Skip to main content

Flyrejse til det kulturrige Grækenland

-
Ny, spændende rejse med mange store kulturoplevelser i civilisationens vugge

Kulturskatte på det græske fastland

I Grækenland går de utallige kulturskatte hånd i hånd med det dejlige klima og det berømte køkken, der frister på hver en hyggelig, lille taverna. På denne rejse bliver der rig lejlighed til at nyde de græske herligheder, når vi går på opdagelse i fastlandsregionen, Epirus. De første fem dage står i kulturoplevelsernes tegn med besøg ved de verdensberømte og UNESCO-beskyttede Meteora-klippeklostre, maleriske bjergbyer og antikke ruiner fra oldtidens Grækenland.

Selvom kulturen selvsagt er i højsædet her i antikkens hjemland, oplever vi også masser af skøn natur. På udflugterne kører vi gennem regionens grønne bjerglandskaber, besøger ældgamle grotter og gør holdt ved udsigtspunkter højt oppe over landskabet med spektakulære udsyn over den dybe Vikoskløft. På denne første del af rejsen bor vi i regionens hovedby Ioannina ved Pamvotidasøens bred, hvorefter vi har rejsens sidste to hele dage til at nyde feriestemningen i kystbyen Preveza. Alt i alt en spændende rejse med masser af græsk mytologi, antikke seværdigheder og dejlig, sydlandsk feriestemning.

Glæd dig til

 • Halvpension på hele rejsen
 • Oldgræske ruiner og berømte klostre
 • Oplev den græske livsstil
 • God tid til fordybelse i den græske historie

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Lokalguide dag 2-5
 • Entréer til Ali Pasha-museet og Perama-grotterne
 • Entré til Dodoni arkæologiske område
 • Entré til Acheron og Meteora-klostret
 • 15 kilo bagage til check-in og 5 kilo håndbagage
 • Transfer og buskørsel på udflugterne
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Rejseleder.
  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Dag 1: Udrejse til Grækenland

   Vi mødes i Billund Lufthavn og flyver med Air Seven direkte til Aktion-lufthavnen på det græske fastland. Her venter vores græske bus og chauffør, som kører os til byen Kalampaka, hvor vores hotel står klar med middagen.

  • Dag 2: Udflugt til Meteoraklostrene

   I dag skal vi opleve en af Grækenlands største seværdigheder, når vi tager på udflugt til de UNESCO-beskyttede Meteoraklostre, der balancerer elegant på toppen af enorme klipper. For over tusind år siden kom de første munke til området for at finde ro i en spirituel tilværelse væk fra omverdenen. Munkene levede i århundreder i huler i klipperne, inden munken Athanasios i 1300-tallet opførte det første af klostrene på en af de højeste klipper. I alt blev der bygget 24 klostre, hvoraf seks stadig er aktive i dag, og sammen står de tilbage som et vidnesbyrd om nogle af Grækenlands mest særprægede bygningsværker.

   Vi fortsætter til landsbyen Metsovo, der klæber sig til Pindosbjergenes skråninger, inden vi slutter i Ioannina ved Pamvotidasøens bred, hvor vi spiser middag på vores hotel.

  • Dag 3: Byrundtur i Ioannina

   Ioninna er hovedbyen her i Epirusregionen, hvor vi nu befinder os. Byen emmer af ro og græsk autenticitet, og her nyder vi udsigten over søen og til bjergene omkring. Vi følger rejselederen på en byrundtur i den charmerende by, hvor gaderne på klassisk sydeuropæisk manér er smalle og brostensbelagte, mens bylivet summer på de små, hyggelige fortovscaféer.

   Vi tager også på en kort sejltur til den lille ø i midten af Pamvotidasøen, hvor vi besøger Ali Pasha-museet om den albanske hersker, der havde magten her i Epirus-regionen frem til starten af 1800-tallet. Han blev henrettet i 1822 som følge af hans konfliktfyldte forhold til det Det Osmanniske Rige.

   Vi fortsætter til besøg i Perama-grotterne, der ligger få kilometer fra Ioaninna. Grotterne blev dannet for millioner af år siden og er et enestående naturfænomen, hvor stalaktitter, stalagmitter og andre kalkstensformationer udgør det imponerende skue.

  • Dag 4: Klippeklostre og flotte udsigter

   I dag tager vi på udflugt i omgivelserne med stop ved udsigtspunktet Oxya, hvorfra der venter os et enestående vue over Vikoskløften. Vi fortsætter til klippeklostret St. Paraskevi, der blev opført i 1400-tallet til ære for den kristne helgen af samme navn, der blev henrettet af romerne i det andet århundrede e.Kr.

   Efterfølgende venter der os endnu en storslået udsigt over Vikoskløftens klipper og dybe dale, når vi gør holdt ved Beloi-udsigtspunktet. Turen går derefter hjemad til Ioannina med tid undervejs til at dvæle ved nogle af områdets flotte buede broer.

  • Dag 5: Smukke Parga og græsk mytologi

   I dag forlader vi Ioannina og kører til det arkæologiske område ved Dodoni med sit antikke teater og gamle tempelruiner, der siges at have huset Grækenlands ældste orakel. Vi fortsætter til badebyen Parga, hvor huse i alle farver hviler på skråningerne med en skøn udsigt over det turkisblå hav.

   Vi besøger også helligdommen til ære for de dødes gud, Hades, hvorefter vi skal ud at sejle på Acheron-floden, der i græsk mytologi ofte skildres som indgangen til de dødes rige. Videre til vores hotel i kystbyen Preveza.

  • Dag 6-7: Livsnydelse på egen hånd

   Vi har to dage til at nyde det skønne græske ferieliev i Preveza. Den glade kystby ligger lige dér, hvor Den Ambraciske Golf løber ud i Det Ioniske Hav, og her bliver du mødt af en dejlig blanding af en interessant kulturarv og boblende feriestemning. Preveza er bygget ovenpå en forhistorisk landsby, der blev opført af en græsk konge flere hundrede år f.Kr., og siden har den bl.a. været underlagt venetiansk, osmansk og fransk kontrol. I starten af 1900-tallet blev den officielt en del af Grækenland.

   I de gamle bydele kan du se nogle af de historiske bygninger, og ellers drejer det sig blot om at nyde livet i Preveza. Du kan slappe af på de hyggelige tavernaer, nyde strandene, tage på spadsereture i omgivelserne og evt. udforske den stemningsfulde havn, hvor der er masser af restauranter, barer og caféer.

  • Dag 8: Hjemrejse til Danmark

   Til Aktion-lufthavnen og fly til Danmark.

  Hoteller

  • Dag 1-2

   Divani Meteora Hotel, Kalambaka

   Dejligt hotel med udsigt til Meteoraklostrene. Hotellet har udendørs og indendørs pool, fitnesscenter, restaurant samt bar. Alle værelser med balkon, minibar mod betaling, bad og toilet, hårtørrer, tv og wi-fi.

  • Dag 2-5

   The Lake Hotel, Ioannina

   Dejligt hotel beliggende på kanten af Pamvotidasøen nær byen Ioannia. Hotellet har udendørs pool, fitnesscenter, restaurant samt bar. Vi indlogeres i standardværelser, der alle har bad med badekar, toilet, hårtørrer, badekåbe og slippers, minibar mod betaling, aircondition, tv, kaffe- og tefaciliteter og wi-fi.

  • Dag 5-8

   Dioni Boutique Hotel

   Klassisk græsk hotel beliggende i centrum af Preveza og ca. ni minutters gang fra den smukke Kyani Akti-strand. Stranden har både småsten og sand. På hotellet finder du morgenmadsrestauranten på taget, hvorfra der er en smuk udsigt ud over området. Hotellet råder over lille pool med solsenge og hyggelig lounge.

   Alle værelser er udstyret med bad, toilet, hårtørrer, aircondition, mini-køleskab, pengeboks, balkon, slippers og Nespresso-maskine.

   Middagen spises på lokale restauranter.

  Kort

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  20-09-2024Se afrejsetider 8 dageFly fra Billund Lufthavn412.798,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bagage

   Bagage er inkluderet i rejsens pris. 

   Der må medbringes 1 kuffert på maks. 15 kg samt et stk. håndbagage på maks. 5 kg. 

   I alt maks. 20 kilo pr. person 

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Drikkepenge

   Ingen tvang - dog normalt til chauffør, service- og restaurationspersonale.

  • Drikkevand

   Vandet fra vandhanen bør ikke drikkes. Køb vand på flaske.

  • Entréer

   Følgende entréer er inkluderet: 

   • Ali Pasha-museet. 
   • Peramagrotterne. 
   • Dodoni arkæologiske område 
   • Acheron 
   • Meteoraklostrene

   Yderligere entréer er eksklusive – beregn ca. euro 30,00. 
   Gæster over 65 år får ofte halv pris på entréer mod fremvisning af pas. 

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Fysisk formåen

   Denne rundrejse er ikke egnet for bevægelseshæmmede.

  • Information om Billund Lufthavn

   Adresse
   Passagerterminalen 10
   7190 Billund

   Læs mere her: www.bll.dk

   Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


  • Klima

   Generelt sommervejr med dagstemperatur på 25-30° - læs mere her.

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Tidsforskel

   Der er 1 times tidsforskel. Når klokken er 12 i Danmark, er den 13 i Grækenland.

  • Tillæg

   Enkeltværelse kr. 2.498. 
   Mad om bord på flyet kr. 229. 

   Bestilles med rejsen. 

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

  • Ud- og hjemrejse

   Billund Lufthavn 
   Mødetid kl. 13.45 
    
   Afrejse med Air Seven kl. 15.55. 
   Ankomst til Aktion-lufthavnen på Grækenlands fastland kl. Chania kl. 20.10 lokal tid. 
    
   Hjemrejse fra Grækenland kl. 21.10. 
   Ankomst til Billund kl. 23.35 dansk tid.  

  • Valuta

   Der benyttes euro i Grækenland.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu