Skip to main content

Ny vandrerejse til Østrig

-
Kom helt tæt på alpelandets enestående natur

Vandreferie ved Zell am See

Velkommen til Østrigs spektakulære og bjergrige natur. Her, midt i de naturskønne omgivelser, oplever du en af Østrigs hyggeligste byer Zell am See, der med sin smukke beliggenhed ved den krystalklare Zeller See er et populært rejsemål for vandreturister.

Vi bor i den nærliggende by Bruck på Hotel Lukashansl, hvor vores hotelværtinder Riki og Sissi sørger for god forplejning og et dejligt ophold. Et herligt sted at slappe af efter rejsens hele fire vandreture, som bringer os godt rundt i områdets vidunderlige natur. Vi følger den samme lokalguide på alle vandringerne, og han tager os med gennem skove, enge og kløfter til brusende vandfald og bjergplateauer, hvor der venter os nogle bjergtagende udsigter over nogle af Østrigs smukkeste naturscenerier. Så snør vandreskoene, og kom med på en uforglemmelig vandreferie i et af Europas smukkeste lande.

Glæd dig til

 • 4 flotte vandringer med lokalguide
 • Hyggeligt familiehotel med halvpension
 • Spektakulær natur og brusende vandfald

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Lokal vandreguide på alle vandringer
 • 4 x vandredage
 • Bjergbane t/r på Schmittenhöhe
 • Entré i Kitzlochklamm
 • Lokale skatter
 • Rejseleder
  Entreer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for gangbesværede. Kontakt Gislev Rejser, hvis du er tvivl, om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1-2: Udrejse til Østrig

  Udrejse gennem Tyskland til overnatning og middag i Tyskland. Efter morgenmaden fortsætter rejsen gennem flotte landskaber til Bruck an der Glocknerstrasse og Hotel Lukashansl for indkvartering og middag.

 • Dag 3: Ochsenkopf og Hundstein

  Vi mødes med vores lokale vandreguide, Willy, som tager os på den første vandring, hvor vi både skal ud at vandre i skove og bjerge. Under skovvandringen deler Willy glædeligt ud af sin viden om det lokale dyreliv og østrigernes traditioner og skikke.

  Over trægrænsen vandrer vi på almen, hvor vi kan dufte den flora, der er så typisk for dette område. I slutningen af vandreturen når vi undertoppen af den berømte Hundstein, hvorfra vi kan nyde en betagende 360-graders panoramaudsigt. Aftenen er fri til afslapning og middag på hotellet.

  Afstand vandret: Ca. 9 km over 5 timer. Højdeforskel 950 meter.

 • Dag 4: Schmittenhöhe og Maurerkogel

  Få kilometer fra vores hotel finder du en af Østrigs absolut mest charmerende byer, Zell am See. I det 19. århundrede blev byen kendt som sommer- og vinterferiested for det østrigske og europæiske aristokrati, kejserinde Elisabeth Sissi af Østrig, kejser Franz Joseph og familien von Trapp. Med sin skønne beliggenhed lige ved Zeller See og med fantastisk udsigt til det næsten to kilometer høje bjerg Schmittenhöhe er dette udgangspunktet for dagens vandring.

  Vi tager svævebanen til toppen af Schmittenhöhe, hvor vi nyder den fantastiske udsigt til bl.a. Østrigs højeste bjerg, Grossglockner, inden vi begynder dagens vandring. Willy fortæller om de omkringliggende bjerge og viser dig, hvilke du kan se fra toppen af Schmittenhöhe. Langs højderyggen, gennem skoven og forbi mange små bjergsøer vandrer vi til nabotoppen Maurerkogel, hvor vi har mulighed for at sætte vores underskrift i bjergtop-bogen som et evigt minde om dagens flotte vandretur.

  Tilbage på hotellet venter en dejlig middag.

  Afstand vandret: Ca. 9 km over 3 ½ time. Højdeforskel 370 meter.

 • Dag 5: Fridag i smukke omgivelser

  Dagen i dag har du på egen hånd til at opleve lokalområdet, slappe af på hotellet eller gå på opdagelse i Zell am See. Benyt evt. den lokale bus, som på 20 min tager dig til den centrale del af Zell am See. Bussen har stoppested i kort afstand fra hotellet. Rejselederen er behjælpelig med gode forslag. Middag på hotellet.

