Færøerne

Kåret som et af verdens mest tiltrækkende rejselande

 Rejse til Færøerne med mange flotte oplevelser

Oplevelsesrig rejse til Færøerne med 6 middage og 3 frokoster. Du kommer vidt omkring på denne rejse og oplever undervejs den forunderlige natur, som er så karakteristisk for Færøerne. Får spottes ved hvert et lille græsstrå, fuglelivet er rigt og varieret og vi har spækket rejsen med færøske kulturoplevelser. Med 27 års erfaring ved vi, hvad der bør opleves.

 • Bo med enestående panoramaudsigt over Tórshavn og havet
 • Middag på den over 1000 år gamle Kongsbondegård i Kirkjubøur med drikkevarer ad libitum
 • Spektakulær udsigt til vandfaldet i Gásadalur samt klippeformationen Kæmpen og Kællingen
 • Oplev en F'ljód. Privatkoncert i et færøsk hjem, med fin og intim stemning
 • Se vidunderlig natur, bygder, kirker og hør mere om den færørske historie
 • Fly til Færøerne både fra Billund og København
     

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag på hotellet
 • 3 x frokost (dag 3, 4, og 6)
 • Specialarrangement på Kongsbondegården med middag og drikkevarer ad libitum
 • Byrundtur i Tórshavn
 • 4 udflugter
 • Lokale guider, fortællere og dansk rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 2.898. Afbestillingsforsikring kr. 975.
Fuglefjeldstur ved Vestmanna inkl. frokost og museumsbesøg kr. 575. F'ljód - koncert i færøsk hjem inkl. kaffe og kage kr. 295. Udflugterne bestilles med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte.


Se film om Færøerne herBestil rejsen

Pris fra 11.998,-

8 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • 4 udflugter og 3 frokoster
 • Kongsbondegården med middag
 • Hotel i Tórshavn med panoramaudsigt
Bestil rejsen

Om rejsen

Ubeskrivelig natur hvor end du vender blikket hen


Færøerne er en af verdens mest attraktive øgrupper. I 2007 foretog National Geographic en omfattende undersøgelse af 111 forskellige øsamfund i verden. 522 berejste eksperter i bæredygtig turisme skulle vurdere disse øer og sætte dem i rækkefølge med de mest uspolerede som nr. 1. Færøerne blev placeret som verdens mest indbydende rejsemål med ordene: ”Dejlige, uspolerede øer – en fryd for den rejsende”. Øerne ligger ret isoleret, midt ude i Nordatlanten. Nærmeste nabo er Shetlandsøerne, som ligger ca. 300 km væk. Beliggenheden gør, at klimaet er fugtigt og ustabilt. Der blæser næsten altid en brise, somrene er kølige, men pga. Golfstrømmen er vintrene forholdsvis milde. Om sommeren bliver det næsten ikke mørkt, dagens længde når helt op omkring 20 timer.

Oplev perlerækken af øer midt i Atlanten efter blot 2 timers flyvning. Gislev har i 26 år sendt gæster til dette unikke, lille ø-samfund. Vi bor med udsigt over Tórshavn og oplevelserne venter i en radius af blot 1½-2 timers kørsel herfra. Glæd dig til mødet med de gæstfrie færinge, fugle- og dyrelivet, den vilde natur og de barske landskaber. Et uforudsigeligt vejr, hvor sol og blå himmel pludselig forvandles til storm, regn eller tåge. Og lyset, som på forunderlig vis igen bryder igennem over de grønne græsgange, klipperne og de små huse.

Gislev glæder sig til at byde velkommen til en ø-gruppe med stejle skrænter, et prægtigt, isskabt landsskab, over 1.000 km kyst, et velbevaret lokalsamfund, et venligt folk som både taler færøsk og dansk samt en række oplevelser lidt udover det sædvanlige. Du har f.eks. mulighed for at tilkøbe en F'ljód, som er en stuekoncert. En koncert med færøske musikere og sangere, afholdt i hyggelige omgivelser i et færøsk hjem. Et koncept der blev startet op for nogle år siden, og som færinge og gæster på øerne i dén grad har taget til sig. Glæd dig allerede nu til mødet med vores færøske landsmænd.

 

Oplev Færøerne med Gislev Rejser

Dag for dag

Dag 1: Ankomst til de smukke øer spektakulære Múlafossur

Afgang fra Danmark og direkte fly til Færøerne. Fra Vágar lufthavn kører vil til Gásadalur, den lille bygd med det højeste vandfald på øerne. Vi nyder udsigten inden vi fortsætter til charmerende Tórshavn og Hotel Føroyar for indkvartering. Her bor vi under hele vores ophold.

Gásadalur
Múlafossur, Færøernes højste vandfald.

Dag 2: Nordens hus og byrundtur i Tórshavn

Efter morgenmad besøger vi Nordens Hus i Tórshavn, hvor vi får en guidet rundtur. Herfra kører vi til Tórshavn by, hvor vores rejseleder vil give en byrundtur, så vi bliver bekendt med byen samt historien hertil. Efterfølgende vil der være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen samt nyde en god frokost. Om aftenen middag på hotellet.

Torshavn på Færøerne
Glæd dig til hyggelige Tórshavn som byder på smalle stræder og gamle huse med græs på taget

Dag 3: Til Sandoy med frokost og kædedans. Middag inkl. drikkevarer hos Kongsbonden

Vi starter dagen med en smuk sejlads fra Gamlarætt til øen Sandoy, syd for Tórshavn, hvor vi skal stifte bekendtskab med nogle af de stolte kulturtraditioner på Færøerne. I Sandur hører vi bl.a. historien bag de flotte færøske nationaldragter. Vi møder lokale dansere, der præsenterer os for den traditionelle og festlige færøske kædedans og synger færøske folkekvæder. Det hele krydres med en færøsk frokost med lokale delikatesser og vi slutter af med kaffe, te og hjemmebag. Herefter sejler vi tilbage til Streymoy, hvor vi skal nyde en dejlig aften i Kirkjubøur.

Kongsbonden byder velkommen og i kirken fortæller han mere om Kongsbønder, kirker og livet som Kongsbonde. Siden bænkes du i den 1000 år gamle sal/stue på Kongsgården, hvor vi spiser middag. Aftenen sluttes af med kaffe og avec i de hyggelige små stuer, mens familien rumsterer i det store køkken ude bagved. En virkelig unik oplevelse, at være på besøg hos denne meget autentiske, færøske kongsbondefamilie. Mange konger og dronninger fra de europæiske kongehuse har også besøgt Kongsbonden, sidst var det den norske dronning.
Udflugt med sejlads, frokost, og middag med drikkevarer inkluderet.

 Kongsbondegården Kirkjubør på Færøerne

Den charmerende Kongsbondegård i Kirkjubøur - vi nyder en middag inkl. drikkevarer

Dag 4: På opdagelse til de isolerede bygder

En af de smukkeste strækninger på Færøerne fører os først til bygden Tjørnuvik, den nordligste del af øen Streymoy (øen hvor vi bor). Bygden ligger godt beskyttet i en vig med fjelde omkring, og fra bygden er der den fineste udsigt til klippeformationen Risin og Kellingin – Kæmpen og Kællingen. Herfra kører vi videre til naboøen Eysturoy og nordpå langs Sundini-fjorden til bygden Eidi. Herfra kan du se Kæmpen og Kællingen fra en ny vinkel. Vi tager den højtbeliggende fjeldvej til Gjógv (hvis vejret tillader det) og kan prise os lykkelige over, at kunne tage turen i bus og ikke på gåben som de måtte ty til i gamle dage. Pittoreske lille Gjógv byder på både naturhavn, mindesmærke (indviet af Dronning Margrethe i 1995, en statue til minde om de mange fiskere, bygden har mistet i årenes løb) og et guesthouse, Gjáargardur, hvor vi har bestilt dagens frokost. Efter frokosten kører vi tilbage til Streymoy og nordvest på til Saksun, en lille bygd som bl.a. blev benyttet under optagelserne til Malmros’ film, Barbara. I den lille bygd ser vi kirken udefra samt den gamle kongsgård, Dúvugardar. Begge ligger med smuk udsigt over fjorden, eller lagunen, som den blev til efter en kraftig storm blokerede fjordmundingen med sand. Vejen ud til Saksun er ensporet med mødesteder undervejs. En bemærkelsesværdig å flyder langs vejen. Det bemærkelsesværdige er, at den midtvejs skifter retning og flyder baglæns. Udflugten med frokost er inkluderet.
Fra Saksun kører vi til hotellet, hvor du har lidt tid på egen hånd inden middag.

Saksun bygd
Vi oplever mange flotte panoramer rundt på Færøerne - her ses Saksun Bygd

Dag 5: Tórshavn på egen hånd eller på opdagelse med rejselederen. F'ljód om aftenen

Ønsker du at nyde Tórshavn og omegn på egen hånd, så kan du med fordel benytte de røde busser som er gratis. En anden mulighed er, at tage med rejselederen på opdagelse i nærområdet af hotel og by. Hvor turen går hen fortæller rejselederen mere om på rejsen. Turen er inkluderet, men dog eksklusiv udgifter til eventuelle entréer, sejlture e.l. Om aftenen middag på hotellet.

Om aftenen har du mulighed for, at tage med rejselederen til en ægte F'ljöd. På Færøerne startede begrebet F'ljód for nogle år siden. Små koncerter blev arrangeret i private hjem, et opslag blev måske sat op eller det blev meddelt efter mund-til-øre-princippet, og så var der fest. Det greb om sig, og et par kvikke lokale damer, fik arrangeret en årlig festival, hvor en hel by slår dørene op. Vi har fornøjelsen af at slå dørene op til Elin Briemheim Heinesens hjem, så Gislevs gæster kan opleve dette unikke tiltag. Se og lyt til et par af de koncerter der har fundet sted, og glæd dig til en aften med dygtige færøske musikere, sød musik, ditto kage og kaffe. Stemningen i et ægte færøsk hjem og den akustiske sang og musik går lige i hjertet. Udflugtspris inklusiv kaffe og kage kr. 295 - bestilles med rejsen. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Bemærk begrænset antal pladser.

Eksempel på en anden privat stuekoncert:

Dag 6: Øer, kirker og får er dagens tema

Vi kører til naboøen Eysturoy, hvor vi besøger fårehuset. Her modtages vi af de færøske får. Ved besøget vil vi smage færingernes favoritspise, nemlig fermenteret lam. Herfra til Blasastova, hvor har man samlet nogle af de gamle, færøske huse. Her fortæller den lokale museumsguide med stor indlevelse om alt det du ser. Mellem husene kan du se nogle af de oprindelige færøske heste, og ejerne fortæller gerne om dem. Efter vi har nydt en frokost tager vi mod Klaksvik, hvor vi besøger Christianskirken. Udflugter og frokost inkluderet. Om aftenen middag på egen hånd.

 Blastastova Museum
Vidste du, at når græsset på tagene skal klippes, sætter færingerne blot et får derop for at gå og græsse?

Dag 7: Eventyr til søs med udsigt til fugle, fjeld og får

Oplev de stejle fjeldvægge ved Vestmanna fra den duvende båd. Du kommer helt tæt på de enorme og imponerende klippevægge. Højt oppe kan du, på de ubeskriveligt stejle skråninger, se græssende får, som ikke ved hvad tyngdeloven er for en størrelse, og derfor glade og fro går efter det saftigste græs. Langs kysten over havet flyver fuglene på jagt efter føde. Der er ikke så mange søpapegøjer tilbage, men det er alligevel sjovt at betragte de mange fuglearter. Tilbage i havnen er det tid til at nyde den fyldige fiskesuppe og tilhørende salatbar i restauranten. Du kan også besøge Sagamuseet ovenpå og få den færøske historie præsenteret på Madame Tussaudsk vis. Udflugt kr. 575 inklusiv sejlads, museum og suppe - bestilles med rejsen. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Vi kører tilbage til hotellet først på eftermiddagen. Hvis du vil nyde dagen på egen hånd, kan vi anbefale, at du tager på opdagelse i idylliske Tórshavn med flotte huse, butikker og et hyggeligt havnemiljø. Afslutningsmiddag på hotellet.


Fugle fjeld
Nyd en dag på havet og se Færøerne fra søsiden                   


Dag 8: Afrejse 

Afgang mod lufthavnen for hjemrejse. Vi håber du vil leve længe på de skønne minder fra dette yderst interessante øsamfund.

Hotel

Hotel Föroyar

Oyggjarvegin
FO-110 Tórshavn

Hotellet er beliggende lidt udenfor Tórshavn ved fjeldvejen. Bygningen regnes blandt de smukkeste bygninger i hovedstaden. Alle værelser har panoramaudsigt over Tórshavn, den storslåede natur og Atlanterhavet.
Værelserne er med badekar, radio, telefon, satellit tv, wi-fi, hårtørrer, strygebræt og -jern, kaffe/te faciliteter og minibar.
Læs mere om Hotel Föroyar

Gæsterne siger

Færøerne - gæsterne siger
"Det var en smuk og oplevelsesrig tur, som vi gerne anbefaler til andre"

"Skønne ture, super godt sammensat program, hvor vi har set og oplevet rigtigt meget"

"Hvad kan man sige. Færøerne er og bliver fantastisk"

Værd at vide

Information i forbindelse med Coronavirus
Flyrejsende generelt

De danske myndigheder har vedtaget, at alle rejsende fra danske lufthavne skal bære mundbind, fra man træder ind i lufthavnen, under flyvningen samt til man er ude af ankomstlufthavnen igen. 
Det er den rejsendes eget ansvar at medbringe mundbind.

Rejsende til Færøerne
Fra den 27. juni 2020 skal alle rejsende til Færøerne testes for COVID-19 i lufthavnen på Færøerne. Denne test vil være gratis frem til den 31. oktober 2020. Herefter koster den DKK 390,- og betales af den rejsende selv. Børn under 12 år skal ikke testes. Du skal dog kunne bevise barnets alder ved fremvisning af f.eks. pas.

Du vil modtage resultatet af testen foretaget i Vágar Lufthavn enten på ankomstdagen eller senest inden middag den følgende dag. Ifølge retningslinjerne skal du blive på hotellet indtil resultatet foreligger.

Det er vores anbefaling, at du også lader dig teste i Danmark inden afrejse. Det er gratis at få foretaget COVID-19 test i Danmark.

Du kan læse mere om de færøske retningslinjer på: www.corona.fo

(Opdateret den 20. august 2020).

 

Husk pas
Pas er påkrævet ved check-in i lufthavnen.

Entréer
På de fleste udflugter er entréer inkluderet til de steder vi besøger. Går du på egen hånd i f.eks. Tórshavn, eller "stikker af" fra byrundturen, så vil evt. entréer til steder du måtte ønske at besøge, naturligvis være for egen regning. Priser til de forskellige museer i Tórshavn er meget lig dem du finder herhjemme.
Vestmanna sejlads, inkl. museum og frokost: 575 kr.
F'ljód stuekoncert i privat hjem: 295 kr.

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Fly
Vi flyver med Atlantic Airways både ud af Billund og København. Vand, kaffe/te, sodavand og juice er gratis om bord. Der kan købes et let måltid om bord, samt øl, vin og spiritus.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel og urene stilles tilbage.

Dagens længde
Ca. 18 til 20 timer. Det bliver ikke rigtig mørkt.

Temperaturer
I juni, juli og august ca. 12-15 grader.

Påklædning
Du vil opleve et omskifteligt vejr. Medbring derfor vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj, solbriller og evt. kikkert. Husk at have varmt vind- og vandtæt tøj til sejlturen Vestmanna fjeldene.
Området omkring hotellet indbyder til gåture, og nogle gange indbyder rejselederen til en lille aftenvandring. Medbring derfor gerne et par gode sko. Græs og tuer kan være drilske når duggen falder, men udsigten og området opvejer alt. Godt fodtøj vil du være glad for på turene i al almindelighed.

Indkøb
Strikvarer, garn og kunsthåndværk.

Valuta
Danske eller færøske kroner. Vekselkurs 1:1. Kreditkort modtages.

 

Kort

Færøerne

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale

Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse

Passagerterminalen 10
7190 Billund

Bagage

Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.

Flyselskab

Vi flyver med Atlantic Airways.

Udrejse

Afgang kl. 11:35 med ankomst kl. 12:35 i Vagar Lufthavn på Færøerne.

Hjemrejse

Afgang kl. 08:00 med ankomst kl. 10:50 i Billund Lufthavn.

Mødetid

Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested

Mødested er ved selve check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.


Billund mødested

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage

Du må medbring 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.

Flyselskab

Vi flyver med Atlantic Airways.

Udrejse

Afgang kl. 12:25 med ankomst kl. 13:40 i Vagar Lufthavn på Færøerne.

Hjemrejse

Afgang kl. 15:00 med ankomst kl. 18:05 i Københavns Lufthavn.

Mødetid

Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7-Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
24-06-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 811.998,-Bestil rejsenMere information
01-07-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 812.198,-Bestil rejsenMere information
08-07-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 812.198,-Bestil rejsenMere information
15-07-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 812.198,-Bestil rejsenMere information
22-07-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 812.198,-Bestil rejsenMere information
29-07-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 812.198,-Bestil rejsenMere information
05-08-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 811.998,-Bestil rejsenMere information