Skip to main content
  • Frankrig

Oplev historien og naturen i NormandietNormandiet er med sine bølgende bakker og dramatiske kyster et levende tapet broderet af historie og naturskønhed. Vi har udvalgt tre af regionens største højdepunkter, som du kan opleve med egne øjne, hvis du tager med på vores spændende rejser med bus og fly til den vestfranske region.

I Normandiet møder vilde klipper og brede sandstrande det glitrende Atlanterhav, og du finder en rig historisk arv, der går tusinder af år tilbage. Forestil dig at træde tilbage i tiden og opleve de historiske begivenheder, der har formet Europa. Normandiet tilbyder netop dette – en fascinerende rejse til vikingetiden, middelalderens storslåede erobringer og de dramatiske landgange under Anden Verdenskrig.

Normandiet byder også på kulinariske eventyr – fra saltgræsfodret lammekød til den fineste calvados og en cremet camembert – hver bid indfanger essensen af regionens frodige landskaber og rige landbrugstraditioner.

I vikingernes fodspor

Vi besøger Rouen, hvor danske vikinger sejlede op ad Seinen, først med enkelte skibe i år 841, senere med tusindevis af mænd, der satte deres præg på regionen. Disse dristige krigere og dygtige landmænd overvintrede og bosatte sig i området under ledelse af høvding Hrolf, der senere af den franske konge blev udråbt til greve af Normandiet.

Rouen blev hjertet af et nyt dansk territorium, hvor vikingerne etablerede et velorganiseret samfund med en stærk krigerkultur, som gjorde normannerne respekterede og frygtede over hele Europa. Når du besøger Rouen, går du bogstaveligt talt i fodsporene på vores danske forfædre, omgivet af stednavne og historiske minder, der vidner om denne tid.

Vi bor to nætter i skønne Rouen, når vi besøger Normandiet, Bretagne og Loire med fly

Det berømte tapet

Vi fortsætter rejsen til Bayeux, hvor du kan opleve det enestående Bayeux-tapet. Det næsten 70 meter lange broderede mesterværk fra 1077 skildrer Vilhelm Erobrerens sejr i Slaget ved Hastings og hans vej til at blive konge af England. Vilhelm var en direkte efterkommer af Hrolf og etablerede et velorganiseret kongerige inspireret af den normanniske tradition. Bayeux-broderiet er ikke blot en historisk skat, men også et symbol på de dybe forbindelser mellem Danmark og Normandiet.

Du kan se det verdensberømte Bayeux tapet med egne øjne på denne bustur til Normandiet og Bretagne.

Her lever fortiden

Vi bruger en hel dag ved den berømte invasionskyst, hvor de allierede styrker gik i land den 6. juni 1944. På den næsten 100 km lange kyststrækning oplever vi de historiske nøglepunkter fra D-dag og minder om de mange soldater, der måtte lade live for at befri Normandiet og Frankrig fra nazisterne. En dag ved invasionskysten er en følelsesladet oplevelse, som ikke bare giver mulighed for at se de historiske steder med egne øjne, men også giver en dybere forståelse for de begivenheder, der førte til Europas frihed.

En tur til Normandiet er mere en rejse gennem Europas historie. Fra vikingerne i Rouen til Vilhelm Erobrerens triumfer og de allieredes heroiske landgang ved invasionskysten vil hver dag være fyldt med nye opdagelser og historiske indsigter. Kom med og oplev dette hjørne af verden, hvor fortiden lever og bare venter på at blive udforsket.

Vi bruger en hel dag på invasionskysten og ser de mange historiske landemærker, når vi besøger Normandiet med bus.

Vidste du, at ... navnet ‘Normandiet’ kommer af ‘mænd fra nord’ og refererer direkte til de danske og nordiske vikinger, der bosatte sig i regionen?

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu