundturen skal vi om eftermiddagen på besøg hos en traditionel korkfabrik. Portugal er verdens førende korkproducent, og Alentejoregionen er netop kendt for sine store korkskove, hvor man i over 300 år har udvundet kork af barken fra korkegetræerne. På dagens besøg hører vi mere om industrien, der for portugiserne har stor historisk, kulturel og økonomisk betydning.

  • Dag 5: Gobeliner og Castelo de Vide

   I dag skal vi stifte bekendtskab med flere af Sydportugals interessante håndværkstraditioner, når vi besøger byen Portalegre til et indblik i fremstillingen af gobeliner og tæpper. Byen er kendt for sin tekstilproduktion, og da byen først opnåede velstand tilbage i 1500-tallet, var det gennem byens uldindustri, hvor især gobeliner var hovedproduktet.

   Vi besøger byens gobelinmuseum, hvor vi lærer mere om Portalegres særlige væveteknik og ser den imponerende samling af gobeliner med afbildninger af alt fra kendte kunstværker til moderne gobelinkunst.

   Efterfølgende kører vi den korte tur til Castelo de Vide, der med sin labyrint af snævre gyder og kridhvide byhuse er en af Portugals smukkeste byer. Her venter en skøn udsigt over Alentejos grønne landskaber ikke langt fra den spanske grænse.

   Herfra kører vi retur til Évora, hvor vi kan nyde den lune sensommeraften på egen hånd.

  • Dag 6: Tid til egne oplevelser

   Nyd en dejlig dag i Évora på egen hånd. Du kan slappe af ved hotellet pool, tilkøbe en spabehandling eller nyde stemningen i Évoras hyggelige bymidte, der findes kun 800 meter fra hotellet.

  • Dag 7: Marmorbyen med den kongelige historie

   Vi står op til vores sidste fulde dag i Portugal. Vi spiser morgenmad på hotellet og gør derefter klar til at tage på udflugt til byen Vila Viçosa, der ligesom Évora har en fortid som både maurisk og romersk bosættelse.

   Vila Viçosa ligger en lille times kørsel øst for Évora og er kendt som en af Alentejos mest historiske byer. Den har en lang og stolt historie som fødested for flere portugisiske kongelige, ligesom byen er verdenskendt for det højkvalitetsmarmor, som området har forsynet Portugal og resten af verden med i århundreder. I dag findes der over 160 stenbrud, hvor man skærer blokkevis af den dyrebare sten til videre behandling.

   Området er også kendt for sin frugtbare jord, og vi skal smage, hvordan det afspejles i landbruget, når vi kører til Estremoz for at smage på de lokale vine og olivenolie. Efterfølgende kører vi tilbage til Évora.

  • Dag 8: Hjemrejse fra Lissabon

   Ved middagstid sætter vi kursen mod Lissabon, hvorfra vi flyver direkte til København efter en skøn uge i pragtfulde Portugal.

  Hoteller

  • Dag 1-3

   Hotel Turim Lisboa

   Pænt hotel med stilfuld og klassisk indretning beliggende tæt på den smukke park Eduardo VII, som er Lissabons største og hvor de lokal søger hen, når de skal nyde en afslappende dag under åben himmel. Til den gamle bydel Baixa er der ca. 2,5 km og vil du benytte dig af offentlig transport er Picoas nærmeste metrostation.

   AirconditionJa
   BarJa
   ElevatorJa
   FitnessrumJa
   HårtørrerJa
   MinibarJa
   RestaurantJa
   TVJa
   Wi-fiJa
  • Dag 3-8

   Vila Galé Evora

   Dejligt hotel beliggende ved bymuren og ca. 800 meter den største plads i Evora og byens historiske midtpunkt. I hotellets have kan du slappe af ved den udendørs swimmingpool eller du kan forkæle dig selv med et besøg i spaen (mod betaling) hvor du nyde den indendørs pool, sauna og tyrkisk bad.

   AirconditionJa
   BarJa
   ElevatorJa
   HårtørrerJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   MinibarJa
   RestaurantJa
   SpaområdeJa
   TVJa
   Tyrkisk badJa
   Udendørs swimmingpoolJa
   VærdiboksJa
   Wi-fiJa

  Kort

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  20-09-2024Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 811.498,-Bestil
  04-10-2024Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 811.498,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bagage

   TAP
   Indtjekket bagage: 1 x 23 kg pr. person.
   Håndbagage: 8 kg pr. person.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Drikkepenge i Portugal

   Normalt til chauffører, service- og restaurationspersonale.

  • Elektricitet i Portugal

   220 v. Adapter ikke nødvendig.

  • Entréer

   Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Fysisk formåen

   Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

   Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

  • Har du nedsat hørelse?

   Bemærk at der på enkelte udflugter benyttes in-ear audioguides. Hvis du anvender høreapparat, anbefaler vi derfor at du medbringer dine egne høretelefoner (med ledning).

  • Information om Københavns Lufthavn

   Adresse
   Lufthavnsboulevarden 6
   2770 Kastrup

   Læs mere her: Københavns lufthavn

   Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

   GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Tidsforskel i Portugal

   1 time. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 11.00 i Portugal.

  • Tillæg

   Enkeltværelse kr. 2.550.
   Afbestillingsforsikring: 7 % af rejsens pris.

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

  • Ud- og hjemrejse

   Med TAP Air Portugal direkte fly fra København til Lissabon.

   Afrejse fra Københavns Lufthavn

   Mødetid i København kl. 10:35
   Afrejse fra København kl. 12:35
   Ankomst Lissabon kl. 15:25

   Hjemrejse
   Afrejse fra Lissabon kl. 18:15
   Ankomst København kl. 22:55

  • Valuta i Portugal

   Euro. €1 = ca. kr. 7,50.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Vil du vide mere om Portugal?

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu