Dresden - 5 dage

Tysklands Firenze - en kulturperle uden sidestykke

Dresden  

Kun kr. 3.598 inklusiv velkomstmiddag, byrundtur, sejltur og udflugt til Saksisk Schweiz

Dresden kaldes også Tysklands Firenze og er nu  under UNESCO´s beskyttelse.  Byen ligger i Elbdalen og er en pragtfuld åben by med mange parker og flotte historiske bygninger. Et stort restaureringsarbejde har nu genskabt Dresden, som en af Europas førende kulturbyer. Glæd dig til en genopbygget. Frauenkirche, pragtslottet Zwinger og den store Semperopera der stråler igen. I Sempergalleriet finder vi en af verdens betydeligste kunstsamlinger.

 • Velkomstmiddag og stor byrundtur inkluderet
 • Centralt beliggende hotel  med kort afstand til det historiske centrum
 • Inklusiv flot sejltur på Elben og smuk panoramaudflugt til Saksisk Schweiz
 • Mulighed for populær klassisk koncert i historiske omgivelser i Wallpavillion Zwinger

Med i prisen:

 •  Ophold i dobbeltværelse
 •  4 x morgenmad
 •  1 x velkomstmiddag
 •  Byrundtur i Dresden
 • Sejltur på Elben
 • Udflugt til Saksisk Schweiz
 •  Rejseleder
 •  Gebyr til Rejsegarantifonden

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 598. Koncertbillet fra kr. 225.

 

Bestil rejsen

Pris fra 3.598,-

5 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Byrundtur i Dresden
 • Middag på hotellet 1. aften
 • Sejltur og panoramaudflugt 
Bestil rejsen

Om rejsen

Et stort og omfattende restaureringsarbejde har nu genskabt Dresden som en af Europas førende kulturbyer. Den attraktive beliggenhed ved Elben og de mange store og flotte bygningsværker gør Dresden til en af Tysklands smukkeste byer. Her kan du tage med på en spændende byrundtur med alle Dresdens store seværdigheder, nyde en flot sejltur på Elben, se lystslottet Pilnitz og opleve den unikke natur med de enestående klippeformationer i Saksisk Schweiz. Fra vores hotel kan du nemt komme til de store seværdigheder i Dresden eller gå på opdagelse i byens mange hyggelige butikker. Sidst men ikke mindst bliver der også mulighed for at nyde en flot klassisk koncert i Zwingers Wallpavillion.

Glæd dig til skønne dage i Tysklands Firenze med oplevelser i både storbyen og den omkringliggende natur. 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Dresden og velkomstmiddag

Tidlig afrejse fra Danmark og gennem Tyskland til Dresden. Undervejs fortæller rejselederen om ugens program. Efter indkvartering på vores hotel nyder vi en fælles middag på hotellet.

Dag 2: Byrundtur i Dresden - Tysklands Firenze

Efter morgenmaden inviterer rejselederen med på en byrundtur, hvor vi kommer forbi byens store seværdigheder som bl.a. Frauenkirche, Semperoperaen og pragtslottet Zwinger med den fantastiske park. Eftermiddagen og aftenen får du på egen hånd til at nyde byens mange tilbud. Vores rejseleder er altid klar med forslag til gode oplevelser og steder at spise. Inkluderet, ekskl. entréer.

Byrundtur i Dresden

Dag 3: Saksisk Schweiz og sejltur på Elben

På dagens udflugt kan du tage med på en dejlig sejltur på Elben til lystslottet Pilnitz, der ligger uden for Dresden. Herfra kører vi en smuk panoramatur langs Elbens snoede forløb til  Saksisk Schweiz, med et helt specielt landskab og enestående klippeformationer. Hyggelig sejltur med udflugtsbåd og efterfølgende panoramatur med bussen. Inkluderet.

Saksisk Schweiz

Dag 4:  Porcelænsbyen Meissen - Europas førende porcelænsfabrik 

Den lille by Meissen er verdenskendt for deres porcelænsfremstilling. Besøg på Europas førende porcelænsfabrik med en stor og interessant udstilling, som tager os mere end 300 år tilbage i historien. Pris kr. 125 inkl. entré.

Tilbage i Dresden kan du nyde eftermiddagen, se nærmere på byen og måske gøre de sidste indkøb. Sidst på eftermiddagen får du mulihged for at nyde en klassisk koncert i historiske omgivelser i Wallpavillion i Zwinger med ensemblet Dresdner Residenz. Her spilles musik af de kendte komponister Vivaldi og Mozart. Fra kr. 225 - bestilles med rejsen

 

Dag 5: Afsked med Dresden

Efter morgenmad går det atter hjemad gennem Tyskland til Danmark efter 5 dage med flotte kultur- og naturoplevelser. Den danske grænse passeres først på aftenen.

Hotel

Hotel Ibis i Dresden

Hotel IBIS

Prager Strasse  5 - 9 - 13
D-1069 Dresden
www.ibis-dresden.de

Godt 3* hotel, centralt beliggende mellem hovedbanegården og den gamle bydel. Ca. 20 minutters gang til Frauenkirche, Zwinger og Semperoperaen. Alle værelser med telefon, tv, gratis wi-fi og aircondition. Badeværelset er indrettet med bruser, føntørrer og har toiletartikler. Enkel men pæn indretning. Hotellet har elevator og bar. 1. aften spises middag på  hotellet (Det er ikke muligt, at spise middag på hotellet på rejsens øvrige dage).

Gæsterne siger

Dresden
"Dejlig tur, fantastisk by, god beliggenhed af hotel"

"Fantastisk tur til Dresden med en meget dygtig rejseleder og en ligeså dygtig chauffør. Kan kun give denne rejse topkarakter"

Værd at vide

Koncert i Wallpavillion Zwinger

Du har også mulighed for at deltage i en klassisk koncert i historiske omgivelser i Wallpavillion i Zwinger med ensemblet Dresdner Residenz. Her spilles musik af  kendte komponister som eksempelvis  Vivaldi og Mozart. Koncerten spilles kl. 17.00 og koncerten tager ca. 90 minutter med pause. Pris fra kr. 225 - bestilles sammen med rejsen.

Mozarts kleine Nachtmusik
Afgangen den 14.04 og 11.09

Wolfgang Amadeus Mozart var en ener inden for musikken og mange af hans værker har i mange år været populære klassikere. Hør et udvalg af kendte operaer og elskede kammerværker. Ensemblets sopran synger en eller flere arier fra Mozarts talrige operaer.

Vivaldi –– de 4 årstider
Afgangene 07.08 og 28.08
Glæd dig til et af de berømte mesterværker, når Vivaldi og Dresdner Residenz Orchester tager dig med gennem de 4 årstider fra det spæde forår til sommerens lys, efterårets storme og vinterens bløde snefnug. 

Efterårsklassikere
Afgang 16.10
Der spilles uddrag af forskellige komponisters fortolkninger af efteråret.

Drikkevand

Vandet fra vandhanen kan drikkes.

Elektricitet

Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

Entréer

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. Beregn ca. € 12 til porcelænsfabrikken i Meissen.

Fysisk formåen

Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

Klima

Generelt sommervejr med dagstemperatur på 16-24°. Se mere om temperaturer på: https://www.mitrejsevejr.dk/l/tyskland/vejrudsigt-dresden-vejret-lige-nu-temperatur-vejr.php

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Valuta og kreditkort

1 € = ca. kr 7,50 . Mange steder kan du også betale med kreditkort som Visa og MasterCard, men det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 

 

 

 

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.
 

Kør til sikret parkering ved Kolding

Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:

Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:

E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Gratis parkering i Vamdrup

Læs mere om vores busser

Læs mere om tilskudsordning og refusion

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
14-04-2022Bus fra Jylland, Vestjylland, Fyn og SjællandMere end 83.598,-Bestil rejsenMere information
07-08-2022Bus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 83.598,-Bestil rejsenMere information
28-08-2022Bus fra Jylland og FynMere end 83.598,-Bestil rejsenMere information
11-09-2022Bus fra Jylland og Fyn Mere end 83.598,-Bestil rejsenMere information
16-10-2022Bus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 83.598,-Bestil rejsenMere information