Harzen - 5 dage

Charmerende byer, stemning og smuk natur

Busrejse til Harzen - Quedlinburg

SUPERPRIS - Kun kr. 3.698 inkl. halvpension og 3 udflugter

Harzen er kendt for sin smukke natur og hyggelige middelalderbyer med små gader og bindingsværkshuse. Vi tager på udflugt til Kejserbyen Goslar, kommer på panoramature igennem Harzens flotte natur med bjerge, kløfter og opdæmmede søer samt en togtur med damptog fra Wernigerode et lille stykke op ad Harzens højeste bjerg Brocken. Der er også besøg i eventyrbyen Quedlinburg, der huser ikke mindre end 1300 velbevarede bindingsværkshuse.

 • Inklusiv udflugter til den smukke kejserby Goslar og Quedlinburg
 • Panoramature til Harzens smukke og storslåede natur er også inkluderet
 • Charmerende Wernigerode og mulighed for hyggelig tur med damptog 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Udflugt til Quedlinburg
 • Panoramatur til Hexentanzplatz og Rappbodetalssperre
 • Udflugt til Goslar og stor panoramatur
 • Udflugt til Wernigerode
 • Rejseleder

Entréer er ekslusive medmindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse Kr. 798. 
 

Bestil rejsen

Pris fra 3.698,-

5 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Familiedrevet  hotel med halvpension
 •  Udflugt med byrundtur i Goslar
 •  Udflugt til Wernigerode 
Bestil rejsen

Om rejsen

Det naturskønne område Harzen byder på charmerende byer, store granskove, dramatiske bjerge, søer og utallige oplevelser. De små hyggelige bindingsværksbyer er som taget ud af et eventyr. Besøg i Quedlinburg, der med sine ca. 1300 bindingsværkshuse er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Glæd dig også til de idylliske og stemningsfulde byer Wernigerode og Kejserbyen Goslar, hvor du får flotte indtryk og oplevelser på stribe. Hertil kommer flotte panoramature gennem de smukke landskaber og mulighed for en nostalgisk tur med damptog et stykke op ad Harzens højeste bjerg Brocken. Velkommen til et dejligt ophold i Harzen med storslået natur og masser af skønne oplevelser. 

Læs artikel om Quedlinburg og Harzen: www.fritidsmagasinet.dk

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse via Lüneburg til Harzen

Udrejse til Nordtyskland og de smukke heder omkring Lüneburg. Ophold i den gamle hyggelige by, hvis rigdomme opstod fra handlen med salt – det hvide guld. Herfra det sidste stykke vej til ankomst og middag på vores hotel i Braunlage.

Lüneburg i Harzen

Dag 2: Kejserbyen Goslar og stor panoramatur

Udflugt til Goslar hvis gamle bydel fortjent er på UNESCOs Verdensarvsliste. På byryrundturen ser vi blandt andet nogle af byens største seværdigheder som Kaiserpfalz, Siemenshaus og flere historiske bygninger. Til middag kan du på torvet opleve byens klokke- og figurspil. Mulighed for tur med det lille turisttog Bimmelbahn (billet ca. € 5) - så bliver du kørt rundt til alle seværdighederne. Efter et hyggeligt ophold i Goslar kører vi en panoramatur i den smukke Okerdal, forbi den opdæmmede Okerstausee, gennem en del af Nationalpark Harz og retur til Braunlage. Inkluderet.

Goslar

Dag 3: Quedlinburg - Panoramatur til Hexentanzplatz og Rappbodesee

Udflugt til Quedlinburg - byen med de mange velbevarede bindingsværkshuse. Byrundtur med rejselederen og du får tid på egen hånd til at gå på opdagelse og spise frokost. Om eftermiddagen kører vi en panoramatur rundt i Harzen, bl.a. til Hexentanzplatz og Rappbodesee. Heksedanspladsen ved Thale er det sted, hvor heksene traditionelt mødes på Valborgs Aften, inden de flyver til Bloksbjerg. Overfor plateauet med Hexentanzplatz ligger den mægtige klippe Rosstrappe, som rejser sig op fra Bode-dalen. Rappbodesee er Tysklands største opdæmmede sø. Dæmningen Rappbodetalsperre er 415 m lang og 106 m høj. Her er der mulighed for, du kan gå over den 440 meter lange hængebro og nyde den fantastiske udsigt. Inkluderet ekskl. entré til hængebro.

 Quedlinburg

Dag 4: Wernigerode og hyggelig togtur til Drei Annen Hohnen

I det nordlige Harzen ligger Wernigerode for foden af bjerget Brocken. Byen er kendt for sit flotte rådhus, sine mange farvestrålende bindingsværkshuse samt Wernigerode Slot, som troner over den smukke by. Tag med rejselederen på en byrundtur til fods med efterfølgende tid på egen hånd til at nyde stemningen i den skønne historiske by. Fra Wernigerode har du mulighed for at tage med damptog et stykke op ad bjerget til Drei Annen Hohne, hvor der venter en smuk udsigt. Herfra kører vi en flot tur tilbage til hotellet. Inkluderet eksl. billet til togtur (€ 12).

Brocken  

Dag 5: Hjemrejse med oplevelser

Efter morgenmaden siger vi farvel til hotellet, og kører mod Danmark med passende pauser, der giver mulighed for nye eventyr.

Hotel

Hotel Achtermann, Braunlage

Lauterberger Str. 4
38700 Braunlage

3-stjernet familiedrevet hotel i traditionel stil centralt beliggende i kurbyen Braunlage. Enkle men pæne værelser med tv og wi-fi. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for vores udflugter i Harzen.

Gæsterne siger

Harzen - gæsterne siger

"Det var en helt igennem god rejse. Det er ikke sidste gang vi rejser med jer"

"Jeg var godt tilfreds. Fik set det jeg rejste til Harzen efter"

"Udflugterne var godt tilrettelagt"

Værd at vide

 

Drikkevand

Vandet fra vandhanen kan drikkes.

Elektricitet

Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

Entréer

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. Beregn ca. € 7,5 til hængebro Rappbodesee Goslar Bimmelbahn,  ca. € 7 (hvis du vil køre med det lille turisttog rundt i byen) og ca. € 12 til  togbillet.

Fysisk formåen

Denn rejse er velegnet for alle der er almindeligt godt gående. 

Klima

Generelt sommervejr med dagstemperatur på 18-24°. Se mere om temperaturer på: https://www.mitrejsevejr.dk/l/tyskland/vejrudsigt-braunlage-vejret-lige-nu-temperatur-vejr.php

 

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Valuta og kreditkort

1 € = ca. kr 7,50 . Mange steder kan du også betale med kreditkort som Visa og MasterCard, men det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 

 

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.
 

Kør til sikret parkering ved Kolding

Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:

Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:

E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.
 

Gratis parkering i Vamdrup

Læs mere om vores busser her

Læs mere om tilskudsordning og refusion her

Kort

Kort Harzen

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
14-04-2022Bus fra Jylland og FynMere end 83.698,-Bestil rejsenMere information
11-05-2022Bus fra Jylland og Fyn Mere end 83.698,-Bestil rejsenMere information
12-06-2022Bus fra Jylland og Fyn Mere end 83.698,-Bestil rejsenMere information
10-07-2022Bus fra Jylland og Fyn Mere end 83.698,-Bestil rejsenMere information
07-08-2022Bus fra Jylland og Fyn Mere end 83.698,-Bestil rejsenMere information
28-08-2022Bus fra Jylland og Fyn Mere end 83.698,-Bestil rejsenMere information
25-09-2022Bus fra Jylland og Fyn Mere end 83.698,-Bestil rejsenMere information
09-10-2022Bus fra Jylland og FynMere end 83.698,-Bestil rejsenMere information