 • Dag 6: Kitzlochklamm og brusende vandfald

  Ikke langt fra Bruck ligger én af Østrigs smukkeste og mest spektakulære kløfter, Kitzlochklamm. De stejle klipper, flotte vandfald og den helt unikke natur kan imponere enhver, og sammen med vores vandreguide Willy går vi ad anlagte stier og broer gennem kløften og oplever de fantastiske scenarier på tæt hold. Det er ikke kun kløften, der er et højdepunkt på denne tur. Det samme er pilgrimskapellet og det klimatiske kursted Embach. Middag på hotellet.

  Afstand vandret: Ca. 9 km over 3 ½ time. Højdeforskel 400 meter.

 • Dag 7: Vandring i det ukendte

  Indtil nu har vi været på tre billedskønne vandreture, hvor Willy og gruppen har lært hinanden godt at kende, og i dag følger vi ham på en vandretur ud i det ukendte. Der er mange vandrestier i området, som stort set kun er kendt af de lokale, og afhængig af årstiden og gruppens tilstand kan vandreturen på denne dag ændre sig. Én ting er dog sikkert; en begivenhedsrig dag er i vente. Middag på hotellet.

 • Dag 8-9: Hjemrejse gennem Østrig

  Efter morgenmaden starter hjemrejsen mod Tyskland, hvor middagen venter. Indkvartering og overnatning. På rejsens sidste dag passeres den tysk-danske landegrænse først på aftenen.

Hotel

 • Dag 2-8

  Lukashansl Hotel, Bruck an der Glocknerstrasse

  Ældre, familiejet hotel med hyggelig atmosfære og restaurant i flere afdelinger. Køkkenet glæder gæsterne med sin solide, lokale mad, og alle medarbejdere bidrager til at skabe en god atmosfære. Loungeområde med bar og pejsestue, elevator og gratis wi-fi. Uensartede værelser med tv, telefon, skrivebord eller lille siddegruppe.

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Fem nyttige tips til din aktiv ferie

  1. Påklædning
  På aktive rejser er det en rigtig god ide at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt, er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller.

  Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dagtursrygsæk til dagsturene, hvor du kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.

  2. Fodtøj
  Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler som allerede er gået til, ellers gå dem til inden afrejse. En god idé er vandrestøvler som støtter godt op om anklen, for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste.

  3. Inden afrejsen
  ”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre eller cykelferie er det en god ide, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle, alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimere både styrkelsen af led og sener samt din kondition.

  4. Proviant og vand
  Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene.

  Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

  5. Cykelhjelm på cykelferier
  Gislev anbefaler brugen af cykelhjelm, og vores rejseleder går foran med et godt eksempel. Det er ikke et krav at bære cykelhjelm, men vi anbefaler på det kraftigste til, at hver især medbringer en cykelhjelm. Samtidigt skal det være behageligt at cykle, så sørg for at dine bukser ikke har generende syninger, medbring evt. cykelbukser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen og deltagelse

  Hvor vidt du kan gennemføre de angivne cykelture eller vandringer, er helt din egen vurdering. Vi har dog erfaring for, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen.

  Denne aktive ferie er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rejseforsikring

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  Når du skal på en aktiv ferie i Danmark, skal du medbringe dit gule sygesikringsbevis. 

  Når du skal på en aktiv ferie i udlandet, skal du medbring dit blå sygesikringsbevis.

 • Rejseleder

  Alle vores aktive rejser er med dansk rejseleder hele vejen. Rejselederne er også aktive på turene og ofte suppleres de med lokale guider, der bringer os helt ud i naturens yderste kroge. Det giver optimale oplevelser, bedre information og mere tid til at nyde omgivelserne. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

 • Sværhedsgrad

  Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.

  1. Let til Middel
  For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.  
  2. Middel
  Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.
  3. Middel til krævende
  Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed.

  Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere vandretur i et fladt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere vandretur med mange stigninger.

 • Tillæg

  Enkeltværelsestillæg kr. 1.798. 

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu