Dresden - 5 dage

Oplev Dresden forvandlet fra ruinbunke til europæisk kulturcentrum

Dresden  

Dresden kaldes også Tysklands Firenze og er nu UNESCO-beskyttet.  Byen ligger i Elbdalen og er en pragtfuld, åben by med mange parker og flotte historiske bygninger. Store dele af Dresden blev ødelagt under krigen, men meget er restaureret og genopbygget. Frauenkirche, pragtslottet Zwinger og den store Semperopera stråler igen. I Sempergalleriet finder vi en af verdens betydeligste kunstsamlinger.

 • Centralt beliggende hotel i det historiske centrum
 • Velkomstmiddag og stor byrundtur inkluderet
 • Tid til fordybelse eller mulighed for at deltage i spændende udflugter


Med i prisen:

 •  Ophold i dobbeltværelse
 •  4 x morgenmad
 •  1 x velkomstmiddag
 •  Byrundtur i Dresden
 •  Rejseleder
 •  Gebyr til Rejsegarantifonden

Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 698.

Tilkøb: Koncertbillet til Dresdner Residenz Koncert kr. 195 - bestilles sammen med rejsen.
Sejtur på Elben og Saksisk Schweiz kr. 190 - bestilles sammen med rejsen.

Bestil rejsen

Pris fra 3.198,-

5 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Byrundtur i Dresden
 • Middag på hotellet 1. aften
 • Hotel direkte i Centrum 
Bestil rejsen

Om rejsen

Et ufatteligt genopbygningsarbejde har genskabt Dresden som europæisk kulturcentrum efter 2. verdenskrigs massive bombardementer. Den attraktive beliggenhed ved Elben og de mange store og flotte bygningsværker gør Dresden til en af Tysklands smukkeste byer. Byrundturen med den genopførte Frauenkirche, slottet Zwinger og Semperoperaen er inkluderet, og om aftenen har du mulighed for aftenandagt i Frauenkirche og middag på en restaurant nær kirken. Tag med på en sejltur på Elben til lystslottet Pillnitz og oplev naturen med de enestående klippeformationer i Saksisk Schweiz. Du kan også opleve det berømte Meissnerporcelæn og se nærmere på den lille by Meissen. Fra det centralt beliggende hotel kan du gå direkte ud til alle de store seværdigheder i byen eller gå på opdagelse i de mange butikker. Glæd dig til at opleve Tysklands Firenze.
 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Dresden og velkomstmiddag
Tidlig afrejse fra Danmark og gennem Tyskland til Dresden. Undervejs fortæller rejselederen om ugens program. Efter indkvartering på vores hotel nyder vi en fælles middag på hotellet.

Dresden

Dag 2: Byrundtur i Dresden
Med Gislevs rejseleder på byrundtur i Tysklands Firenze. Her præsenteres vi for byens store seværdigheder: Frauenkirche, pragtslottet Zwinger med den tilhørende park, Semperoperaen m.m. Byen havde sin blomstringstid i 17- og 1800-tallet, men i 1945 blev den gamle saksiske hovedstad ved et bombardement forvandlet til en ruinbunke. Et ufatteligt genopbygningsarbejde har genskabt Dresden til et europæisk kulturcentrum. Inkluderet, ekskl. entréer. Herefter tid på egen hånd til at nyde byen. Vores rejseleder kan hjælpe med forslag til oplevelser og spisesteder i Dresden.

Dag 3: Saksisk Schweiz - sejltur på Elben
På dagens udflugt kan du tage med på en dejlig sejltur på Elben til lystslottet Pilnitz, der ligger uden for Dresden. Herfra kører vi en smuk panoramatur langs Elbens snoede forløb til  Saksisk Schweiz, med et helt specielt landskab og enestående klippeformationer. Hyggelig sejltur med udflugtsbåd og efterfølgende panoramatur med bussen. Pris kr. 195 - bestilles sammen med rejsen.

Saksisk Schweiz

Dag 4:  Porcelænsbyen Meissen
Den lille by Meissen er verdenskendt for sin porcelænsfremstilling. Besøg på Europas førende porcelænsfabrik med en stor og interessant udstilling. Også tid til at kigge nærmere på den hyggelige by Meissen.  Pris kr. 175.

Meissen Porcelæn

Tilbage i Dresden kan du nyde eftermiddagen, se nærmere på byen og måske gøre de sidste indkøb. Du har også mulighed for at deltage i en klassisk koncert i historiske omgivelser i Wallpavillion i Zwinger med ensemblet Dresdner Residenz. Her spilles musik af de kendte komponister Vivaldi, Verdi, Strauss og Mozart. Koncerten spilles kl. 17.00 og koncerten tager ca. 90 minutter med pause. Pris kr. 195 - bestilles sammen med rejsen. Der er forskellige temaer for koceterne afhængigt af hvilken dato du vælger - du kan læse mere om temaerne under værd at vide.


 

Dag 5: Afsked med Dresden
Efter morgenmad går det atter hjemad gennem Tyskland til Danmark efter 5 dage med flotte kultur- og naturoplevelser. Den danske grænse passeres først på aftenen.

Hotel

Hotel Ibis i Dresden

Hotel IBIS

Prager Strasse  5 - 9 - 13
D-1069 Dresden
www.ibis-dresden.de

Godt 3* hotel, centralt beliggende mellem hovedbanegården og den gamle bydel. Ca. 20 minutters gang til Frauenkirche, Zwinger og Semperoperaen. Alle værelser med bad, toilet, telefon, tv og aircondition. Wi-fi mod gebyr. Enkel men pæn indretning. Hotellet har elevator og restaurant. 1. aften spises middag i hotellets restaurant (Det er ikke muligt, at spise på hotellet på rejsens øvrige dage).

Gæsterne siger

Dresden
"Dejlig tur, fantastisk by, god beliggenhed af hotel"

"Fantastisk tur til Dresden med en meget dygtig rejseleder og en ligeså dygtig chauffør. Kan kun give denne rejse topkarakter"

Værd at vide

Valuta

€ 1 = ca. kr. 7,50.

Koncert i Wallpavillion Zwinger
Du har også mulighed for at deltage i en klassisk koncert i historiske omgivelser i Wallpavillion i Zwinger med ensemblet Dresdner Residenz. Her spilles musik af de kendte komponister Vivaldi, Verdi, Strauss og Mozart. Koncerten spilles kl. 17.00 og koncerten tager ca. 90 minutter med pause. Pris kr. 195 - bestilles sammen med rejsen.

Hver koncert har et tema og du kan nedenfor se temaerne der varierer afhængigt af hvilken dato du rejser.

Walzerträume – 08.04
Temaet er valse i bedste wiener stil, med berusende polaker, muntre marcher og ensemblet spiller musik af Johan Strauss og Franz Lehar. Ensemblets sopran tager dig med på en rejse til tiden med opretter, fulde af wienercharme og ren musikglæde.

Klassiske mesterværker – 08.05
Til denne koncert præsenteres de store mesterværker inden for klassisk musik. Her spiles berømte ouverturer fra Mozarts operaer, de skønneste melodier, kendte orkesterværker og medrivende kammermusik.

Sommernachtsträume – 29.07
Luk øjnene og lad dig føre ind i en sommernatsdrøm når ensemblet spiller romantiske værker af Felix Mendelssohn Bartholdy, George Bizet og Gabriel Fauré.

Mozarts kleine Nachtmusik – 19.08, 16.09 og 14.10
Wolfgang Amadeus Mozart er stadig regnet for et vidunderbarn og hans værker er medrivende. Til denne koncert spilles et udvalg af kendte operaer og elskede kammerværker. Ensemblets sopran synger en eller flere arier fra Mozarts talrige opearer.
 

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.
 

Kør til sikret parkering ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.
 

Gratis parkering i Vamdrup

Læs mere om vores busser her: www.gislev-rejser.dk/vores-busser

Læs mere om tilskudsordning og refusion her: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
11-10-2020Bus fra Jylland og FynMere end 83.198,-Bestil rejsenMere information