Skip to main content

Flot busrejse til Sydengland

-
Oplev engelsk havekunst og skønne byer

Sydenglands smukke haver

Er du fristet af Sydenglands smukke natur, blomstrende haver og historiske palæer, har du meget at glæde dig til på denne rejse til Kent i den sydøstlige del af landet. Vi bor i Eastbourne på den engelske sydkyst og tager på udflugter til nogle af Englands flotteste haver. En flot og farverig rejse, der byder på vinsmagning samt et væld af sydengelske nuancer og blomster i flor.

Glæd dig til

 • Smukke og varierede sydengelske haver
 • Sir Winston Churchills hjem - Chartwell
 • Besøg på sydengelsk vingård inklusive smagning
 • Eastbournes smukke blomstertæppper
 • Komfortabel bus og rutineret rejseleder

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Alle udflugter
 • Entré til Sissinghurst Gardens
 • Entréer til Great Dixter
 • Entré til Chartwell
 • Vingårdsbesøg med smagning
 • Rejseleder.


  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Udrejse med overnatning

  Vi kører med bus gennem Tyskland til vores overnatningshotel i Holland, som står klar med aftensmaden. Undervejs informerer rejselederen om ugens program.

 • Dag 2: White Cliffs of Dover

  Afgang fra vores hotel og gennem Frankrig og sejler bekvemt med færgen over Den Engelske kanal til England, hvor de majestætiske White Cliffs of Dover snart dukker frem.

  Flot køretur langs den sydengelske kyst via Rye til vores hotel ved den berømte mole i Eastbourne.

 • Dag 3: Eastbourne og Sissinghurst Garden

  Med rejselederen rundt i Eastbourne med den karakteristiske mole, blomstertæpperne på strandpromenaden og de hyggelige gågader.
  Byen ligger ved den engelske kanal og er kendt for sine smukke strande, klitter og kridtklinter - den mest kendte er Beachy Head, som vi besøger på dag 4.

  Om eftermiddagen tager vi på udflugt til Sissinghurst Gardens, som er en af de mest besøgte haver i Sydengland. Haven blev anlagt i 30’erne af forfatteren Vita Sackville-West og hendes mand Sir Harold Nicolson. Haven er inddelt i mindre afsnit, som omkranses af hække og mure. Den mest berømte er White Garden bestående udelukkende af hvide blomster, og det er den sidste have, Vita nåede at lave.

 • Dag 4: Beachy Head og livlige Brighton

  Undervejs til Brighton bliver der til at runde den store kalkstensklit, Beachy Head, der er kendt for sin naturlige skønhed. Her venter en betagende udsigt over Den Engelske Kanal og
  det omkringliggende område.

  Vi fortsætter til Brighton bl.a. kendt for den eksotiske Royal Pavillon og den berømte Brighton Mole med forlystelser, butikker og spisesteder. I de charmerende stræder, The Lanes, finder du små uafhængige butikker og gallerier. Rejselederen viser rundt, og du får tid til på egen hånd f.eks. at besøge Royal Pavillon eller gå på opdagelse i de hyggelige stræder i The Lanes.

 • Dag 5: Romantisk herresæde og vingård

  Dagen starter med et besøg på Great Dixter Garden, som er et romantisk herresæde fra
  det 15. århundrede. Her oplever du eventyrlige små haver og et imponerende staudebed.

  Om eftermiddagen skal vi til vinsmagning på en af Sydenglands mange vingårde, kendt for at producere mousserende vine og rosé. Vingården har vundet flere priser, bl.a. for deres Brut Rosé, som er en mousserende vin, som roses for sin friskhed og fyldige smag.
  Vi hører om produktionen og smager på vinen.

 • Dag 6: Sir Winston Churchill og Chagall

  Vi tager på en rolig køretur gennem Kent til Chartwell, hvor den tidligere premierminister Sir Winston Churchill boede i mere end 40 år. Det klassiske Tudor-palæ er i dag indrettet som museum med en interessant udstilling. Værelserne og den smukke have fremstår på samme måde, som da den yderst kreative og sammensatte Churchill boede der. Churchill er en af de få, der har fået lov til at beholde en kopi af Elefantordenen, og den er selvfølgelig udstillet i hans hus.

  Turen fortsætter til Tudeley, hvor vi besøger kirken All Saints, som er den eneste kirke i verden, hvis vinduer har smukke glasmosaikker af kunstneren Marc Chagall.

 • Dag 7: Domkirkebyen Canterbury og ankomst til Holland

  Inden vi kører om bord på færgen i Dover, gør vi et kort stop i domkirkebyen Canterbury, hovedsæde for Church of England. Byen er kendt for sin domkirke, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, men byen har også en charmerende bymidte med brostensbelagte stræder og gamle bindingsværkshuse.

  Efter et passende stop fortsætter vi til færgen i Dover, hvorfra vi sejler retur til Frankrig. Herfra fortsætter vi videre til vores overnatningshotel i Holland.

 • Dag 8: Hjemkomst

  På rejsens sidste dag kører vi gennem Tyskland med ankomst til Danmark først på aftenen efter en dejlig og oplevelsesrig haverejse til Sydengland.

Hotel

 • Dag 2-7

  Burlington Hotel, Eastbourne

  Victoriansk hotel nær promenaden. Fra hotellets lounge, restaurant og bar er der udsigt ud over havet.

  Alle værelser med bad, toilet, hårtørrer, tv, gratis wi-fi samt kaffe- og te faciliteter.
  Vi overnatter i hotellets standardværelser.

  Læs mere om Burlington Hotel

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
10-08-2024Se afrejsetider 8 dageBus fra Jylland og FynMere end 89.298,-Bestil
31-08-2024Se afrejsetider 8 dageBus fra Jylland og FynMere end 89.298,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brexit og rejser til England

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.
   

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkepenge i England

  Ingen påbud, men det er almindeligt at give drikkepenge til tjenere og personale på restauranter som en gestus for god service.

 • Elektricitet i England

  240 V - medbring adapter.

 • Entréer

  Følgende entréer er inkluderet:

  - Sissinghurst Gardens
  - Great Dixter Gardens
  - Chartwell
  - Vinsmagning

  Yderligere entréer er for egen regning.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tidsforskel i England

  England er en time bag efter Danmark - dvs. når klokken er 13 i Danmark er den 12 i England.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.698

  Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i England

  Kontanter accepteres kun få steder.
  Medbring derfor kreditkort - Visakort, Mastercard eller Eurocard.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu