Skip to main content

Adventsrejse med bus til Østrig

-
Flotte julemarkeder og smukke søer i Kärnten

Advent i Østrig

En hyggelig adventsferie venter dig ved Ossiachersøen i det sydlige Kärnten. Her byder Frau Huber og det servicemindede personale hjerteligt velkommen til dejlige omgivelser og afslappet atmosfære. Nyd den dejlige mad, en spadseretur langs vandet eller tag med til områdets flotte julemarkeder. Vi besøger Kärntens hovedstad Klagenfurt med de pastelfarvede huse, Lysenes by Villach og sejler en tur på Østrigs varmeste sø Wörthersøen. I hestevogne kører vi i roligt tempo til adventsjause på almen og i Ljubljana går vi byrundtur med vores lokale guide og hører om byens historie. Ønsker du bare afslapning, kan du benytte hotellets indendørs swimmingpool og behagelige wellnessområde. Velkommen til en dejlig adventsferie i Østrigs lune hjørne.

Glæd dig til

 • Halvpension på dejligt beliggende hotel med hyggelig familiær atmosfære
 • Sejlads på Wörthersøen og besøg på julemarkederne i Villach og Ljubljana
 • Besøg i den romanske katedral i Gurk og kultur- og universitetsbyen Klagenfurt

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 2 x middag ud og hjem
 • 5 x middag på hotellet i Østrig
 • Udflugt til Klagenfurt og Gurk Katedralen
 • Julemarkedstur til Villach og sejlads på Wörthersøen
 • Udflugt til Bled og Ljubljana med lokalguide
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark

  Via Hamborg og med passende pauser gennem Tyskland til middag og overnatning syd for Leipzig. Rejselederen fortæller om ugens program undervejs.

 • Dag 2: Ankomst til Ossiachersøen

  Efter morgenmaden går turen videre gennem det sydlige Tyskland, via de betagende Østrigske Alper til Kärnten og vores hotel i Steindorf ved Ossiachersøen. Vi tjekker ind på vores værelser og efterfølgende serveres der middag i hotellets restaurant.

 • Dag 3: Julemarked i Klagenfurt og betagende bygningsværker

  Gennem det vinterlige landskab kører vi langs søen til den katolske stiftskirke i Ossiach. Efter et kort stop via Gurktal til katedralen i Gurk, som blev bygget i år 1140-1200 og er en af de vigtigste romanske bygninger i Østrig. Vi besøger katedralen inden vi fortsætter til Burg Hochosterwitz, en af Østrigs mest imponerende borge fra år 860. Med ikke mindre end 14 borgporte og høje placering på en klippe, var borgen umulig at indtage. Vi ser det flotte bygningsværk på afstand og begiver os videre mod kultur- og universitetsbyen Klagenfurt. Rejselederen viser dig den 800 år gamle by, der er præget af italiensk arkitektur med renæssancebygninger og flotte pladser.

  Der bliver også tid på egen hånd til at spise frokost, besøge byens julemarked eller bare nyde byens fine hovedgade. Tilbage på hotellet venter vores værter med en dejlig middag.

  Inkluderet.

 • Dag 4: Hestevogn og frokost på bjerget

  God tid til morgenmaden på hotellet inden vi kører langs endnu en af Kärntens skønne søer, Millstättersøen. Vi nyder de betagende udsigter og holder pause i den historiske by Gmünd. Til fods med rejselederen i den gamle bydel med spændende gallerier og hvor byens slotsruin troner flot over byen.

  I Katschberg venter hestevognene og i roligt tempo tager hestene os op i højderne til Pritzhütte, hvor en adventsjause venter i den charmerende almhytte. Over middag retur med hestevognene og ad andre veje tilbage til middag på hotellet.

  Udflugt med hestevognstur og frokost kr. 350. (Bestilles med rejsen).

 • Dag 5: Julemarked i Villach og sejlads på Wörthersøen

  Om formiddagen besøger vi det lokale julemarked i Lysenes by Villach. Vi nyder den hyggelige julestemning i den flot pyntede by og der er rig mulighed for at gøre gode indkøb eller spise en frokost på en af byens caféer.

  Imens tusmørket falder på, kører vi til jet-set byen Velden skønt beliggende ved Wörthersøen, som er Kärntens største sø og på grund af sin beliggenhed også en af de varmeste alpesøer.

  Hyggelig sejlads på søen, hvor vi får kig til den flydende adventskrans, som lyser op i mørket. Om aftenen endnu en dejlig middag på hotellet.

  Inkluderet.

 • Dag 6: De Juliske Alper, Bled og Ljubljana

  På dagens udflugt kører vi via Karawanken bjergene ind i Slovenien, hvor vi undervejs får flotte udsigter til De Juliske Alper, hvis højeste bjerg Triglav på 2.864 meter, er Sloveniens højeste. Bjergkæden er en del af Nationalparken Triglav og opkaldt efter Julius Cæsar.

  Vi holder pause ved Søen Bled inden vi fortsætter til Sloveniens hovedstad Ljubljana. Her går vi byrundtur med vores lokale guide og besøger bl.a. byens kendte julemarked. Der bliver også tid på egen hånd til at gøre gode indkøb og spise frokost.

  Sidst på eftermiddagen retur til vores hotel ved Ossiachersøen, hvor middagen venter.

  Inkluderet.

 • Dag 7: Hjemrejse fra Østrig

  Efter morgenmaden tager vi afsked med det dejlige Kärnten og kører mod Tyskland, hvor indkvartering og middag venter på vores overnatningshotel.

 • Dag 8: Hjemkomst til Danmark

  Vi kører det sidste stykke mod den danske grænse, som passeres midt på eftermiddagen. Herfra videre til vores hjembyer efter 8 skønne dage med hyggelige julemarkeder og Østrigsk gemütlichkeit.

Hotel

 • Dag 2-7

  Hotel Ossiacher See

  Dejligt familieejet hotel med afslappet atmosfære og skøn beliggenhed med udsigt til de omkringliggende bjerge og Ossiachersøen. Hotellet har panoramaterrasse, indendørs swimmingpool, wellness område med bl.a. finsk sauna og fitness (wellnessbehandlinger mod tillæg). Hyggelig restaurant og godt køkken, hvor husets værtinde gerne forkæler gæsterne med sine hjemmelavede specialiteter. Måltiderne serveres som buffet morgen og aften.

  Lyse og klassisk indrettede værelser med balkon, tv, radio, telefon, værdiboks, hårtørrer og gratis wi-fi. Der er mulighed for at leje cykler på hotellet.

  Læs mere om Hotel Ossiacher See

  BalkonJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.398.

  Udflugt med hestevognstur og frokost kr. 350. (Bestilles med rejsen).

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu