Skip to main content

Busrejse til det naturskønne Tyskland

-
Brændevin, betagende natur og bindingsværksidyl i det centrale Tyskland

Skønne oplevelser i hjertet af Tyskland

Tag med på en dejlig rejse til et naturskønt område med smukke landskaber, Europas største bjergpark og charmerende byer.

Vi besøger den langstrakte Edersee, der snor sig smukt mellem frodige småbjerge – en lille perle i det flotte landskab, der indbyder til et nærmere besøg. Ad eventyrruten kommer vi til Europas største bjergpark Wilhelmshöhe, hvor et monument af Herkules skuer ud over parken med kunst, kultur og springvand. I de idylliske byer Fritzlar, Hannoversch Münden og Fulda venter nye eventyr, inden vi besøger destilleriet Schlitz, der har brændt brændevin og andre gode sager siden 1585.

Rejsen foregår i et behageligt tempo, så der bliver tid til at nyde de blomstrende parker, smukke søer og de stemningsfulde, gamle byer med et væld af hyggelige serveringssteder. Glæd dig til fem skønne dage i hjertet af Tyskland.

Glæd dig til

 • Rejse med hygge og godt humør til stærk pris
 • Smukke naturoplevelser i Tysklands grønne hjerte
 • Forførende Fulda og kejserbyen Fritzlar med et væld af oplevelser
 • Spændende udflugt til Hannoversch Münden med mere end 700 bindingsværkshuse

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Udflugt til Edersee og Fritzlar
 • Udflugt til Hannoversch Münden og Wilhelmshöhe
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for gangbesværede. Bemærk, at programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

 • Dag 1: Til hjertet af Tyskland

  Rejselederen byder velkommen ombord på bussen, og efter at vi alle er blevet samlet op ved påstigningsstederne på Sjælland, går turen sydpå til Rødby. Herfra tager vi færgen til Puttgarden og fortsætter i højt humør mod nye eventyr i Tysklands smukke landskaber.

  Vi ankommer til middag og indkvartering på vores hotel i Baunatal for de næste fire nætter. Måske frister en godnat-øl i hotellets bar.

 • Dag 2: Skønne Edersee og kejserbyen Fritzlar

  Vi tager på en flot panoramatur til det skønne område ved Edersee – en af de smukkeste opdæmmede søer i Tyskland. Fra Schloss Waldeck nyder vi den spektakulære udsigt, inden vi besøger søen og dæmningen, der regulerer vandet fra floden Weser.

  Dæmningen blev bygget for mere end 100 år siden for at sikre skibsfart på Weser og Mittellandkanale. Tre små landsbyer måtte vige og genopbygges på højere steder, og ved lavlande i søen dukker de stadig op til overfladen den dag i dag.

  Vi fortsætter til den 1.250 år gamle kejserby Fritzlar med betagende bindingsværkshuse og en intakt bymur med 11 forsvarstårne, der slår ring om det historiske centrum. Her skal vi opleve domkirken, markedspladsen med Rolandbrønden og Tysklands ældste fungerende rådhus fra 1100-tallet.

  Skønne Edersee og kejserbyen Fritzlar
 • Dag 3: Ren idyl i Hannoversch Münden og smuk natur

  Besøg i den yderst charmerende by Hannoversch Münden med flere end 700 smukke bindingsværkshuse og sin idylliske beliggenhed, hvor floderne Fulda og Werra løber sammen i Weser.

  Videre til Europas største bjergpark, der sammen med Schloss Wilhelmshöhe forener kultur, natur og havekunst i perfekt harmoni. Det store parkanlæg er anlagt i samme stil som en engelsk landpark i årene efter 1696 for at styrke Kassels position blandt fyrstehusene.

  I parkanlægget er der et orangeri og et kunstmuseum, og på toppen troner en 70 meter høj statue af Herkules. Er heldet med os, kan vi opleve Wasserspiele, hvor vandet løber fra toppen gennem vandfald og søer for at slutte i en flot fontæne.

  Ren idyl i Hannoversch Münden og smuk natur
 • Dag 4: Forførende Fulda og brændevinssmagning

  Dagen starter med et besøg i den forførende by Fulda, der byder på smukke barokbygninger, charmerende bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Vi kommer gennem byens barokkvarter, hvor vi oplever slottet, slotshaven, orangeriet, domkirken og Fuldas gamle bydel med rådhuset og andre spændende seværdigheder.

  Efter frokost kører vi til Schlitzer Destilleri, der siden 1585 har fremstillet brændevin, likører og andre gode sager. Vi får en fin rundvisning og en god fortælling om det gamle håndværk, inden vi skal smage på 4-5 varianter. I opløftet humør kører vi retur til hotellet.

  Heldagsudflugt inkl. smagning kr. 250.

  Forførende Fulda og brændevinssmagning
 • Dag 5: Hjemrejse mod Danmark

  Vi siger farvel til hotellet og kører mod Lüneburg. Hvis tiden tillader det, besøger vi den gamle hyggelige by, hvis rigdomme opstod fra handlen med salt – det hvide guld. Herfra fortsætter vi til Puttgarden, hvorfra vi sejler med færgen til Rødby i Danmark. Vi kører det sidste stykke til vores hjembyer på Sjælland efter en veloverstået rejse, der har givet os mange nye oplevelser med hjem i bagagen.

  Hjemrejse mod Danmark

Hotel

 • Dag 1-4

  Scirocco Hotel

  3-stjernet hotel med fokus på service og godt værtskab. Pæne værelser med tv, gratis wi-fi og hårtørrer på badeværelset. Hotellet har bar, restaurant Am Kreisel og et udendørs område.

  BarJa
  ElevatorJa
  RestaurantJa
  TVJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Tyskland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Tyskland

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser

  Når du bestiller din rejse hos Gislev, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230


  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 698.
  Udflugt til Fulda og smagning kr. 250. Bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Tilskud på busrejser fra Sjælland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Sjælland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Tyskland

  I Tyskland er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu