Skip to main content

Busrejse til nytår i Østrig og Schweiz

-
3 spændende lande med storslåede oplevelser

Nytår i Østrig og Schweiz

Tag med på denne nytårsrejse med udflugter i både Østrig og Schweiz. Vi bor i Feldkirch, der ligger smukt placeret i Østrigs nordvestlige hjørne med Schweiz som nærmeste nabo. Du skal opleve den østrigske gemütlickheit samt skønne sider af Schweiz, når vi bl.a. gæster de charmerende byer Appenzell, Davos og Chur. Undervejs gør vi stop i den evige juleby Rothenburg ob der Tauber i det sydlige Tyskland.

Derudover byder rejsen bl.a. på chokoladesmagning, besøg på slotsmuseet på Schattenburg i vores værtsby Feldkirch, tur med bjergbane til smukke udsigter og besøg i det berømte stiftsbibliotek i St. Gallen. Vi bor på det 4-stjernede hotel Weisses Kreuz – et rigtig godt hotel med god forplejning og varieret aftenunderholdning. Her bydes vi hjerteligt velkommen til et dejligt nytårsophold, hvor vi nytårsaften får serveret en lækker 5-retters galla-menu.

Glæd dig til

 • Oplevelsesrig rejse – du besøger 3 charmerende lande
 • Inklusiv alle udflugter, chokoladesmagning, bjergbane og flere entréer
 • Godt familiedrevet hotel med halvpension og flot nytårsarrangement med musik og dans

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Velkomstdrink
 • 1 x nytårsarrangement med aperitif, 5-retters galla-menu, musik og natmad
 • 1 x kaffe og kage
 • 1 x nytårsbrunch
 • Udflugt til Hohenems inkl. chokoladesmagning og bjergbane
 • Udflugt til Appenzell og St. Gallen inkl. entré til Stiftsbiblioteket
 • Udflugt til Klosters og Davos
 • Byrundtur med lokalguide i Feldkirch inkl. entré til Schattenburg
 • Udflugt til Lindau
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Udrejse fra Danmark

  Vi kører med bus fra Danmark med passende pauser undervejs, til middag og overnatning omkring Baunatal.

 • Dag 2: Den evige juleby Rothenburg

  På vejen mod Østrig gør vi holdt i den kendte juleby Rothenburg ob der Tauber, en af Tysklands bedst bevarede middelalderbyer.

  Bussen parkeres uden for de gamle bymure, hvorfra vi følger rejselederen til fods rundt i den charmerende, gamle by. Her bliver der også tid på egen hånd til at nyde den hyggelige stemning, spise frokost og gøre en god handel i de fine butikker.

  Over middag kører vi via Bodensøen til Feldkirch, hvor vi indkvarteres de næste fem nætter. Velkomstdrink og middag på hotellet. Inkluderet.

 • Dag 3: Chokolade på slottet, Bregenz og lift til toppen

  Vi nyder en dejlig morgenmad, og begiver os afsted mod Bodensøen og Bregenz. Undervejs gør vi stop i Hohenems og ser byens kendte slot, som var residens for greverne af Waldburg-Zeil. Slottet imponerer ikke kun med opdagelsen af Nibelung-manuskriptet, men også på grund af dets størrelse og arkitektoniske stil.

  Lige overfor ligger slottets kaffebar med chokoladefabrikken Fenkart. Du får her alverdens informationer om chokolade, hvordan den laves og du smager naturligvis også. Måske finder du endda en lille souvenir her.

  Derefter går det til Bregenz, delstatens hovedstad. Her fører Pfänder-svævebanen dig til udsigtspunktet over "Det Schwabiske Hav". Bagefter slentrer vi forbi Festspielhaus og den største søscene i verden - stedet for Bregenz Festival. Mulighed for frokost undervejs, inden vi igen kører retur til Feldkirch.

 • Dag 4: Werdenberg, Appenzell og St. Gallen

  Vi krydser Rhinen med bussen og kører ind i det nydelige Schweiz. Vi følger godt med i den smukke natur langs Rhinen, indtil vi er fremme i Werdenberg – den mindste by i Schweiz med den romantiske sø og det lille slot, der knejser fint over den lille by.

  Via Altstätten til Appenzell, som er kendt for de mange gavlmalerier, kirken og bytårnet. Vi forlader den smukke gamle by og turen går videre til St. Gallen, hvor vi besøger det verdensberømte stiftsbibliotek. Rokokosalen er på UNESCOs Verdensarvsliste og rummer meget gamle og værdifulde manuskripter.

  Langs Bodensøen og den schweiziske Rhindal retur til vores hyggelige hotel i Feldkirch.

 • Dag 5: Kendte skisportsbyer og charmerende Chur

  Kort køretur gennem det lille fyrstendømme Liechtenstein og langs Rhinen til de berømte vintersportsbyer Klosters og Davos, som er den højest beliggende købstad i Europa og kendt som mødested for det økonomiske verdenstopmøde. I Klosters, kan byen bryste sig af at være prins Charles' foretrukne feriested.

  Bussen fortsætter til Chur - den ældste by i Schweiz og områdets hovedby. I roligt tempo spadserer vi gennem den gamle bydel til den katolske katedral, beliggende ved bispegården over den gamle bydel. Den mere end 800 år gamle katedral, er et af de vigtigste kulturelle monumenter i Schweiz og dens gotiske højalter skinner i gylden pragt.

  Tilbage på hotellet venter der endnu en dejlig middag.

 • Dag 6: Feldkirch - Nytårsfest

  Ikke langt fra hotellet ligger den gamle del af Feldkirch med de smalle gader, Katte-tårnet og det godt befæstede Schattenburg. Vi går med vores lokale guide på rundtur i byen og får også tid på egen hånd til at gå på opdagelse i de fine butikker.

  På Schattenburg besøger vi det smukke slotsmuseum, inden turen går retur til afslapning samt kaffe og kage i hotellets bar.

  Festklædte og med godt humør mødes vi til en velkomstdrink inden aftenens dejlige 5-retters nytårs-galla-menu serveres. I løbet af aftenen er der god musik, dans og festlig stemning inden vi byder det nye år velkommen med en midnatssnack.

 • Dag 7: Nytårsbrunch, Bodensøen og langs havnen i Lindau

  Vi sover længe og nyder den lækre nytårsbrunch på hotellet inden vi kører mod Bodensøen, hvor vi slentrer en tur langs havnen, som er bevogtet af den bayerske løve. Vi besøger også den gamle bydel med det velkendte rådhus med den flot malede facade.

  Efter endnu en god middag, spiller husets musiker op til dans og vi starter det nye år med en svingom.

 • Dag 8: Hjemrejse via Tyskland

  Vi tager afsked med Feldkirch og kører mod vores hotel i den smukke gamle barokby Fulda. Middag og overnatning på hotellet.

 • Dag 9: Hjemkomst

  Morgenmad på vores hotel og retur mod Danmark. Vi når den danske grænse sidst på eftermiddagen efter en skøn nytårsferie.

Hotel

 • Dag 2-8

  Hotel Weisses Kreuz

  Nydeligt 4-stjernet hotel med komfortable værelser – alle med bad, toilet, telefon og tv. Her er desuden hyggelig bar, restaurant og sauna. Hotellet ligger i rolige omgivelser ca. to km fra Feldkirchs bymidte.

  Læs mere om Hotel Weisses Kreuz

  TVJa
  Afstand til centrumca 2 km
  BarJa
  ElevatorJa
  HaveJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  Wi-fiJa

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.998.

  Afbestillingsforsikring kr. 440.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu